۱۵۶۹۱۴
۳۲ نظر
۶۱۰۵
۳۲ نظر
۶۱۰۵
پ

بامیه، بمب خاصیت!

بامیه از آن دست خوراکی‌هایی است که خیلی‌از افراد ترجیح می‌دهند در مهمانی‌های خود از آن استفاده نکنند. در حالی که اگر بدانید این خوراکی کوچک چه تاثیراتی بر سلامت بدن، زیبایی پوست و مو می‌گذارد، مطمئنا آن را جزء برنامه غذایی هفتگی‌تان قرار خواهید داد!

مجله سیب سبز - ستاره محمد: بامیه از آن دست خوراکی‌هایی است که خیلی‌از افراد ترجیح می‌دهند در مهمانی‌های خود از آن استفاده نکنند. چراکه بعضی ها به‌خصوص کودکان و جوانان از آن استقبال نمی‌کنند! در حالی که اگر بدانید این خوراکی کوچک چه تاثیراتی بر سلامت بدن، زیبایی پوست و مو می‌گذارد، مطمئنا آن را جزء برنامه غذایی هفتگی‌تان قرار خواهید داد!

علاوه براین، بامیه که از آن به‌عنوان «بمب خاصیت» هم یاد می‌شود، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و سرطان‌ها را بیش از آنچه فکرش را بکنید، کاهش می‌دهد و سیستم ایمنی بدن را قوی می‌کند، بامیه بهترین داروی قند است زیرا لوزالمعده را فعال می‌کند. بامیه می‌تواند ناراحتی‌های روده و معده ازجمله زخم معده را درمان کند و این خوراکی با مزه سبز رنگ با قدرتی که دارد مفاصل را نرم می‌کند و از رماتیسم و آرتروز جلوگیری می‌کند.

پس اگر کنجکاو شدید و می‌خواهید با خواص، کالری، شیوه مصرف، نگهداری و دستورات غذایی آن آشنا شوید، این مطلب را از دست ندهید..

هم خوشبو، هم پرخاصیت

بامیه گیاهی است گلدار از خانواده پنیرکیان که زادگاهش مناطق گرم آسیا و آفریقاست اما بعدها به دیگر مناطق دنیا هم رفته و در حال حاضر در اغلب کشورها کشت می‌شود. گیاه بامیه معطر است و عطری شبیه میخک دارد. این گیاه در نواحی مختلف زمین می‌روید و میوه آن علاوه بر مصرف غذایی در درمان بعضی بیماری‌ها هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. بامیه را به تنهایی یا با گوشت به‌صورت خورش می‌توان مصرف کرد. همچنین می‌توانید از آرد خشک شده آن استفاده کنید.

بامیه، بمب خاصیت!

گاهی هم بامیه را به‌صورت مربا، ترشی، شور و کنسرو مصرف می‌کنند. بامیه سرشار از مواد مغذی با ارزشی مانند ویتامین‌های A، C و گروه B ازجمله اسیدفولیک، ۵B، ۲B، ۶B و عناصری ازقبیل منگنز، کبالت، کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر و ماده لزج است بنابراین اثرات مثبت فراوانی بر سلامت انسان می‌گذارد. این گیاه همچنین از نظر اقتصادی ارزان و دردسترس همه افراد است.

ارزش غذایی بامیه خام در ۱۰۰ گرم:

کالری=۳۳ گرم/ آب= ۹/۸۸ گرم / پروتئین=۲ گرم / چربی = ۲/۰گرم

کربوهیدرات= ۷ گرم

فیبر= ۲/۳ گرم/ قند= ۵/۱ گرم

ارزش غذایی نصف لیوان بامیه پخته:

۲۵ كالری دارد، پس كم‌كالری است. دو گرم فیبر دارد و یبوست را کاهش می‌دهد. ۴۶۰ واحد ویتامین A دارد و از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند. ۱۳۰ میلی‌گرم ویتامین C دارد و از پیری زودرس جلوگیری می‌کند. ۵۰ میلی‌گرم كلسیم دارد و ضدپوكی استخوان است. ۲۵۶ میلی گرم پتاسیم دارد و ضد فشار خون است.

انتخابی عالی برای دیابتی‌ها!

فیبر موجود در بامیه به حفظ قندخون كمك می‌كند. همچنین سرعت جذب قند را كاهش می‌دهد، پس دیابتی‌ها بدانند که بامیه برای آنها بسیار مفید است. درواقع پوسته فوقانی بامیه، قندخون را تثبیت کرده و آن را در حد غیرقابل جذب از طریق روده نگه می‌دارد. افرادی که دیابت دارند، می‌توانند هرشب یک بامیه را از وسط دو نیم کنند و داخل لیوان آب قرار دهند، سپس این محلول را در یخچال گذاشته و صبح ناشتا میل کنند. اگر یک هفته منتظر بمانند اثر معجزه‌آسای آن را خواهند دید و حتما شگفت‌زده خواهید شد.

کلسترول‌زدایی به روش طبیعی!

موسیلاژ (نوعی فیبر) موجود در بامیه به كلسترول غذا متصل شده و جذب آن را كاهش می‌دهد و باعث دفع سموم از بدن می‌شود. اثر بامیه در كاهش كلسترول و پروفایل لیپیدی خون، یكی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است زیرا مثل داروهای كاهنده كلسترول اثرات جانبی ندارد و برای بیماران قلبی و هایپرلیپیدمی توصیه می‌شود. مصرف بامیه همچنین به‌دلیل داشتن پتاسیم و منیزیم باعث کاهش فشارخون می‌شود. علاوه براینها بامیه برای پیشگیری از فشارخون بالای دوره بارداری مفید است.

مقوی و خون‌ساز!

اسیدفولیك موجود در بامیه باعث كاهش هموسیستئین خون (ماده مسدود کننده رگ‌های خونی) می‌شود و می‌تواند در خون‌سازی موثر باشد. درواقع افرادی که دچار کم‎خونی هستند باید حتما بامیه مصرف کنند. در مجموع بامیه به علت دارا بودن مواد مغذی و فیبرهای محلول و املاح باعث پیشگیری از بیماری‌های قلبی می‌شود.

مبارزه همه جانبه با یبوست!

مصرف بامیه هم مانع یبوست می‌شود و هم به روند کاهش وزن کمک می‌کند. بسیاری از متخصصان معتقدند بیشتر بیماری‌ها از روده آغاز می‌شود. فیبر موجود در بامیه با جذب آب کافی، از بروز یبوست جلوگیری کرده و ابتلا به بیماری‌هایی از قبیل بواسیر و دیورتیکولیت را به‌شدت کاهش می‌دهد. دیورتیکولیت درواقع همان التهاب دیورتیکول‌ها (کیسه‌های گرد فتق مانند در دیواره مخاط روده بزرگ) است که بر اثر تجمع باکتری‌ها و سایر محرک‌های داخل دیورتیکول‌ها ایجاد شده و باعث درد، نفخ، تهوع، یبوست، اسهال و تب می‌شود.

معمولا برای افزایش حجم مدفوع و رفع یبوست، مصرف سبوس گندم توصیه می‌شود که امکان دارد دیواره روده را حساس کند، اما موسیلاژ موجود در بامیه این تاثیر را نداشته و خروج مدفوع را بسیار آسان می‌کند. بامیه به‌دلیل خاصیت لزجی و لغزندگی یکی از ملین‌های بسیار مفید به‌شمار می‌آید.

خواص درمانی بامیه از دیدگاه طب سنتی:

- از دیدگاه طب‌سنتی ایران بامیه سرد و تر است.

- مصرف آن برای افراد گرم‌مزاج مفید است.

- در برطرف کردن بلغم، صفرا و سودا تاثیرگذار است.

- جوشانده گل بامیه ضدسوداست. برای تهیه این جوشانده باید ۳۰گرم بامیه را در ۵۰۰ سی‎سی آب بجوشانید و سه بار در روز هربار یک استکان میل کنید.

- جوشانده بامیه تقویت‌کننده و نرم‌کننده پوست است.

- بامیه ادرارآور است.

- درمان‌کننده سوزش و درد در مجاری ادرار است.

- لعاب حاصل از جوشاندن میوه یا تخم بامیه نرم‌کننده است و برای درمان سوزاک به کار می‌رود.

- تخم بامیه محرک قلب و ضداسپاسم است.

- قدیم‌ترها از بامیه ضماد تهیه کرده و روی زخم می‌گذاشتند تا آن را التیام دهد.

بامیه با بدن شما چه می‌کند؟

قدرت شفا بخش بامیه

- بامیه باعث تقویت اعصاب می‌شود و قوه بینایی را افزایش می‌دهد.

- غده پروستات را تقویت می‌کند.

- به‌دلیل دارا بودن مقادیر زیاد ویتامین‌های A و C سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. ویتامین C همچنین به جذب اسیدفولیک در بدن کمک می‌کند.

- بامیه ماده غذایی مناسبی برای زنان باردار، کودکان در حال رشد و افرادی که به دلایلی دچار وقفه در رشد شده‌اند، محسوب شود.

- روی پوست و کرک‌های بامیه مقداری منگنز و کبالت وجود دارد، بنابراین ترشح غدد داخلی بدن را تنظیم می‌کند.

- اشتها به غذا را افزایش می‌دهد.

- ملین مزاج بوده و مدفوع را زیاد می‌کند.

- کسانی که مبتلا به سوزاک هستند یا هنگام ادرار احساس درد می‌‎کنند، باید بامیه را آبپز کرده و همراه با آب قبل از غذا میل کنند.

بامیه درمانی کنید

- لعاب بامیه برای کسانی که زخم اثنی‎عشر یا ورم روده دارند، بسیار مفید است.

- جوشانده بامیه سنگ مثانه را دفع می‌‎کند.

- بامیه به پوست لطافت می‌‎بخشد.

- در برگ و ساقه بامیه مقدار زیادی ید وجود دارد درنتیجه مصرف آن برای بیماران مبتلا به گوا‌تر مفید است.

- بامیه سرشار از ویتامین ۱B است بنابراین داروی مناسبی برای نیرو بخشیدن به عضلات ضعیف و اعصاب به‌شمار می‌‎رود.

- در برخی از متون طب‌سنتی اشاره شده که‌ مصرف بامیه در افراد مبتلا به ناباروری به دلیل ضعیف بودن نطفه موجب تقویت نطفه و برطرف شدن اختلال می‌شود.

بامیه، بمب خاصیت!

لاغر شوید

- برای درمان‎ جوش‎های صورت ابتدا بامیه را خشك كرده و بعد آن را پودر کنید، سپس یك قاشق از پودر بامیه را در نصف استكان عرق كاسنی مخلوط کنید و به‎ صورت ماسك روی جوش‎های صورت بگذارید.

- پروتئین روغن موجود در دانه‌های بامیه از نوع درجه یک پروتئین گیاهی محسوب می‌شود و سرشار از اسید‌های آمینه ضروری است.

- با مصرف یک لیوان بامیه تنها نیم‌کیلو کالری انرژی به بدن می‌رسد و در عین حال فضای زیادی از معده اشغال می‌شود بنابراین احساس سیری خواهید کرد و اشتهای‌تان نسبت به غذاهای دیگر کمتر می‌شود، به‌همین دلیل می‌توان از بامیه به‌عنوان یک خوراکی مناسب در رژیم‌های کاهش وزن نام برد.

ضرر هم دارد؟!

بامیه به هیچ‌عنوان مضر نیست، اما برای اشخاصی که سرد مزاج هستند خیلی مناسب به‌نظر نمی‌رسد. اگر این اشخاص بخواهند بامیه بخورند بهتر است آن را همراه با ادویه‌های گرم مانند دارچین یا زنجبیل میل کنند. البته بامیه در بعضی افراد ممکن است سوءهاضمه یا حالت تهوع هم به‌وجود آورد. بعضی‌ها هم از ازدیاد تعریق پس از خوردن بامیه و تخم آن شکایت می‌کنند. فراموش نکنید استفاده از بامیه به علت داشتن پتاسیم بالا به افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی توصیه نمی‌شود.

قبل از مصرف بامیه بخوانید:

۱- بامیه بهتر است به‌صورت تازه مصرف شود.

۲- ترجیحا از بامیه‌هایی با سایز کوچک و مناسب (حداکثر طول ۸ سانتی‌متر) استفاده کنید.

۳- از پختن بامیه در ظروف آهنی، برنجی و مسی اجتناب کنید چون ظروف فلزی باعث تغییر رنگ بامیه می‌شوند و آن را تیره‌رنگ می‌کنند؛ ترجیحا از ظروف چینی یا شیشه‌ای استفاده کنید.

بامیه را چگونه مصرف کنیم؟!

الف) خام

بامیه خام در تهیه سالاد با سایر محصولات گیاهی مثل نخودفرنگی، هویج، کاهو، خیار، کلم، گوجه‌فرنگی، پیاز و... مصرف می‌شود. بامیه‌هایی که برای سالاد انتخاب می‌شوند بهتر است ریز و به طول ۳-۲ سانتی‌متر و از انواع بدون کرک باشند.

ب) پخته

بامیه تازه را با سایر سبزی‌ها به‌خصوص بادنجان، کدو، گوجه‌فرنگی، نخودفرنگی، لوبیا، هویج و سیب‌زمینی پخته یا به‌صورت خورش با برنج مصرف کرده یا به‌عنوان تزیین اطراف دیس غذاهای گوشتی سرو می‌کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • محمد

      با سلام ممنون از اطلاعات خوبتون

    • مهسا

      سلام خسته نباشی . میخواستم بفهمم این بامیه هایی رو که گذاشتیم تو یخچال برای دیابت . فقط ابشو بخوریم یا با بامیه ها

    • متانت

      آیا استفاده از بامیه به صورت خشک تاچه حد از خواص آن قابل استفاده میباشد؟

    • رحيم قمصري

      با سلام واحترام. مطالب درج شده درمورد با ميه بسيار مفيد بود

    • خاطره

      سلام ممنون از اطلاعات خوبتون

    • فاطمه

      من شنیدم آب لزج بامیه باعث کاهش قند میشه

    • کبری

      عالی بودمن اب بامیه راخوردم تاثیرعالی انرادیدم وخیلی قندموپایین اورد

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اب بامینه رو چطور باید استفاده کرد یعنی چطور ابش رو بدست بیاریم برای پایین اوردن قند خون ؟

    • ناشناس

      ممنونم از اطلاعات مفیدی که در اختیارمان قرار دادی

    • زهرا

      ممنونم از اطلاعات خوبتون واقعا عالي بود

    • بدون نام

      واقعا ممنون
      همیشه جزء برترینها باشید

    • بدون نام

      سلام بامیه ای که بانمک وسرکه درست میکنندخوردنش خوبه یانه

    • بدون نام

      سلام ممنون از اطلاعات خوبی که در مورد بامیه دادید استفاده بردیم اگر بامیه را بصورت خام در فریزر قرار دهیم خاصیتش را از دست نمی دهد باز هم ممنون

    • بدون نام

      سلام ممنونم ازتوضیحاتی که دادیدخیلی استفاده کردم بنده جهارسال دیابت دارممااینجادرخوزستان بامیه خیلی استفاده میکنیم

    • سهیلا فرزام

      ممنون از توضیهایی ک دادین آیابامیه در فریزر می گذاریم همین خاصیتهارو داره یا نه

    • رحمت شهاب

      تشکر از معلومات تان .

    • اعظم

      خیلی ممنون از لطفتون

    • اعظم

      خیلی ممنون از لطفتون

    • فائزه

      مطالب بسیارمفیدی بود....

    • زهرا

      سلام از لطفتون من شخصأ از بامیه هیچ اطلاعاتی نداشتم

    • زهرا

      سلام خسته نباشید ..آیا بامیه خشک هم همون خواص تازه شو داره ممنون میشم توضیح بدید ...

    • بدون نام

      وباسلام.اگرناشتا بامیه استفاده بشه قند خون رودایم پایین میاره یافقط مختص همون روز هست

    • رضا باقی کرمان

      ممنون از راهنمای شما

    • زهره

      اره خاصیت داره!عاشق بامیه هستم الانه هوستم کرد!فقط سردیه با سیر خوبه خیلیم مسه بادمجانه برامن که بادمجان برام ممنوعه خوبه حدود دهسال پیش نمیدونستم چیه قبلش فک میکردم داداش زولبیارو میگن دوسه ساله کشفش کردم اما کاش همیشه باشه زودم اماده میشه افرین بهش

    • ناشناس

      من یه دو هفته است از آب بامیه صبح ناشتا اسفاده میکنم به خاطر قند خون ولی الان سه چهار روزه خیلی ضعف میکنم و اشتاهام زیاد شده نمیدونم از بامیه هست یا نه ممنون راهنمایی کنید

    • مریم باقری

      ایا بامیه،باعث سردی بدن می شود؟من شن کلیه دارم ایا بامیه برام ضرر دارد،،؟؟باتشکر

    • نادر زادعلی

      عالی بود از این پس بامیه میخورم

    • محمدرضا

      سعی کنین کم بخورین چونکه اگه زیاده روی بشه باعث اسهال شدید میشه

    • لقمان هستم

      برای پاین اوردن قند خون چکار کنم

    • بدون نام

      سلام بامیه برای خشکی مفاصل بسیار مفید است

    • مهدی

      از راهنمای تون ممنون عالی بود

    • عصمت مظفریان

      سلام من از امروز شروع کردم تا ببنم چه می شود

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج