adexo3
۸۲۴۹۱۶
۱۸ نظر
۵۰۰۸
۱۸ نظر
۵۰۰۸
پ

وضعیت اسفبار سلامت دهان و دندان ایرانی‌ها

شواهد و قرائن حاکی از این است که وضعیت سلامت دهان و دندان ایرانی ها، به رغم خدماتی که در حوزه دندانپزشکی ارائه می شود، اسفبار است و اغلب مردم با درد دندان، شب را صبح می کنند.

خبرگزاری مهر: اظهارات روز گذشته سرپرست وزارت بهداشت در شورای آموزش دندانپزشکی، حکایت از این واقعیت دارد که وضعیت سلامت دهان و دندان ایرانی ها، مطلوب نبوده و می بایست، سیاست های حوزه بهداشت دهان و دندان، تغییر کند.

برای اثبات این ادعا، بهتر است به روایت سعید نمکی اشاره کنیم که گفته است؛ وقتی دو سال پیش در یکی از روستاهای استان کردستان حضور پیدا کرده، در دهان هیچ مرد و زن بالای ۳۰ سال، دندان طبیعی و سالم نبوده و غم انگیزتر اینکه دانشکده دندانپزشکی سنندج، حتی یک بار هم در آن روستا حضور پیدا نکرده بود.

حال، سئوال این است که چرا شاخص DMF (تعداد دندان های پوسیده، کشیده و پرشده) در کشور بهبود نیافته است. سرپرست وزارت بهداشت، علت این مهم را متوجه مدیریت در حوزه دندانپزشکی کشور دانسته و مدعی شده که دانشکده های دندانپزشکی به عنوان مدیر نظام بهداشتی در جامعه حضور نداشته اند.

نمکی افزود: نادیده گرفتن بهداشت دهان و دندان یکی از مشکلات کشور است، چون به آموزش های جامعه نگر و تربیت نیروهای رده میانی با رویکرد بهداشتی، توجه نکرده ایم. در حالی که باید نیروهای رده میانی با رویکرد بهداشتی برای دهان و دندان تربیت کنیم که آموزش های همگانی در بخش بهداشت دهان و دندان تقویت شود. هر قدر بر روی تربیت نیروهای بهداشتی برای بهداشت دهان و دندان، آموزش همگانی و سیستم ارجاع در نظام شبکه، هزینه کنیم، کار درستی انجام داده ایم.

باقر شهنی زاده رئیس هیات مدیره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران، با عنوان این مطلب که سلامت مردم با آیین نامه تامین و تضمین نمی شود، گفت: آنچه مسلم است، ۸۰ میلیون ایرانی با توجه به شاخص های خرابی دندان، نیازمند کار دندانپزشکی هستند و نگاه ما باید به سمت مردم باشد.

وی با اشاره به اینکه ارز مورد نیاز دندانپزشکی در مقابل کل ارز واردات رقمی نیست، افزود: اگر برای حوزه دندانپزشکی ارز مناسبی اختصاص داده نشود، به مردم آسیب وارد می‌شود و فشار به دندانپزشکی و شرکت های تجاری دندانپزشکی هم وارد خواهد شد. فراموش نکنیم کالای دندانپزشکی مورد نیاز ۸۰ میلیون نفر است.

شهنی زاده با انتقاد از تشویق سیاست‌ تجارت چمدانی در حوزه دندانپزشکی، گفت: برخی شرکت‌ ها نمایندگی انحصاری واردات برخی کمپانی‌های خارجی را دارند که اداره کل تجهیزات برای مبارزه با مشکلات اقتصادی اعلام کرد هر فردی می‌تواند با ارز آزاد این نوع تجهیزات و کالاهای دیگر را هم وارد کند. در حالی که این مسئله تنها منجر به بروز دلالی، ورود کالاهای بی کیفیت و حتی غیر سلامت به کشور خواهد شد. چرا که فرد وارد کننده چه بسا به علت عدم آشنایی با اصول پیچیده تجارت، با کیفیت محصولات آشنایی نداشته و به نظام سلامت لطمه می زند.

رئیس هیات مدیره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران، بر امر آموزش و پیشگیری در حوزه سلامت دهان و دندان، تاکید کرد و افزود: بسیاری از کشورها از طریق آموزش موفق شده‌اند آمار پوسیدگی‌های دندانی را در کشورهای خود کاهش دهند. به طور مثال از اگر شاخص DMF (شاخص دندان‌های پوسیده، پر شده یا کشیده) ۱۷ بوده طی ۲۰ سال موفق شده‌اند آن را به یک برسانند.

این در حالی است که به گفته شهنی زاده، از سال ۱۳۶۰ تاکنون پوسیدگی‌های دندانی در ایران افزایش یافته و از عدد ۱.۸ به حدود ۶ در شاخص DMF رسیده است.

وی با بیان اینکه هر ایرانی به طور متوسط ۲ تا ۳ دندان پوسیده دارد و تا ۵۰ سالگی ۷ دندان خود را از دست داده است، اظهارداشت: چرا به رغم صرف بودجه در حوزه سلامت، آمار پوسیدگی‌ دندان های ایرانی افزایش یافته است.

شهنی زاده به نقش بیمه ها در ارائه خدمات دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: نقش بیمه ها باید واضح و روشن باشد، اینکه به علت هزینه بالای دندانپزشکی، خدمات را پوشش ندهند، پذیرفتنی نیست. این وضعیت باعث شده افراد زیر خط فقر نتوانند برای سلامت دهان و دندان خود هزینه کنند.

وی با انتقاد از اینکه دندانپزشکان در اغلب دانشکده های دندانپزشکی بسیج علمی نشده اند، افزود: ایران به لحاظ آموزش دندانپزشکی، نه تنها در منطقه برتر است، که نسبت به برخی کشورهای اروپایی نیز جلوتر هستیم، اما نمی توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.

سید جلال پورهاشمی متخصص دندانپزشکی کودکان، با عنوان این مطلب که همواره شعار سلامت و پیشگیری سر داده ایم اما در عمل چندان موفق نبوده ایم، معتقد است؛ این وضعیت در دندانپزشکی، بیشتر نمود دارد.

وی، علت بروز چنین وضعیت را ناشی از نبود یک مدیریت واحد در وزارت بهداشت دانست و افزود: هزاران ایرانی شب ها تا صبح با درد دندان می خوابند و ما از آنها غافل هستیم.

پورهاشمی، بر وجود عزم ملی برای پیشگیری از خرابی دندان ها تاکید کرد و گفت: در کشور، موضوعی به نام سلامت دهان وجود دارد که هر روز تاخیر در حل آن، مشکل را سنگین تر می کند.

وی با اشاره به وجود ۳۰۰ میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانی ها، افزود: اگر همه دندانپزشکان دو شیفت هم کار کنند، ۱۰ سال طول می کشد که این وضعیت را بهبود ببخشیم.

پورهاشمی با عنوان این مطلب که ۸۰ تا ۹۰ درصد هزینه های دندانپزشکی را خود مردم پرداخت می کنند، گفت: توان مردم برای پرداخت این هزینه ها روز به روز ضعیف تر می شود، از همین رو، بی دندانی در کشور بیداد می کند. چاره ای هم ندارند چون پولی برای درمان ندارند.

محمدجواد اقبال عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در گفتگو با خبرنگار مهر، نسبت به افزایش پوسیدگی‌های دندانی در ایران به دلیل سرانه بالای مصرف شکر، هشدار داد و گفت: وقتی پوسیدگی درمان نشود آسیب به ریشه رسیده و باید درمان اندو انجام گیرد که در ارتباط با آمار آسیب به ریشه دندان استنادات دقیقی وجود ندارد اما تحقیقات نشان داده که پوسیدگی دندانی در کشور بسیار زیاد است.

وی با بیان اینکه میزان موفقیت و عملکرد دندانپزشکان ایران معادل کشورهای اروپایی و پیشرفته است، خاطرنشان کرد: پوسیدگی دندانی از جمله بیماری‌های عفونی بوده که بعد از سرماخوردگی دومین بیماری شایع به ویژه در کشورهای در حال توسعه به شمار می‌رود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      دندان پزشکان با پول بیت مال درس میخوانند و با این دستمزدی که از مردم میگیرند همیشه طلب کار هستند بعد جیب مردم را خالی میکنند و مالیات هم نمیدهند و دولت حسن هم حمایتشان میکند.

    • بدون نام

      مگه خود مردم چقدر ارزش دارند که حالا دندانشان ارزش داشته باشد جناب وزیر بهداشت طی این چند سال چه تدابیری برای بهداشت دهان ودندان مردم داشته یک کمی از آن ثروت انبوهش را خرج ملت بد بختش میکرد مگه آن همه ثروت را می خواهد به گور ببرد بیایند کارهاشون را در حوضه سلامت بگویند

    • محقق

      نود درصد پول پرداختی به دندانپزشکان ،،،دستمزد(حق فنی ،اجرت)میباشد که با کاهش دادن دستمزد هم باعث رونق کار دندانپزشکان میشویم هم فشار مالی از روی مردم برداشته میشود،باید قیمت گذاری خدمات از سازمان نظام پزشکی و شبکه بهداشت گرفته شود

    • بدون نام

      مردم پول ندارند شب نون بخورند اونوقت توقع داری که دندونشون رو درست کنند؟!!!

    • بدون نام

      پول نداریم دندان درست کنیم کجاهستین اه

    • بدون نام

      خیلی گرونه
      جرات نمیکنیم بریم دندانپزشکی
      و مجبوریم درد بکشیم

    • بدون نام

      زیاد درد نمی کشید چند روز دیگه درست میشه

    • بدون نام

      پول دندونپزشكي خيلي زياد ميشه بيمه هم كمك نميكنه دندونپزشكاي خوب هم اغلب بيمه قبول نميكنن بقيه هم دندوناي سالم رو خراب ميكنن

    • ستاره

      سلام خب خودتون که میدونید هزینه اندام پزشکی زیاده و حتی بیمه هم قبول نمیکنن من الان یک دختر مجرد هستم دندون ندارم همین امر باعث افت ازدواج من شده چون پول ندارم و خیلیا مثل من هستن و لی کشورهای که نفت ندارن مثل ترکیه هزینه دندان پزشک و هزینه پزشکی رایگانه ولی ما به حساب کشور منابع زیاد داریم نفت طلا و منابع دیگه داریم از بدبختی می‌میریم چرا باید انجوری باشه چرا به فکر مردمش نیستن فقط به فکر جیب خودشون و خوشگذرانی خودشونن

    • بدون نام

      الان دو دندان من کار ریشه داره .
      تازه خرج هم بکنی طوری تراش می دهند که سال بعد بری روکش .
      پولت به فنا رفته .

      پاسخ ها

      • بدون نام

        جناب قاضی زاده هاشمی که خیلی شعار میداد طرح سلامتی ایران رااباد کرده ایا ایشان الان جواب دارند بنظر میرسد بقیه وزارت بهداشت هم همینطور است وهاشمی فقط شعار میداده

    • مجتبی

      مردم پول ندارند نان بخورند.هزینه درست کردن هر دندان هم حدود دو ملیون تومان هست .از کجا بیارند.من خودم ۳۵ سالمه حدود ده تا دندان خراب هم دارم.بیمه تامین اجتماعی هم ماهیانه از هر بیمه شده حدود ۴۵۰ هزار تومن حق بیمه کسر میکنه دفتر چش هم هیچ جا اعتبار نداره.خواهشن مسئولین بداد مردم بیچاره برسند.

    • بدون نام

      چرادرکردستان که محروم ترین نقطه ایران است اشاره میکنید؟بیاییدببینیددرسایرنقاط کشوروضع به چه منوال است؟چه کسانی توان مراجعه به دندانپزشکی دارند؟ کارگر.کارمند.معلم؟وقتی هزینه یک عصب کشی وپرکردن یک ونیم میلیون است وخرجهای جانبی که دندانپزشکان صادق مااضافه میفرمایند.آیاپیشرفت کشورافتخاردرساختن بیمارستانهای مجهزدرافریقا وعراق وسوریه است؟مگرمردم عادی حق داشتن بهداشت راندارند؟مگربهداشت درقانون اساسی رایگان نیست؟؟؟؟؟؟

    • ذا

      امروزه زر میزدم ما در حوزه مدیترانه اولیم ... فقط دروغ

    • بدون نام

      بخدا الان چند ماهه دندانم درد میکنه شب منو خیلی اذیت میکنه پول ندارم

    • @arashsangesabor

      چقدر چرت وپرن نوشتی برادر...فکر نمیکنی از حوصله خواننده خارجه؟!!دوتادندون رو تویه شهرستان کوچیک عصب کشی کردم و پرکردم ویکیشونم روکش کردم دکتر ازم دومیلیون ازم گرفت خب دندون دوم رو نتونستم روکش کنم.چون حداقل پونصد میخاد یعنی ترمیم دودندون صفر تاصدش دونیم میلیون میخاد تازه اگه دندون افزایش تاج نخاد وگرنه یه تومن دیگه بزار رو دوپونصد ...خب نتیجه اینه که مجبورم سه دندون دیگه رو بکشم...از کجا بیارم..از دکتر گله میکنم میگه مواد درجه یک تو بازار تا چهارصد درصد رفته بالا و نمیصرفه...کسی به بهداشت دهان ودندان ملت اهمیت نمیده...دندون و ریشه هاش ولثه مادر سلامتی بدنه..اگه اینا پوسیده باشن رو اعضای زیادی اثر میزارن

    • مهدی

      تازه‌حضرت‌عالی‌میگه‌این‌مشکلات بخاطر‌عدم‌مدیریت‌ مسئولین‌کشوره !!! نه‌جان‌من‌بیا‌ وبگو بخاطر مردمه؟؟؟!!!! خجتلت‌نکش‌ ؛ بگو‌چون‌مسواک‌نزدند دندون‌هاشون‌خراب‌شده!!

    • جواد

      من یکی از اشناهام ژاپن دانشجو رشته پزشکیه. رفتن با داییش به یه کلینیک دندون پزشکی همونجا. خیلی شلوغ بوده. میگه اول آبمیوه و نسکافه مهمان داراش برامون آوردن بعد از یه ساعت گفتند هرکس تو سالن انتظار هست چه بیمار و چه همراه همگی تشریف ببرند رستوران همون کلینیک. رفتیم دیدیم چه غذاهایی، چه تنوعی. با خودمون گفتیم بعد از تحویل گرفتنمون با این روش، یه فاکتور چند میلیونی برامون می‌پیچند. دندونامون رو درست کردیم بدون یه ريال پول. اونم رایگان. من و داییم تا دو هفته گیج و منگ این رفتار و قانون کشور ژاپن بودیم که خوابیم یا بیدار. حالا تو کشور ما باید طرف زندگی و خونه ای که سرپناهش هست بفروشه و تا یه سال چیزی نخوره بلکه بتونه دندوناش رو سرویس کنه اونم به شرط اینکه اجناس ثابت بمونه و گرون نشه.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج