طرز پخت شیرینی های کوچک اتابکی، مخصوص سفره عید
شیرینی اتابکی مدت ماندگاری طولانی دارد. میتوانید شیرینی را در ظرف دردار چیده و مدت یک ماه در جای خنک یا ۳ ماه در فریزر نگهداری کنید.
مواد لازم:
- آرد ۲۵۰ گرم
- آرد نخودچی ۱۲۵ گرم
- آرد برنج ۱۲۵گرم
- روغن جامد صاف ۲۲۵ گرم
- پودر قند الک شده ۱۷۵ گرم
- هل ساییده ½ قاشق چایخوری
- تخم خرفه یا پودر پسته به میزان لازم
تهیه خمیر:
۱- ابتدا روغن و پودر قند را در کاسهای بریزید و با همزن برقی و دور تند حدود ۱۰ دقیقه هم بزنید تا کاملا مخلوط و کرم مانند شود. اواخر ۱۰ دقیقه هل را هم اضافه کنید.
۲- سپس آرد الک شده را قاشق قاشق اضافه کنید و با سر خمیر گیر همزن هم بزنید تا خمیر لطیفی بدست آید. ممکن است یکی دو قاشق از آرد اضافه بیاید.
۳- اگر مایل به تهیه شیرینی اتابکی کاکائویی هستید، خمیر را نصف کنید و یک تا ۲ قاشق سوپخوری پودر کاکائوی الک شده به یک قسمت از خمیر اضافه کنید. ورز دهید تا خمیر شکلاتی شود.
۴- خمیر شکلاتی و سفید را جداگانه در کیسه فریزر بگذارید و ۴ تا ۵ ساعت در محیط آشپزخانه جای خنک استراحت دهید.
نکته : من خمیر را حدود ۲ ساعت در یخچال استراحت دادم.
کف سینی فر را کاغذ روغنی بیاندازید. (من بدون کاغذ هم گذاشتم و اصلا نچسبید.)
آماده کردن شیرینی اتابکی برای پخت:
۱- از خمیر به اندازه فندق درشت بردارید و در دست گرد کنید گلولههای خمیر را در سینی با کمی فاصله از هم بچینید روی خمیر شیرینی اتابکی را کمی فشار دهید.
۲- فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و یک ربع زمان دهید تا فر گرم شود. ( سینی لعابی کف فر بماند)
۳- با گاتر گرد کوچکی روی خمیر چند حلقه توی هم بیاندازید. (شبیه حلقه های آرم المپیک چند دایره توی هم )
۴- روی شیرینی اتابکی را پودر پسته یا تخم خرفه بپاشید. سینی شیرینیها را در طبقه وسط فر بگذارید و ۲۰ دقیقه زمان دهید تا شیرینی پخته شود.
۵- سینی را از فر خارج کنید و کنار بگذارید تا شیرینی اتابکی کاملا سرد شود. سپس در ظرف بچینید و گرنه پودر میشود.
۶- برای سرعت بخشیدن به کار باید ۲ تا ۴ سینی شیرینیپزی داشته باشید که در فاصله رفتن هر سینی داخل فر شما سینی بعدی را آماده کنید.
نکات:
۱- من مثل همیشه از روغن جامد با طعم زعفرانی استفاده کردم شما میتوانید از کره هم استفاده کنید.
۲- به این ترتیب که کره را آب کنید. دوغ کره را جدا کنید و کره را برای ۵ ساعت یا یک شب در یخچال بگذارید تا سفت شود.
۳- سپس برای پخت شیرینیهایی که احتیاج به روغن صاف دارند استفاده کنید.
۴- استفاده از روغن صاف باعث میشه بافت شیرینیها سفتتر، قالب زدنش راحتتر و طعمش شبیه نمونههای بازاری بشه.
۵- ولی من شخصا ترجیح میدم بافت لطیفتری از شیرینی داشته باشم و طعم شیرینی خونگی.
۶- در صورت تمایل خمیر شیرینی اتابکی را در یک سینی به قطر يك سانت باز کنید.
۷- خمیر باز شده را یک ربع در یخچال قرار دهید و سپس با کاتر دلخواه مثل شیرینی نخودچی قالب بزنید و در سینی فر بچینید.
۸- برای راحتتر کاتر زدن شیرینی بهتر است کاتر را در آرد برنج زده تکان دهید تا آرد اضافی آن بریزد و سپس کاتر بزنید.
ارسال نظر