۴۸۷۸۴۴
۵۰۰۸
۵۰۰۸
پ

اکران آمار تجارت پنهان

متولیان مبارزه با تجارت پنهان و زیرزمینی، ارزش دلاری قاچاق کالا و ارز را که در سال گذشته حدود ۵/ ۱۵ میلیارد دلار اعلام شده بود در سال‌جاری با ۲۰ درصد کاهش، بین ۱۲ تا ۱۳ میلیارد دلار برآورد می‌کنند.

روزنامه دنیای اقتصاد: متولیان مبارزه با تجارت پنهان و زیرزمینی، ارزش دلاری قاچاق کالا و ارز را که در سال گذشته حدود ۵/ ۱۵ میلیارد دلار اعلام شده بود در سال‌جاری با ۲۰ درصد کاهش، بین ۱۲ تا ۱۳ میلیارد دلار برآورد می‌کنند.
براساس جدیدترین اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، «سواحل ۲۵۰۰ کیلومتری جنوب کشور و خلأهای مرزی»، «مبادی ملوانی و مرزنشین‌ها»، «معابر کوله‌بری» و «مناطق آزاد» بیشترین سهم را در ورود کالای قاچاق ازآن خود کرده‌اند.
آمار مقدماتی مقدار کشفیات کالاهای قاچاق نشان می‌دهد که در کالاها «سیگار»، «لوازم یدکی (خودرو)» و «لوازم صوتی و تصویری» به ترتیب بیشترین رشد را در لیست کشفیات در ۱۰ ماه منتهی به دی امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ثبت کرده‌اند. با وجود اقداماتی که درمورد شفاف‌سازی در امور تجاری کشور صورت گرفته، تحلیل‌های کارشناسی حاکی از این است که وجود مشکلاتی نظیر کمبود سامانه‌های مورد نیاز در برخی بخش‌های حمل‌ونقل، یکپارچه نبودن فرآیندهای حمل‌ونقل و عدم‌تبادل الکترونیکی اطلاعات حمل‌ونقل با سامانه‌های حوزه تجارت خارجی باعث شده ضمن کاهش شفافیت ورود و خروج و حمل‌ونقل کالا، ریسک حمل‌‌و‌نقل کالای قاچاق در کشور پایین باشد.

آمار مقدماتی مقدار کشفیات کالاهای منتخب طی ۱۰ ماه منتهی به دی سال ۱۳۹۵ در حالی منتشر شد که کشف سیگار، لوازم یدکی(خودرویی) و لوازم صوتی و تصویری که به‌صورت قاچاق به کشور وارد شده‌اند، بیشترین رشد را نسبت به ۱۰ ماه مشابه سال گذشته ثبت کرده است، به‌گونه‌ای که در ۱۰ ماه منتهی به دی سال‌جاری، کشفیات سیگار حدود ۳۰۲ درصد نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است، همچنین کشفیات لوازم یدکی (خودرو) قاچاق در همین مدت با رشد ۲۹۲ درصدی روبه‌رو بوده و لوازم صوتی و تصویری قاچاق نیز حدود ۲۴۱ درصد بیش از مدت زمان مشابه سال گذشته کشف شده است. از سوی دیگر، خبرها حاکی از کاهش ۲۰ درصدی قاچاق در ۱۰ ماه منتهی به دی سال‌جاری است و برآورد می‌شود تا پایان امسال نیز حجم قاچاق به ۱۲ تا ۱۳ میلیارد دلار کاهش پیدا کند. همچنین آنچه از اظهارات سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برمی‌آید، دستگاه‌های کاشف در سال‌های ۹۳ و ۹۴ به ترتیب ۸/ ۱ هزارمیلیارد تومان و ۵ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق کشف کردند که این رقم با ۱۲۰ درصد افزایش در ۱۰ ماه منتهی به دی امسال به ۱۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. به علاوه جغرافیای واردات قاچاق کالا در ایران نیز نشان می‌دهد که در میان مجموعه ورودی کالاهای قاچاق، «سواحل ۲۵۰۰ کیلومتری جنوب کشور و خلاهای مرزی»، «مبادی رسمی با احتساب معافیت‌های ملوانی و مرزنشین‌ها»، «معابر کوله‌بری» و «مناطق آزاد» بیشترین سهم را از آن خود کرده‌اند.

براساس این گزارش، دستگاه‌های کاشف موضوع ماده ۳۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ۱۰ ماه منتهی به دی سال ۹۵، توانسته‌اند ۲۹ قلم کالا را که به‌صورت غیرقانونی وارد کشور شده‌اند، کشف کنند. دستگاه‌هایی که براساس این ماده قانونی در امر کشف قاچاق دخیل هستند، عبارتند از: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، وزارت جهادکشاورزي، گمرک جمهوري اسلامي‌ايران در محدوده اماکن گمرکي، سازمان حمايت مصرف‌کنندگان و توليدکنندگان، سازمان حفاظت محيط‌زيست، سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي، بانک مرکزي جمهوري‌اسلامي ايران، شرکت ملي پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران، شرکت سهامي شيلات ايران و شرکت دخانيات ايران. آمار مقدماتی منتشر شده از کشفیات قاچاق حاکی از آن است که در ۱۰ ماه منتهی به دی سال‌جاری، یک میلیارد و ۴۰۶ میلیون و ۹۳۲ هزار نخ سیگار قاچاق ازسوی دستگاه‌های ذی‌ربط کشف شده است، حال آنکه میزان کشف واردات این کالای به‌صورت قاچاق در مدت زمان مشابه سال گذشته معادل ۳۵۰ میلیون و ۳۹ هزار و ۸۲۸ نخ بوده است.

۳ میلیون و ۲۵۴ هزار و ۹۷۰ دستگاه لوازم یدکی(خودرو) قاچاق نیز در ۱۰ ماه منتهی به دی سال‌جاری کشف شده که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته بیانگر رشد ۲۹۲ درصدی است. بر این اساس، در مدت زمان مشابه سال گذشته ۸۳۰ هزار و ۳۳۰ دستگاه از این کالا کشف شده بود.

بیش از ۲۴۰ درصد رشد کشفیات لوازم صوتی و تصویری نشان می‌دهد که در ۱۰ ماه منتهی به دی امسال، ۱۰۸ هزار و ۱۶۴ دستگاه از این نوع کالا کشف شده؛ در حالی که در مدت زمان مشابه سال گذشته ۳۱ هزار و ۷۳۷ دستگاه لوازم صوتی و تصویری کشف شده بود.

رشد حدود ۲۰۳ درصدی کشفیات لوازم خانگی نیز در حالی در‌ آمار جدید آمده است که در ۱۰ ماه منتهی به دی سال ۹۴ کشفیات نهادهای ذی‌ربط در این کالا ۵میلیون و ۹۷۸ هزار و ۸۹۷ دستگاه بوده و در ۱۰ ماهه امسال، به ۱۸ میلیون و ۱۳۰ هزار و ۴۷۴ رسیده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج