adexo3
۱۸۰۰۴۹
۵۰۰۰
۵۰۰۰
پ

محرومیت از خدمات اجتماعی برای بیسوادان

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: طی مصوبه‌ای که در کمیسیون اجتماعی دولت تصویب شده، مقرر شده افرادی که از سال ۹۴ و ۹۵ به بعد باسواد شوند از مشوق‌های مالی برخوردار خواهند شوند.

خبرگزاری ایسنا: معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: طی مصوبه‌ای که در کمیسیون اجتماعی دولت تصویب شده، مقرر شده افرادی که از سال ۹۴ و ۹۵ به بعد باسواد شوند از مشوق‌های مالی برخوردار خواهند شوند.

علی باقرزاده در جمع خبرنگاران، گفت: طبق آخرین سرشمای نفوس و مسکن در سال ۹۰ مشخص شد در گروه سنی بالای شش سال، ۹ میلیون و ۷۱۹ هزار بی‌سواد در کشور وجود دارد.

وی افزود: سه میلیون و ۴۵۶ هزار نفر از این افراد در گروه سنی بالای ۱۰ سال و زیر ۵۰ سال قرار دارند که با فعالیت‌های صورت گرفته در طول سال‌های ۹۰ تا ۹۳ این رقم به یک میلیون و ۸۰۰ هزار بی‌سواد در این گروه کاهش یافته است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور تصریح کرد: البته از این میان ۴۳۰ هزار نفر از بی‌سوادان را اتباع خارجی در گروه سنی زیر ۵۰ سال تشکیل می‌دهند و بخشی از بی‌سوادان را نیز افرادی با نیازهای ویژه تشکیل می‌دهند؛ این افراد کسانی هستند که امکان تحصیل در آموزش رسمی و حتی مدارس استثنایی را نداشتتند و تحت عنوان آموزش‌ناپذیر شناسایی شده‌اند.

باقرزاده در خصوص سهم نهضت سوادآموزی در ارتقای جایگاه سواد در کشور با بیان اینکه سازمان نهضت سوادآموزی جزء اصلی مبارزه با بی‌سوادی در کشور است گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها ۵۰ درصد از مردم می‌توانستند بخوانند و بنویسند، ولی درحال حاضر و به مدد این پیروزی، نرخ باسوادی در گروه سنی زیر ۵۰ سال به ۹۵ درصد رسیده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش پیرامون اقدامات انجام شده و برنامه‌ها جهت ارتقای سطح سواد کشور به مبتنی کردن سوادآموزی به آمار اسمی اشاره و اظهار کرد: در حوزه سوادآموزی نیازمند اطلاعات اسمی و آمار ثبتی بودیم که این اقدام صورت گرفت و در کنار بقیه راهکارها منجر به کاهش بی‌سوادی خواهد شد.

باقرزاده ادامه داد: دولت نیز مصوبه‌ای در شرف ابلاغ دارد که در کمیسیون اجتماعی تصویب شده و براساس آن مقرر شده افرادی که از سال ۹۴ و ۹۵ به بعد باسواد شوند از مشوق‌های مالی برخوردار خواهند شد.

وی افزود: حتی افرادی که توسط اعضای خانواده خود آموزش ببینند کل سرانه هزینه به آنها پرداخت خواهد شد.

باقرزاده گفت: بالعکس اگر بی‌سوادان از این فرصت استفاده نکنند محدودیت‌هایی برای آنها در نظر گرفته خواهد شد که مهم‌ترین آن عدم صدور و تمدید گواهینامه و پروانه کسب و سایر مجوزهایی است که دولت داده است، همچنین استمرار حمایت‌های مالی افراد تحت پوشش کمیته‌ امداد منوط به باسواد شدن آنها خواهد بود.

معاون وزیر در اشاره به جایگاه ایران در منطقه از نظر بی‌سوادی گفت: با تلاش‌های صورت گرفته در چند سال اخیر، در گروه سنی زیر ۵۰ سال از موقعیت خوبی برخوردار شده‌ایم.

وی اضافه کرد: در گروه ۱۵ تا ۲۴ سال بیش از تعهداتمان کار کردیم و در حال حاضر درصد باسوادی بالای ۹۷ درصد شده است و از این لحاظ در بین ۲۴ کشور در منطقه جزو هفت هشت کشور اول هستیم.

باقرزاده با بیان اینکه در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال برآورد باسوادی به ۹۵ درصد رسیده، عنوان کرد: پنج درصد باقیمانده حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر هستند و در این گروه جزو ۱۰ کشور اول هستیم.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با اشاره به اینکه نسبت به جمعیت و آمار بالای بی‌سوادی در گذشته این موقعیت رو به بهبود است، گفت: با این وجود، اگر تمام گروه‌های سنی را در نظر بگیریم موقعیت چندان خوبی نداریم چراکه در گروه سنی بالای ۵۰ سال که آمار بالایی دارد از لحاظ سواد موقعیت خوبی نداریم و در جایگاه ۱۶ به بعد قرار داریم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۵ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج