انتقادات شدید از عرب نیا و جیرانی
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان در یادداشتی از سخنان فریبرز عرب نیا در برنامه هفت انتقاد کرد و گفت: فرهنگ ما برگرفته از دیانت ماست.
فریبرز عرب نیا بازیگر توانمند سینما و تلویزیون که این روزها با بازی در نقش امیرمختار سریال مختارنامه بسیار خوب و بیاد ماندنی درخشیده، با حضور در برنامه هفت شبکه سه ششم خرداد نکاتی را در خصوص برخی بازیگران سینمای قبل از انقلاب بیان کرد که با تأیید کارشناس مجری برنامه مواجه شد.
وجه مشترک سخن هر دو نفر تأیید شخصیت فرهنگی برخی بازیگران سینمای قبل از انقلاب مانند فردین و وثوقی بود،هر چند از افرادی مانند آقای عرب نیا و آقای جیرانی توقعی نیست که نگاه تخصصی و ناب به حوزه فرهنگ داشته باشند اما از سیمای جمهوری اسلامی و شورای سیاستگذاری آن انتظار می رود که رسانه ملی را آیینهای برای ارائه الگویی ناب و صحیح و نظریات مبتنی بر اصول و ارزشها قرار دهند و اگر نظریه ای هم مطرح می شود که با اصول، معیارهای شرعی و انقلابی منطبق نباشد، اصلاح و ویرایش شود و از صدا وسیمایی که باید به تعبیر امام (ره) دانشگاه اسلامی باشد چیزی جز تغذیه فکری و محتوایی ناب و سالم خارج نشود.
مزید اطلاع آقایان عرب نیا و جیرانی توجه به نکات زیر ضروری است: انقلاب اسلامی انقلابی است با هویتی کاملاً فرهنگی، آن هم فرهنگی مبتنی بر دینمداری، ارزشمداری و برخاسته از مطالبات دینی مردم با رهبری و هدایت مرجعیت دینی و حوزه های علمیه و محوریت مساجد، هیئت های مذهبی و اقشار متدین، در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز موضوع ترویج و نشر فضائل اخلاقی و زدودن رذائل اخلاقی بسیار برجسته دیده شده است، انقلاب اسلامی در واقع نوعی عکس العمل قاطع و مقتدارانه به فساد موجود در جامعه آن روز به ویژه فساد حاکم بر سینما بود.
امام راحل (ره) فرمود: ما با سینما مخالف نیستیم با فحشا مخالفیم. سئوال این است با یک ارزیابی کلی سینمای قبل از انقلاب در چه بخشی قرار می گیرد؟ آیا در بخش سینمای ارزشی قرار می گیرد یا ضد ارزشی؟ در بخش سینمای عفاف ساز قرار می گیرد یا عفاف سوز؟ در بخش ترویج فضائل قرار می گیرد یا رذائل؟ آیا سینمای قبل از انقلاب مقوّم فساد و فحشا و بی بندو باری و در یک کلام لاقیدی بود یا ترویج دهنده اخلاقیات و مکارم انسانی و آموزههای الهی؟
پاسخ روشن است، سینمای شاهنشاهی به اقتضای وضعیت فرهنگی و اجتماعی حاکم بر آن روز در خدمت ترویج فساد، فحشا و به تعبیری دیگر تمدن بزرگ شاهنشاهی و در واقع فرهنگ آمریکایی و اسرائیلی بود. بدیهی است کارگردان، بازیگر و تهیه کننده و هر عامل دیگری در تحقق این هدف شوم مؤثرند و اتفاقا ًدو بازیگر ذکر شده در برنامه، نقش آفرینی عمده ای در ترویج بی حیایی و بی غیریتی و فاصله گرفتن جامعه از مبانی دینی و اخلاقی داشتند.
حال چگونه پس از گذشت سه دهه باشکوه از پیروزی انقلاب اسلامی سیمای جمهوری اسلامی و هنرمندان برجسته نظام به جای تقدیر و تجلیل از هنرمندان اصیل و ارزشی انقلاب، اعتبار و انرژی خود و امکانات بیت المال را به خدمت می گیرند تا از امثال وثوقی و فردین با کارنامه های آنچنانی تجلیل شود؟
هرچند واژه فرهنگ جزء اندک واژه هایی است که هر کسی به فراخور ذهنیت، ظرفیت و استعداد خویش مفهومی از آن برداشت می کند اما قطعاً مفهومی که آقای عرب نیا و به تبع آن آقای جیرانی مطرح کردند مفهوم اصیل و ارزشی آن نیست چگونه میشود افرادی مانند فردین و وثوقی دارای شخصیت فرهنگی باشند و این جنبه شخصیتی در مورد تکریم قرار گیرد و به تعبیر آقای عرب نیا به رفتارهای سیاسی آنان کاری نداشته باشیم؟ به فرض اینکه این سخن صحیح باشد با رفتارهای خلاف اخلاق آنان چه باید کرد؟ با غوطه ور شدن آنها در فساد و فحشا و بی بندوباری چه باید کرد؟ آیا می توانیم اخلاق را از فرهنگ منفّک کنیم ؟ آیا آداب و رسوم، رفتار، گفتار، سنت ها و .... جزء عناصر فرهنگی نیستند، اگر هستند دو بازیگر سینمای قبل از انقلاب در خدمت چه نوع فرهنگی بوده و عناصر شکل دهنده فرهنگ طاغوتی چه چیزهایی بود؟ و اگر انقلاب اسلامی نفی فرهنگ طاغوتی بود چگونه بعد از سه دهه، عناصر به اصطلاح فرهنگی رژیم فرهنگ طاغوتی مورد تجلیل قرار می گیرند؟
به تعبیر امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری هنر اصیل و ناب باید صیقل دهنده جان و دل به سمت و سوی تعبّد و پالایش روح و روان از زذائل و مفاسد باشد، با این وصف افراد مذکور جدا از این که فرهنگی نیستند، هنرمند هم به حساب نمی آیند و هنری که در خدمت مطامع شیطانی و هوسهای نفسانی باشد هنر نیست. .
در نگاه ارزشی، فرهنگ متأثر از اعتقادات و اخلاقیات و مبتنی بر آموزه های شرعی و موازین اسلامی است و هر اقدام و رفتاری که با اصول اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مغایرت داشته باشد هرچند در پوشش فعالیت فرهنگی باشد اما اقدامی کاملاً تخریبی و ضد فرهنگی است. بنابراین توجه داشته باشیم فرهنگ ما ریشه در دیانت دارد و دیانت با التزام عملی به آموزه های دینی و معیارهای شرعی و اخلاقی محقق می شود.
منبع: خبرگزاری مهر
نظر کاربران
ضمن تشکر از انتقاد کننده به نظر این جانب هم آقای عرب نیا به سوالات زیر پاسخ دهد بد نیست. . .
1)کدام کشوربدون سیاست فیلمسازی دارد(حتی همان ها که مورد قبول بازیگران هستند).
2)جناب عرب نیا واقعا خیال میکند که ما نمی دانیم اگر نیمچه معروفتی که بازیگران ایرانی و(غیر ایرانی حتی )دارند بخاطر اینست که اولین بار دریک فیلم مذهبی با سیاست های اسلامی بازی کردندتا مورد قبول مردم قرار گرفتند؟
3)جناب عرب نیا میدانی که کلید هر شری درزبان هرشخص نهفته است وهم هرغیر شری .پس باید حساب شده صحبت کرد مثلا هنگامیکه قرآن ما ازسیاست تام درکلیه امور زندگی تکیه داردوآموزش میدهد ، حتی برای غذا خوردن، ماکه باشیم که بخواهیم بگوییم سینما بدون سیاست ؟؟؟!!! اصلا شدنی است؟کجاهایی (سیر میکنی)که اینهمه تاسف ببارمی آوری نکنه : عینکی با همان رنگ مورد علاقه ات به چشم زدی فکر میکنی که همه جاهمان رنگ باید باشد
لطفا اگر هم نقدی میکنید در حالت عصبانیت نباشد و همه نظریات نمایش داده شود بدون فیلتر
پاسخ ها
دفع اخره به اقای عرب نیاتوهین میکنی اگه بکنی باهمه طرفدارش ازجمله من طرفی هیچ کس جرات توهین نداره
chi mishod aghayan kami enteghad paziri ra sar loheye amale khod gharar dahand.
duste azize (سِِئق)bad nist negahi be karhaye gozashteye arabnia biandazid hatman motevajjeh khahid shod mahbubiate ishan rabti be mazhabo siasat nadarad balke be khatere derakhshidane khode ishan ast.
ma mardom ta yeki maroof mishe belafasele ange siasat behesh mizanim arab nia hamishe honarmand boode .ghabele taghdir
پس اگه اینطور فکر کنیم همه ی دنیا فاسد و بی دین و مذهب هستند و ما نمونه کامل پاکی و دیانت. پس بهتره بجای سینما مسجد بسازن .بهتره ببینیم پس از 30 سال سینمای ما به کجا رسیده و بقیه به کجا رسیدند. در کل یا تو این کشور زندگی نمیکنند یا معنی کلمه فحشا را نمیدونند.
Be nazare man aghaye arabnia khodeshono gom kardan va ye hama
پاسخ ها
اقای عرب نیامردم دوسته وخودشوگم نمیکنه
با صحبت دهای آقای عرب نیا تا حدودی موافقم.اما ایشان اجازه نداشتند برای بزرگ جلوه دادن خودشان نام هنرمندهای دیگری را بیاورند و در مورد آنها نظر بدهند....
در کل حیف این همه پول که خرج ساختن چنین فیلمهایی میشه.ما مشکلات مهمتری داریم و همینطور هنرمندان و کارشناسان عاقل و با تجربه ای که از آنها نظر خواهی کنیم و کمک بگیریم...
فریبرز عرب نیا راه مناسبی را برای مشهور شدی و سرزبانها افتادن انتخاب نکردند.
اخه نه اینکه سینمای بعد از انقلاب اصلا توش فحشا و بی بندو باری نیست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من كامل اين برنامه رو ديدم و مشكل خاصي وجود نداشت . اگر هم از كساني نام برده شد دليل بر تاييد كامل آنهانبود بلكه تاريخچه اي بود از سينماي ايران از بدو تولد تاكنون، واقعا مردم جالبي هستيم ؟!!!!!
با منطق شما ميبايست هركسي كه در زمان قبل از انقلاب كاري انجام داده رو مفسد و ضدفرهنگ بخونيم ؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام دوست عزیز درباره ی سخنانتون چند نکته باید بگم
نگاه ارزشی چیه شما به چی میگید ارزش؟ آیا مرحوم فردین که در اغلب نقش ها مروج جوانمردی ایرانی مناعت طبع نجابت و فداکاریه مروج ارزش ها نیست؟
پیشنهاد می کنم ندیده قضاوت نکنین
چه طور بازیگران دیگری که همون کارهای مغایر با شرع اسلامی رو انجام می دادن و حتی مثل اون مرحوم قصد ترویج این فضایل اخلاقی رو نداشتن اجازه ی بازیگری داشتن؟
چطور آقایونی که در جشن هنر شیراز کنار فرح عکس گرفتن شدن چهره ی ماندگار بازیگری و حتی در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری هم حضور پیدا می کنن
مرحوم فردین مدال نقره ی کشتی المپیک داشت دوست جهان پهلوان تختی بود و واقعا به اون صفات مزین بود اینو همه ی اطرافیانش و همه ی کسانی که می شناختنش گفتن
کسی که بعد از 20 سال که مردم هیچ فیلمی ازش ندیده بودن 100 هزار نفر در مراسم خاکسپاریش شرکت کردن
آیا مردم برای یه نماد ابتذال و طاغوت این جور تکریم می کنن؟
شما بهتره یه کم قبل از این که بنویسین اطلاعات کسب کنین
کسی که با اون شرایط ظاهری و شهرت همیشه به خانوادش وفادار بوده و از معدود افرادی هست که درون شرایط به خانوادشون پایبند بودن
کسی که با وجود دام های درباری و دسیسه های اشرف برای ارتباط غیر اخلاقی هیچ وقت حاضر به آلودگی با دربار و فساد ش نشده
همه ی اینا رو با مدرک گفتم و بهش ایمان دارم و اگر خواستی بهت ثابت می کنم