روز ملی خلیج فارس مبارک
دهم اردیبهشت از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت ایران بهعنوان روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است. شاه عباس صفوی با کمک انگلیسیها در این روز در سال ۱۶۲۲ میلادی توانست هرمز را از چنگ پرتغالیها درآورد. از این رو نامگذاری این روز در واقع به نوعی تاکید بر پیروزی ایرانیها علیه مهاجمان در خلیجفارس است.
روزنامه دنیای اقتصاد: دهم اردیبهشت از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت ایران بهعنوان روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است. شاه عباس صفوی با کمک انگلیسیها در این روز در سال ۱۶۲۲ میلادی توانست هرمز را از چنگ پرتغالیها درآورد. از این رو نامگذاری این روز در واقع به نوعی تاکید بر پیروزی ایرانیها علیه مهاجمان در خلیجفارس است.
در آوریل سال ۱۶۲۲ سپاه ایران به رهبری امام قلی خان جزیره هرمز را از بزرگترین امپراتور قرن باز پس گرفت و جایگاه خود را در جهان در فهرست ابرقدرتهای قرن شانزدهم ثبت کرد. انگلیسیها نیز ۴ کشتی خود را با خدمه فنی در اختیار ارتش امام قلی خان گذاشتند.
آلبوکرک (پرتغالی) اعتقاد داشت هرکشوری که سه نقطه مالاگا، عدن و هرمز را در اختیار داشته باشد بر تجارت دنیا حاکم خواهد بود. اهمیت هرمز آنقدر بود که استعمارگران انگلیسی را نیز به طمع انداخته بود. بهدلیل شکایتهای ایرانیان گمبرون از جسارت و تجاوزات پرتغالیها، سپاه ایران قصد تنبیه پرتغالیها در خلیج فارس را کرد و نه تنها جزیره هرمز را آزاد کرد، بلکه پرتغالیها مجبور شدند تا مومباسا درکنیا عقبنشینی کنند و این شکست، شکستهای پیدرپی پرتغال در شرق آفریقا را به دنبال داشت و با حمایت ایران، امام مسقط موفق شد قلعه عظیم مومباسا را در جنگ خونینی که به جنگ صلیبی مومباسا معروف است تصرف کند.
ایران تا سال ۱۸۲۰ پرچمدار تمام خلیج فارس و دریای عمان و بحر فارس (مکران) شد. انگلیسیها از شکست پرتغال خرسند بودند و به قدرت ایران اعتراف داشتند و ایران را تنها رقیب قدرتمند عثمانیها میدانستند. انگلیس در عهدنامه مجمل ۱۸۰۹ و عهدنامه مفصل ۱۸۱۲ حاکمیت ایران را بر کل خلیجفارس به رسمیت شناخت، در حالی که انگلیس خود بهعنوان ابرقدرت جهان ظهور میکرد.
دکتر محمد عجم، که در زمینه مطالعات مربوط به تاریخ خلیج فارس صاحب نظر است در مقالهای نوشته است: در مـتون تمامي قراردادهاي چند قرن گذشته كه بين دولتهاي عربي منطقه يا بين كشورهاي اروپايي و كشـورهاي مـنطقه مـنعقد شـده اسـت هر جا نامي از پهنه آبي جنوب ايران به میان آمده است با نام خلـيج فـارس همـراه بوده است.
دکتر محمد عجم، که در زمینه مطالعات مربوط به تاریخ خلیج فارس صاحب نظر است در مقالهای نوشته است: در مـتون تمامي قراردادهاي چند قرن گذشته كه بين دولتهاي عربي منطقه يا بين كشورهاي اروپايي و كشـورهاي مـنطقه مـنعقد شـده اسـت هر جا نامي از پهنه آبي جنوب ايران به میان آمده است با نام خلـيج فـارس همـراه بوده است.
از سال ١٥٠٧ تا ١٩٦٠ در تمامي قراردادها و معاهدههايي كه پرتغاليها، اسـپانياييها، انگليسيها، هلنديها، فرانسويها،بلژيكيها، روسها و آلمانيها با دولت ايران يا هر كشور يـا پديده سياسي يا امراي تحت الحمايه خود در منطقه امضا کردهاند، در زبانهاي مختلف واژههاي مـترادف بـا خلـيج فارس به كار بردهاند. حداقل در ١٠ مورد از اينگونه قراردادها كه ميان كشورهايي همانند كويـت، عربسـتان، عثمانـي، عمـان و امـارات متصالحه منعقد شده هم به زبان عربي و هم انگليسي خليج فارس به كار رفته است.
تبلیغات متنی
-
سفارت روسیه: شرایط کنونی ایران عادی است
-
بیتکوین سال ۲۰۲۶ را با قیمتی شوکهکننده آغاز کرد
-
تراکتور با پیشنهاد بهتر در آستانه ربودن گزینه پرسپولیس
-
اظهارات دادستان کل کشور پیرامون حوادث اخیر
-
وینگر پرسپولیس در لیست خروج اوسمار قرار گرفت
-
عکس غمانگیز بازیگر سریال آوای باران از سطح شهر
-
پزشکیان: نباید اجازه داد کسی بیدلیل بازداشت شود
-
پهلوان ایران در سال ۱۴۰۴ مشخص شد
-
سفارت ایران مواضع نمایندگان پارلمان انگلیس را محکوم کرد
-
ماجرای اختلال در آبرسانی برخی مناطق تهران
-
تعجب مهران رجبی از اظهارات گنگ خیابانی روی آنتن زنده
-
استوری متفاوت نعیمه نظامدوست با حال و هوای غمانگیز
-
سپاهان در مسیر جذب بمب مدنظر پرسپولیس سنگ انداخت
-
مردم در این جاده مهم کشور گرفتار برف شدند
-
اولین تصویر از بازیگر سینما در بیمارستان بعد از تصادف شدید
-
اطلاعیه سپاه درباره حادثه اخیر مربوط به یکی از بسیجیان
-
تراکتور با پیشنهاد بهتر در آستانه ربودن گزینه پرسپولیس
-
اظهارات دادستان کل کشور پیرامون حوادث اخیر
-
وینگر پرسپولیس در لیست خروج اوسمار قرار گرفت
-
پزشکیان: نباید اجازه داد کسی بیدلیل بازداشت شود
-
سفارت ایران مواضع نمایندگان پارلمان انگلیس را محکوم کرد
-
ماجرای اختلال در آبرسانی برخی مناطق تهران
-
سپاهان در مسیر جذب بمب مدنظر پرسپولیس سنگ انداخت
-
عراقچی به تهدید ایران توسط ترامپ پاسخ داد
-
کلاسهای درس این دانشگاهها مجازی شد
-
بازگشت غیرمنتظره ستاره استقلال با یک پیام تصویری
-
تردید خبرگزاری فارس درباره هویت امیرحسام خدایاری
-
آمار رسمی از تجمعات و اعتراضات چند روز اخیر
-
سه چهره از جمع پرسپولیسیها کنار رفتند
-
علم الهدی، اعتراض را نشانه هوشیاری مردم اعلام کرد
-
مجسمه شهید رئیسی سقوط کرد
-
تعداد جانباختگان حوادث امروز لردگان اعلام شد
-
شلیک رگباری موشک «آخرالزمان» که رهگیری آن تقریباً ناممکن است
-
لحظات شهادت امیرحسام خدایاری در کوهدشت
-
کشته شدن چند نفر در تجمعات امروز تایید شد
-
بنرهای سیاسی که در سطح شهر تهران نصب شد
-
حرفهای عجیب ترامپ در ساعات اخیر درباره ایران!
-
۳ کشته و ۱۷ زخمی در حوادث امشبِ ازنا
-
جدول تغییرات حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۵
-
دفتر امام جمعه جونقان به آتش کشیده شد
-
جمله پزشکیان درباره دلار به شدت خبرساز شد
-
چهره پزشکیان در این تصویر مورد توجه قرار گرفت
-
تصویری از بسیجی به شهادت رسیده در کوهدشت
-
اشک ابراهیم تاتلیسس پس از دیدن عشق سابقش در آمد
-
آمریکا پایگاه نظامی نزدیک به ایران را خالی کرد
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
نظر کاربران
زنده باد ایران
اگر قرار باشه روزی نام خلیج فارس تغییر کند ،آن روز باید نقشه ی جهان از نو کشیده شود.