اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۷۲۵۴۲۷
۵ نظر
۵۰۰۵
۵ نظر
۵۰۰۵
پ

تجمع اعتراضی دامداران در استان فارس

تعاونی‌ها و دامداران مستقل استان فارس در تجمع روز گذشته خود خواستار رسیدگی به قیمت بالای نهاده‌های دامی در مقابل قیمت پایین شیر و کاهش تولید یونجه در کشور شدند.

خبرگزاری ایلنا: تعاونی‌ها و دامداران مستقل استان فارس در تجمع روز گذشته خود خواستار رسیدگی به قیمت بالای نهاده‌های دامی در مقابل قیمت پایین شیر و کاهش تولید یونجه در کشور شدند.

تجمعی ازسوی تعدادی از تعاونی‌ها و دامداران مستقل استان فارس در مقابل سازمان جهاد کشاورزی این استان برگزار شد.

در این تجمع که حدود ۴ ساعت -از ساعت ۹ الی ۱۳- به طول انجامید، دامداران مهم‌ترین مطالبات‌شان را با مسئولان در میان گذاشتند.

علی مددپور (رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی دامداران داریون) که ازجمله شرکت‌کنندگان در تجمع بود، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: به‌خاطر خشکسالی در استان فارس، میزان تولید محصولات کشاورزی ازجمله یونجه بسیار کم شده‌است. اما در حدود ۹۰-۹۵ درصد همین یونجه تولیدشده صادر می‌شود و به‌سختی به‌دست دامداران می‌رسد. متاسفانه ما چند سال است درگیر این ماجرا هستیم.

وی تصریح کرد: معضل دیگری که با آن مواجهیم، بالا بودن قیمت نهاده‌های دامی در مقابل قیمت پایین شیر است. شیر به‌ قیمت ناچیز ۱۱۵۰-۱۲۰۰ تومان به‌ازای هر لیتر از ما خریداری می‌شود در صورتی که ما مجبوریم هزینه بسیار زیادی را صرف نهاده‌های دامی کنیم. اکنون هر کیلو جو ۱۲۰۰ تومان و هر کیلو یونجه ۱۵۰۰-۱۶۰۰ تومان هستند. همچنین کاه را باید به قیمت ۵۰۰ تومان بخریم که هیچ‌گونه ارزش غذایی و ویتامین سودمندی را در خود ندارد. لازم است مسئولان نظارت دقیق و سازنده‌ای روی قیمت نهاده‌های دامی و قیمت خرید شیر از دامداران داشته باشند.

وی افزود: البته دکتر قاسمی، ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به ما قول مساعد دادند ظرف یک هفته اقداماتی برای جلوگیری از صادرات یونجه انجام دهند. همچنین در همین مدت تلاش می‌کنند قیمت شیر و نهاده‌های دامی را تنظیم کنند.

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی دامداران داریون در پایان، اظهار داشت: ما تمام عمرمان را صرف پرورش دام و تولید شیر کرده‌ایم اما متاسفانه در بسیاری اوقات مجبوریم گاوهایمان را برای کسب درآمد به کشتارگاه‌ها بفروشیم. همچنین مجبوریم برای خرید به‌صرفه نهاده‌های دامی، با بعضی دلالان و صادرکنندگان یونجه که هیچ‌گونه اهمیتی به وضعیت نامطلوب دامداران نمی‌دهند، چانه‌زنی کنیم.

در همین رابطه، ابراهیم کلایی (مدیرعامل اتحادیه دامداران استان فارس) نیز اظهار داشت: درحالی‌که قیمت اقلام علوفه‌ای (یونجه، کاه، جو، سویا و...) به‌شدت افزایش یافته، قیمت ارز بالا رفته و قیمت شیر و گوشت در بازارهای جهانی صعود کرده، اما در کشورمان قیمت شیر همچنان ثابت است.

وی ادامه داد: نهاده‌های دامی گران شده‌اند اما قیمت شیر باکیفیت همچنان پایین است. در چنین شرایطی دامداران ناچار از پرداخت نقدی و یکجای هزینه نهاده‌های دامی مثل کاه و یونجه هستند درحالی‌که کارخانجات لبنیات، هزینه شیر خریداری‌شده را طی ۲ الی ۳ ماه پرداخت می‌کنند.

کلایی تاکید کرد: براساس ماده ۲۰ قانون نظام جامع دامپروری، دولت موظف به خرید شیر براساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی مصوب ۲۱/۶/۱۳۶۸ و اصلاحات بعدی آن، است. اما متاسفانه این کار صورت نمی‌گیرد. ضمن اینکه یونجه در حال خروج از کشور است درحالی‌که دامداران به‌شدت نیازمند آن هستند.

مدیرعامل اتحادیه دامداران استان فارس در پایان، تصریح کرد: مطالبه دامداران این است که تکلیف آنها باید روشن شود. وقتی که قیمت ارز و نهاده‌های دامی و متعاقبا هزینه‌های تولید افزایش می‌یابد قیمت شیر هم براساس قانون باید افزایش یابد. اکنون قیمت تمام شده شیر ۱۶۴۵ تومان است درحالی‌که به‌طور میانگین به قیمت ۱۳۰۰ تومان از تولیدکنندگان، شیر خریداری می‌شود. از همین روی، این تولیدگران به سازمان جهاد کشاورزی که متولی تولید آنها است، اعتراض کردند.

سیدعبدالله جزایری (معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، ضمن اشاره به جایگاه استان فارس به‌عنوان قطب کشاورزی در گذشته، تصریح کرد: این استان از دیرباز محل تولید علوفه‌های دامی بوده است اما از چند سال گذشته و در پی خشکسالی، کاهش کشت محصولات و علوفه‌های دامی داشته است.

وی در ادامه به مطالبه دامداران اشاره کرد و گفت: درخواست آنها برای جلوگیری از صادرات همین میزان علوفه‌های تولیدی ازجمله یونجه است. ریاست سازمان هم قول پیگیری این موضوع از نهادهای ذیربط را داده‌اند. اما باید این نکته را لحاظ کرد سیاست‌های صادراتی تابعی از سیاست‌ها و برنامه‌های ملی است و باید آن را از مجاری ملی پیگیری کرد. با این وجود و با عنایت ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، دکتر قاسمی، این مساله در سطح استان و با استانداری هماهنگ خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در پایان، اظهار داشت: لازم به ذکر است وقتی قیمت نهاده‌های دامی افزایش یابد یک‌چنین تنش‌ها و اختلافاتی بین دامداران و عرضه‌کنندگان نهاده‌های دامی پیش می‌آید. ما وظیفه داریم بین دامداران حضور داشته و توضیحاتی را در این‌باره ارائه دهیم. ما البته مشکلاتی همچون افزایش قیمت‌ نهاده‌ها و هزینه‌های تولید را درک می‌کنیم و امیدواریم با کمک همدیگر بتوانیم بر آنها فائق آییم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      بهتر است به دامداران صنعتی یارانه پرداخت شود ،تا متضرر نگردند.

    • بدون نام

      چه خبره توی کشور هر روز یه بخشی معترضه

    • بدون نام

      ایران وایرانی وچی به روزش اومدهرروزاعتصاب واعتراص همش ازبیکاری وفقر عاملشم ۱۷ملیون افغانی بیگانه بودجه ومنابع کشورو۱۰ملیون شغلهارومیگیرن

    • ای خدا

      دامداران فقط دنبال گران کردن محصولات خود هستند دارن از آب گل آلود ماهی میگیرند مجبور نيستند که دام داشته باشند هر کسی که براش صرف ندارد ميتونه دام نداشته باشد حتماً براشون صرف داره که باید دام داشته باشند

    • بدون نام

      جناب آقای حجتی صادرات سیب را ممنوع کرد که کشاورزان سیب را ریختن بیرون و همچنین پرتقال را. .....در عوض یونجه صادر می شود به به چه مدیریتی؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج