۷۴۴۸۱۰
۱۵ نظر
۵۰۰۹
۱۵ نظر
۵۰۰۹
پ

سود‌های بانکی پایین بازار ارز و طلا را برهم زد

باتوجه به روند فزاینده نقدینگی و سرگردانی آن در بازارهای غیرمولد که التهاب در بازار ایجاد کرده است، عضو اتاق بازرگانی ایران تاکید دارد این شرایط به دلیل کاهش سود سپرده‌های بانکی ایجاد شده که تهدید جدی برای بازار طلا و ارز است، چراکه حتی اگر ۱۰ درصد از این سپرده‌ها به سکه و دلار تبدیل شود، چالش جدی برای اقتصاد کشور به بار می‌آورد.

خبرگزاری ایسنا: باتوجه به روند فزاینده نقدینگی و سرگردانی آن در بازارهای غیرمولد که التهاب در بازار ایجاد کرده است، عضو اتاق بازرگانی ایران تاکید دارد این شرایط به دلیل کاهش سود سپرده‌های بانکی ایجاد شده که تهدید جدی برای بازار طلا و ارز است، چراکه حتی اگر ۱۰ درصد از این سپرده‌ها به سکه و دلار تبدیل شود، چالش جدی برای اقتصاد کشور به بار می‌آورد.

طبق آخرین آمارها حجم نقدینگی در پایان سال گذشته به ۱۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده که افزایش بیش از ۲۸۰ هزار میلیارد تومانی را نسبت به ابتدای همان سال نشان می‌دهد و امسال این روند افزایشی بوده تا جایی که رییس اتاق بازرگانی تهران اعلام کرده که روزانه هزار میلیارد تومان به حجم نقدینگی کشور اضافه می‌شود.

روند رو به رشد نقدینگی طی سال‌های گذشته و البته سرگردانی آن در برخی مواقع موجب سرازیر شدن آن به بازارهایی از جمله مسکن، ارز و طلا می‌شود؛ اتفاقی که اخیرا بازار ارز و طلا را تکان داد و افزایش کاذب قیمت‌ها را ایجاد کرد.

در راستای چگونگی مدیریت نقدینگی ایجاد راه‌کاریی برای جذب آن در بخش‌های مولد، کارشناسان اقتصادی و دست‌اندرکاران بازار نظرات متفاوتی دارند؛ به گونه‌ای که برخی تاکید دارند باید تسهیلات و اعتبارات دولتی به واحدهای تولیدی کوچک اختصاص یابد و از صنایع بزرگ که همچنان با مشکل مواجه هستند، فاصله گرفت تا جذابیت برای مردم در سرمایه‌گذاری ایجاد شود.

در این باره احمد کیمیایی اسدی - نایب رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق بازرگانی تهران - در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سودهای بانکی ۲۰ درصدی خارج از استاندارد و معمول منطقه و کشور است که باعث افزایش نقدینگی شده است.

وی افزود: به دلیل بی ثباتی این روزهای بازار، مردم سرمایه‌های خود را از بانک بیرون آورده و در بازار سکه، خودرو، مسکن و غیره سرمایه‌گذاری می‌کنند که آثار آن التهاب در این بخش‌ها شده است.

کیمیایی اسدی اظهار کرد: تلاش دولت طی چند سال اخیر این بوده که افزایش نقدینگی ها را به نوعی مدیریت و سرمایه‌ها را به صورت سپرده در بانک‌ها نگهداری کند. اما پس از رشد بازار در اواخر سال گذشته ترجیح برخی مردم این بود که سپرده ها را از بانک‌ها خارج کنند و به بازار سکه، ارز و غیره ببرند.

به اعتقاد وی، مدیریت این نقدینگی ها باید به گونه‌ای باشد که اگر قرار است سرمایه‌ها از بانک‌ها خارج شود به سمت فعالیت های مولد برود. لازمه این جهت گیری به سمت تولید و اشتغال این است که ساختارها مهیا باشد. مشکلاتی از قبیل ثبت شرکت، دارایی، تامین اجتماعی و از این دست گریبان‌گیر تولید شده لذا باید با حل این مشکلات سرمایه داران را به سوی کسب و کارهای نوین ترغیب کرد.

این عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: اگر سپرده‌ها در بانک‌ها بماند شرایط بهتر خواهد بود، چراکه حتی اگر ۱۰ درصد از این سپرده‌ها خارج و در بازارهای سکه، طلا، ارز و ... سرمایه‌گذاری شود، چالش جدی به وجود می‌آورد.

کیمیای اسدی با اشاره به اینکه برای حفظ نقدینگی‌ها، تصمیم گیری اصلی برای سود سپرده ها و تسهیلات، شورای پول و اعتبار است که شامل اعضای حقیقی و حقوقی می‌شود، گفت: چرخه اقتصادی یک زنجیره‌ است؛ بدین معنا که نمی‌توان سود سپرده های بانکی را کم کرد و انتظار داشت در جامعه تورم ایجاد نشود. اگر دولت بخواهد سود سپرده را پایین بیاورد، نقدینگی وارد بازار می‌شود و تورم بسیار بالایی را به اقتصاد کشور تحمیل می‌کند.

عضو اتاق بازرگانی ایران معتقد است اگر سرمایه های خارج شده از بانک‌ها به سمت بازار غیرمولد برود و در تولید و اشتغال استفاده نشود، دیگر نیازی به تحریم های خارجی نداریم و نقدینگی ها ۱۰۰ برابر تحریم‌های خارجی برای ما مشکل آفرین خواهد شد.

وی درباره اینکه این التهابات را چه کسی به وجود آورده است؟ گفت: نمی‌شود به صراحت گفت مردم باعث التهابات بازار شده اند ولی حداقل در کوتاه مدت به آینده اقتصاد کشور خوش‌بین نیستند، چرا که می‌خواهند بر ارزش پول و دارایی های خود بیفزایند. بعد از برجام خوش‌بینی مردم به اقتصاد فراهم شد و تورم تا حد تک رقمی پیش رفت و تغییر محسوسی نداشت. اما اینک با توجه به شرایط حاکمیت باید کاری کند که سرمایه داران و مردم به آینده اقتصاد امیدوار باشند.

در راستای جذب نقدینگی، بانک مرکزی چندی پیش دو سیاست را در دستور کار قرار داد؛ از سویی پیش فروش سکه را در بهمن‌ماه شروع کرد تا با ایجاد شرایط جذاب و خرید از سوی مردم بخشی از نقدینگی را به سمت بانک مرکزی بکشاند و از سوی دیگر اقدامی کرد که چندان قابل پیش بینی نبود و طی آن پیش فروش اوراق گواهی سپرده را با سود ۲۰ درصد در بانک‌ها عملیاتی کرد که نرخ سود آن پنج درصد بالاتر از نرخ معمول ۱۵ درصد شبکه بانکی برای پرداخت به سپرده‌ها بود؛ اما با این وجود هنوز سرمایه‌های سرگردان و نقدینگی از بازار جمع نشده و راه مناسبی برای جذب آن فراهم نشده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      مردم خودشون پول دو دستی دادن به بانک سود میگرفتن بجای اینکه با پول مردم کاری انجام بدن و مدیریت درست انجام بشه سود بانکی کم کردن گفتن مردم بیان اشتغال زایی کنن حالا چی شد تورم و بازار دلالی و ارز و سکه و ماشین و گرونی

    • مافي

      مايه داريم ولي گرسنه ايم!!!!

    • حامد

      اون موقع که جنس ارزش نداشت پولهاتونو دادین جنس اقازاده ها حالا که خوب پول جمع کردین میخواین با سود خوب بزارین بانک .کشور مال خودتونه هرکار میخواین بکنین

    • مافي

      اگر سرمايه هاي سرگردان درست هدايت بشوند وامنيت اقتصادي در کشور داشته باشيم به اين وضع دچار نميشويم ،مسئولين از افراد نالايق وبيسواد ،به فکر جيب خود وبامن برقص هستند اگه به فکر سرمايه گذاري وتوليد داخل باشيم سود بانکي بايد کاهش بايد ولي دزدها تعادل کشور برهم زده اند وکسي پاسخگو نيست

    • بدون نام

      نوبسنده اول امارخروج سپرده ازبانکهارا بده چنددرصدنقدینگی بوده وخودتذبهترمیدانی نقدینگی واقعی بسیارکم است واین ارقام صوری است وعملابانکها سرمایه لولیه خودشان راهم ندارندچه رسدبه سپرده مردم واین گیروکش نرخ سودونقدینگس .....

    • بدون نام

      این روزانه هزارمیلیارد تومن که میگی به حجم نقدینگی اضافه میشه هرروز برای خودتونه چون مردم عادی که مثلا بازنشسته یاکارمندیاکارگرهستن که هرروز داره ارزش پولشون کمترمیشه وسفره هاشون کوچیکتر،این نقدینگی که میگی توجیب امثال شما وآقاها وآقازاده هاشون هست نه مردم کوچه بازار،بعدشم سیاستهاتون همش تکراراشتباهاتونه یه بار سودرو کم میکنیدبازمیخواین زیادکنید،بنزین رو تکنرخی میکنید بازبرمیگردید به چند نرخی همینطور دلار رو و...........چرا؟چون هیچکدومتون تخصص پستی روکه بهتون دادن یاگرفتید روندارید همه با پارتی و فامیل بازی دارای مقام شدید نتیجش همین میشه غیراین بود تعجب داشت

    • بدون نام

      مگه تا کی میشه به افراد پول دار بانکها باج بدن برای کنترل بازار سکه وارز سود بانکی راافزایش بدین بانکها بدون شک ورشکست می شن

    • بدون نام

      تمام دولت مردان ما دلال .کاسب. مردم هم دنباله رو همین کاسبها .دلال شدن.. اقتصاد مملکت ثبات ندارد آقای محترم .که مردم رو آوردن به خرید طلا و دلار...نرخها را ثابث نگه دارید اگرمیتوانید به مدت سه سال ببینید کسی دنبال خرید طلا و دلار میرود..روز به روز ارزش پول ملی را با حبابی که خودتان در بازار ایجاد میکنید پائین میاورید.. بعد میاید به مردم میگوئید مردم نخرید حباب است..بعد چند وقت این حباب تبدیل میشود به یک سراب برای مردم. آنوقت هیچکدام از آقایانی که میگفتن حباب است را در رسانه نمی بینیم...

    • بدون نام

      از پارسال که سود بانکی رو کم کردید مردم رفتند به سوی خرید ارز و طلا، خودتون کردید این کار رو وباعث بدبختی مردم شده اید

    • بدون نام

      وقتی مااقتصادخوان داریم نه اقتصاددان
      میشودروزگارامروزاقتصادکشورماکه بدون درنظرداشتن عواقب اینده،تصمیمات خودرااجرایی میکنیم.

    • فرشید

      تازه یادتان امده. الانه حدود یک ساله.

    • کارشناس سرمايه

      ,مشلات ثبت شرکت ودارايى و بيمه و ... تنها و اساسى ترين مشکل عدم سرمايه گذارى در بخشهاى مولد کشور نيست بلکه هيچ شخص حقيقى يا حقوقى تمايل به سرمايه گذارى در کشورى که ثبات سياسى ندارد نيست و کشور منزوى ايران متاسفانه قادر به جذب سرمايه هاى داخلى و خارجى نيست

    • بهرام خسروی

      راه حل خوبیه شک نکنید مردم هجوم میبرند سمت بانک خخ و گرانی مسکن خودرو.و چند اغلام دیگه به سمت سکوت و ازرانی متوقف میشهحتی سکه و طلا دیگه نمیخرن

    • بدون نام

      اینهمه پول ان همه بیکار و دنیایی کار. پیدا کنید پرتقال فروش را

    • محسن

      حالا خوبه ما کشوری ثروتمند هستیم اگر کشوری بودبیم که باید با اقتصاد مولد کشور را اداره میکردیم چه میشد؟ اگر دلار ده هزار تومان و سکه پنج میلون شود باز هم همین حرفهاست چون اقتصاد سالم نداریم پول شویی اختلاس مدیریت نا کار آمد اجازه درست شدن نمیدهد. این بسیار روشن است هر کجا منافع بیشتری باشد سرمایه ها را به خود جذب میکند.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج