۵۴ درصد سدهای کشور خالی است
معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: استان اصفهان به عنوان یک استان شاخص از ۸۵ تا ۱۰۰ درصد با کاهش آب مواجه است و تنها ۱۶ درصد ازحجم سد زاینده رود پر است.
خبرگزاری ایسنا: معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: استان اصفهان به عنوان یک استان شاخص از ۸۵ تا ۱۰۰ درصد با کاهش آب مواجه است و تنها ۱۶ درصد ازحجم سد زاینده رود پر است.
حمیدرضا تشیعی امروز (شنبه) در مراسم اجرای عملیات اصلاح و بازسازی خط انتقال آب ناربر- کاشان، با بیان اینکه ایران در پانزدهمین سال خشکسالی خود قرار دارد، اظهار کرد: محور توسعه کشور آب است. کشور در منطقه خشک و نیمه خشک با یک سوم بارندگی متوسط دنیا قرار دارد.
وی ادامه داد: روز به روز میزان بارندگی در کشور بدتر می شود به گونه ای که از مهر تا هشتم دی ماه میانگین بارندگی ۴۷ میلی متر بوده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته میزان بارش ها ۱۰۷ میلی متر بوده است.
معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: هر سال در تابستان ۰.۵ تا ۱.۵ درجه هوا گرم تر می شود و با هر یک درجه گرمتر شدن هوا ریسک بیماری های مرتبط با آب چند صد برابر می شود. در طبقهبندی شاخص آبی در وضعیت بدی قرار داریم به گونه ای که تنها ۴۶ درصد از سدهای کشور پر و ۵۴ درصد سدها خالی است.
تشیعی افزود: استان اصفهان به عنوان یک استان شاخص از ۸۵ تا ۱۰۰ درصد با کاهش آب مواجه است و تنها ۱۶ درصد ازحجم سد زاینده رود پر است.
وی گفت: آینده پیش رو در بحث آب نگران کننده و زنگ خطر بزرگی برای جوامع روستایی و رشد و توسعه کشور است. برای مقابله با بحران آبی در کشور توجه همگانی و برنامه ریزی نیازمند است. نباید لحظه ای را از دست بدهیم. در دنیا بهترین راهکار برای مقابله با کم آبی مدیریت تقاضا و مصرف در کشور است.
معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه ۳۰ درصد شبکه های توزیع آب در کشور فرسوده است، اظهار کرد: در بخش آب شرب باید به بازسازی شبکه ها و خطوط انتقال آب به صورت ویژه ای اهمیت داده شود.
تشیعی گفت: قیمت هر متر مکعب آب شرب در ایران حدود ۴۰۰ تومان است که هر لیتر چهار ریال می شود و بر این اساس قیمت گذاری تأمین هزینه های بهره برداری کار سختی است.
نظر کاربران
امسال اوضاع خیلی خرابه شیراز از مهر تا حالا فقط دوبار ابری بوده با یه کم بارون نمنم درحالی که مهر و آبان پارسال چهار پنج روز بارون اومده بود هوا مثل بهاره ظهر که میشه دمای هوا تا ۲۸ دجه هم میرسه خدا به دادمون برسه
جنوب خوزستان هندیجان و ماهشهر واقعاااااا اوضاع خرابه تا الان هیچ بارونی نزده رود خونمون خشک شده کشاورزیمون نابود شده هیچکس هم بفکر ما نیست.خدایا دلت بحال ما بسوزه تمام زحماتمون بر باد رفت