کدام کشورها خواستار حذف مطالب از گوگل شدند
گوگل دست دولتها را رو می کند!
گزارش شفافیت گوگل از عملکرد دولتهای کشورهای مختلف نشان می دهد کشورهای بریتانیا، کره جنوبی و برزیل بیشترین درخواستها را برای حذف مطالب و اطلاعات سیاسی، غیر اخلاقی و یا تهدید کننده از روی سرویسهای مختلف گوگل داشته اند.
از این رو این شرکت در دوره های زمانی مشخصی "گزارش شفافیت" خود را از درخواست کشورها و دولتهای مختلف مبنی بر برداشتن اطلاعات از خدمات و ابزارهای مختلف گوگل منتشر می کند. در گزارش شفافیت جدیدی که گوگل در آن به ترافیک کشورهای مختلف جهان در استفاده از ابزارها و خدمات مختلف این شرکت نیز اشاره کرده است، می توان عملکرد و تعداد درخواستهای کشورهای مختلف برای زدودن یا برداشتن اطلاعات مختلف از روی برنامه ها و سرویسهای مختلف گوگل از قبیل موتور جستجو، یوتیوب، Picasa، و دیگر سرویسها را مشاهده کرد. اطلاعات این گزارش که بر روی سایت گوگل قرار گرفته از بررسی عملکرد دولتها در ۶ ماهه پایانی سال ۲۰۱۰ به دست آمده است.
بر اساس گزارش گوگل، دو کشور برزیل و کره جنوبی بیشترین تعداد درخواستها را برای برداشته شدن اطلاعاتی خاص از روی گوگل ارائه کرده اند برزیل تا پایان سال ۲۰۱۰ در حدود ۱۲ هزار و ۳۶۳ مورد از اطلاعات موجود بر روی سرویسهای گوگل را نامناسب کاربران خود دیده و خواستار برداشته شدن آنها شده و ۲۶۳ درخواست برای گوگل ارسال کرده و این شرکت نیز ۷۶ درصد از این درخواستها را پذیرفته است.
دولت کره جنوبی نیز حدود ۳۲ هزار و ۱۵۲ مورد اطلاعات بر روی سرویسهای مختلف گوگل را نیازمند حذف شدن دانسته و برای برداشته شدن این اطلاعات ۱۳۹ درخواست تسلیم گوگل کرده است، درخواستهایی که تمامی آنها توسط گوگل اجرا شده اند.
گزارش گوگل نشان می دهد بریتانیا نسبت به دیگر کشورها به هیچ وجه علاقه ای ندارد کاربرانش اطلاعات خاصی را بر روی اینترنت مشاهده کنند، زیرا تعداد مواردی که از جانب این کشور قابل حذف اعلام شده در حدود سه برابر مواردی است که بسیاری از کشورهای پنهان کار، مانند کره جنوبی اعلام کرده اند. تعداد موارد اعلام شده از جانب بریتانیا ۹۳ هزار و ۵۱۸ مورد بوده و گوگل به ۸۹ درصد از خواسته این کشور تن داده است.
به گفته گوگل برخی از موارد حذف اطلاعات به بهانه وارد آمدن تهمت به فردی یا سازمانی اعلام شده اند در حالی که بهانه بقیه درخواستها تخطی مطالب یا اطلاعات از قوانین محلی کشورها و یا ممانعت از گسترش نفرت یا مفاهیم غیر اخلاقی بوده است.
بر اساس گزارش تلگراف، از جمله کشورهایی که گوگل به صورت ۱۰۰ درصدی به درخواست آنها جامه عمل پوشانده می توان به کره جنوبی، آرژانتین، اسپانیا، هلند، و تایلند اشاره کرد اما به نظر می آید این شرکت نسبت به درخواستهای کشورهایی مانند لیبی، هند و تایوان توجه چندانی نداشته است.
همچنین گوگل گزارش داده که مطالبی که برزیل درخواست حذف آنها را داشته مطالبی سیاسی و مرتبط با انتخابات این کشور بوده اند، از این رو گوگل بر اساس حکمی از جانب دادگاهی در برزیل مجبور شده ۱۱ هزار و ۵۰۰ عکس سیاسی را از روی وب سایت Picasa حذف کند.
همچنین درخواستهای کره جنوبی مبنی بر حذف مطالب غیر اخلاقی بوده است و به گفته گوگل میزان درخواستهای حذف این کشور نسبت به گذشته ۴۸ درصد افزایش داشته است. گوگل می گوید میزان درخواستهای حذف تمامی کشورها نسبت به سالهای گذشته افزایش قابل توجهی داشته است اما در این میان کشورهایی مانند هند با افزایشی ۱۲۳ درصدی، ژاپن با افزایشی ۲۷۱ درصدی و لهستان با افزایشی ۲۱۶ درصدی مواجه شده اند.
منبع: خبرگزاری مهر
ارسال نظر