adexo3
۱۱۸۴۴۷۷
۵۰۱۷
۵۰۱۷
پ

نخستین مومیایی باردار شناسایی شد

دانشمندان لهستانی که روی مجموعه‌ای از مومیایی‌های مصر باستان کار می‌کنند، متوجه شدند که شماری از آنها زن هستند و در میان آنها یک زن باردار را یافتند.

همشهری آنلاین: دانشمندان لهستانی که روی مجموعه‌ای از مومیایی‌های مصر باستان کار می‌کنند، متوجه شدند که شماری از آنها زن هستند و در میان آنها یک زن باردار را یافتند.

به نقل از بیزنس اینسایدر دانشمندان دخیل در «طرح مومیایی ورشو» که این مومیایی‌های مصر باستان را آنالیز می‌کنند، می‌گویند تا به حال هیچکس جنینی را درون یک بدن مومیایی‌شده نیافته بود.

نخستین مومیایی باردار شناسایی شد

«وویچک اسموند» یکی از دانشمندان گفت اینکه تا به حال مومیایی زنی باردار کشف نشده بود، عجیب به نظر می‌رسید. چرا که زنان در سن باروری هر چند ممکن است همیشه باردار نباشند، دست کم هر چند سال یک بار باردار می‌شوند، بنابراین جای تعجب است که تا به حال مومیایی حاوی جنین شناسایی نشده بود.

به گفته اسموند، شاید علت این باشد یافتن اسکلت جنینی که شیوه معمول شناسایی جنین در حال رشد درون بدن مومیایی‌شده است، در چنین مواردی در تصویربرداری‌های معمول اشعه ایکس ظاهر نمی‌شود. این دانشمندان از یک فناوری تصویربرداری استفاده کردند که به دنبال استخوان‌ها نمی‌گشت.

نخستین مومیایی باردار شناسایی شد

سطح مقطع بدن مومیایی بافت نرمی (به رنگ قرمز) را نشان می‌دهد که به عنوان جنین شناسایی شد.

اسموند می‌گوید:‌«رادیولوژیست‌ها به دنبال استخوان می‌گردند و آنچنان که مورد ما نشان می‌دهد، نباید این کار را انجام داد. در این موارد باید به دنبال بافت نرمی با شکل منحصربه‌فرد گشت.»

این پژوهشگران در نامه‌ای به ژورنال پژوهش‌های باستان‌شناختی فرضیه‌ای در این باره ارائه داده‌اند که چرا جنین در رادیوگرافی‌های معمولی مومیایی‌ها دیده نمی‌شود.

این دانشمندان می‌گویند در روند تجزیه جنازه به طور طبیعی اسیدی شدن رخ رمی‌دهد. اسید فرمیک در خون ظاهرا می‌شود و محیط بدن را اسیدی‌تر می‌کند. اسکلت جنین درون بدن در این محیط اسیدی حل می‌شود و مواد معدنی در مایعات حل می‌شوند و از رحم خارج می‌شوند.

نخستین مومیایی باردار شناسایی شد

بازسازی سه‌بعدی اسکن مومیایی بافت نرمی را نشان می‌دهد که تصور می‌رود جنین درون آن باشد

بنابراین بدن کوچک جنین در رادیوگرافی معمول اشعه ایکس که تقریبا نامرئی می‌شود، زیرا استخوان و ماده معدنی وجود ندارد که در آن این نوع تصویربرداری ظاهر شود.

پرسشی که مطرح می‌شود این است که چرا استخوان‌های بدن مادر به شکل مشابهی حل نمی‌شوند؟ نظریه این دانشمندان این است که در روند مومیایی کردن، جنازه با نمک ناترن یا قلیایی پوشیده می‌شود تا بدن را خشک کند. این عمل خشک کردن مانع از آن می‌شود که مواد معدنی استخوان‌های مادر از محل خود خارج شوند، بنابراین هنوز می‌توان استخوان‌ها را در تصویربرداری اشعه ایکس دید.

این پژوهشگران می‌گویند گرچه مومیایی شناسایی‌شده بوسیله آنها تنها مومیایی بارداری است که تا به حال شناخته شده است، بررسی‌های بیشتر ممکن است مومیایی‌های باردار بیشتری را کشف کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج