۷۷۰۰۴۶
۷ نظر
۵۰۰۹
۷ نظر
۵۰۰۹
پ

اگر کارون آب اضافه دارد، سهم محیط زیست است

در شرایطی که رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان بر وجود «آب مازاد» در کارون اصرار دارد و می‌کوشد با اتکا به این موضوع، اجرای طرح‌های انتقال آب در بالادست کارون را موجه نشان دهد، استاندار خوزستان پاسخ جالب توجهی به این ادعا می‌دهد.

تابناک: کافی است بگوییم «انتقال آب» تا نام کارون و طرح‌های مختلف برای برداشت آب از بالادست آن و هدایت آن به دیگر حوضه‌های آبریز در دیگر استان‌های کشورمان در خاطر بسیاری از ایرانیان زنده شود؛ طرح‌هایی که هنوز برخی شان در صف اجرا قرار دارند و حکایت از جا افتادن این راه به عنوان یگانه‌ترین راه برای تأمین آب استان‌های مرکزی کشورمان دارد.

سلسله تصمیم‌هایی که دولت‌های مختلف در اتخاذ و اجرای آن‌ها نقش آفرینی کرده‌اند و به باور بسیاری از کارشناسان، یکی از بزرگترین دلیل‌های ابتلای خوزستان به مشکلات بزرگی مانند ریزگرد‌ها و افت کیفیت آب در پایین دست کارون بوده که در مقاطعی حتی تامین آب آشامیدنی اهالی این خطه را مختل و غیر ممکن کرده است.

رویداد‌هایی که موجب شده بسیاری از اهالی خوزستان، مخالف اجرای هر پروژه دیگری برای انتقال آب در بالادست کارون باشند و به شدت به اخباری که در این خصوص منتشر می‌شود، واکنش نشان دهند؛ واکنش‌هایی که به باور دکتر غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، طبیعی و حق مردم این دیار است، چون به باور وی نیز کارون و خوزستان هیچ آب مازادی برای انتقال ندارد و اگر قرار بر انتقال باشد، حداکثر باید برای آب شرب صورت گیرد که دستور صریح رئیس جمهور است.

این در حالی است که شریعتی در گفت‌وگوی تفصیلی خود به نکته جالب توجه دیگری در این خصوص اشاره می‌کند که به اتکای آن، نمی‌توان هیچ مجوزی برای انتقال آب از خوزستان صادر کرد، چون صدور این دست مجوز‌ها به معنای ندید گرفتن یک حقابه مهم و کلیدی در این استان است؛ حقابه‌ای که سال‌ها دیده نشده و نتیجه آن مدت‌های مدیدی است که به حلق ساکنان این خطه فرو می‌رود.

استاندار خوزستان در این باره می‌گوید: بنده شخصا با طرح‌های انتقال آب مخالفم و مخالفتم را در جمع مسئولان ابراز کرده‌ام، چون مشکلات زیست محیطی و فنی به دنبال دارد. نظر بنده هم نظر آقای رئیس جمهور است؛ یعنی انتقال آب حداکثر برای آب شرب صورت پذیرد. بنده معتقدم که باید کیفیت آب را در پایین دست دید چراکه اصل، پایین دست است. نمی‌توانیم در بالادست کیفیت آب را کاهش داده و به سمت پایین گسیل کنیم و بعد به مردم بگوییم شما [بدون اعتراض]زندگی کنید.

وی در ادامه با اشاره به برداشت آب با کیفیت بالا در بالادست کارون در طرح‌های انتقال آب و بی توجهی به کیفیت آب این رود در پایین دست آن، می‌افزاید: به همین علت است که معترض هستیم. در بالادست آب با کیفیت را هم انتقال می‌دهند و هم برداشت می‌کنند. این در حالی است که باید بپذیریم بالاخره در خوزستان هم آب‌ها برنامه ریزی و مصوب است؛ چه برای شرب، چه برای صنعت، چه برای کشاورزی و در یک کلام، برای تولید ملی. دیگر نمی‌توانیم فشار بیشتری به این منابع آب بیاوریم. چون این‌ها برنامه ریزی شده و سرمایه گذاری صورت گرفته است.

شریعتی در پاسخ به این که برخی دولتمردان از جمله دکتر کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور مدعی هستند که کارون مازاد آب دارد و بر این اساس می‌توان از آن برداشت کرد، می‌گوید: این بحث فنی را هم با هم داشته‌ایم؛ خوزستان و کارون اگر هم مازاد آب داشته باشند، باید برای مسائل زیست محیطی‌اش صرف شود.

چرا خوزستان دچار مشکلات زیست محیطی ریزگرد‌ها و امثال این‌ها شده؟ چون قبلا این سد‌ها نبوده، این آب‌ها می‌آمده و سیلاب می‌شده، سیلاب می‌رفته و زمین‌ها را مرطوب می‌کرده، پوشش گیاهی را شکل می‌داده و...، اما اکنون به خشکسالی خورده، سد‌های عظیم هم آب‌ها را استتار می‌کند و نتیجه می‌شود، ابتلای استان به مشکلاتی مانند تشکیل پهنه‌های تولید ریزگرد. این‌ها را باید اصلاح کنیم.

تأکید استاندار خوزستان به رعایت حقابه‌های زیست محیطی در حالی است که گزارش‌های متعددی در خصوص مهاجرت اهالی خوزستان به دلیل مشکلات زیست محیطی و معیشتی منتشر می‌شود. مهاجرت مردمانی آسیب دیده و رنج کشیده که تاب تحمل انبوه مشکلات زیست محیطی را ندارند و از بی هوایی و بی آبی در رنج عذابند.

مردمانی که برخی شان به این نتیجه رسیده‌اند که دیگر امکان زندگی در زادگاه خود را ندارند و بعضی هایشان که توان مهاجرت داشتند، ترک دیار را در پیش گرفتند. مهاجرتی که بزرگترین ریشه آن ندید گرفتن حقابه‌های محیط زیستی استان خوزستان است که استاندار این دیار به آن اشاره می‌کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • پوریا

      اب سد گتوند مبارک خود کارون هیف محیط زیست خوزستان که با اب نمک سیراب بشه .

      پاسخ ها

      • بدون نام

        استاندار خوزستان هیچ کاره ست

    • بدون نام

      استانداربی عرضه ای هستی وقتی چراغ سبزبردن آب شرب رودادی اوناهم ازخداشون بود.آب شرب که نیم اینچ نمیبرن تعداد شهرهاش هم که معلوم نیست.اگه برا5شهرببرن وهرلوله 42یا50 اینچ باشه نتیجش میشه بی آبی کارون.
      اصلا آب هیچ شماعرضه نداری نیزارهاوخشکیهای اونوکه زشت تراز بی آبی کارونه برطرف کنی.

    • بدون نام

      ای وای فقط حرف

    • ابیرام

      فقط حرف

    • بدون نام

      مشکل اب راه حل دارخیلی ارزان ومفیدچون ۹۰درصدابهاتوکشاورزی مقرف میش و۱پرس غذامثل چلوکباب بالای۲۰۰۰لیترمصرفش و۱کیلوشیرومرغ وگندم وسیب زمینی پیازهرکدام بالای۲۰۰۰لیترخوداین ۲۰ملیون افغانی بالای۱۰میلیاردلیتراب مصرف میکنن و۱۰ملیون شغلهایی که اشغال کردن بااب انجام میش وخودنمایندگان مجلس خودشون گفتن‌ تواعتراض به وزیرکاریعنی چی که بیش از۳ملیون افغانی فقط توکارساختمانی هستن وچندبرابران توشغلهای دیگه ولی خودشون منابعشون نگه داشتن وسدزدن واب هیلمن وخامون هیل رودنمیدن واسم سرطان اوردن برای هم وطمان خاک عالم توسرایران وایرانی اخراج نمیکنه

    • امیر درخشان زاده

      متاسفانه آقای استاندار محترم و نماینده های خوزستان جمیعا ، دیر به این جمع بندی رسیدند. نوشدارو پس از مرگ سهراب.
      امسال تولید نیشکر در شرکتهای نیشکری بواسطه عدم برنامه ریزی و سیاستهای غلط در توزیع آب ، ۴۰درصد افت خواهد کرد.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج