۷۸۵۵۶۷
۱۳ نظر
۵۰۰۶
۱۳ نظر
۵۰۰۶
پ

«زمان فروشی» جایگزین «تن فروشی» شد

جدا از پدیده تن‌فروشی با یک پدیده جدید تحت عنوان «زمان‌فروشی» هم مواجه هستیم. به این صورت که افراد که قدرت خرید ندارند، برای تامین مایحتاج خود سعی می‌کنند زمان بیشتری را صرف کار کردن کنند. زیرا افراد دیگر زمان کافی برای سفر، تفریح، مطالعه و ... ندارند و این خودش موجب افزایش معظلات اجتماعی می‌شود؛ بنابراین فرد حتی اگر بتواند با زمان‌فروشی این نواقص اجرایی دولت‌ها را جبران کند، مسائل بسیاری را از دست می‌دهد.»

فرارو: علیرضا محجوب رئیس فراکسیون کارگری مجلس در مورد احتمال افزایش حقوف کارمندان و کارگران گفت: «ما معتقدیم خط فقر مطلق با توجه به پرداخت‌هایی که وجود دارد نسبت به سال گذشته حداقل دو برابر شده است؛ یعنی دامنه شمول خط فقر مطلق از ۱۷ درصد به ۳۴ افزایش داشته است.»

البته با وجود این، برخی از کارشناسان حوزه فقر بر این باورند که فقر مطلق در ایران به بالای ۵۰ درصد رسیده است. اما احتمالا این سوال مطرح می‌شود که دلایل این اختلافات در میزان آمار موجود در خصوص خط مطلق در کشور از چه مسائلی نشات گرفته است و دقیقا میزان نرخ فقر مطلق در کشور چقدر است؟ ولی جدا از همه این‌ها که عدد مورد نظر چند است، احتمالا سوال بزرگ این است که چه باید کرد؟ زیرا به وضوح مشخص است که نرخ فقر مطلق چه ۳۴ درصد باشد و چه ۵۰ درصد در هر صورت نگران‌کننده است.

وحید محمودی کارشناس حوزه فقر در این باره گفت: «ابتدا باید در نظر داشت که چه معیار فقری مورد توجه قرار گرفته است و از چه پایه اطلاعاتی استفاده شده است و آیا این اطلاعات در یک بازه زمانی مشخص با روش‌های ثابت و مقایسه‌ای اندازه‌گیری شده است یا خیر؟ بنابراین در اینکه حالا عدد نرخ فقر مطلق در ایران چقدر است، اختلاف نظر‌های بسیاری وجود دارد و از ۱۷ درصد شروع می‌شود. حتی برخی عدد ۵۰ را برای این فقر مطلق مطرح می‌کنند.

«زمان فروشی» جایگزین «تن فروشی» شد

اما اگر سبد کالای مورد نیازی را که متشکل از اقلام غذایی است که هم بتوانند کالری مورد نیاز بدن انسان را فراهم کند مبنا و معیار قرار دهیم، نرخ فقر در ایران حدود ۳۰ درصد است.» وی ادامه داد: «اما در این میان، تغییرات فقر در محدوده زمانی اهمیت بیشتری دارد. امروز به هر حال ما به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، قطعا با افزایش سطح محرومیت و فقر مواجه خواهیم بود. الان هم همین اتفاق افتاده است.

زیرا اگر اجاره مسکن را کنار بگذاریم که خیلی بیشتر از باقی موارد با افزایش مواجه شده است، کالا‌های مصرفی و مهم نیز طبق اعلام بانک مرکزی در مهر ماه امسال با افزایش بیش از ۵۰ درصد مواجه شده‌اند. در این افزایش قاعدتا اگر خانوار بتواند درآمد خود را ۵۰ درصد افزایش دهد یا طی یک سال گذشته درآمدش ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده باشد، می‌توان گفت که قدرت خریدشان نسبت به سال گذشته ثابت مانده است.»

او تاکید کرد: «اگر اقشار پایین درآمدی را مورد بررسی قرار دهیم که عموما هم کارگران و کارمندان هستند، آنها نتوانسته‌اند با این افزایش قیمت‌ها، درآمد خود را افزایش دهند و نهایتا با افزایش ۱۰ درصدی حقوق مواجه بودند؛ بنابراین به عنوان مثال یک کارمند یا باید به صورت غیررسمی ۴۰ درصد باقیمانده را تامین کرده باشد که این شامل شغل دوم و سوم می‌شود، یا احیانا با استفاده از اقدامات غیرمشروع مانند دریافت رشوه و ... درآمد خود را افزایش داده باشد.

همه این‌ها اگر از منظر افزایش قیمت‌ها و تورم مورد توجه قرار گیرد از لحاظ انسانی زیر سوال است. زیرا اینکه فردی به دلیل تورم مجبور شود زمان‌فروشی کند، با تبعات اجتماعی بسیاری مواجه می‌شود.» این استاد دانشگاه تصریح کرد: «واقعیت این است که ما الان جدا از پدیده تن‌فروشی با یک پدیده جدیدی تحت عنوان «زمان‌فروشی» هم مواجه هستیم. به این صورت که افراد که قدرت خرید ندارند، برای تامین مایحتاج خود سعی می‌کنند زمان بیشتری را صرف کار کردن کنند.

زیرا این همتازی با تورم در این کوچه پس‌کوچه‌های زندگی و این شلوغی خیابان‌ها و ... آنقدر آن‌ها را خسته و درگیر می‌کند که دیگر انرژی خاصی برای رسیدگی به خانواده و مشکلات موجود در آن نخواهند داشت و این امر در کیفیت زندگی آثار بسیار منفی بر ا می‌گذارد. زیرا افراد دیگر زمان کافی برای سفر، تفریح، مطالعه و .... ندارند و این خودش موجب افزایش معظلات اجتماعی می‌شود؛ بنابراین فرد حتی اگر بتواند با زمان‌فروشی این نواقص اجرایی دولت‌ها را جبران کند، مسائل بسیاری را از دست می‌دهند.»

محمودی اظهار کرد: «بنابراین طی یک سال گذشته ما تمامی این مسائل را در ابعاد مختلف مشاهده کردیم و الان بسیاری از افراد برای اینکه بتوانند خود را با تورم پیش ببرند دچار فقر زمانی شده‌اند و این فقر زمانی در کنار فقر درآمدی یک پدیده جدید است که این نتیجه ابرتورم‌هایی است که در دو دهه اخیر در کشور وجود داشته و در یک سال گذشته نیز تشدید شده است. این تازه بخشی از ماجرا است.

زیرا اتفاقاتی که به عنوان مثال در بازار ارز رخ داد، شکاف درآمدی را نیز نسبت به گذشته بسیار بیشتر کرده است و بعضی افراد که در لایه‌های پردرآمد کشور قرار دارند به دلیل همین مسائل بر ثروتشان افزوده‌اند و در مقابل دهک‌های پایین ضعیف‌تر از گذشته شده‌اند.» وی افزود: «یکی دیگر از فاکتور‌هایی که بر کاهش یا افزایش نرخ فقر مطلق تاثیرگذار است، مسئله رشد اقتصادی است.

طبق اعلام صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی ایران در سال جاری منفی است. ما حتی اگر بتوانیم این را مثبت کنیم هم عدد قابل ملاحظه‌ای نخواهد بود و نزدیک به صفر است. این نشان می‌دهد که ما از منظر رشد هم وضعیت بدی داریم و این هم اثرات منفی بر فقر می‌گذارد و دامنه فقر و محرومیت گسترش و تعمیق بیشتری پیدا خواهد کرد.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      بخدابه پیر به پیغمبر بالای۵۰درصد بیشتره

    • بدون نام

      برادر عزیز چراقسم یادمیکنی مامیگیم صددرصداست وخیلی هم روشن است لعنت براین شانس مافقرا لعنت خدا برمسببانش.

    • بی نام

      اقای نماینده فهیم دانا ولی به فکر خودتان باشید مگر مردم برای دولت اهمیت دارند سرپرست رفاه حرف مفد میزند حقوق زیر۳میلیون باید بسته بگیرد مگر بالای سه میلیون بادویست تومان خیلی قدرت خرید داری خاک برسرما باقانون مندراوردی خود وقتی توان کشور داری نیست علت این است که مدیری درراس است نه از اقتصاد خبر دارد نه از زندگی مردم فقط از چپاول باخبر خبرهستند راه هل چیست همان ۴درصدها عشق میکنند توان ژن خوب از جیب مردم دارند خدا از دولت نمایندگان و۰۰۰۰۰ نگذرد

      پاسخ ها

      • رضا

        احسنت بر این درایت ایول

    • بدون نام

      واقعیت این است که ما الان جدا از پدیده تن‌فروشی با یک پدیده جدیدی تحت عنوان «زمان‌فروشی» هم مواجه هستیم. به این صورت که افراد که قدرت خرید ندارند، برای تامین مایحتاج خود سعی می‌کنند زمان بیشتری را صرف کار کردن کنند.
      الان این دو تا موضوع تن فروشی و کار زیادتر از حد چه ربطی به هم داشتند؟؟؟؟

    • شهروند

      تنها چیزی که اینجا ارزش نداره جان انسانها و شرافت اونهاست، همه اینو فهمیدن که اگه بخوان اینجا بمونن باید تا اخر عمر بردگی کنند و پول خونشون رو ذره ذره بگیرن تا زنده بمونن، به خدا حمالی و توالتشویی خارج از کشور به مهندس بودن در داخل شرافت داره، حداقلش اینه که دلت نمیسوزه که داری خدمت مهندسی میدی و ارزشت کمتر از سگ آقازاده هاست.

    • بی نام

      پدیده های نوین زمان فروشی ،تن فروشی ،آدم فروشی ، نوزاد فروشی ،این ها تاثیر مدیریت است بیشتر چیزی نمی توان گفت

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خود این اقای محترم سالهای سال نماینده کارگران بوده و بخاطر همین الان کارگران به ای روز افتادن

    • بدون نام

      من بعد از 40 سال کار پارسال بازنشست شدم و 70 میلیون پاداشم را گزاشتم بانک کمک خرجم بشه حالا باهاش یک سمند بگیرم بروم در 75 سالگی مسافر کشی کنم تا از گشنگی نمیرم.تو این مملکت پس انداز یعنی مرگ.

    • بدون نام

      روحانی کلاه تو بزار بالا تر

    • مهدی

      کلا‌همه‌ایتون‌باید‌ دمبتونا‌ بزارید‌ روکولتون‌واین‌‌مملکتا‌رها‌کنید‌به‌حال‌خودش ، خودمون‌میدونیم‌چطور‌زندگی‌کنیم‌ که هم‌تو‌این‌دنیا‌باآرامش‌زندگی‌کنیم‌هم‌او‌دنیامون‌را‌چطور‌بسازیم‌ ، آقاااااااا‌به‌چه‌زبونی‌بگیم‌ما‌بهشت‌زوری‌‌اون‌دنیارا‌نمیخوایم؟؟؟؟

    • رجبی

      خداا ازتون نگذره با ۱۴سال درس خوندن لیسلنس گرفتن حقوقم ۱۴۰۰ .
      از این ۱۴۰۰ .۴۰۰کرایه ماشین میدم ۴۰۰کرایه خونه
      دو تا بچه یکی محصل دبستانی خودتون در نظر بگیر چطور زندگی کنیم با روزی ۲۰تومن به ولله قسم چند ماه رنگ میوه ندیدم
      تا کی خجالت زن و بچمون باشیم
      خدا ازتون نگذره

    • فقر

      ما یک خانواده چهار نفره هستیم حتی توانایی خرید نان خالی را هم نداریم زندگی برایمان بی معنی شده است مگر ما ایرانی نیستیم چرا باید در کشور ثروتمندی مثل ایران باید فقیر باشیم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج