۶۹۲۹۵۹
۴ نظر
۵۰۰۲
۴ نظر
۵۰۰۲
پ

پشت پرده رأی مجدد مجلس به سه وزیر روحانی

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور گفت: نمایندگان آقای رئیس‌جمهور در کمیسیون اقتصادی مجلس به سئوالات و ابهامات طراحان سئوال از رئیس جمهور پاسخ دادند، بعد از آن تعداد زیادی از نمایندگان سئوال‌کننده قانع شدند و امضاهای طرح سئوال از حدنصاب افتاد و مستندات آن را به هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ارائه دادیم.

خبرآنلاین: معاون پارلمانی رئیس‌جمهور گفت: نمایندگان آقای رئیس‌جمهور در کمیسیون اقتصادی مجلس به سئوالات و ابهامات طراحان سئوال از رئیس جمهور پاسخ دادند، بعد از آن تعداد زیادی از نمایندگان سئوال‌کننده قانع شدند و امضاهای طرح سئوال از حدنصاب افتاد و مستندات آن را به هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ارائه دادیم.

هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی بعد از پایان یافتن بررسی لایحه بودجه ۹۷ طرح استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی و محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی را در نیمه دوم اسفندماه اعلام وصول کرد، وزرا در موعد قانونی به مجلس شورای اسلامی رفتند و از عملکردی که داشتند دفاع و اعتماد مجلس شورای اسلامی به خود را تمدید کردند.

البته این اتفاق به مذاق برخی نمایندگان موافق استیضاح خوش نیامد، آنها معتقد بودند که اعتبار مجلس شورای اسلامی نزد مردم لطمه دید و ابزارهای نظارتی بر دولت را ناکارآمد کرد. حتی اصطلاحاتی همچون «سر استیضاح را بریدند» یا «افتیضاح» در توصیف این اتفاق به کار رفت.

فراکسیون امید نیز از این هجمه ها بی نصیب نماند و متهم به رفیق نیمه راه بودن شد. رسانه های اصولگرا باعث و بانی سه استیضاح اخیر را فراکسیون امید معرفی کردند که در دقیقه ۹۰ با چرخشی ۱۸۰ درجه به سمت حمایت از وزرای استیضاح شونده تغییر موضع داد.

در مقابل این دیدگاه، نمایندگان مخالف استیضاح و مقامات دولتی معتقدند گرچه استیضاح حق مجلس شورای اسلامی است و زوایای مورد سئوال و ابهام را از اذهان عمومی پاک می کند اما لابی و معامله ای پشت پرده نبود که آخوندی، ربیعی و حجتی دوباره توانستند به کار خود ادامه دهند و از جلسه استیضاح با خیال راحت به دفتر کارشان بروند و روی صندلی وزارت تکیه بزنند بلکه توضیحات قانع کننده و شفاف سازی ها در رقم خوردن این نتیجه نقش تعیین کننده داشت.

حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور می گوید: توضیحات وزرا و بیان عملکرد خودشان و پاسخ به سئوالات استیضاح کنندگان توانست مجلس شورای اسلامی را قانع کند و دوباره نمایندگان به ابقای این سه وزیر در مسئولیت های شان رأی دادند. به نظر من این نقطه قوت است و حکایت از این می کند که برآیند مجلس شورای اسلامی نگاه کارشناسی و دغدغه نسبت به کار مردم دارد.

آرای موافق به وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی در زمان استیضاح وقتی مقایسه می شود با رأی اعتمادی که آنها مردادماه 96 از مجلس شورای اسلامی گرفتند، کاهش محسوس و معنی داری دارد، آیا این پیامی به دولت بود؟

شرایط حاکم در شروع دولت با الان متفاوت است، مهم این بود که وزرای استیضاح شونده بتوانند نسبت به سئوالاتی که وجود دارد به استیضاح کنندگان پاسخ دهند تا مجلس شورای اسلامی را قانع کنند. رأیی که نمایندگان دادند، برایند نظر مجلس شورای اسلامی بود و مجلس شورای اسلامی دوباره به سه وزیر استیضاح شده اعتماد کرد. من هم به سهم خودم از رئیس، نواب و هیأت رئیسه و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی اعم از موافق و مخالف استیضاح تشکر و سپاسگزاری می کنم و اعتماد مجلس شورای اسلامی را نسبت به سه وزیر استیضاح شده قدردان هستیم، آن هم در شرایط خاص زمانی نزدیک به عید که مردم برای تعطیلات برنامه ریزی کردند. بخشی از خدمات دهی به مسافران نوروزی به عهده وزارت راه و شهرسازی، تأمین مواد غذایی به عهده وزارت جهادکشاورزی و رسیدگی به مطالبات کارگران به عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. خوشبختانه با اعتماد دوباره ای که مجلس شورای اسلامی نسبت به سه وزیر کرد از ایجاد اختلال در کار این سه وزارتخانه جلوگیری به عمل آورد که ما تشکر و سپاسگزاری می کنیم.

برخی می گویند این تخفیف مجلس شورای اسلامی بود و خیلی برای مجلس شورای اسلامی بد شد که چنین اتفاقی افتاد و سه وزیر استیضاح شونده دوباره اعتماد مجلس شورای اسلامی را کسب کردند، نگاه شما چیست؟

چرا از آن طرف نگوییم؟ چرا این اتفاق را قوت مجلس شورای اسلامی نگیریم؟ به هر صورت سئوال، استیضاح و تحقیق و تفحص حق مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی است، قانون اساسی این حق را برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به رسمیت شناخته است. در واقع توضیحات وزرا و بیان عملکرد خودشان و پاسخ به سئوالات استیضاح کنندگان توانست مجلس شورای اسلامی را قانع کند و دوباره نمایندگان به ابقای این سه وزیر در مسئولیت های شان رأی دادند. به نظر من این نقطه قوت است و حکایت از این می کند که برآیند مجلس شورای اسلامی نگاه کارشناسی و دغدغه نسبت به کار مردم دارد.

لابی های پشت پرده موثر نبود؟ چون برخی نمایندگان منتقد ماندگاری سه وزیر استیضاح شده در کابینه می گویند لابی ها در این اتفاق موثر بود. حتی این اصطلاح استفاده شد که سر استیضاح را بردیدند، این انتقاد را وارد می دانید؟

مجموعه دولت و آقایان وزرای استیضاح شده طبیعتا تلاش کردند، سئوالات را پاسخ دهند و ابهامات را روشن کنند، گزارش عملکرد سه وزارتخانه در اختیار نمایندگان مختلف قرار گرفت، در هر صورت وجدان عمومی مجلس شورای اسلامی نسبت به عملکرد سه وزیر قانع کننده بود.

پس می گویید این توضیحات وزرای استیضاح شده و روشن کردن زوایای مبهم برای نمایندگان لابی نبود بلکه شفاف سازی بود؟

این اقدام وزرا در توضیح دادن، قانع کردن، بیان عملکرد و گزارش کار ، پاسخ دادن به سئوالات، روشن کردن نقاط ابهام و حل دغدغه نمایندگان با ارائه نظرات کارشناسی است.

آقای امیری! سئوال از رئیس جمهور به کجا رسید زمان دفاعیات آقای آخوندی در مجلس شورای اسلامی شاهد تجمع و تحصن برخی طراحان سئوال از رئیس جمهور در جایگاه هیأت رئیسه بودیم، آیا دولت نگذاشت این طرح اعلام وصول شود یا خود هیأت رئیسه مانع شد؟

خیر، قانون اساسی و ماده ۲۱۲ قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی برای طرح سئوال از رئیس جمهور یک حدنصاب قائل شده است. یک هفته پس از طرح سئوال در کمیسیون مربوطه، اگر تعداد امضای سئوال کنندگان از یک چهارم (۷۳ نماینده) کاهش پیدا کند، طرح سئوال بایگانی می شود. طرح سئوال اول درباره موسسات مالی و اعتباری همین طور شد. نمایندگان رئیس جمهور در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کردند و توضیح دادند. این مسئله باعث شد تعداد قابل توجهی از نمایندگان محترم قانع و از طرح سئوال منصرف شوند. درباره طرح سئوال دوم در موضوعات اقتصادی همچون اشتغال و ارز با ۵ محور نیز همین اتفاق افتاد. نمایندگان آقای رئیس جمهور در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کردند طراحان سئوال از رئیس جمهور سئوالات و ابهامات خود را مطرح کردند و نمایندگان رئیس جمهور توضیح دادند بعد از آن تعداد زیادی از نمایندگان سئوال کننده قانع شدند و طرح سئوال از حدنصاب افتاد و مستندات آن را به هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ارائه دادیم.

پس طرح سئوال دوم از رئیس جمهور نیز منتفی شد؟

بله، یک برداشتی از قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی وجود دارد برخی از آقایان سئوال کننده معتقدند نصاب یک هفته ای را که قانونگذار گذاشته، باید روزهای تعطیل از آن کم شود در حالیکه این توجیه قانونی ندارد، تعریف قانون از یک هفته به معنای هفت روز است نه آنکه تعطیلات رسمی از آن کم شود.

یعنی امضاکننده سئوال معتقد بودند که طرح سئوال از رئیس جمهور باید ظرف 5 روز اعلام وصول می شد نه یک هفته؟

بله، آنها می گفتند روز تعطیل باید کسر می شد در حالیکه چنین استدلالی توجیه حقوقی و قانونی ندارد.

در واقع در دو روز پایانی بین روز پنجم تا هفتم تعداد امضاهای سئوال از رئیس جمهور به زیر حدنصاب 73 امضا رسید؟

بله، همین طور است، ظرف یک هفته بعد از طرح سئوال در کمیسیون تعدادی از نمایندگان براساس توضیحی که به آنها داده شد قانع شدند و آن طرح سئوال نیز از نصاب افتاد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      دروغ میگید مثل .... ، لابی و زد وبند و رانت و شام نوبخت و وعد و عیدهای نجس ، خاک بر سر تون بکنن ، ملعونهای خبیث

    • بدون نام

      وقتی ادمهای نا کارامد و سطحی را برای انتخابات معرفی میکنند و مردم مجبور به انتخاب اینها میشوند. همین میشود.

    • بدون نام

      مجلس بده بستان شده شما که تا حالا برای مردم کاری نکردید و فقط بودجه بیت المال خرج جلسه بی نتیجه می شود بجای این کار به فکر مردم بیچاره باشید

    • بدون نام

      توهرکشوری بوداستعفاکه هیچ محاکمه میشدربیعی به خاطربیکاری جوانان وبیش از۳۰درصدخانوادمدیون واون دنیابایدجواب بده چرا۱۶ملیون مهاجرافغانی بودجه ومنابع کشوروبخورن و۱۰ملیون شغل وبگیرن

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج