دزدی که فقط از دیوار مردم بالا رفتن نیست!
دزدی، دیگر فقط جوراب به سر کشیدن و نردبان گذاشتن کنار دیوار خانه مردم نیست. عصر، عصر دیجیتال است با دزدی های مهندس وار و تمیزش. خط ویژه را یادتان هست که چه جوری طرف با دو سه ساعت نشستن پای اینترنت چند میلیارد پول را جا به جا کرد؟
مجله همشهری جوان: دزدی، دیگر فقط جوراب به سر کشیدن و نردبان گذاشتن کنار دیوار خانه مردم نیست. عصر، عصر دیجیتال است با دزدی های مهندس وار و تمیزش. خط ویژه را یادتان هست که چه جوری طرف با دو سه ساعت نشستن پای اینترنت چند میلیارد پول را جا به جا کرد؟ حالا شما که چند میلیارد ندارید، اما همان اندک مایه ته حساب هم لابد برایتان مهم است. پس توصیه های زیر را بخوانید و جدی بگیرید.
نماد الکترونیکی را بشناسید
اگر قصد خرید اینترنتی دارید، فقط سراغ فروشگاه هایی بروید که نماد اعتماد الکترونیکی (Enamad) را داشته باشند. این نماد درواقع گواهینامه ای از طرف وزارت صنعت معدن و تجارت است و فروشگاه هایی که آن را دارند، تحت نظارت مداومند. با خرید کردن از این فروشگاه ها امکان به سرقت رفتن رمز دوم وجود ندارد و اگر در خریدتان با مشکلی مواجه شوید قابل پیگیری است بنابراین نگرانی از بابت کلاهبرداری و ارسال نکردن محصول هم نیست. اگر این نماد را در سایتی دیدید، حتما یک بار رویش کلیک کنید تا از جعلی نبودن آن مطمئن شوید.
در دام فیشینگ نیفتید
فیشینگ یعنی اینکه دزدان اینترنتی با ایمیل، پیامک یا تلفن خودشان را جای موسسات معتبر جا بزنند و از شما اطلاعات شخصی و رمز کارت های بانکی تان را بخواهند. اغلب آن هایی که قربانی این دزدی می شوند، همان هایی هستند که فکر می کردند بقیه چقدر خنگند که به راحتی رمزشان را لو داده اند! واقعیت این است که دزدها همیشه یک قدم جلوترند و تنها راه نجات کلیک نکردن روی لینک ها و دقت کردن به url و مقایسه دقیق آن با آدرس سایت اصلی بانک است.
نمونه ایمیلی این دزید یک همچین چیزی است. «به علت فعالیت های غیرمجاز، حساب شما در حال بسته شدن است، جهت جلوگیری از تعلیق، حساب خود را بازبینی و تایید کنید. نمونه پیامکی اش هم چیزی شبیه به این: مشترک گرامی شما برنده مبلغ ۷۰ میلیون ریال در قرعه کشی فلان شده اید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت بهمان مراجعه فرمایید.»
مواظب هکرها باشید
بی خیال اینترنت اکسپلورر شوید و همیشه از نسخه های به روز شده مرورگرهایی مثل موزیلا و گوگل کروم استفاده کنید. درست است که آپدیت کردن ویندوز اینترنتتان را می بلعد، اما به هک شدن سیستم نمی ارزد. بنابراین آن را فعال کنید. استفاده از تنظیمات پیش فرض مودم برای هکرها نشانه خوبیست مبنی بر اینکه مشترک موردنظر فقط قادر به کار کردن با دکمه پاور دستگاه است. پس در اولین فرصت سری به بخش تنظیمات مودم بزنید. آنتی ویروس را هم جدی بگیرید و از نسخه های دارای لایسنس به همراه فایروال استفاده کنید.
در انتخاب رمز عبور خلاقیت داشته باشید
با توجه به کلاهبرداری های گسترده از کارت های بانکی، ابتدایی ترین کاری که باید انجام بدهید تعیین کلمه عبور مناسب است.اولین حدس هر دزدی، اعداد رند شماره شناسنامه، شماره تلفن و سال تولد است.
بنابراین دور این ها را خط بکشید و یک پسوورد آشنا اما غیرقابل حدس برای دیگران را بگذارید. مثلا چهار رقم آخر شماره تلفن خانه قبلیتان. رمز عبور ایمیل و کامپیوتر شخصی را هم ترجیحا طولانی بیشتر از ۱۰ کاراکتر) و ترکیبی از اعداد، حروف کوچک و بزرگ و علامت ها انتخاب کنید.
از رمز عبور خود محافظت کنید
خیر سرتان جوانید پس ساده ترین راه این است که رمز عبورهایتان را به حافظه بسپرید و به فکر ذخیره کردن آن در جاهای تابلویی مثل کانتکت گوشی نباشید. تمام پسوردهایتان را متفاوت از یکدیگر انتخاب کنید تا با لو رفتن یکی از آنها چیزی ته زندگی تان بماند. هیچ وقت از کافی نت و مکان های عمومی وارد اینترنت بانک خود نشوید و در هر مکان و زمانی با کیبورد مجازی دوست باشید. با صدای بلند اعلام کردن رمز عبور به فروشنده برای یک خرید ناقابل هم کار درستی نیست. همیشه خودتان از دستگاه POS استفاده کنید.
حواستان به موبایل باشد
اگر اهل به اشتراک گذاری عکس هستید اما نمی خواهید اطلاعات شخصی و موقعیت مکانیتان همراه عکس منتشر شود گزینه GPS Camera و Geo Tag را غیرفعال کنید. از هر اینترنت عمومی، هر اپلیکشنی را نصبت نکنید و حتما قبلش سطوح دسترسی آن را بررسی کنید. مثلا دور بازی هایی که برای نصب نیاز به دسترسی به دفترچه تلفن رادارند خط بکشید. یادتان باشد موبایل هم مثل کامپیوتر بدافرازهای مخصوص خودش را دارد پس به فکر یک آنتی ویروس معتبر باشید. خاموش بودن همیشگی بلوتوث و رمزگذاری روی سیمکارت و گوشی هم که نیاز به توضیح ندارد.
تبلیغات متنی
-
اشتباه عجیب روی بیلبورد نصب شده در خیابانهای تهران
-
اقای بازیگر مشهور خبر پدر شدنش را در کن اعلام کرد
-
نتایج آزمون دکتری اعلام شد
-
شمایل ارتباط ایران و چین در روزهای اخیر تغییر کرد
-
تیزر یک فیلم تازه از سینمای ایران با نسخه تازهای از حجاب
-
اعتبار کالابرگ این کدهای ملی هم فعال شد
-
پای رضا پهلوی به ملکه شدن گلشیفته در فرانسه باز شد!
-
اینتر داغ طارمی را تازه کرد!
-
امیر تتلو، تنها ولی وحشی در راه جام جهانی آمریکا!
-
واکنش بامزه مدیر انویدیا بعد از خوردن نودل پکن
-
ستاره سابق انگلیس اولین ورزشکار میلیاردی بریتانیا شد
-
واکنش فرانسه به حضور ناو هواپیمابر شارل دوگل در تنگه هرمز
-
حرفهای امروز عراقچی و ترامپ التهاب را بالا برده است
-
خبر تازه پاکستان از آزادی ۲۰ خدمه کشتیهای ایران
-
پایان تحریم برای کُشتی روسیه و بلاروس
-
شمایل ارتباط ایران و چین در روزهای اخیر تغییر کرد
-
تیزر یک فیلم تازه از سینمای ایران با نسخه تازهای از حجاب
-
پای رضا پهلوی به ملکه شدن گلشیفته در فرانسه باز شد!
-
امیر تتلو، تنها ولی وحشی در راه جام جهانی آمریکا!
-
حرفهای امروز عراقچی و ترامپ التهاب را بالا برده است
-
افشای سفر مخفیانه مقام ارتش اسرائیل به امارات
-
هدایای چین به هیات آمریکایی دور انداخته شد!
-
تسنیم ادعای جنجالی ساعات اخیر ترامپ را تکذیب کرد
-
لحظه معرفی تیم ایران با مداحی محمود کریمی
-
ادعای ترامپ درباره احتمال حمله مجدد به ایران
-
هشدار نارنجی هواشناسی برای پایتخت صادر شد
-
واکنش ترامپ به تعلیق ۲۰ساله برنامه هستهای ایران
-
عراقچی: احتمال بازگشت به یک جنگ تمامعیار وجود دارد
-
عشق مشترک یک پدر و پسر برای مردم جذاب از آب درآمد
-
پیام عراقچی از دهلی: آتشبس شکننده است
-
معین برای حضور ایران در جام جهانی آهنگ خواند!
-
نامه محرمانه ترامپ در ساعات اخیر صدر اخبار شد
-
عجب زندگی پر از جنجالی دارید خانم گلشیفته فراهانی!
-
معین خیلی شیک و مجلسی از خجالت تاج درآمد!
-
بیسیمچیمدیا، خبر جنجالی ایران اینترنشنال را تکذیب کرد
-
محمد عباسی اعدام شد
-
سیگنال تازه و معناداری که امارات به ایران فرستاد
-
این تصویر از عراقچی در اجلاس بریکس وایرال شد
-
ادعای ونس درباره گزینه نظامی ترامپ علیه ایران
-
۳ ترفند حیرتآور مستاجران تهرانی برای مقابله با تورم!
-
جزئیات مکالمه قالیباف با ونس در مذاکره لو رفت
-
فیلمی از سینمای ایران که شاید هیچ زنی دوستش ندارد
-
چند نکته در حکم خبرسازی که پزشکیان صادر کرد
-
توافق ترامپ و رئیسجمهور چین درباره تنگه هرمز
-
این عکس را فورا به دست مهدی چمران برسانید!
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل




ارسال نظر