adexo3
۵۴۳۹۷
۶ نظر
۵۰۰۳
۶ نظر
۵۰۰۳
پ

واکنش دولت به اظهارات عارف و روحانی

گفتنی است در مناظره دوم نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی، محمدرضا عارف و حسن روحانی درباره فضای امنیتی حاکم بر دانشگاهها مطالبی را مطرح کرده بودند.

تابناک: پایگاه اطلاع رسانی دولت در مطلبی با عنوان «پاسخ پایگاه اطلاع رسانی دولت به برخی ادعاهای انتخاباتی: فضای دانشگاهی ترسیم شده از سوی برخی کاندیداها مصداق سیاه نمایی است» نوشت:

با توجه به نزدیکی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، لازم است کاندیداهای محترم برنامه های عملیاتی خود را در حوزه های مختلف به سمع و نظر ملت ایران برسانند اما موضوعی که بسیار مهم است و رهبر معظم انقلاب هم بارها بر آن تاکید کرده اند این است که کاندیداها در زمان تبلیغات به منظور جلب آرای ملت، در نقد، سیاه نمایی و بی انصافی نکنند. ایشان در سخنرانی ۱۴ خرداد ۱۳۹۲ در مرقد مطهر حضرت امام راحل فرمودند: "نامزدهای محترم از هر چیزی که می خواهند انتقاد کنند، اما متوجه باشند که معنای انتقاد، بی‌انصافی، منفی‌بافی و سیاه‌نمایی نیست بلکه جوهره انتقاد به معنای عزم و نیت و تلاش برای حل مشکلات و پیمودن راهی پر افتخار است."

این در حالی است که تبعیت از فرمایشات ایشان برای آحاد ملت خصوصا کاندیداهای ریاست جمهوری امری لازم و ضروری است و خلاف آن عمل کردن از چشم بینای ملت ایران پنهان نخواهد ماند.

از جمله نقدهای غیرمنصفانه کاندیداها در برخی اظهارنظرهای مناظره اخیر ۸ کاندیدای ریاست جمهوری که ۱۵ خرداد برگزار شد قابل مشاهده است.

در این مناظره نقاط مثبت و منفی عملکرد دولتهای گذشته پس از انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگی و اجتماعی مطرح شد که به نظر می رسد برخی از نقدها با فرمایشات رهبر معظم انقلاب همخوانی نداشت.

از جمله یکی از کاندیداهای محترم، نقدی را در حوزه فضای دانشگاهی مطرح کرد و معتقد بود طی سالهای اخیر با فضایی که در دانشگاهها ایجاد شده موجبات بی انگیزگی دانشجویان فراهم شده است به نحوی که دانشجو هیچ رغبتی نمی کند در فعالیت های سیاسی و فرهنگی مشارکت کند و همچنین جایگاه تشکل های دانشجویی و فعالیت های صنفی، گروهی، سیاسی و فرهنگی نیز کمرنگ شده حتی بعضی از تشکل ها نیز در دانشگاهها تعطیل شده‌اند.

به منظور پاسخگویی تبیینی به این شبهات به پاره ای از آمار و ارقام مقایسه ای حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها در بازه زمانی قبل از سال ۸۴ و بعد از آن اشاره می شود که نشان‌دهنده پویایی و فعالیت گسترده جامعه دانشجویی کشور است.

- تعداد تشکلهای دانشجویی با رشدی حدود ۱.۵ برابر از ۱۶۲ تشکل در سال ۸۴ به ۲۳۴ تشکل در سال ۹۱ رسیده است.

- تعداد کانونهای فرهنگی با رشد ۷ برابری از ۴۹۵ کانون در سال ۸۴ به ۳۲۱۵ کانون در سال ۹۱ رسیده است.

- تعداد انجمن های علمی دانشجویی با رشد ۸ برابری از ۸۰۰ انجمن در سال ۸۴ به ۶۳۲۴ انجمن در سال ۹۱ رسیده است.

- تعداد معاونت های فرهنگی مستقل در دانشگاهها از صفر معاونت در سال ۸۴ به ۷۰ معاونت مستقل در سال ۹۱ رسیده است.

- تعداد نشریات دانشجویی با رشد بیش از ۲ برابر از ۲۵۰۰ نشریه در سال ۸۴ به ۵۳۶۶ نشریه در سال ۹۱ رسیده است.

- تعداد قطبهای علمی کشور با رشد ۲ برابری از ۸۴ قطب در سال ۸۴ به ۱۵۳ قطب در سال ۹۱ رسیده است.

- تعداد دانشجویان دوره دکتری بورس داخل با رشد ۳ برابری از ۵۹۱ دانشجو در سال ۸۴ به ۱۶۹۵ دانشجو در سال ۹۱ رسیده است.

همچنین بر اساس گزارش پایگاه بین‌المللی ISI رتبه ایران در تولید علم جهان از رتبه ۳۷ در سال ۸۴ به رتبه ۱۷ در سال ۹۱ ارتقا پیدا کرده و کشورمان رتبه اول تولید علم در منطقه را از آن خود کرده است و این مرهون تلاش اساتید، دانشجویان و بستر سازی مناسب دولت برای شکوفایی علمی کشور بوده است هرچند این باز شایسته ملت ایران نیست و باید بیش از این تلاش شود.

این پایگاه بین‌المللی نیز اذعان داشته از سال ۱۳۵۷ تا کنون ۱۵۷ هزار سند علمی از ایران به ثبت رسیده است و این در حالی است که ۱۵۰ هزار سند آن طی دولتهای نهم و دهم ثبت شده‌اند.

همچنین "اسکوپوس" بزرگترین پایگاه اطلاعاتی «چکیده» و «استنادی» جهان اعلام کرده از سوی ایران طی سال ۱۳۵۷ تا کنون ۲۱۶ هزار مقاله علمی در این پایگاه به ثبت رسیده که ۱۹۲ هزار آن از سال ۸۴ به بعد بوده است.

در مناظره اخیر همچنین به تعداد بازنشسته شدن اساتید طی سالهای گذشته انتقاد شد که در پاسخ کافی است مقایسه ای ساده صورت گیرد مثلا تعداد اساتید بازنشسته شده در دو سال آخر دولت اصلاحات(۸۲ و ۸۳) ۱۶۹ نفر و در دو سال پایانی دولت دهم(۹۰ و ۹۱) ۹۶ نفر بوده است.

شایان ذکر است طی دولتهای نهم و دهم ۱۷ هزار هیئت علمی و استاد جذب دانشگاههای کشور شده‌اند.

همچنین در پاسخ به این نقد که فضای کنونی دانشگاها فضای انتخاباتی نیست لازم است اعلام شود که تنها در نیمسال دوم سال ۱۳۹۱، ۱۷۰۰ نشست انتخاباتی در دانشگاههای سراسر کشور برگزار شده که ۹۷۰ نشست آن در دانشگاههای دولتی بوده است البته این بدون احتساب نشست های انتخاباتی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی است.

در پایان تاکید می شود مسیری که جامعه علمی و دانشگاهی کشور طی سالهای پس از انقلاب اسلامی بویژه دولتهای نهم و دهم طی کرد نه تنها جایگاه علمی ایران را به تراز جهانی ارتقا داد بلکه با اتکا به دانش بومی در حوزه های مختلف صنعتی، کشاورزی، بهداشت و خدماتی به ویژه فناوری های نوین، هوا و فضا، هسته ای و تولید داروهای با تکنولوژی بالا و مربوط به بیماریهای صعب العلاج را به دنبال داشت که مورد توجه و اعتراف دوستان و دشمنان کشورمان نیز بوده است لذا شایسته نیست خدمات و پیشرفتهایی را که بدخواهان این ملت بدان اذعان دارند از سوی برخی دوستداران نظام انکار شود که به واقع مصداق بی انصافی و سیاه‌نمایی است لذا نگارش این مطلب به منزله ورود به مباحث تبلیغاتی و انتخاباتی کاندیدای محترم ریاست جمهوری نیست اما هر کجا که احساس شود در حق خدمات ماندگار و ارزشی دولتهای نهم و دهم بی انصافی صورت گرفته و بر خلاف فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب عمل شده که مصداق سیاهنمایی است به نحو شایسته و مقتضی پاسخ های تفصیلی برای تنویر افکار عمومی منتشر خواهد شد.

گفتنی است در مناظره دوم نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی، محمدرضا عارف و حسن روحانی درباره فضای امنیتی حاکم بر دانشگاهها مطالبی را مطرح کرده بودند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • مملی

      راست گفتن مگه دروغ گفتن؟ این آمار و ارقام هم الکین. مگه درست کردن آمار و ارقام کار داره؟

    • ناشناس

      فقط آمار بده

    • افشین

      مگه دروغ گفتن؟

    • ذبیح الله محمدی بردبری

      الحق ازدولت اصلاحات حیث المجموع بهتربود

    • jamshid

      هر کدام دارن سنگ به حق بودنو به سینه خود میزنند ولی اینطور نیست که کاندیداها دارن میگن.

    • jamshid

      هر کدام دارن سنگ به حق بودنو به سینه خود میزنند ولی اینطور نیست که کاندیداها دارن میگن.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج