adexo3
۵۶۶۳۹۲
۳ نظر
۵۰۰۶
۳ نظر
۵۰۰۶
پ

موسسات مالی و اعتباری؛ شاکی یا متهم؟

دکتر رضا بوستانی در روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: این روزها که بانک‌مرکزی بر ساماندهی موسسات اعتباری غیرمجاز متمرکز شده است، مورد سخت‌ترین انتقادات قرار می‌گیرد.

دکتر رضا بوستانی در روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: این روزها که بانک‌مرکزی بر ساماندهی موسسات اعتباری غیرمجاز متمرکز شده است، مورد سخت‌ترین انتقادات قرار می‌گیرد.
گویی مسوولیت این موسسات فقط بر دوش این نهاد است؛ درحالی‌که اگر همه نهادهای حاکمیتی حمایت نکنند، سختی ادامه اصلاحات در نظام بانکی دوچندان می‌شود. ساماندهی موسسات غیرمجاز تنها قسمتی از برنامه اصلاحات نظام بانکی است و رفاه اقتصادی ایرانیان در گرو پیشرفت این اصلاحات است.

بانک‌های مرکزی در دنیای مدرن برای حفاظت از بانک‌ها و دیگر نهادهای مالی فعال در بازار پول، خلق شده‌اند. از آنجا که این نهادهای سپرده‌پذیر ـ فارغ از اندازه و کیفیت دارایی‌شان ـ ممکن است در معرض هجوم سپرده‌گذاران قرار گیرند، برخورداری از چتر حمایتی بانک‌مرکزی برای تداوم حیات آنها ضروری است. البته حمایت‌های بانک‌مرکزی از این نهادها بدون قید و شرط نیست و بانک‌مرکزی تنها از آنهایی حمایت می‌‌کند که با اجرای قوانین و مقررات، بازگشت سپرده‌های مردم را تضمین می‌کنند.

حتی اگر نهادی مجوز فعالیت در بازار پول از بانک‌مرکزی دریافت کند و به‌طور مستمر مورد نظارت بانک قرار داشته باشد، باز هم تضمینی وجود ندارد که این نهاد با مشکل مواجه نشود. فعالیت در صنعت بانکداری مانند هر صنعت دیگری با رقابت همراه است و موفقیت فعالان در این صنعت به راهبردها و عملکردشان بستگی دارد. از این رو، اگر نهادی به‌دلیل ضعف داخلی زیان‌ده و از انجام تعهداتش عاجز شود، نباید بانک مرکزی را سرزنش کرد.

موسسات اعتباری غیرمجاز در دهه گذشته با استفاده از فرصتی که در نتیجه سوء‌مدیریت در اقتصاد کلان به‌وجود آمد، به سرعت رشد کردند. این موسسات کمترین آشنایی را با حوزه تخصصی بانکداری داشتند و در فقدان یک ناظر بیرونی سپرده‌های مردم را در فعالیت‌های پرریسک و شاید فسادزا سرمایه‌گذاری کردند. امروز که شرایط اقتصادی تنها از فعالیت‌های مولد حمایت می‌کند این موسسات از رمق افتاده‌اند و برای شانه خالی کردن از زیر بار پاسخ‌گویی به هر دسیسه‌ای چنگ می‌زنند و متاسفانه گاهی انگشت اتهام را به سوی بانک مرکزی نشانه می‌روند.

اولین گام برای برون‌رفت از شرایط فعلی، برخورد قاطع با موسسات اعتباری غیرمجاز است که کمترین گناهشان نادیده گرفتن قانون و عدم‌شفافیت در عملکرد است. البته برای ساماندهی به این موسسات باید ضمن در نظر گرفتن حقوق سپرده‌گذاران خرد، به این نکته توجه داشت که برخورد امروز با این موسسات به تجربه‌ای برای کلیه افراد جامعه تبدیل خواهد شد.
اگر شدت برخورد با این موسسات متناسب با صدمه آنها به فضای اقتصادی کشور نباشد، در آینده دوباره شاهد رشد این موسسات خواهیم بود. همچنین اگر سپرده‌گذاران بابت اعتماد نابجای خود به این موسسات مواخذه نشوند، در آینده بی‌مسوولیت‌تر رفتار خواهند کرد. سپرده‌گذاران باید بیاموزند که اولین حافظ سپرده‌ها، خودشان هستند و در کنار نرخ سود باید اعتبار سپرده‌پذیر را نیز در تصمیمات خود وارد کنند.
دلسوزی نابجا برای سپرده‌گذاران این موسسات نه‌تنها سودی برای اقتصاد ندارد، بلکه حل اصولی این مشکل را مشکل‌تر می‌سازد. باید از این تجربه پرهزینه درس گرفت و از بانک مرکزی به‌عنوان یک نهاد کارشناسی حمایت کرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۵ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • سپرده گذار کاسپین

      مگر غیر از این است که در نهایت هدف تمام این تلاشها ان است که سپرده گذاران موسسه مجاز کاسپین را مجبور نمایند تا سپرده گذاران به دریافت 3100 میلیاردتومان (موجودی مورد ادعا بانک مرکزی در تعاونی منحله فرشتگان )به جای 8600 میلیارد تومان طلب شرعی و قانونی سپرده گذاران راضی شوند و حداقل قربانیان صد در صدی این جریان سپرده گذاران کلان می باشندو سپرده گذاران خرد نیز فقط به بخشی از طلب خود خواهند رسید.تمام این تبلیغات در رسانه ملی و سایت ها نیز درجهت پوشش قصورات عمدی و یا با اغماض غیرعمدی بانک مرکزی می باشد که نادرستی این تبلیغات و ادعاهای بانک مرکزی با مدارک مستند و غیر قابل انکار موجود ثابت شده است نظیر مجوز مشروط , عدم موافقت بانک مرکزی با نصب تابلوهای کاسپین و سپرده گیری با فرم و امضا و مهر کاسپین , عدم اجازه فعالیت شعبه با تابلوی کاسپین جهت سپرده گیری , عدم اطلاع بانک مرکزی از ادامه فعالیت تعاونی منحله فرشتگان , عدم پرداخت تسهیلات 5000 میلیاردی توسط تعاونی فرشتگان (کاسپین ) , عدم ادغام تعاونی فرشتگان در ارمان ایرانیان با وجود اعلام بانک مرکزی در سال 94 و دهها ادعای دیگر . جالب انکه با وجود استعلام هزاران سپرده گذار در مورد صحت سپرده گذاری در این شعب موسسه کاسپین از بانک مرکزی و تایید بانک مرکزی بر صحت سپرده گذاری و تحت نظارت و محفوظ بودن سپرده های مردم در زمان سپرده گذاری و حتی تایید موسسه کاسپین و وجود این همه شاهد زنده باز این ادعاها مطرح شده است .

    • بدون نام

      اگر امروز صحبتهای عباس پالیزدار دبیر مجمع تحقیق و تفحس در مجلس هفتم رو که با شبکه voa در مورد ورشکستی موسسه آرمان و فرشتگان و کاسپین و هاپولی کردن پول مردم شنیده بودین دیگه تمام سوالهای بی جواب رو میگرفتین!! اینکه دست بالاییها و فرادولتیا تو کاره و اینکه سکوت مردم مساوی با از دست دادن پولشون و فاتحه خوندن برابازپس گیری سپرده هاشون

    • بدون نام

      وای دلم میخواد زمین دهن باز کنه برم توش .تا نشنوم ، تا نبینم ، حرفهایی که نمیشه گفت حرف زور و حرف ....
      مدیر عامل کاسپین : فکر کنید پولتون توی کیفی بوده و دزدین !!!!!!
      آره راست میگه بازم باید خفه خون بگیریم.الان کسی حرفش میادبیا بگه .من که حرفم نمیاد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج