ساخت قلبی سایبورگ با چاپگر ۳ بعدی
محققان سوئیسی موفق به ساخت قلبی مصنوعی شدهاند که عملکردی کاملاً مشابه نمونهی واقعی خود داشته و به خوبی پمپاژ خون را انجام میدهد.
از زمان به وجود آمدن چاپگرهای سه بعدی، بسیاری از دانشمندان در تلاش هستند با استفاده از آن به تولید اعضای بدن مانند قلب، ریه، مو و پوست بپردازند.
به تازگی گروهی از محققان آزمایشگاه مواد کاربردی موسسه فناوری فدرال زوریخ1 موفق شدند با استفاده از چاپگر سه بعدی، قلبی از جنس سیلیکون تولید کنند. این قلب ساختاری کاملاً مشابه نمونهی واقعی داشته و دقیقاً همانند آن عمل میکند؛ اما برخلاف نمونه طبیعی، دارای یک محفظهی مرکزی است که محتویات آن میتواند توسط یک پمپ خارجی (مشابه عملکرد یک عضله)، پر و خالی بشود.
محققان توضیح دادند که دستاورد آنها تا تکمیل و آمادهی شدن برای عرضه به بازار زمان زیادی لازم دارد؛ زیرا عمر آنها تنها ۳ هزار تپش یا ۴۵ دقیقه است.
پژوهشگران اشاره کردند، قلبهای امروزی با رویکردی مکانیکی خون را پمپاژ میکنند که در مواردی به سیستم گردش خود آسیب زده و صدمات جسمی شدیدی به بیمار وارد میشود؛ اما نمونهی ساخته شده توسط آنها با داشتن عملکردی طبیعی این مشکل را مرتفع میسازد.
گروه دیگری از پژوهشگران رژیم صهیونیستی نیز در گذشته اعلام کرده بودند موفق به ساخت قلبی سایبورگ شدهاند که دارای یک محفظهی دارو بوده و در زمان لازم مواد را به بدن تزریق میکند. از طرفی دانشگاه ام.آی.تی نیز با استفاده از روشی خاص توانسته است با کمک چاپگر ۳ بعدی به ایجاد موی طبیعی انسان بپردازد.
____________________________
1-Materials Laboratory at ETH Zurich in Switzerland
ارسال نظر