۶۳۴۳۴۸
۵ نظر
۵۰۴۷
۵ نظر
۵۰۴۷
پ

ماکروگیتس

بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت و خیرترین فرد جهان

ویلیام هنری گیتس سوم، بنیانگذار شرکت مایکروسافت و یک کارآفرین، سرمایه گذار، نویسنده و نیکوکار آمریکایی است. در سال ۱۹۷۵، گیتس و پل آلن مایکروسافت را که بزرگترین شرکت نرم افزاری کامپیوتر در جهان بود، راه اندازی کردند.

هفته نامه صدا: ویلیام هنری گیتس سوم، بنیانگذار شرکت مایکروسافت و یک کارآفرین، سرمایه گذار، نویسنده و نیکوکار آمریکایی است. در سال ۱۹۷۵، گیتس و پل آلن مایکروسافت را که بزرگترین شرکت نرم افزاری کامپیوتر در جهان بود، راه اندازی کردند. گیتس در طول دوران حرفه ای خود در مایکروسافت، سمت هایی همچون مدیر برنامه نویسی، مدیرعامل و مدیر ارشد نرم افزار را برعهده داشت، چنان که وی بزرگترین سهامدار تا ماه مه سال ۲۰۱۴ بود.
گیتس در ژانویه سال ۲۰۰۰ به عنوان مدیر ارشد مایکروسافت شناخته می شود، در همان سمت باقی مانند و عنوان مدیر ارشد نرم افزار را نیز از آن خود کرد. در ژوئن ۲۰۰۶، گیتس اعلام کرد که کار تمام وقت در مایکروسافت را برای صرف زمان بیشتر در بنیاد «بیل و ملیندا گیتس» به کار نیمه وقت تغییر می دهد.

گیتس یکی از کارآفرینان شناخته شده در انقلاب کامپیوترهای شخصی است. او برای تاکتیک های تجاری خود که ضدرقابتی در نظر گرفته شده، مورد انتقاد واقع شده است. گیتس بعدا در دوران حرفه ای خود به دنبال فعالیت های بشردوستانه بود و از طریق بنیاد بیل و ملیندا گیتس، که در سال 2000 تاسیس شد، مبلغ هنگفتی به سازمان های خیریه و برنامه های تحقیقاتی علمی پرداخت.

از سال ۱۹۸۷، نام گیتس در فهرست ثروتمندترین افراد جهان در مجله فوربس گنجانده شده است. در سپتامبر ۲۰۱۷، او ثروتمندترین فرد در جهان بود و ارزش خالص دارایی او ۸۴.۸ میلیارد دلار بود. در سال ۲۰۰۹، بیل گیتس و وارن بافت تاسیس بنیادی به نام «تعهد» را به عهده گرفتند که به موجب آن، آنها و دیگر میلیاردرها قول می دهند حداقل نیمی از ثروت خود را صرف امور خیریه کنند. این بنیاد برای نجات جان انسان ها و بهبود سلامت جهانی تلاش و با سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با فلج اطفال همکاری می کند.
بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت و خیرترین فرد جهان

روزهای جوانی

گیتس در خانواده ای متمول و بانفوذ متولد شد. پدرش یک وکیل برجسته، مادرش عضو هیات مدیره فرمانداری سیاتل و پدربزرگ مادری او رییس بانک ملی آمریکا بود.

در 13 سالگی او در یک مدرسه خصوصی به نام Lakeside، ثبت نام کرد. پس از ورود به مدرسه و آشنایی با کامپیوتر، گیتس علاقه مند به برنامه نویسی سیستم GE در BASIC شد و از کلاس های ریاضی برای انجام علاقه هایش آزاد شد. او اولین برنامه کامپیوتری خود را روی این دستگاه نوشت: یک بازی ساده به نام «تیک تاک». دستگاه کامپیوتر گیتس را شگفت زده کرد و این پیش زمینه ای شد برای فوران ذهن خلاق بیل گیتس تا ما در آینده شاهد محصولات مایکروسافت باشیم.

پس از ورود به دانشگاه هاروارد و در سال دوم تحصیل، گیتس یک الگوریتم برای پخت پنکیک را به عنوان راه حلی برای یک سری از مشکلات حل نشده که در یک کلاس ترکیبی توسط هری لوئیس، یکی از استادان خود مطرح شده بود، طراحی کرد. راه حل گیتس بیش از سی سال به عنوان سریعترین نسخه ثبت شد؛ راه جدید جانشینی او تنها یک درصد سریعتر از راه اختراعی گیتس است.

در حالی که گیتس دانشجوی هاروارد بود، دانشجوی درسخوانی به حساب نمی آمد و زمان زیادی را صرف استفاده از رایانه های دانشگاه می کرد. گیتس در تماس با دوست کودکی خود پل آلن باقی ماند. آلن در تابستان 1974 به Honeywell پیوست. سیستم عامل MITS Altair 8800 سال بعد منتشر شد.
این کامپیوتر جدید بر پایه پردازنده اینتل 8080 بود و گیتس و آلن این را به عنوان فرصتی برای شروع شرکت نرم افزار کامپیوتر خود دیدند. گیتس در این زمان دانشگاه هاروارد را ترک کرد. او درباره این تصمیم خود با والدینش صحبت کرده بود و آنها تصمیم گرفتند پسرشان را حمایت کنند. گیتس تصمیم خود را برای ترک هاروارد توضیح داد و گفت: «اگر کارها در مایکروسافت خوب پیش نمی رفت، شک نکنید که به هاروارد باز می گشتم.»

مایکروسافت

بیل گیتس در سال ۱۹۷۵ به همراه دوست دوران کودکی خود پل آلن شرکت کوچکی به نام Microsoft با شعار «در هر خانه یک کامپیوتر» تاسیس کرد که انواع زبان های برنامه سازی را برای کامیپوترهای مختلف تولید می کرد. در آن زمان مایکروسافت فقط ۴۰ کارمند داشت.

در طول سال های ابتدایی مایکروسافت تمام 40 کارمند مایکروسافت مسئولیتی سنگین و شبانه روزی را در رابطه با کسب و کار این شرکت برعهده داشتند، اما کل فروش آن فقط 2.4 میلیون دلار در سال بود. گیتس جزییات کسب و کار را نظارت می کرد، اما همچنان به نوشتن کد ادامه دارد. در پنج سال اول، گیتس شخصا تمام خطوط کد شرکت را ساپورت می کرد و اغلب بخش هایی از آن را برای کارایی بهتر بازنویسی می کرد.
بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت و خیرترین فرد جهان

در سال 1980 شرکت IBM برای اینکه از بازار کامپیوترهای شخصی عقب نماند تصمیم گرفت کامپیوتر خود را که PC نام گرفت و کامپیوترهای امروزی نیز مبتنی بر آن هستند بسازد و وارد بازار کند. IBM تصمیم گرفت تا کار نرم افزار آن را به عهده شرکت دیگری بگذارد. این بود که شاهین خوشبختی بر دوش مایکروسافت نشست و IBM قراردادی با شرکت کوچک مایکروسافت بست تا نرم افزارهای سازگار با کامپیوترهای شخصی IBM تولید کند.
کامپیوترهای جدید IBM از پردازنده های 16 بیتی 8088 شرکت اینتل استفاده می کرد. بنابراین مایکروسافت برای فروش زبان های برنامه سازی خود به یک سیستم عامل 16 بیتی نیاز داشت. در آن زمان شخصی به نام تیم پاتریسون در کارگاه خانه خود یک کامپیوتر 16 بیتی کوچک ساخته بود و برای آن یک سیستم عامل ساده 16 بیتی نوشت که نام DOS 86 را برای آن انتخاب کرده بود. بیل گیتس کلیه حقوق سیستم عامل DOS 86 با قیمت 75 هزار دلار به دست آورد. بیل گیتس و پل آلن سیستم ِDOS 86 را متناسب با کامپیوترهای شخصی IBM تغییر دادند و امکانات بیشتری را به آن افزودند و از آن یک سیستم عامل قوی 16 بیتی ساختند.

مایکروسافت این سیستم عامل را MS-DOS نامید. MS-DOS روی کامپیوترهای شخصی IBM جای گرفت و IBM درصدی از فروش کامپیوترهای PC خود را برای استفاده از MS-DOS به مایکروسافت می پرداخت و رفته رفته امپراتوری بیل گیتس روی MS-DOS بنیان نهاده شد.

گیتس پیشنهاد نکرد که کپی رایت روی سیستم عامل را منتقل کند، زیرا او معتقد بود که سایر فروشندگان سخت افزاری سیستم IBM را به هم می ریزند. آنها این کار را انجام دادند و فروش MS-DOS مایکروسافت را به یکی از مهم ترین بازیگران این صنعت تبدیل کرد. با وجود نام IBM در سیستم عامل، مطبوعات به سرعت مایکروسافت را به عنوان عامل بسیار تاثیرگذار در نسل جدید کامپیوتر شناخت.

مجله PC پرسید که آیا گیتس «مرد پشت صحنه بود؟» و یک کارشناس سایت infoworld او را «همان گیتس» خطاب کرد. گیتس ناظر بازسازی شرکت مایکروسافت در ۲۵ ژوئن ۱۹۸۱ بود که این شرکت را در واشنگتن مجددا ادغام کرد و گیتس رییس مایکروسافت و هیئت مدیره آن شد.

بعدها مایکروسافت با تولید سیستم عامل گرافیکی windows و محصولات موفق دیگر گام های بزرگتری به سوی موفقیت برداشت.
طبق آخرین آمار بیش از ۹۵ درصد از دارندگان کامپیوترهای شخصی در سراسر جهان از محصولات مختلف مایکروسافت استفاده می کنند.

Windows
مایکروسافت اولین نسخه خانگی ویندوز را در تاریخ 20 نوامبر 1985 راه اندازی کرد. در ماه اوت سال بعد، این شرکت با IBM به منظور توسعه یک سیستم عامل جداگانه به نام 2/OS به توافق رسید. اگرچه دو شرکت با موفقیت اولین نسخه سیستم جدید را توسعه دادند، مشارکت به علت اختلافات داخلی ادامه نیافت.

از زمان تاسیس مایکروسافت در سال های ۱۹۷۵ تا ۲۰۰۶، مسئولیت اصلی گیتس در استراتژی محصول شرکت بود. او شهرتی برای دور بودن از دیگران به دست آورد. در اوایل سال ۱۹۸۱ یک مدیر اجرایی به طور علنی شکایت کرد که «گیتس راه های ارتباطی خودش را بسته و پاسخ تلفن را نمی دهد.»
بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت و خیرترین فرد جهان

یکی دیگر از مدیران اجرایی به یاد می آورد که یک بازی را به گیتس نشان داده و ۳۵ بار در ۳۷ بازی او را شکست داده است. هنگامی که آنها یک ماه بعد با یکدیگر ملاقات کردند، گیتس «هر بازی را برد یا با اختلاف بسیار کم بازنده شد. معلوم بود که او بازی را تا زمانی که بتواند حلش کند ادامه داده؛ معنای واقعی رقیب این است.»

زمانی که گیتس مدیر اجرایی بود به طور مرتب با مدیران ارشد مایکروسافت و مدیران برنامه ملاقات می کرد. در گزارش های دست اول از این جلسات، او مدیران زیردستش را تشویق می کند که به طور شفاهی مبارزه کنند. او همچنین مدیران را برای چالش های دک شده در استراتژی های کسب و کار خود و یا پیشنهاداتی که منافع بلندمدت شرکت را در معرض خطر قرار داده بود، فریب می داد.

او گفت و گوهایی که میان او و مدیرانش در جریان بود را با جملاتی همچون «این عجیب ترین چیزی است که تا به حال شنیده ام» و «چرا شما کوتاه نمی آیید و نمی پذیرید که نظرتان اشتباه است؟» قطع می کرد. هدف او از این کار این بود که ارائه دهنده مجبور شود از جزییات پیشنهادش به طور جدی دفاع کند، تا جایی که بالاخره گیتس کاملا متقاعد می شود.

در طول تاریخ اولیه مایکروسافت، گیتس یک توسعه دهنده نرم افزاری فعال بود، به خصوص در محصولات زبان برنامه نویسی شرکت؛ اما نقش اصلی او در بیشتر تاریخ شرکت، عمدتا به عنوان مدیر اجرایی بود. گیتس از زمان کار روی TRS-80 Model 100 تاکنون به طور رسمی در تیم توسعه ای قرار نگرفته، اما همیشه به جزییات فنی علاقه مند بوده است.
جری پونلل در سال 1985 نوشت که وقتی گبتس مایکروسافت اکسل را معرفی کرد، دنیا را تحت تاثیر قرار داد: «بیل گیتس این برنامه را دوست دارد، نه به این دلیل که این برنامه برایش پول زیادی به همراه می آورد (اگرچه مطمئن هستم که این کار را انجام خواهدداد) بلکه به این دلیل که اکسل یک جور هک شسته و رفته است.»

در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۶، گیتس اعلام کرد که طی دو سال آینده، از نقش تمام وقت خود در مایکروسافت کاسته و بقیه وقتش را به فعالیت های بشردوستانه اختصاص می دهد. او مسئولیت های خود را بین دو جانشین تقسیم کرد، هنگامی که Ray Ozzie را مدیر داخلی و Craig Mundie را مسئول استراتژی محصول بلندمدت کرد.

پس از مایکروسافت

گیتس با وزیر دفاع ایالات متحده جیمز ماتیس، فوریه 2017 ملاقات می کند. گیتس پس از ترک حضور تمام وقت در مایکروسافت، فعالیت های بشردوستانه خود را ادامه داده و در پروژه های دیگر کار می کند. با توجه به شاخص میلیاردر بلومبرگ، گیتس در سال 2013 بزرگترین میلیاردر جهان بود که درواقع ارزش خالص دارایی خود را از 15.8 میلیارد دلار به 78.5 میلیارد دلار افزایش داد.

در ژانویه سال ۲۰۱۴، بیشتر دارایی های گیتس در Cascade Investment سرمایه گذاری می شود، که از طریق آن مالکیت شرکت های متعدد از جمله هتل ها و استراحتگاه های Four Seasons و Corbis Corp را شامل می شود. در ۴ فوریه ۲۰۱۴، گیتس به عنوان رییس مایکروسافت از مقام مشاور فناوری مدیرعامل جدید Satya Nadelia استعفا کرد.

گیتس دیدگاه خود در مورد موضوعات مختلف را در مصاحبه معروفی در شماره 27 مارس 2014 شماره مجله Rolling Stone منتشر شد، ارائه کرد. در این مصاحبه، گیتس چشم انداز خود را در مورد تغییرات آب و هوایی، فعالیت های خیرخواهانه، شرکت های مختلف فناوری و افراد شاغل در آنها و ایالت متحده ارائه داد.

گیتس در پاسخ به سوالی در مورد بزرگترین ترسش در چشم انداز ۵۰ ساله، گفت: «... برخی از چیزهای واقعا بد وجود دارند که در ۵۰ یا ۱۰۰ سال آینده رخ می دهد، اما امیدوارم هیچ یک از آنها در هیچ کجای دنیا اتفاق نیفتد و زندگی طبیعی مردم را به خطر نیندازد. از بیماری های همه گیر، تا جنگ هسته ای یا بیوتروریسم.»

گیتس همچنین خلاقیت را «راننده واقعی پیشرفت» نامید و تصریح کرد که «راهی که آمریکا امروز درصدد پیمودن آن است بهتر از آن است که تاکنون بوده است.»

گیتس درباره تاثیرات هوش مصنوعی در زندگی انسان هم ابراز رضایت کرد و گفت: «در ابتدای امر ماشین ها برای ما کارهای زیادی انجام نمی دادند و نمی توانستند فوق العاده هوشمند باشند. این تغییراتی که به وسیله هوش مصنوعی در حال انجام است، در صورتی که ما آن را به خوبی مدیریت کنیم باید مثبت باشد. من با ایلان ماسک و برخی دیگر از خبرگان این حرفه موافق هستم و نمی فهمم که چرا برخی افراد برای پیشرفت تکنولوژی نگرانند.»
بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت و خیرترین فرد جهان

زندگی شخصی

بیل و ملیندا گیتس در ژوئن ۲۰۰۹
گیتس در تاریخ 1 ژانویه 1994 از ملیندا فرنج در زمین گلف در جزیره لانای در هاوایی خواستگاری کرد. او 38 سال داشت و همسرش 29 سال. آن ها صاحب سه فرزند به نام های جنیفر کاترین (1996)، روری جان (1999) و فوبه آدل (2002) شدند. این خانواده در یک عمارت مدرن زندگی می کند که یک خانه محافظت شده در سرتاسر تپه ای است که در دریاچه ای نزدیک سیاتل در ایالت واشنگتن ایالات متحده واقع شده است.

او مجموعه ای از آثار معروف لئوناردو داوینچی را در سال ۱۹۹۴ به مبلغ ۳۰.۸ میلیون دلار خریداری کرد. گیتس همچنین به عنوان یک کتابخوان مشتاق شناخته شده است و سقف کتابخانه بزرگ خود را طبق توصیفات رمان The Great Gatsby حکاکی کرده است. بازی های مورد علاقه او بریج، تنیس و گلف هستند. ارزش کلی خانه او ۱۲۵ میلیون دلار تخمین زده می شود.

گیتس در یک مصاحبه با بی بی سی، ادعا کرد: «من نسبت به هر شخص دیگری که تصور کنید مالیات بیشتری پرداخت کرده ام و با خوشحالی اعلام می کنم من بیش از 6 میلیارد دلار مالیات پرداخت کرده ام.» او طرفدار پرداخت مالیات بالاتر، به ویژه برای ثروتمندان و صاحبان سرمایه است.

بنیاد بیل و ملیندا گیتس

گیتس کارهای اندرو کارنگی و جان دی. راکفلر را مورد مطالعه قرار داد و مقداری از سهام خود در مایکروسافت را در سال ۱۹۹۴ برای ایجاد بنیاد ویلیام هیت گیتس» اهدا کرد. در سال ۲۰۰۰، گیتس و همسرش سه بنیاد خانوادگی تاسیس کردند و گیتس سهامی با ارزش ۵ میلیارد دلار برای ایجاد بنیاد بیل و ملیندا گیتس در نظر گرفت، موسسه خیریه ای که توسط صندوق سازمان غیردولتی در سال ۲۰۱۳ به عنوان ثروتمندترین بنیاد خیریه جهان شناخته شد که با دارایی های گزارش شده بیش از ۳۴.۶ میلیارد دلار ارزش دارد.
این بنیاد برخلاف دیگر سازمان های خیریه بزرگ مانند Welcome Trust، اجازه می دهد تا حامیان به اطلاعاتی که نشان می دهد پول آن ها چگونه و در چه راهی صرف شده دسترسی داشته باشند.

گیتس بزرگواری انسان دوستانه دیوید راکفلر را یک تاثیر بزرگ به حساب آورد. گیتس و پدرش چندین بار با راکفلر ملاقات کرده و کار خیرخواهانه او تا حدودی روی تمرکز بشردوستانه خانواده راکفلر شکل گرفته است و به این ترتیب آنها علاقه مند به مقابله با مشکلات جهانی هستند که توسط دولت ها و سازمان های دیگر نادیده گرفته می شود.
بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت و خیرترین فرد جهان

از سال 2007، بیل و ملیندا گیتس دومین شهروندان برجسته در آمریکا بودند که بیش از 28 میلیارد دلار به موسسه خیریه داده اند؛ این زوج در نهایت 95 درصد از ثروت خود را به خیریه اهدا می کنند.

این بنیاد به چهار بخش تقسیم شده است: بخش توسعه جهانی، بخش سلامت جهانی، بخش ایالات متحده و بخش سیاست و اعمال نفوذ جهانی. این بنیاد از استفاده از ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی در توسعه کشاورزی حمایت می کند. به طور خاص، این بنیاد از موسسه بین المللی برنج که در حال توسعه برنج طلایی است حمایت می کند. برنج طلایی یک نوع برنجی اصلاح شده ژنتیکی مورد استفاده برای مقابله با کمبود ویتامین A است.

کمک های شخصی

ملیندا گیتس پیشنهاد کرد که مردم با تلاش های بشردوستانه خانواده سالوون که مجبور شدند خانه شان را نیم بها بفروشند، حمایت کنند.

گیتس و همسرش جوآن سالوون را به سیاتل دعوت کردند تا درباره آنچه که این خانواده انجام داده بود صحبت کند و در ۹ دسامبر ۲۰۱۰، گیتس، سرمایه گذار وارن بافت، و موسس و مدیرعامل فیس بوک، مارک زاکربرگ، تعهدی را به نام «Gates- Buffet Grant» امضا کردند تا حداقل نیمی از ثروت خود را در طول زمان به خیریه اهدا کنند.

گیتس همچنین کمک های شخصی به موسسات آموزشی ارائه می دهد. در سال 1999، گیتس 20 میلیون دلار به موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) برای ساخت یک آزمایشگاه کامپیوتری به نام «ساختمان ویلیام هیت گیتس» که توسط معمار فرانک جیری طراحی شده بود، کمک مالی کرد. در حالی که مایکروسافت قبلا به این موسسه وام داده بود، این اولین کمک شخصی از جانب گیتس بود.

آزمایشگاه Maxwell Dworkin از دانشکده مهندسی و کاربردی دانشگاه هاروارد به طور مشترک به نام بیل گیتس و استیون آل بالمر، که هر دو دانش آموز بودند، نامگذاری شد (بالمر عضو کالج و فارغ التحصیل سال ۱۹۷۷ بود، درست زمانی که گیتس مطالعات خود را برای مایکروسافت ترک کرد) و هر دو برای ساختن آزمایشگاه کمک مالی کردند.

گیتس همچنین 6 میلیون دلار برای ساخت ساختمان علوم کامپیوتری گیتس، که در ژانویه سال 1996 در پردیس دانشگاه استنفورد تکمیل شده بود، اهدا کرد. این ساختمان شامل بخش علوم کامپیوتر (CSD) و آزمایشگاه سیستم های کامپیوتری (CSL) دانشکده مهندسی استنفورد است. او حتی در چالش آب یخ (که برای آگاهی بخشی به دنیا درباره بیماری ALS بود) نیز شرکت کرد و پس از ریختن آب سر روی خود مارک زاکربرگ را به انجام بازی دعوت کرد.
بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت و خیرترین فرد جهان

رویدادهای ورزشی خیریه

در روز 29 آوریل 2017، بیل گیتس با راجر فدرر اسطوره تنیس سوییس، در مسابقه تنیس غیررقابتی در Key Arena در سیاتل بازی کرد. این رویداد در حمایت از تلاش های خیریه بنیاد راجر فدرر در آفریقا بود. فدرر و گیتس در برابر جان ایزنر و مایکل مک ردی، گیتاریست سرمربی پرل جیم بازی کردند. گیتس و فدرر بازی را 6-4 بردند.

افتخارات

در سال ۱۹۸۷، نام گیتس به عنوان یک میلیاردر در میان لیست ۴۰۰ نفره ثروتمندترین مردم آمریکا در مجله فوربس فهرست شد. او ۱.۲۵ میلیارد دلار دارایی داشت و جوان ترین میلیاردر خودساخته بود. از سال ۱۹۸۷، گیتس در فهرست میلیاردرهای جهانی فوربس قرار گرفته و از سال ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۶، ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۷ و از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ در صدر فهرست میلیاردرهای دنیا بوده است.

در سال 1994، او به عنوان بیستمین عضو برجسته انجمن کامپیوتر بریتانیا انتخاب شد. گیتس در سال 1999 مدال سردمداری فناوری نیویورک را دریافت کرد. گیتس در سال 2000 دکترای افتخاری دانشگاه کسب و کار آمستردام هلند را دریافت کرده است؛ موسسه فناوری سلطنتی استکهلم سوئد، در سال 2002، دانشگاه وستا در توکیو ژاپن، در سال 2005، دانشگاه تینگهوا در پکن چین، در آوریل 2007، دانشگاه هاروارد در ژوئن 2007، موسسه کارولینسکا، استکهلم در سال 2007 و دانشگاه کمبریج در ژوئن 2009 از موسسات معتبری هستند که مدال افتخار را بر گردن بیل گیتس آویخته اند.

گیتس در سال ۲۰۰۵، نشان افتخاری فرمانده ارتش بریتانیا را توسط ملکه الیزابت دوم دریافت کرد. گیتس در سال ۲۰۱۰ جایزه Bower را از موسسه فرانکلین برای کارآفرینی و موفقیت هایش در مایکروسافت و کارهای بشردوستانه اش دریافت کرد. همچنین در سال ۲۰۱۰، او جایزه بوفالو نقره ای را توسط «پسران پیشاهنگ آمریکایی»، که بالاترین جایزه برای بزرگسالان است، برای خدمت به جوانان دریافت کرد.

در سال 2016، باراک اوباما مدال افتخار ریاست جمهوری را به گردن بیل گیتس و همسرش ملیندا به پاس تلاش های بشردوستانه شان آویخت. در سال 2017 فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه نیز نشان لژیون دونور که بالاترین نشان ملی این کشور است را به این دو خیِّر نیکوکار اهدا کرد.

عشق بهتر است یا ثروت؟

بیل گیتس به خاطر بخشیدن قسمت زیادی از دارایی اش به خیریه از لیست ثروتمندترین افراد جهان خارج شد.
بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت و خیرترین فرد جهان

بیل گیتس مقام خود به عنوان ثروتمندترین فرد جهان را از دست داد. جف بزوس، بنیانگذار Amazon.com یک بار دیگر به رتبه اول نزدیک شد، اما اگر گیتس اینقدر بشردوست نبود حتی نزدیک هم نبود.

گیتس در فهرست میلیاردرهای بلومبرگ ارزش خالص ۸۶.۶ میلیارد دلار دارد. برطبق تجزیه و تحلیل اطلاعاتی که از سال ۱۹۹۶ به طور عمومی منتشر شده است، اگر تقریبا ۷۰۰ میلیون سهام مایکروسافت و ۲.۹ میلیارد دلار پول و سایر دارایی های او به خیریه داده نشود، دارایی او بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار ارزش خواهدداشت.

وارن بافت که با 80.6 میلیارد دلار در رتبه سوم بلومبرگ قرار دارد، بیش از یک دهه است که کمک های مالی به موسسه خیریه Berkshire Hathaway Inc انجام می دهد. درست در پشت سر گیتس با 135 میلیارد دلار. با توجه به شاخص بلومبرگ، یک رتبه بندی روزانه از 500 ثروتمند جهان که چند روز پیش از تابستان امسال به گیتس منتقل شد، ارزش خالص دارایی جف بزوس 85.3 میلیارد دلار است.

تعهد

هر دوی اینها، گیتس ۶۱ ساله و بافت ۸۷ ساله بسیاری از همکاری های خود را از طریق بنیاد Bill & Melinda Gates انجام داده اند، که هدف آن بهبود مسائل جهانی مانند مراقبت های بهداشتی و فقر است. براساس وبسایت این خیریه، این بنیاد ۴۱ میلیارد دلار کمک های مستقیم به تعداد زیادی از خیریه ها انجام داده است.

گیتس و بافت همچنین بنیاد «تعهد» را در سال 2010 تاسیس کردند و همراه با 168 نفر دیگر هم پیمان شده اند که بیشترین ثروت خود را به خیریه اختصاص دهند. با این حال، بشردوستی یک میلیاردر یک قطعه کوچک از مجموع بخشش را تشیکل می دهد. بنیاد بیل و ملیندا گیتس سال گذشته مبلغی معادل 4.3 میلیارد دلار، یعنی کمی بیش از 1 درصد از 390 میلیارد دلار خود را به موسسات خیریه اهدا کردند. آمریکایی ها بیش از 72 درصد بودجه خیریه را تامین کردند.

جف بزوس ۵۳ ساله، شروع به تمرکز بر فعالیت های بشردوستانه کرده است و در سایت خود قسمتی را برای دریافت ایده هایی درباره چگونگی کمک به مردم در نظر گرفته است.
براساس تحلیل مجله بلومبرگ از سال 2002، بزوس ارزش سهام آمازون را حداقل 400 میلیون دلار در قیمت های فعلی تعیین کرده است. بلومبرگ در ماه آوریل نوشت که وی سالانه یک میلیارد دلار از سهام آمازون را به فروش می گذارد تا بتواند فعالیت فضایی خود یعنی Blue Origin LLC را تامین کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      کاش ایشان مسلمان بودند.

    • بدون نام

      نونهال بودم از سیستم داس اومدم به ویندوز 10 الان یه کنده درختم یه سنت به حساب این بزرگوار نریختم :(

    • بدون نام

      نونهال بودم از سیستم داس اومدم به ویندوز 10 الان یه کنده درختم یه سنت به حساب این بزرگوار نریختم :(

    • بدون نام

      مسلمان بودن شرط نیست انسانیت و نیکوکاری شرط است.
      میشناسم مسلمونی که پیش نماز وامیسته‌ میره پشت کسایی که بهش اقتدا کردن حرف میزنه.
      میشناسم مسلمونی که جونش در میاد یه قرون از جیبش خرج خیریه و آدمای نیازمند کنه.

    • م. م

      به مسلمانی نیست بردار به انسانیت است، سید جمال اسد آبادی : رفتم به غرب مسلمان ندیدیم اما اسلام دیدم، برگشتم به شرق اسلام دیدم اما مسلمان ندیدم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج