مراجعه سالانه ۲۵ میلیون نفر به کلانتریها
رئیس پلیس پیشگیری ناجا از مراجعه سالانه ۲۵میلیون نفر به کلانتری ها سخن گفت.
خبرگزاری مهر: سردار محمدشرفی رئیس پلیس پیشگیری ناجا گفت: پلیس پیشگیری به لحاظ تنوع و میزان ماموریت بسیار قابل توجه است.
وی افزود: درطول سال، ۲۵ میلیون نفر به کلانتری ها مراجعه می کنند، ۱۱ میلیون عملیات انتظامی در قالب پلیس ۱۱۰ اجرا میشود، ۵ میلیون احکام قضایی اجرا می کنیم. در ۲۵ هزار صحنه در مناسبت ها حاضر می شویم تا نظم آنها را برقرار کنیم.
سردار شرفی با بیان اینکه ۵۳ درصد از کشفیات نیروی انتظامی مربوط به پلیس پیشگیری است، افزود: به دلیل این وسعت ماموریت ها و گستردگی اقدامات در ۹۵.۷.۱۳ که فرماندهان عالی رتبه نزد فرمانده کل قوا رفتند تاکید شد به دلیل مراجعه گسترده مردم به کلانتری ها و میزان بالای ماموریت ها توجه ویژه ای به پلیس پیشگیری شود.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا تصریح کرد: لذا شورایی تحت عنوان شورای عالی تحول در پاسگاهها و کلانتری ها تشکیل شد و قرار شد در قالب ۹ کمیته شامل کمیته ساختار، منابع انسانی، آموزشی، فناوری، پژوهش و تحقیق، آماد و پشتیبانی، صیانت و سلامت کلانتری ها سند تحول در کلانتری ها و در کوتاه مدت تصویب شود.
وی با بیان اینکه ما این کار را از سال گذشته شروع کردیم، ادامه داد: نتایجی که تاکنون بدست آورده ایم بسیار مثبت بوده است.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا اضافه کرد: یکی از موضوعات مورد توجه در این سند بکارگیری فناوری و تکنولوژی بود.
وی گفت: ما برای تحول کلانتری ها چند موضوع را در محور قرار دادیم.
سردار شرفی توضیح داد: در وهله اول تاکید کردیم کارهای غیرضروری در ماموریت کلانتری ها را به بخش خصوصی بسپاریم.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا افزود: در گام دوم تلاش کردیم با بکارگیری تکنولوژی خدمات را در کلانتری ها آسان، بی منت و کم هزینه ارائه دهیم.
وی گفت: برای تحقق این مهم یک بحث جدی افزایش توانمندی های پرسنلی مخصوصا شغلی و ارتقاء مهارت های رفتاری کارکنان بود.
سردار شرفی تصریح کرد: ما دریافتیم بخشی از ماموریت های غیرضروری را به بخش خصوصی واگذار و بخش دیگر را حذف کرد؛ بویژه اموری را که در آن شاهد موازی کاری بودیم.
وی با بیان اینکه پس از بررسی ها ۲۰ فعالیت غیرضروری را حذف کردیم، گفت: این موضوع باعث سبک شدن بار کلانتری ها شد.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا اظهار داشت: ما در گام بعدی سامانه های بسیار موثری را طراحی کردیم که یکی از آنها طراحی سامانه مرکز پایش پلیس پیشگیری بود.
وی توضیح داد: هر فردی وارد کلانتری شود شماره اش ثبت میشود، ماموران ما به صورت رندوم با آن فرد تماس می گیرند و درباره نحوه ارائه خدمات سئوال می پرسند.
سردار شرفی گفت: ۸۱ درصد کسایی که با آنها تماس گرفتیم عنوان کردند از رفتار ماموران و ارائه خدمات راضی بودند.
وی ادامه داد: ما بهترین اساتید را برای بحث تعالی رفتار کارکنان در راستای ارتقاء کیفیت بکار گرفتیم.
رئیس پلیس پیگیری ناجا گفت: امسال در ۶ ماهه اول هیچ کلانتری و تحت نظرگاه بدون دوربین نخواهیم داشت و این باعث پایش رفتار هر فردی میشود حتی متهمی که هنوز جرمی برای وی ثابت نشده است.
وی همچنین درخصوص نصب دوربین بر روی البسه پلیس نیز گفت: نصب دوربین بر روی البسه مأموران پلیس هم از اهمیت بالایی برخوردار بود زیرا هم باعث کنترل رفتار مأمور می شد و هم بررسی رفتار متهم و مجرم.
سردار شرفی ادامه داد: برای مدیریت صحنه جرم و رفتار متهم و مأمور دوربینی بر روی البسه مأموران نصب شد تا هر لحظه از فعالیت های مأمور را پایش کند.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا افزود: در فاز اول ۱۰۰۰ دستگاه دوربین در سال ۹۶ خریداری و واگذار شد و در تهران و مشهد و اصفهان و تبریز و ارومیه و فرودگاه امام از آن استفاده میکنیم.
وی افزود: امسال قصدمان این است که تعداد این دوربین های البسه به بیش از ۲ هزار مورد برسد. تا برای هر دو طرف شرایط بهتری ایجاد شود.
سردار شرفی خاطرنشان کرد: ما خروجی بسیار خوبی از این دوربین ها گرفته ایم وقتی دو طرف دعوا به یک محکمه رفته اند براساس تصاویر این دوربین ها هر دو راضی بوده اند.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به طراحی سامانه پیامکی نیز گفت: قبلا هر فردی که برای موضوعی به کلانتری می آمد برای یافتن نتیجه دائم به کلانتری ها مراجعه می کرد اما اکنون همه چیز پیامکی شده است.
سردار شرفی گفت با قوه قضائیه هماهنگ کردیم که اگر از آنجا دستوری صادر شد باز هم پیامک به شاکی و متشاکی ارسال شود تا بدانند به کدام شعبه بروندو پرونده آنها چه دستوری خورده است.
نظر کاربران
این آمار مایه ننگه نشان از وضعیت اجتماعی دارد
چرا آخه باید اينجوري باشه!
این آمار اوج خشونت در ایران را نشان میدهد
خیلی از درگیریها هم به کلانتریها گزارش نمیشود