۷۴۱۹۸۲
۳ نظر
۵۰۰۳
۳ نظر
۵۰۰۳
پ

امضای تفاهم نامه همکاری بانکی ایران و روسیه

تفاهمنامه همکاری مالی ــ بانکی بین ایران و روسیه امضا شد.

خبرگزاری تسنیم: ششمین اجلاس گروه بانکی و مالی ایران و روسیه با حضور یعقوبی میاب، معاون بین الملل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، دیمیتری اسکابلکین قائم‌مقام بانک مرکزی روسیه و مدیران ارشد و مسئولان بانک‌های ایرانی و روسیه به‌میزبانی بانک مرکزی برگزار شد.

یعقوبی در آغاز به کار جلسه، حضور مدیران ارشد بانک‌های بزرگ دو کشور در این اجلاس را نشان علاقه‌مندی آنها به گسترش روابط بانکی دانست و گفت: امیدواریم نتایج اجلاس گامی رو به جلو در پیشبرد و توسعه روابط بانکی باشد و باعث افزایش حجم مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور شود.

معاون بین الملل بانک مرکزی با اشاره به بدعهدی‌های آمریکا به توافقات بین‌المللی و عدم پایبندی آنها به اصول و تعهدات جهانی گفت: این وضعیت ضرورت گسترش و تعمیق روابط ایران و روسیه را بیش از پیش می‌طلبد.

یعقوبی دستاوردهای مهم بانک مرکزی را در سال‌های اخیر شامل رشد اقتصادی مناسب، مهار تورم، تلاش برای برقراری ثبات در بازار ارز و ساماندهی مؤسسات غیرمجاز دانست و عنوان کرد: دستیابی به رشد اقتصادی ۳.۴درصدی در ۹ماهه اول سال ۱۳۹۶، دستیابی به تورم تک‌رقمی در محدوده ۹.۶ درصد در سال ۲۰۱۶ و استمرار آن در سال ۲۰۱۷ از مهمترین دستاوردهای بانک مرکزی است. همچنین تلاش برای برقراری ثبات و آرامش در بازار ارز با اقداماتی چون طراحی نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) از اهداف این بانک است. از سوی دیگر شاهد ساماندهی مؤسسات غیرمجاز و توقف کامل فعالیت آنها در سال گذشته بوده‌ایم.

وی گسترش بانکداری الکترونیک به‌لحاظ کمی و افزایش کیفیت خدمات را از دیگر دستاوردهای بانک برشمرد که منجر به کاهش میل نقدینگی‌خواهی در جامعه شده و سهم اسکناس و مسکوک در گردش از نقدینگی را به ۲.۹ درصد رسانده است.

معاون بین الملل بانک مرکزی با اشاره به تأکید رؤسای جمهور دو کشور بر گسترش حجم مبادلات اقتصادی و تجاری گفت: در سال ۱۳۹۶ حجم صادرات ایران به روسیه ۲۸۶ میلیون دلار و حجم واردات از این کشور ۷۰۴ میلیون دلار بوده است که با سقف مورد نظر مقامات عالی‌رتبه دو کشور فاصله بسیاری دارد و بایستی با رفع محدودیت‌ها و ایجاد بسترهای لازم در عرصه روابط بانکی مقدمات تسهیل و گسترش مبادلات تجاری را فراهم کنیم.

یعقوبی موضوعاتی همچون: عدم همکاری بانک‌های معتبر کشور روسیه برای افتتاح حساب و همکاری با بانک‌های ایرانی، وجود بوروکراسی حاکم در افتتاح حساب و اخذ مدارک متعدد و روند طولانی و پرهزینه برای بانک‌های ایرانی در افتتاح حساب، وجود مشکلات در نقل و انتقالات درآمدهای حاصل از صادرات ایران به روسیه، عدم امکان پرداخت‌ها به‌صورت یورو از سوی بانک‌های روسی، وجود موانع در تأمین اعتبار اسنادی و عدم امکان انتقال حواله‌ها به کشورهای حوزه سی.آی.ای. و اروپای شرقی را موانع روابط بانکی دو کشور برشمرد.

وی در ادامه برای رفع مشکلات و موانع و تحقق اهداف، بر ضرورت افزایش روابط کارگزاری بانکی و افزایش کانال‌های پرداخت بین دو کشور به‌ویژه در کشورهای حوزه سی.آی.ای. و اروپای شرقی تأکید کرد و اضافه کرد: همچنین امیدواریم مذاکرات مسئولان برای اتصال سوئیچ شبکه پرداخت دو کشور (شبکه شتاب و شبکه نیل) مشکلات و موانع این حوزه را از سر راه بردارد.

معاون بین‌الملل بانک مرکزی همچنین بر لزوم مبادلات ارزی از طریق ارزهای ملی دو کشور (سوآپ ریال ــ روبل) تأکید کرد. از سوی دیگر وی انجام مذاکرات نهایی را برای پیاده‌سازی سیستم پیام‌رسان مالی و بانکی بین ایران و روسیه، شرکت کارکنان بانکی ایران و روسیه در دوره‌های تخصصی مشترک و پیگیری عضویت ایران در کمیته بانکی سازمان همکاری‌های شانگهای به‌عنوان عضو ناظر خواستار شد.

یعقوبی در پایان خاطرنشان کرد روسیه یکی از شرکای مطمئن ایران در تمام زمینه‌هاست و ایران از گسترش روابط بانکی و مالی دو کشور استقبال می‌کند.

دیمیتری اسکابلکین قائم‌مقام بانک مرکزی روسیه نیز با یادآوری تلاش‌های رؤسای جمهور ایران و روسیه برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی گفت: توسعه روابط اقتصادی و تجاری مستلزم گسترش روابط بانکی بین دو کشور است. بانک‌های مرکزی دو کشور با همکاری مؤسسات مالی و اعتباری و توافقات اقتصادی دو کشور که ۶ مارس ۲۰۱۸ در مسکو برگزار شد برقراری روابط بانکی مستقیم، تقویت سطح اعتمادسازی بین‌بانکی، توسعه تأمین مالی تجاری و ابزارهای مالی لازم در سطح بین الملل را در دستورکار خود قرار داده‌اند.

اسکابلکین افزود: براساس آمار، ۲۴ مؤسسه اعتباری و بانکی ایرانی روابط کارگزاری با ۷ بانک روسی برقرار کرده‌اند. همچنین تعدادی از بانک‌های ایرانی و روسی فرآیند افتتاح حساب‌های کارگزاری به ارزهای محلی را انجام می‌دهند. همچنین بانک مرکزی روسیه همچون گذشته تسویه حساب به‌ارزهای محلی را در دستورکار دارد و براساس اطلاعات موجود، در حال حاضر یک‌سوم تسویه‌حساب‌های دو کشور را شامل می‌شود.

دیمیتری اسکابلکین با اشاره به پتانسیل بالای نظام بانکی دو کشور ابراز کرد: امیدواریم با استفاده از تمام توانایی‌های سیستم بانکی دو کشور شاهد افزایش سطح مبادلات تجاری و اقتصادی بین طرفین باشیم.

قائم‌مقام بانک مرکزی روسیه ضمن ابراز امیدواری به گسترش همکاری‌های اقتصادی دو کشور خاطرنشان کرد بانک مرکزی آن کشور آمادگی کامل برای رفع محدودیت‌ها در مسیر توسعه روابط بانکی را دارد.

* امضای تفاهم‌نامه همکاری مالی ــ بانکی در پایان کار اجلاس ششم

در این اجلاس مدیران و مسئولان نظام بانکی دو کشور مشکلات پیشِ‌رو در گسترش روابط بانکی را مورد بحث و بررسی قرار دادند و راهکارهای رفع موانع و پیشنهادها نیز از سوی طرفین ارائه شد.
در پایان این اجلاس تفاهمنامه همکاری نظام مالی و بانکی دو کشور به امضای یعقوبی معاون بین الملل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و دیمیتری اسکابلکین قائم‌مقام بانک مرکزی روسیه رسید.

بر اساس این تفاهم‌نامه دستورالعمل لازم برای ارسال مدارک جهت افتتاح حساب بانک‌های ایرانی نزد بانک‌های روسی که باعث صرفه‌جویی در وقت و هزینه بانک‌های ایرانی می‌شود، از سوی بانک مرکزی روسیه ارسال خواهد شد.

همچنین در این تفاهم‌نامه بر پیاده‌سازی پروژه پیام‌رسان پولی و مالی بین دو کشور، انعقاد قراردادهای پیمان پولی مشترک و استفاده از ظرفیت‌های بیمه‌های اتکایی در بسته جدید همکاری‌های مالی و بانکی دو کشور تأکید شده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بهروز

      واقعا روسیه درپوست خود نمی گنجد که ایران در فروش نفت دچار مشکل شود چون نقش دلال را بازی میکند کاری که ترکیه کرد وبه سرمایه دویست ملیارد دلاری از تحریم ایران بدست اورد امیدوارم اینطور نشود,واگر ایران به همسایه های جنوبی اعتماد کند بهتر است مثل عمان وکویت

    • بهلول

      به روسیه اطمینان نکنید کمی تاریخ را بخوانید آقایان مثلا کارشناس

    • کارمند

      روسیه قابل اطمینان نیست چندبار دیگر باید از پشت خنجر بزنه تا حالیتون بشه؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج