۶۱۳۳۷
۹ نظر
۵۰۱۵
۹ نظر
۵۰۱۵
پ

سبک زیبای معماری!

زیباترین و قدیمی ترین مساجد دنیا +عکس

مساجد بزرگ دنیا، جدای از فضای روحانی و ملکوتی و امواج مثبتی که در بر دارند، از جهت معماری نیز بسیار مورد توجه می باشند.البته این امر،در گذشته نیز صادق بوده تا جائی که اکنون سبکی غنی در معماری به نام معماری اسلامی داریم.

روزگارنو: مسجد،عبادتگاه مشترکی میان تمام مسلمانان دنیاست که بدون در نظر گرفتن فرقه خاص آنها، اعم از شیعه و سنی بودن، همگی در کنار هم جمع شده و به عبادت خداوند متعال می پردازند.

مساجد بزرگ دنیا، جدای از فضای روحانی و ملکوتی و امواج مثبتی که در بر دارند، از جهت معماری نیز بسیار مورد توجه می باشند.البته این امر،در گذشته نیز صادق بوده تا جائی که اکنون سبکی غنی در معماری به نام معماری اسلامی داریم.

آئینه کاری، سقفهای گنبدی شکل، طاق و بستانهای پی در پی و تو در تو و ... همگی از ویژگی های منحصر بفرد این سبک زیبای معماری هستند.در بسیاری از کشورهای دنیا، مساجد برای مسلمانان و غیر مسلمانان به صورت قطب گردشگری درآمده و هرکسی را با هر دینی به خود جذب می کند.

مساجد در دنیا نیز درست مانند تمامی بناهای کاربرد یکسان دنیا،از جهات زیبایی،قدمت و حتی بزرگی رتبه بندی شده و به معرض دید جهانیان گذاشته می شوند.

در این پست و پستهای آینده تصمیم داریم تا شما را با انواع رده بندی های مساجد در دنیا آشنا کنیم.

امروز به ۱۰ مسجد زیبای دنیا خواهیم پرداخت:

زیباترین و قدیمی ترین مساجد دنیا +عکس

۱۰. مسجد جامع پوتراجایا (Putra ):

این مسجد که نزد جهانگردان معروف به مسجد صورتی است با الهام از معماری ایرانی صفویه در داخل دریاچه مصنوعی شهر پوتراجایا و در کنار پلی مشابه سازی شده پل خواجو اصفهان ساخته شده و تنها از یک ضلع به خشکی راه دارد.

مناره‌های این مسجد برگرفته از مسجد شیخ عمر در بغداد و دیواره‌های آن با الهام از ایوان شاه حسن در کازابلانکای مراکش ساخته شده است. رنگ صورتی این مسجد با سنگ‌های گرانیت کف و درب‌های چوبی مسجد هماهنگ شده و جلوه‌ای متفاوت از دیگر مسجدهای معمول به آن داده است. این مسجد ۱۰ هزار نفر را در خود جای می‌دهد.

شبستان اصلی، فضایی ساده با دوازده ستون و تزیینات اسلامی است. آبنماهای متعدد صحن با رواق ستوندار اطراف محاط شده است. تک منار ۱۱۶ متری بلندترین نشانه منطقه است که با الهام از منار مسجد شیخ عمر بغداد ساخته شده است. طول منار به نشانه پنج اصل اسلام به پنج بخش تقسیم شده است . معماری بنا به نحوی است که باد در درون فضاها به چرخش درآمده و کوران هوا فضایی مطبوع برای نمازگزاران به وجود آورد . مسجد همه روزه به غیر از روزهای جمعه و در ساعات برپایی نماز جمعه بر روی گردشگران باز است.
برای ورود غیر مسلمانان و افراد بی حجاب شنل های خاصی به رنگ آبی وصورتی قرار داده شده است.

زیباترین و قدیمی ترین مساجد دنیا +عکس

۹.مسجد عبودیه(ubudieh):

این مسجد زیبا در كوالاكانگسار ، در ايالت پراك، قرار گرفته و از دور با گنبد زیبای طلایی رنگش خودنمایی می کند.این مسجد در بین سالهای ۱۹۱۳ تا ۱۹۱۷ ساخته شده و در طی این سالها،بارها به مرمت آن پرداخته اند.معماری بیرونی آن بیشتر به سبک مسجدهای هندوستانی شبیه بوده،اما وقتی به داخل آن می رویم، تلفیقی زیبا از معماری اصیل و سنتی اسلامی آمیخته با ذوق و سلیقه ایرانی را می توان به وضوح دید.


زیباترین و قدیمی ترین مساجد دنیا +عکس

۸.مسجد سلطان احمد ( Sultanahmet Camii):

مسجد سلطان احمد یا همان مسجد آبی، مسجدی است که در شهر استانبول واقع شده‌ است. این شهر که در زمان امپراطوری عثمانی طی سالهای ۱۴۵۳ تا ۱۹۲۳ پایتخت این کشور بوده‌است هم اکنون بزرگترین شهر ترکیه است.

این مسجد یکی از زیباترین شاهکارهای معماری اسلامی است. این مسجد به علت وجود کاشی‌های آبی رنگ در طراحی داخلی به «مسجد آبی» شهرت دارد.مسجد آبی طی سالهای ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۹ به دستور سلطان احمد اول بنا شد و به همین دلیل پس از مرگ وی مسجد را مسجد سلطان احمد نامیدند. وی در همین مسجد دفن شده‌است.

این مسجد در قدیمی‌ترین بخش استانبول واقع شده که این منطقه در قبل از سالهای ۱۴۵۳ (میلادی) مرکز قسطنطنیه، پایتخت امپراطوری بیزانس، محسوب می‌شده‌است. این مسجد در نزدیکی هیپودروم قسطنطنیه واقع شده‌است و تا کلیسای بزرگ مسیحیان با نام ایا صوفیا فاصله اندکی دارد.

زیباترین و قدیمی ترین مساجد دنیا +عکس

۷.مسجد کریستال(Crystal Mosque):

مسجد كريستال در پارك ميراث اسلامي جزيره وان من در ترنگانو مالزي قرار دارد بين سالهاي ۲۰۰۶- ۲۰۰۸ ساخته شده است.

نماهاي شيشه اي به شفافيت و ظرافت طرح كمك كرده اند هر چند كه به نظر مي رسد استفاده از مصالح سبك مانند شيشه، طرح را اندكي ناپايدار جلوه مي دهد و با القاي شكنندگي از ثبات و صلابت كافي بهره نخواهد برد.

با وجود چنين ضعف هايي در نماي خارجي، معماري داخلي آن از قوام و صلابت بيشتري برخوردار است به طوريكه در محل محراب شبستان اصلي آن، محيطي رويايي را در فضاي معنوي مسجد با نقوش اسليمي و تذهيب و استعاره هايي از صفات خداوند با خطوط كوفي ترسيم مي‌كند.

مسجد کریستال توانسته است که به خوبی با محیط اطراف خود در محوطه سازی، بازی با آب و باغ سازی ترکیب شود و با محیط شهری خود هارمونی کامل داشته باشد.

زیباترین و قدیمی ترین مساجد دنیا +عکس

۶.مسجد طلایی(Golden Mosque):

این مسجد در حال حاضر به عنوان مركز فرهنگی مسلمانان محسوب می شود و در ناحیه قدیمی كیاپو در مجاورت مركز مسلمانان قرار دارد. این محل دارای زمینی بالغ بر ۵۵۰۰ مترمربع و ساختمانی قریب به ۴۵۰۰ مترمربع بوده و قادر است پنج هزار زن و مرد نمازگزار را در خود جای دهد. مسجد طلایی از ماجد فعال مانیل است كه به علت مركزیت خاص محله قدیمی كیاپو همواره مورد نظر و توجه قرار دارد.

س از امضای قرارداد صلح تریپولی كه در سال ۱۹۷۶ میان دولت فردیناند ماركوس در لیبی امضاء شد، دولت فیلیپین از معمر قذافی رهبر لیبی درخواست كرد از فیلیپین بازدید كند. این درخواست پذیرفته شد و به فاصله كوتاهی پس از امضای قرارداد و قبل از آمدن سرهنگ قذافی، املدا ماركوس همسر رییس¬جمهوری فیلیپین كه در آن زمان فرماندار مانیل بود دستور ساخت مسجد طلایی را صادر كرد و این مسجد به فاصله كوتاهی با كمك¬های دولت لیبی در منطقه كیاپو ساخته شد.

زیباترین و قدیمی ترین مساجد دنیا +عکس

۵.مسجد شیخ زاید(Sheikh zaed Mosque):

مسجد الشیخ زاید بن سلطان آل نهیان، مسجدی در شهر ابوظبی، کشور امارات است. این مسجد در منطقه‌ای بزرگ میان دو پل «مصفح» و «مقطع» در مدخل جزیرهٔ ابوظبی قرار دارد.نام آن هم از شیخ زاید بن سلطان آل نهیان گرفته شده‌ است که بنیان‌گذار و نخستین رئیس کشور امارات بوده و در همین مسجد دفن شده‌است. او در ۲۰ رمضان ۱۴۲۵ ه.ق (۴ نوامبر ۲۰۰۴ میلادی) درگذشت و قبر وی در سمت شمال مسجد واقع شده‌است.

اگرچه ورود به مسجد برای نامسلمانان در امارات ممنوع است ولی این مسجد برای امکان بازدید گردشگران یک استثنا است.روزانه ده‌ها زن غربی از مسجد شیخ زاید آل نهیان ابوظبی به عنوان سومین مسجد بزرگ پس از حرمین شریفین، بازدید می‌کنند که با توجه به اینکه این مسجد به روی غیرمسلمانان باز است، آنها هم به احترام مکان معنوی مسلمانان با پوششهای اسلامی یعنی یک عبای بلند مشکی و پوشش سر وارد این مسجد می‌شوند.

طبق بررسی‌های صورت گرفته از سوی سازمان کنفرانس اسلامی (منظمهٔ مؤتمر اسلامی) ، مسجد شیخ زاید، بزرگترین و نخستین (قبه) درجهان است به ارتفاع (۸۳) متر و قطر داخلی آن (۸.۳۲) متر می‌باشد. وزن قبهٔ اصلی هزار تن است و از زخارف و گچبری عجین شده با الیاف نباتی که از شاه کارهای فنانین و اساتید مراکشی است،ساخته شده است. به اضافهٔ آیاتی از قرآن مجید بر روی دیوارهای آن حک شده، وقبهٔ اصلی مسجد را تزیین نموده‌ است.

عدد گنبدهای مسجد (۵۷) گنبد می‌باشند که به حجمهای مختلف ومتفاوت است و بر سر رواق‌ها خارجی، ومداخل اصلی وجانبی قرار دارند، تماماً با رخام و مرمر سفید واعمال گچبری بسیار زیبایی پوشانده‌است.

هزینهٔ ساخت این مسجد (دو میلیارد و ۱۶۷) میلیون درهم امارتی بوده‌است.


زیباترین و قدیمی ترین مساجد دنیا +عکس

۴.مسجد فایسال( Faisal Mosque):

مسجد فیسال،بزرگترین مسجد ساخته شده در پاکستان بوده و در مرکز این کشور،یعنی اسلام اباد واقع شده است.این مسجد در سال ۱۹۸۶ و به وسیله مهندسین ترکیه ای طراحی و ساخته شد.

این مسجد زیبا در دشتی هموار بنا شده که جدای از معماری زیبای ساخت آن، طلوع و غروب خورشید نیز جلوه ای بی نظیر به این مکان می دهد.

این مسجد،تنها مسجد بین المللی پاکستان بوده که اجازه ورود افراد غیر مسلمان نیز به داخل ان داده می شود.

نام دیگر این مسجد،به افتخار پادشاه عربستان، بن عبدالله نامیده شده است.بن عبدالل در زمان ساخت این پروژه به دولت پاکستان کمکهای نقدی زیادی کرده است.


زیباترین و قدیمی ترین مساجد دنیا +عکس

۳.مسجد سلطان عمر علی سیف الدین(Sultan Umar Ali Seifodin):

مسجد سلطان عمر علی سیف الدین، یک مسجد اسلامی و در عین حال سلطنتی ست که در بندر سری بگاوان در برونئی این کشور ثروتمند واقع شده است. این مسجد در میان مردم برونئی، نشان اختصاصی کشورشان نیز می‌باشد.

این بنا در سال ۱۹۵۸ تکمیل شد و نمونه گیرا از معماری مدرن اسلامی بوده و بزرگ‌ترین مسجد در خاور دور نیز می‌باشد.معماری این مسجد مخلوطی از معماری اسلامی و ایتالیایی است و توسط یک معمار ایتالیایی طراحی شد. این مسجد روی بر روی یک تالاب مصنوعی نزدیک شعبه‌هایی از رود برونئی ساخته شده و همچنین دهکده آبی کامپونگ آیر این مسجد را دورتادور احاطه کرده است.

مسجد سلطان عمر سیف الدین دارای مناره‌های مرمری و گنبد طلا با صحن‌ها و باغهای حاصلخیز و مملو از فواره می‌باشد. مسجد توسط تعداد زیادی درخت و باغ گل محاصره شده که در اسلام نشان و تفسیری از بهشت است. همچنین یک پل بزرگ وجود دارد که مسیر پر پیچ و خمی را از میان تالاب به سمت دهکده آبی کامپونگ آیر طی می‌کند. همچنین یک پل مرمر دیگر وجود دارد که به بنا منتهی می‌شود و شبیه یک کشتی است که در یک زمان مورد استفاده جشنها و مراسم رسمی بوده است.

گنبد اصلی که قابل شناسایی‌ترین خصیصه این بناست، با طلای خالص پوشانیده شده است. مناره اصلی بلندترین قسمت مسجد است و آمیزه ایست از سبک معماری رنسانس و ایتالیایی که منحصر به فرد است و در مساجد دیگر در سراسر جهان دیده نمی شود. این مناره یک آسانسور مدرن دارد که به بالای بنا می‌رود. مردمی که به بالای این مناره می‌روند، می‌توانند منظره‌ای از شهر را ببینند. داخل مسجد مخصوص نمازگزاران است و دارای شیشه کاری منقوش موزاییکی باشکوهی است. همچنین بسیاری طاقها، نیم گنبدها و ستونهای مرمرینی وجود دارد. تقریباً تمام مواد استفاده شده در این بنا از کشورهای دیگر آورده شده،مثلا مرمر آن از ایتالیا، گرانیت از شانگهای، چلچراغهای کریستال از انگلیس و فرشها از عربستان سعودی به این مکان منتقل شده اند.

زیباترین و قدیمی ترین مساجد دنیا +عکس

۲.مسجد نبوی( Masjid Nabavi):

مسجد النبی یا حرم محمد بن عبدالله، همچنین مسجد نَبوی یا مسجد پیغمبر، مسجد تاریخی مدینه است که در شرق شهر مدینه در کشور عربستان سعودی بنا شده‌است. این مسجد را پیامبر اسلام در سال نخست هجری و در نخستین روزهای ورود به مدینه به دست خود و به همراهی مهاجرین و انصار ساخت. آرامگاه پیامبر اسلام، که در منزل او واقع بود، پس از توسعه مسجد در آن قرار گرفت. این مسجد از معروف‌ترین مسجدهای مسلمانان و از مهم‌ترین زیارتگاه‌هایشان به شمار می‌آید.

از صدر اسلام تاکنون، این مسجد ۱۱ بار بدست دولت عربستان مورد ترمیم و بازسازی و توسعهقرار گرفته است،اما آنچه که از این بنای مقدس تاکنون به شکل سنتی باقی مانده،بخش داخلی مسجد، به نام مسجد روضه است.این بنا به دست مبارک پیامبر ساخته شده و تاکنون بجز اندکی بازسازی و مقاوم سازی تغییر دیگری بر روی آن انجام نشده است.

بنای فعلی مسجد النبی که در سالهای اخیر ساخته شده است ،به شکلی باورنکردنی تجهیز شده است.

این ترمیم و توسعه بدست مهندسین آلمانی و ایتالیایی انجام شده و شکل طاهری این مسجد را بسیار مدرن نشان می دهد.


سیستم های گرمایشی و سرمایشی که در این مسجد بکار رفته،از آخرین تکنولوژی های روز بهره برده و موجب آزار زائران انبوه این مکان نمی شود.سنگهای بکار رفته در صحنهای مختلف این مسجد، از مرغوبترین سنگهای دنیا با درخششی خاص بوده که ابهت مسجد را جدای از فضای ملکوتی آن، چند برابر کرده است.

همچنین محوطه این بنای عظیم، گنجایش حداکثر 1 میلیون نفر نمازگذار را خواهد داشت.

زیباترین و قدیمی ترین مساجد دنیا +عکس

۱.مسجدالحرام(MasjidAl Haram):

این مسجد،مکانی مقدس است که قبله گاه مسلمانان نیز محسوب میشود. به کعبه، خانه خدا، بیت الله الحرام، بیت العتیق و بیت الحرم نیز می‌گویند. دلیل نامگذاری کعبه به بیت الحرام این است که خداوند ورود مشرکان را به این مکان مقدس حرام و ممنوع فرموده‌ است. بیت الله الحرام در شهر مکه قرار دارد و در تاریخ، مورد احترام همگان بوده‌است.

بنا بر آیاتی از قرآن و روایات معصومان علیهم السلام خانه کعبه نخستین و مقدس‌ترین بنا و اولین مسجدی است که بر روی زمین ساخته شده‌است. در احادیث آمده‌است که در آغاز آفرینش سراسر زمین را آب فرا گرفته بود و نخستین خشکی که آفریده شد زمین زیر کعبه بود که خشکی‌های دیگر از آن گسترده گشت. بر اساس روایات اسلامی، کعبه را ابتدا حضرت آدم ساخت و سپس حضرت ابراهیم علیه السلام به کمک پسرش اسماعیل علیه السلام تعمیر و بازسازی کرد. کعبه در زمان رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم و قبل از بعثت، به دست قریش و با همکاری رسول خدا، بر اساس بنای اولیه ابراهیم علیه السلام، دوباره بازسازی شد.

خداوند کعبه و اطراف آن را «حرم» قرار داده است؛ یعنی مقدس شمرده و ارتکاب گناه و قتل و شکار و تجاوز به جان و مال مردم و جنگ و دزدی و راهزنی و... را در آن جایز ندانسته‌است. وقتی مجرمی به آنجا پناه ببرد کسی حق مواخذه او را ندارد.

ساختمان کعبه به شکل مربع مستطیل و دارای چهار ضلع است که هر ضلع آن را رُکن می‌نامند. به مجموع چهار ضلع ارکان کعبه می‌گویند که سه رکن آن چنین نام دارند: رکن یمانی، رکن شامی و رکن عراقی. ساختمان کعبه ۸۵ / ۱۴ متر ارتفاع دارد، طولش ۵۸ / ۱۱ و عرضش ۲۲ / ۱۰ متر است. بنای کعبه از سنگ‌های سیاه و سختی ساخته شده‌است که پرده سیاهی بر روی آن قرار دارد.

می‌گویند نخستین بار حضرت اسماعیل علیه السلام پرده‌ای بر کعبه کشید و بعدها قریش نیز چنین کردند و پرده‌داری، منصبی ویژه برای آنان محسوب می‌شد. اکنون نیز آن پرده به صورتی خاص بافته و بر روی کعبه نهاده می‌شود.این بنای شریف بخش‌های دیگری هم دارد؛ همچون حجر الاسود، ملتزم، مستجار، حطیم و حجر اسماعیل. در نزدیکی آن نیز مقام ابراهیم و چاه زمزم واقع است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • حدیث

      بمیرم واسه خودم ک نرفتم مکه و زدن خرابش کردن نگاه چی بوده چیکار باهاش کردن....

    • آرش

      چه معماریهای زیبایی دارن باید از نزدیک دیدشون

    • بدون نام

      هیچ مسجد ایرانی توش نیست متاسفانه

      پاسخ ها

      • گمنام

        باعرض سلام بابامابااین همه سادگی بایدبه بعضی ها جواب بدیم تزمیدن اصراف باباتوهم دلت خوشه

    • REZA

      مسجد فایسال در پاکستان کاملا معماریه فراماسونری داره

    • EHSAN

      به مسلمان بودنم افتخار میکنم

    • بدون نام

      پس مسجد های ایران؟

    • محبوب

      مسجد کبود در تبریز یکی از بهترین ماسجد ایران از نظر معماری است.

    • بدون نام

      مکه قشنگه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج