۵۸۰۴۹۶
۲ نظر
۵۰۰۷
۲ نظر
۵۰۰۷
پ

اکرمی: شيوه انتخاب وزرا غير علمي است

كاظم اكرمي؛ وزير اسبق آموزش و پرورش در روزنامه اعتماد نوشت: سنت استعلام و نظرخواهي از دست‌اندركاران وزارت علوم و آموزش و پرورش چندان در چهل‌ساله انقلاب اسلامي جا نيفتاده است. كمتر پيش آمده كه روساي جمهور در دولت‌هاي مختلف به صورت مشخص و معين از گروه‌هاي فرهنگي نظرخواهي كنند.

كاظم اكرمي؛ وزير اسبق آموزش و پرورش در روزنامه اعتماد نوشت: سنت استعلام و نظرخواهي از دست‌اندركاران وزارت علوم و آموزش و پرورش چندان در چهل‌ساله انقلاب اسلامي جا نيفتاده است. كمتر پيش آمده كه روساي جمهور در دولت‌هاي مختلف به صورت مشخص و معين از گروه‌هاي فرهنگي نظرخواهي كنند.
البته در اين مدت گروه‌هاي مختلفي نظرات خود را كتبي يا به صورت حضوري و شفاهي به اطلاع روساي جمهور رسانده‌اند. اما اين كار به شكل رسمي انجام نمي‌شود كه بخواهند از گروه‌هايي كه در دو وزارتخانه مشغول فعاليت هستند، نظرخواهي كنند.
نكته‌اي كه در مورد وزارت علوم وجود دارد اين است كه وزير علوم نقش پر رنگي در اين وزارتخانه ندارد. اگر هم كسي اين سمت را بپذيرد با اكراه مي‌پذيرد. چهار نهاد مختلف در تصميمات وزارت علوم نقش دارند. وزير علوم در انتخاب رييس دانشگاه بايد شوراي عالي انقلاب فرهنگي آن را راضي كند. در شوراي عالي انقلاب فرهنگي هم كساني هستند كه ديدگاه‌هاي خاص خودشان را دارند. در اين شورا كم هستند دانشگاهياني كه تفكر علمي و آكادميك داشته باشند و در عين حال آزاد هم باشند.
همين ديدگاه باعث مي‌شود فرد شايسته‌اي كه وزير براي دانشگاه انتخاب كرده، از طرف شوراي عالي انقلاب فرهنگي تاييد نشود. در سال ٨٨ بيش از ٥٠٠ نفر از اساتيد دانشگاه‌هاي مختلف در تاييد مهندس موسوي بيانيه‌اي امضا كردند، اين بيانيه بعدها تبديل به يك نكته منفي در پرونده كاري اين اساتيد شد. اگر يكي از اين افراد از جهت علمي و اخلاقي و ديني توانايي رياست دانشگاهي را داشت، به دليل امضاي آن بياينه اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي به آن فرد راي نمي‌دادند.
علاوه بر شوراي عالي انقلاب فرهنگي، شوراي اسلامي كردن دانشگاه‌ها نيز بخش ديگري از وزارت علوم را در اختيار خود دارد و مي‌شود گفت وزير علوم بايد تابع تصميمات اين شورا باشد؛ نظارت چند شوراي ديگر كه از عواملي است كه باعث مي‌شود افراد به سختي حاضر به پذيرفتن پست وزارت علوم باشند. يكي از دلايلي كه افراد حاضر نيستند اين مسووليت را بپذيرند شايد همين باشد كه وزير علوم اختيارات لازم را براي اخذ تصميمات در وزارت علوم ندارد. البته در وزارت علوم هستند افرادي مثل آقايان فرجي دانا و توفيقي و ميلي منفرد كه شايسته معرفي در پست وزارت هستند و مي‌توانند صداي‌شان را به گوش رييس‌جمهور برسانند اما اين افراد چندان مورد تاييد شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيستند.
اما در آموزش و پرورش چنين مشكلي وجود ندارد، اما نظراتي كه در مورد وزارت اين وزارتخانه وجود دارد نظم و اجماع ندارد كه كارشناسان به صورت سازمان يافته و منظم كسي را براي پست وزارت معرفي كنند. هر كدام از تشكل‌ها تلاش‌هاي پراكنده‌اي در اين زمينه دارند و افرادي را به عنوان گزينه معرفي مي‌كنند. در آخرين جلسه‌اي كه دوستان فرهنگي كه قبلا هم مسووليت‌هايي در وزارتخانه داشتند در همين زمينه برگزار كردند معتقد بودند كه بهتر است بخواهيم آقاي آشتياني بمانند. به هرحال در اين مدت معايب و نقايص كار را شناخته‌اند. البته مواردي هم در رفتار ايشان وجود دارد كه قابل انتقاد است اما مسائل قابل حلي است.
حتي شخصا نامه‌اي به آقاي رييس‌جمهور نوشتم و اعلام كردم كه در حال حاضر ابقاي آقاي دانش آشتياني به صلاح آموزش و پرورش است. آقاي دانش در اين هفت ماه به عنوان وزير، نقاط قوت و ضعف خود را نشان دادند. اين نظر بسياري از صاحبنظران اين حوزه است كه ابقاي دانش آشتياني به صلاح است. البته باز هم به انتخاب آقاي رييس‌جمهور احترام مي‌گذاريم. آقاي بطحايي هم معاون وزير بودند و در دوره آقاي فاني هم فعاليت كرده‌اند و انسان شريف و متواضعي است. اما از آنجا كه ارتباط كاري با ايشان نداشتم در مورد عملكردشان نمي‌توانم نظري بدهم. اما اميدواريم موفق باشند و بتوانند قدم‌هاي موثري در بهبود وضعيت آموزش و پرورش بردارند.
ما كمبود نيروي كارآمد براي وزارت آموزش و پرورش و علوم نداريم، اما اين شيوه كه در دولت‌هاي گذشته هم براي انتخاب وزرا بوده غيرعلمي است. شيوه علمي اين است كه چند شاخص به‌طور روشن اعلام شود. مواردي مثل تخصص و توان مديريتي و اخلاق و پشتكار و تلاش و خوشنامي در حوزه كاري را به‌عنوان شاخص در نظر بگيرند. زماني كه گروه‌هاي مختلف گزينه‌هاي خود را معرفي مي‌كنند، گزينه‌هاي اعلام شده بايد توسط چند متخصص و كارشناس دانشگاهي بررسي شوند و كارشناسان سوالاتي را از اين افراد كه به عنوان گزينه‌هاي پيشنهادي مطرح شده‌اند، بپرسند و در نهايت بعد از بررسي‌ها و ارزيابي‌ها، اين افراد را رتبه‌بندي كنند.
اگر انتخاب وزرا با اين روال پيش رود تا اين حد درگير آزمون و خطا در موضوع انتخاب وزرا نخواهيم بود. در هفته‌هاي اخير نام‌هاي زيادي بر زبان‌ها افتاده و گمانه‌زني‌هايي صورت گرفته، كه از منابع مختلف مطرح شده‌اند، براي اين دوره كه ديگر نمي‌شود كاري انجام داد اما در دوره‌هاي بعد بهتر است روساي جمهور براي انتخاب وزرا از روش‌هاي علمي‌تر استفاده كنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • حسن سلیمانی

      بنظر اینجانب اقای ظریف در حوزه خارجه بسیار درخشان برخورد کردن اما دیگر وزرا فقط مقاومت کردن. برنامه مدون و خوبی نداشتن. مخصوصا وزیر صنایع که اصلا مال وزیر شدن نبود . از وزیر بهداشت خیلی توقع میرود که سریعا رو به جلو گام بردارد. باید سر و سامانی به بیمه ها دهد. اصلا چرا باید چند بیمه در 1 کشور باشد یکپارچگی بیمه ها کار مهمی است که هیچ احدی در این خصوص کاری نمیکند و بیمه و پزشکی ایران زیر سوال است.وزیر راه و وزیر اقتصاد هم همینطور هیچ چیزی نمیشود و اقدامی صورت نمیگیرد شما بیاید بگوید در دولت قبل دزدی شده. شما چه برنامه ای دارید؟ ایا میتوانید کلیه نیرو زیر فرمان خود را با سرعت به جلو ببرید. متاسفانه در ایران همه منتظر دستور هستن و هیچکس هم دستور نمیدهد. اقای روحانی باید دنبال وزرای باشد که در 1400 همه مردم به وجود اصلاح طلب در راس امور اجرایی کشور را حس کرده و مطمئن باشن که جز اصلاح طلب کسی نمیتواند اداره مملکت را بچرخاند. اصلاح طلب هم راهکار چندین ساله داشته باشد نه اینکه فقط بفکر انتخابات باشد. هر رئیس جمهوری که از هر طیف انتخاب شد برنامه همان طیف را اجرا کند اونم نه در 4 یا 8 سال بلکه بصورت چندین ساله و بر اصول قوانین.

    • مردم

      علمي؟؟؟
      دلتون خوشها
      علمي كيلويي چنده
      اصلاح طلبان دارن رئيس جمهور رو ميخورن و رسماً سهم خواهي ميكنند
      اين وسط علم هيچ نقشي نداره

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج