همه گزینههای «پروتون» برای بازار ایران
پروتون به واسطه زاگرس خودرو به مدت بیش از یک دهه در کشورمان به تولید و عرضه خودرو مشغول بود اما پایان فعالیت های زاگرس خودرو در سال ۹۲، پایان حضور پروتون در ایران را نیز رقم زد. حال پس از ۵ سال بار دیگر زمزمه های حضور قریب الوقوع این خودروساز مالزیایی در ایران به گوش می رسد
هفته نامه خودرو امروز: پروتون به واسطه زاگرس خودرو به مدت بیش از یک دهه در کشورمان به تولید و عرضه خودرو مشغول بود اما پایان فعالیت های زاگرس خودرو در سال ۹۲، پایان حضور پروتون در ایران را نیز رقم زد. حال پس از ۵ سال بار دیگر زمزمه های حضور قریب الوقوع این خودروساز مالزیایی در ایران به گوش می رسد. این بار اما واسطه حضور این برند در ایران نه زاگرس خودرو بلکه جوینت ونچر جدید پروتون پرسین با نام تجاری Proton Motor Prsian Company خواهد بود.
به گزارش استرِیت تایمز، تمرکز پروتون پرشین بر مونتاژ محصولات پروتون در ایران به صورت CKD و SKD خواهد بود و در کنار آن، به عرضه محصولات پروتون در ایران و پشتیبانی چرخه خدمات پس از فروش این شرکت خواهد پرداخت. هنوز اطلاعاتی از آغاز فعالیت های پروتون پرشین و یا زمان عرضه اولین سری محصولات پروتون در ایران در دست نیست اما می توان به بهانه همین خبر، مروری داشت بر محصولاتی که احتمال عرضه آنها در کشور توسط پروتون پرشین وجود دارد.
Saga
ساگا شاید تناسبات و ژست مدرنی نداشته باشد، اما با برچسب قیمت ۳۵,۵۹۰ رینگیت مالزی (تقریبا معادل ۴۶ میلیون تومان) ارزان قیمت ترین ساخته حال حاضر پروتون به حساب می آید. قیمت مجهزترین تریم هم که از امکاناتی همچون دوربین دنده عقب، سیستم کنترل پایداری الکترونیک، سیستم کنترل هرزگردی، آینه بغل های برقی، سنسورهای پارک جلو و عقب، ایربگ های راننده و سرنشین جلو، قابلیت تنظیم ارتفاع فرمان، سیستم ترمز ABS+EBD+BA، سیستم پخش با ۴ بلندگو، اتصال بلوتوث و همیار حرکت در سربالایی بهره می برد،
44,342 رینگیت است که به پول خودمان، تقریبا معادل 56 میلیون تومان می شود.پیشرانه به کار رفته در ساگا از نوع 4 سیلندر 1.3 لیتری 94 اسب بخاری با 120 نیوتن متر گشتاور بوده. به لطف سیستم ECO Drive، متوسط مصرف سوخت آن در بهترین حالت، 5.4 لیتر در هر 100 کیلومتر اعلام شده است.گیربکس متصل به این موتور، در تریم پایه، از نوع 5 سرعته دستی است اما تریم های بالاتر از گیربکس CVT بهره می برند.
Preve /Suprima S
یک رده بالاتر از آیریز و پرسونا، سدان و هاچ بک کامپیکت Preve و Suprima S قرار می گیرند. Prev e شاید گزینه جذابی برای بازار ایران باشد، چرا که نسل جدید پروتونی است که با نام Gen-۲ در کشورمان عرضه شد. البته در Preve، فرم های نرم در بدنه جای خود را به خطوط تیز و سطوح برش خورده ای داده اند که در عین سادگی، طراحی بدنه را تهاجمی تر جلوه می دهد. Preve از موتور ۱.۶ لیتری توربو ۱۳۸ اسب بخاری با ۲۰۵ نیوتن متر گشتاور نیرو می گیرد که به گیربکس CVT متصل است و در عین این که شتاب صفر تا صد ۹.۶ ثانیه به این خودرو می دهد.
متوسط مصرف سوخت آن6.6 لیتر در 100 کیلومتر اعلام شده است. هاچ بک سوپریما S نیز با همین پیشرانه، توان عملکردی و مصرف سوختی مشابه با Preve دارد و در واقع تنها تفاوت این دوبه فرم اتاق آنها باز می گردد که در Preve مزیت فضای بار بیشتر را دارد و در سوپریما S، حس و حال اسپرتی تری را تداعی می کند.
ایربگ های جلو، جانبی جلو و پرده ای، ABS+EBD همیار ترمز (BA)، سیستم کنترل هرزگردی سیستم کنترل الکترونیکی پایداری خودرو، سنسورهای پارک جلو و عقب، همیار آغاز حرکت در سربالایی، چراغ های اتوماتیک جلو دوربین دنده عقب، سیستم اطلاعات و سرگرمی با نمایشگر ۷ اینچ، ۴ بلندگو، نویگیشن، اهرم های تعویض دنده در پشت فرمان، تهویه اتوماتیک، کروز کنترل و استارت دکمه ای از جمله امکانات ایمنی و رفاهی مجهزترین تریم این ساخته های کامپکت پروتون هستند. در مالزی قیمت Preve بین ۶۵ تا ۷۳ هزار رینگیت (۸۳ تا ۶۴ میلیون تومان) متغیر است؛ بازه ای که برای سوپریما S، به ۶۸ تا ۷۷ هزار رینگیت (۸۷ تا ۹۹ میلون تومان) می رسد.
Iriz / Persona
گزینه جذاب تر از ساگا، هاچ بک ساب کامپکت آیریز و همزاد سدان آن، یعنی پرسونا خواهند بود که چهره مدرن و به مراتب به روزتری به نسبت ساگا دارند و در مجهزترین تریم، از امکاناتی همچون سیستم اطلاعات و سرگرمی با نمایشگر لمسی، پوشش چرم کابین، دوربین دنده عقب، ۶ ایربگ (جلو، جانبی جلو و پرده ای)، ورود و استارت بدون کلید، سنسورهای پارک جلو و عقب، دو درگاه شارژ USB برای سرنشینان عقب و ... بهره می برند.
بازه قیمتی این پروتون های کوچک شهری در مالزی و بسته به تریم بین 42 تا 57 هزار رینگیت (54 تا 73 میلیون تومان) برای آیریز و 45 تا 58 هزار رینگیت (58 تا 75 میلیون تومان) برای پرسونا متغیر است. آیریز و پرسونا هر دو از یک موتور 1.6 لیتری MPI ساخت پژوسیتروئن نیرو می گیرند اما با این تفاوت که نمونه به کار رفته در پرسونا (سدان) کمی قدرتمندتر بوده، با 107 اسب بخار قدرت، توان تولید حداکثر گشتاوری معادل 150 نیوتن متر را دارد؛ مقادیری که در آیریز، به ترتیب معادل 94 اسب بخار و 120 نیوتن متر هستند. لازم به ذکر است تریم پایه در هر دو خودرو از گیربکس 5 سرعته دستی بهره می برد اما در تریم های بالاتر، گیربکس به CVT ارتقا می یابد.
Perdana
شاید با توجه به قیمت نسبتا بالا که برای بالاترین مدل یعنی ۲.۴ لیتری پریمیوم به ۱۳۵ هزار رینگیت (تقریبا معادل ۱۷۴ میلیون تومان) می رسد عرضه پردانا در ایران چندان محتمل به نظر نیاید اما در صورت عرضه با قیمتی مناسب می تواند آلترناتیوی ارزان قیمت برای سدان های میدسایز کره ای و فرانسوی بازار باشد.
پردانا با ابعاد 4.999×1.845×1.475 میلی متر، روی دو محور به فاصله 4.800 میلی متر سوار است و با دو موتور در مالزی عرضه می شود که عبارتند از 2.0 لیتری تنفس طبیعی 154 اسب بخاری و 2.4 لیتری تنفس طبیعی 178 اسب بخاری، گیربکس متصل به هر دو گزینه پیشرانه اما از نوع 5 سرعته اتوماتیک است. آنچه که امروز با نام پردانا توسط پروتون عرضه می شود، فیس لیفت نسل دوم این سدان خانوادگی است که بر پایه هوندا آکورد نسل 8 طراحی و مهندسی شده است.
پوشش چرم کابین، سیستم تهویه با کنترل اتوماتیک دو نقطه ای، سیستم اطلاعات و سرگرمی با نمایشگر ۶.۲ اینچ اتصال بلوتوث، نویگیشن، ۶ بلندگو و ساب ووفر، صندلی راننده با قابلیت تنظیم برقی در ۸ جهت و تنظیم گودی کمر، صندلی راننده با قابلیت تنظیم برقی در ۴ جهت و تنظیم گودی کمر، ایربگ های جلو و جانبی جلو چرخ های اتوماتیک، جلو سنسورهای پارک جلو و عقب، ABS+EBD، سیستم کنترل پایداری الکترونیک، دوربین دنده عقب و حسگرهای پارک جلو و عقب نیز در لیست امکانات ایمنی و رفاهی مجهزترین پردانا به چشم می آید.
تبلیغات متنی
-
پیشبینی محمود کریمی از وضعیت جنگ در مداحیاش
-
پرسپولیس دوباره با اوسمار باخت
-
تبلیغ علنی سایت همسریابی در خیابانهای مشهد!
-
رونمایی از ۴ گزینه اصلی استقلال برای جانشینی ساپینتو
-
فرمانده سابق سپاه: دستمان روی ماشه است
-
زنِ هتاک به پیرزنِ حاضر در ۲۲ بهمن بازداشت شد
-
۱۳ سال حبس برای مادر ۶۱ ساله
-
بنرهای نظامی در سطح شهر تهران نصب شد
-
اخبار نگرانکننده از خالی شدن آب سد طالقان
-
دو قاب از هدیه تهرانی ۲۶ ساله در روزهای قرمز
-
فریمهای تلخ از مراسم چهلم آبیترین پسر گیلان
-
هوش مصنوعی پرقدرت و پرچمدار گوگل معرفی شد
-
تصمیم سخت تهران درباره اقدام محدود آمریکا
-
واکنش ساپینتو به خبر جنجالی دقایق اخیر
-
پست غیرمنتظره فرهیختگان درباره سکوهای خالی اکباتان!
-
پرسپولیس دوباره با اوسمار باخت
-
تبلیغ علنی سایت همسریابی در خیابانهای مشهد!
-
رونمایی از ۴ گزینه اصلی استقلال برای جانشینی ساپینتو
-
زنِ هتاک به پیرزنِ حاضر در ۲۲ بهمن بازداشت شد
-
بنرهای نظامی در سطح شهر تهران نصب شد
-
فریمهای تلخ از مراسم چهلم آبیترین پسر گیلان
-
تصمیم سخت تهران درباره اقدام محدود آمریکا
-
واکنش ساپینتو به خبر جنجالی دقایق اخیر
-
پست غیرمنتظره فرهیختگان درباره سکوهای خالی اکباتان!
-
هشدار امام جمعه رشت درباره روزهخواری در رمضان
-
پاسخ ترامپ به احتمال حمله محدود به ایران
-
اقدام مشکوک و جدید آمریکا در کشور همسایه ایران
-
تصویر عجیبی که از کانال بابک زنجانی حذف شد!
-
نخستین واکنش تهران به ضربالاجل تازه ترامپ
-
چند لحظه به شدت خبرساز از مصاحبه امروز عراقچی
-
مقصد نهایی ناو هواپیمابر جرالد فورد مشخص شد
-
بنرهای نصب شده در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد
-
اجرای بندریِ هادی چوپان در صداوسیما خبرساز شد
-
روزنامه قالیباف: این چهار بازیکن محبوب باید خداحافظی کنند!
-
بازیگر نقش سوجان در پشت صحنه سریال «رحیل»
-
استایل محلی «افسانه بایگان» در کنار یک شاعر سرشناس
-
«سوجان، سهراب و غلام» در پشتصحنه سریال سوجان
-
تیپ و چهره «قربان» سریال سوجان در ۲۱ سالگی
-
سلاح استراتژیک ایران علیه ناوهای هواپیمابر آمریکا
-
۱۰۰ هواپیمای تانکر آمریکا آماده عملیات شدند
-
«نجمه گلتپهای» ۲ سال بعد از سریال سوجان و در جشن تولدش
-
دو پیشنهاد تاییدنشده ایران به آمریکا در مذاکرات
-
عکسهای تازه منتشر شده از ترانه علیدوستی شَر شد
-
سریال محبوب عطاران در ماه رمضان روی آنتن میرود
-
اطلاعیه نیروی انتظامی درباره روزهخواری در رمضان
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
نظر کاربران
خودرو وارد میشه مردم می خرند بعد جمع میشه قطعات گیر نمی یاد