۱۸۴۸۵۷
۵۰۰۳
۵۰۰۳
پ

ماهی قرمز هم ناقل بیماری به انسان است

مسوول اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: ماهی قرمز و لاک پشت ناقل بیماریهای سالمونلا و سل پوستی به انسان هستند.

خبرگزاری ایرنا: مسوول اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: ماهی قرمز و لاک پشت ناقل بیماریهای سالمونلا و سل پوستی به انسان هستند.

مجید اسکندرپور افزود: با وجود اینکه ماهی قرمز ناقل بیماریهای سالمونلا و سل پوستی به انسان است، تاکنون در کشور گزارشی مبنی بر سرایت بیماری از طریق ماهی قرمز به انسان مشاهده و گزارش نشده است.

وی یادآورشد: باکتری سالمونلا فقط در آبهای آلوده ی فاضلابها و حاوی ضایعات گوشتی وجود دارد که در این صورت می تواند باعث بروز بیماری در ماهی شود که خوشبختانه هم اکنون بیشتر از آبهای شهری استفاده می شود.

مسوول اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبورعسل اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: عامل دوم در انتقال باکتری سالمونلا غذای ماهی است که در صورت استفاده از ضایعات گوشتی آلوده امکان انتقال آن وجود دارد و ماهی قرمز نیز به علت نوع تغذیه خود اصلا از این نوع غذا استفاده نمی کند.

اسکندرپور تاکید کرد: اگر ماهی قرمز ناقل سل پوستی باشد علایمی چون لاغری، بی اشتهایی، ریزش فلسها، زخم روی بدن، پوسیدگی باله ها، بیرون زدگی چشمها و بر آمدگی شکم دراین آبزی مشاهده می شود.

وی با تاکید بر اینکه با وجود این علایم نیز باید بررسیهای آزمایشگاهی صورت گرفته تا بروز بیماری سل ثابت شود، خاطرنشان کرد: هر ماهی قرمزی که این علایم را نداشته باشد نمی تواند بیمار و ناقل باشد.

اسکندرپور ادامه داد: این بیماری حتی در صورت بروز، فقط هنگام تماس ماهی آلوده با پوست زخم شده دست به هنگام جابجایی ماهی، به انسان منتقل می شود و برای پیشگیری باید از دستکش استفاده کرد و پس از هر بار تماس با ماهی یا آب ماهی، دستها را با آب و صابون شست.

مسوول اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبورعسل اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: به راحتی بارعایت برخی نکات در حمل و نقل ماهی قرمز، عرضه آن و رعایت بهداشت می توان پیشگیریهای لازم در این مورد را انجام داد.

اسکندرپور یادآورشد: امید است با ساماندهی مراکز عرضه ماهی قرمز توسط شهرداریها، عرضه آن درسطح استان زنجان به صورت بهداشتی انجام شود.

وی تاکید کرد: همشهریان درتماس با ماهی حتما از دستکش استفاده کنند و بعداز دستکاری آن دستها را با آب وصابون شسته و برای ضد عفونی ظرف نگهداری ماهی آن را با نمک طعام سه درصد به صورت دوره ای شست و شو دهند.

مسوول اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: شهروندان در صورت داشتن قصد خرید ماهی قرمز آن را از فروشگاه های آکواریومی دارای مجوز و پروانه معتبر از شبکه بهداشت خریداری کنند.

اسکندرپور اظهارکرد: برای جلوگیری از آلودگی ماهیان آزاد، از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه ها باید پرهیز کرده و فقط درمکانهایی که شهرداری ها اعلام می کنند، اقدام به رهاسازی آنها کرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج