نظر کرباسچی درباره شهردار آینده تهران
غلامحسین کرباسچی - شهردار دهههای ۶۰ و ۷۰ تهران در پاسخ به این سوال که شهردار جدید تهران باید چه ویژگیهایی داشته باشد، گفت: شهردار حتما باید مصوب شورای شهر باشد و اعضا باید کاری کنند که جایگاه شورا دراین انتخاب تثبیت شود.
باید توجه داشت که این انتخاب به همراه نظارت مهمتر از این است که یک نفر شهردار بشود یا نشود. شورای شهر هنوز هم در بسیاری ازشهرها و کلانشهرها جزو بخشهای متروکه محسوب میشود و میارزد که شوراهای شهر حتی با سلیقههای متفاوت دست به دست هم بدهند و جایگاه شورا را حفظ کنند و نگذارند که با اختلافات دیدگاهی وسیاسی، شورا مقهور نهادها و ارگانهای دیگر شود و شهردارشان برآنها ناظر شود.
شهردار تهران در دوران پس از جنگ تحمیلی در ادامه با بیان اینکه شورای شهر باید کار کارشناسی در انتخاب شهردار داشته باشد، نه کارسیاسی ، اظهار کرد: درست است که چهره شهردار، چهره سیاسی است ولی در همین تهران هم منهای بحث سیاسی باید فردی انتخاب شود که چهره سیاسیاش غلبه نداشته باشد و درعوض فردی توانمند درحوزه اجرایی و با سابقه کار در شهرداری میتواند موثرتر باشد. ضمن اینکه باید برنامه و دانش مناسب را برای این کار ارائه کند.
وی تاکید کرد: نباید فردی که مثلا از آموزش وپرورش آمده و خاک و گل کارگاه را نخورده و یا حتی افراد نظامی انتخاب شوند. یکبار زمینه حضور افراد نظامی دراین حوزه فراهم شده، اما نباید این روند تبدیل به یک روال شود، چراکه روحیه کار شهرداری، عمرانی و فرهنگی است. درعین حال اگر شهردارتهران ویژگیهای فوق را نداشته باشد، سایر ارگانها وسازمانها نیز نمیتوانند با او همکاری کنند و شهردار نیز نمیتواند درآنها اعمال نفوذ کرده و حرفی برای گفتن داشته باشد. به همین دلیل شورا باید کسی را انتخاب کند که جای هیچ تشکیکی در آنها وجود نداشته باشد و از هرحرف وحاشیهای دوری کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اصلاحطلبان چنین گزینهای را برای انتخاب شهردار دارند؟ گفت: هنوزحرفی با کسی دراین رابطه نزدهام و صحبت خودم را دارم، ولی فکرمیکنم چنین گزینهای ازسوی اصلاحطلبان وجود داشته باشد.
کرباسچی که موافق انتخاب مجدد قالیباف به عنوان شهردار تهران نیست، در توضیح آن اظهارکرد: با اینکه کسی درشهری برای سمتی رای نیاورده باشد وبخواهد دوباره درپست خود بماند، مخالفم و به نظرم خودشان نیزچنین علاقهای ندارند و قبلا هم گفتهاند که پس ازاین دوره، درشهرداری باقی نمیماند. البته اگرضرورتی ایجاب کند و شورا تشخیص بدهد، میتواند یکی ازگزینهها باشد.
معتقدم که شهردار تهران باید حداکثر در دهه ۵۰ عمرخود باشد. این ویژگی کمک میکند تا با مسائل روز شهرتهران و نیاز نسل جوان و جمعیت عمده آن که زیر ۳۵ سال هستند ارتباط بیشتری برقرار کند. مدیران گذشته هرچقدر هم که به تصور عدهای توانمند باشند، به درد مشورت دادن میخورند.
وی در عین حال تاکید دارد که اگر پیشنهاد شهرداری تهران برای خود او هم مطرح شود قبول نخواهد کرد و ادامه داد: دلیل آن هم مسائل شخصی است که به خودم برمیگردد. ۶۰ سال سن دارم و دیگر بازنشسته شدهام و باید نیروهای جوان، توانمند و پرانگیزه وارد صحنه شوند وما هم اگر چیزی بدانیم، با دادن مشورت کمکشان کنیم. این روند باید درکل دولت هم اینطور باشد.
نظر کاربران
ميگن آب سربالا ميره ..... فلانی ابو اعطا مي خونه!!! داستان اين آقاست.....
هنوز ملت يادشون نرفته آقا چقدر واسه خودش بخور بخور کرد و توی بالاشهر کاخ ساخته بود حالا داره در مورد شهردار آينده نظريه پردازی ميکنه!!!! احتمالا يکي از شرايطش هم بايد داشتن کاخ و دوخت يه کيسه واسه بيت المال باشه!!!
همچین حرف می زنه انگار خودش چیکار کرد با اون طرح نواب که هنوزم داد صاحبان بی چاره اش به آسمان بلند است.
در عوض در زمان آقای قالی باف شهرداری بسیار به روز تر منظمتر و پویا تر بود.
جالبه
حالا اگه ما جای این آقا اینقدر خلاف کرده بودیم و پول بالا کشیده بودیم دستگاه قضائی و حکومت، دودمان من و خانواده م رو به باد میداد ،اونوقت این آقا عین خیالشم نیست داره نظریه میده