adexo3
۱۴۲۰۸۷۰
۲۱ نظر
۵۷۷۱
۲۱ نظر
۵۷۷۱
پ

این سیلی پیمان معادی مثل سیلی ترانه علیدوستی بود

قسمتی از سریال «افعی تهران» که به تنبیه دانش‌آموزان در مدارس اشاره می‌کند خبرساز شده شده و در پی آن واکنش‌های زیادی هم در فضای رسانه‌ای و هم در بین کاربران به دنبال داشته است.

برترین‌ها: قسمتی از سریال «افعی تهران» که به تنبیه دانش‌آموزان در مدارس اشاره می‌کند، خبرساز شده و در پی آن واکنش‌های زیادی در فضای رسانه‌ای و کاربران به چشم می‌خورد. ما در اینجا با آرمان بیانی (پیمان معادی) طرف هستیم. کسی که با دیدن ناظمش سر صحنه فیلمبرداری یاد خاطرات تلخ دوران مدرسه و تنبیه شکنجه‌وار او افتاده و به لطایف‌الحیل او را در مسیر برگشت همراهی می‌کند. اینجا فرصتی است برای یادآوری (بخوانید انتقام). ادبیات آرمان در برخورد با آقای ناظم گویی به مذاق برخی خوش نیامده تا جایی که مدیرکل حقوقی وزارت آموزش و پرورش از شکایت و اعلام جرم رسمی دفتر حقوقی این وزارتخانه علیه دست‌اندرکاران اصلی این سریال خبر داده است.

این سیلی پیمان معادی مثل سیلی ترانه علیدوستی بود

مشابه‌ترین اتفاق به این لحظه را در فیلم توقیفی «برادران لیلا» به خاطر داریم. سیلی محکم لیلا (ترانه علیدوستی) به پدرش در ازای رنج تمام سال‌های زندگی. اتفاقا این سکانس هم به مذاق همان عده‌ای خوش نیامد. البته که حرمت والدین و معلمین به عنوان اشخاصی که اساسی‌ترین نقش را در پرورش یک فرزند ایفا می‌کنند در ذات خودش واجب است اما آیا همیشه در هر حالتی این احترام باید حفظ شود؟

حالا و پس از گذشت نزدیک به یک دهه از حضور نمایش خانگی در زندگی ایرانی‌ها، یک سکانس انگار به درستی وایرال شده. در واقع مواجهه آرمان و ناظمش، کشیدن خط بطلانی‌ست بر خشونت و طعم تحقیر گذشته. آرمان و لیلا دیگر نمی‌خواهند تفسیر نمادینی از «حقارت» باشند و وقتی که کارد به استخوانشان رسیده قصدی برای اطاعت ندارند. آن‌ها در میانه تمام این اتفاقات با مشتی خاطره تلخ تنها ماندند و خب حالا متوجه شده‌اند که هیچ سخن یا رفتاری از جانب بزرگترها، وحی منزل نیست و برخی جاها اصلا باید ایستاد که زندگی آن روی دیگرش را هم نشان دهد.

این سیلی پیمان معادی مثل سیلی ترانه علیدوستی بود

دانستن حقیقت زندگی پس از گذر یک عمر اگرچه کمی حسرت به دنبال دارد اما نقشه راهی‌ست برای نسل تازه که زندگی را به تلخی گذشتگان طی نکنند و چراغ را پس از کنار زدن دگماتیسم رایج روشن کنند. حالا آرمان و لیلا نماد ایستادگی هستند حتی اگر بهای این ایستادن، تنهایی باشد.

تحقیر را چگونه می‌شود فراموش کرد؟

مصطفی داننده، روزنامه‌نگار درباره سکانس خبرساز افعی تهران می‌نویسد: کاش می‌شد یکبار برای همیشه معنای توهین و هتک حرمت را برای اصناف مختلف جا می‌انداختیم که هر رفتار و گفتاری توهین نیست. در این سکانس معروف چه توهینی اتفاق افتاده است؟ یک مرد کامل، ناظم دوران مدرسه خود را می‌بیند و به صورت کلامی از خجالت او به خاطر کتک‌هایی که خورده است، در می‌آید. این یک امر طبیعی است که آدمی در برابر ظلمی  که به او شده است، انجام می‌دهد.

کدام یک از ما که در دهه‌های گذشته مدرسه رفته‌ایم، از معلم یا ناظم خود کتک نخورده‌ایم؟ به یاد می‌آورم ناظمی داشتیم که با سوت آهنی که داشت به سر بچه‌ها می‌زد، به چه جرمی؟ بازی در زنگ تفریح! خنده دار نیست؟ به یاد دارم در دوران راهنمایی یکی از معلم‌ها، چنان یکی از همکلاسی‌هایم را نواخت که پرده گوش او پاره شد. دلیل آن هم بلد نبودن یک سوال ساده بود. اگر این همکلاسی که نام او را هم فراموش کرده‌ام، این روزها در خیابان این معلم را ببیند، چه رفتاری با او خواهد داشت؟ واقعا معلم مذکور، انتظار احترام و قدردانی را دارد؟

چرا باید از ناظمی که از او خاطرات بد داریم و جای دستان بزرگ او را هنوز که هنوز است، روی صورت‌مان حس می‌کنیم، تقدیر کنیم و یا به او احترام بگذاریم؟ بله، معلمی شغل بسیار مهمی است و نقش بسزایی در ساختن آینده جامعه دارد اما نباید فکر کنیم که هر معلمی و با هر رفتاری مورد احترام است. معلمی که بچه‌ها را کتک می‌زند و یا بدتر از او به آن‌ها آسیب روحی و جسمی وارد می‌کند، لایق هیچ احترامی نیست و اتفاقا باید آموزش و پرورش از این فیلم حمایت می‌کرد و به معلمان می‌گفت که این برخوردها در آینده اجتناب ناپذیر است. همه با معلم خود با احترام رفتار نمی‌کنند و برخی معتقدند که« کلوخ انداز را پاداش سنگ است.»

این سیلی پیمان معادی مثل سیلی ترانه علیدوستی بود

آموزش و پرورش بهتر است کاری کند که معلمان مجبور به کار اضافه در کنار معلمی نباشند تا بتوانند تمام وقت خود را برای بچه‌ها بگذارند. بخشی از رفتار نامناسب معلم‌ها با دانش آموزان به شرایط اقتصادی آنها برمی‌گردد. برای آن‌ها در جنگ نابرابر اقتصادی دیگر توانای برای سروکله زدن با بچه‌ها ندارند. این شکایت و شکایت‌کشی را تمام کنید و اجازه بدهید معلم‌ها و جامعه با واقعیت‌ها روبرو شوند. خاطرات بد هیچگاه از ذهن‌ها پاک نمی‌شود، به ویژه اینکه این خاطرات در دوران مدرسه اتفاق افتاده باشد. تحقیر جلوی چشمان همکلاسی‌ها و هم مدرسه‌ای‌ها، چیزی نیست که بشود به سادگی فراموش کرد.

تازه اگر قرار به شکایت هم باشد، باید از جانب اتحادیه‌های مستقل و انجمن های صنفی انجام بگیرد. اگر آموزش و پرورش این قدر برای معلمین احترام قائل است چرا اجازه نمی‌دهد از طریق اتحادیه‌های مستقل صنفی، فعالیت و احتمالا شکایت کنند؟ آیا همین صغیرپنداری اهانت به معلمین نیست یا این را هم تکریم آنان می‌دانند و برای اثبات آن دیواری کوتاه‌تر از هنر و اهل هنر و صنعت سرگرمی نیافته‌اند؟

مردم هم سخنانی دارند

نیکلاس: آموزش‌پرورش از افعی تهران شکایت کرده. تنبیه فیزیکی همراه با توهین، تحقیر و تهدید، تنها بخشی از تجربه اکثر دانش‌آموزان دهه 60 و 70 هست. کجا باید نشون داد؟ فیلم فقط راوی یک برخورد بود. همین هم تحمل نمی‌کنند. به جایگاه هیچکسی توهین نشد و فقط راوی حقیقت بود.

بهزاد: دبیرستان یه ناظم داشتیم به اسم "آقای نوروزی" که کاراته‌کار بود. زنگ‌های تفریح مثل مامور کا.گِ.بِ دنبال‌مون می‌کرد تا بفهمه کیا تو حیاط با درِ نوشابه، تشتک‌بازی می‌کنن. یه روز که منو گیر آورد، بعد از وارد کردن اون‌ همه استرس، یه سیلی محکم خوابوند تو گوشم!

این سیلی پیمان معادی مثل سیلی ترانه علیدوستی بود

پروفسور: برای حمایت از پیمان معادی که در سریال افعی تهران صدای خفته کودکانی شد که سال‌ها در مدارس ایران آسیب دیدند و کتک خوردند اما هیچگاه صدایشان به جایی نرسید. پیمان جان معادی و سامان خان مقدم دمتون گرم.

نیلوفر: اونجاها که فیلم کتک زدن بچه‌ها توسط بعضی از معلمان در میاد، چیزی نمی‌گید. فقط می‌گید رسیدگی می‌کنید. اینجا بدو بدو شکایت. مگه کم بچه کتک خوردن یا حتی از نظر روانی تو دوران تحصیلشون آسیب دیدن؟

علی: افعی تهران چیزی رو نشون داد که ما به چشم دیدیم و جرئی از خاطرات ماست. بخش زیادی از مشکلات روانی ما از صدماتی بود که از آموزش پرورش خوردیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ناشناس

      مدیران ومعلمان دهه ی ۶۰ خیلی دانش اموزان کتک وتنبیه می کردن

    • ناشناس

      بیان حقیقت برای همه تلخ است

    • ناشناس

      اموز ش بی پرورش هم ادعای قداست گرد

    • ناشناس

      واقعیت نشون داد فیلم خوب یعنی این
      کار درست گذشت و احترام به بزرگترهاست ولی واقعیت اینکه نمیشه همیشه گذشت کرد
      واقعا چرا اینهمه صحنه کتک خوردن بچه ها رو نشون دادن مدیر آموزش پرورش رسیدگی نکرده حالا نوبت خودشون شد شکایت کشز شروع شد

      پاسخ ها

      • میتی از مشد

        واقعا به دنبال چه هستید شرایط اون موقع اینطوی بود و یادمان نرود همان اموزش و پرورش بود که بزرگترین دانشمندان و استادان را تحویل ایران داد اموزش و پرورش الان را ببنید و نتایج عملکردشان را مقایسه کنید . خواهش میکنم اینقدر حرف مفت نزنید

    • ناشناس

      شاید کمتر شده باشه ولی متاسفانه این رفتارها همین الان هم وجود داره،ظلم میخواد از طرف هر کسی باشه بده ،هر چقدر هم کوچیک،اینا به واسطه ی قدرتی که دارندیاد گرفتن تو فیلم ها هر چی واقعیت ها به نمایش گذاشته میشه سریع عکس العمل نشون بدن و جلوی پخششو بگیرند،حالا خودشون یکسره دارند به مردم ظلم میکنند و توقع دارند که کسی هم صداش در نیاد

      پاسخ ها

      • مهدی وحیدی

        ای کاش همیشه اون تنبیه ها بود ای کاش اون اموزش و پرورش بود چراکه هرچه انسان بزرگ و کار بلد داریم حاصل همان اموزش و پرورش است ای کاش هیچاه به اموزش و پرورش امروز نمیرسیدیم که حاصلش شده دانش اموزانی بیسواد ترسو تنبل و بی عرضه

    • سهراب خَیطی

      لازم به ذکر هست که اون بچه ها (زمان ما) با این بچه ها خیییلی فرق داشتن.؛مطمئن باشید که اگه معلم و ناظم اون زمان با این بچه ها سرو کله داشتن خدا میدونه چه اتفاق های بد و وحشتناکی می افتاد.

    • مهرداد مکنونی

      درس معلم گر بود زمزمه محبتی
      ...

    • ناشناس

      مدیرکل حقوقی است ولی بیسواد (آیا همه چیز در مدارس شما گل و بلبله)

    • ناشناس

      حالا تو هر سالی که کتک میخوردیم هیچ . تو اول راهنمایی معلم پرورشی ما رو کیسه بوکس میکرد و میزد . معلم دوم راهنمایی تا ترکه تازه درخت دستمون رو اتش میکشید

    • کامران

      بااینکه جزوشاگردان اول بودم،،ولی تنبیه هم شدم،اما اینطوری که معادی نشون دادعقده ایی نشدم،،
      وبعدها که همون معلمهارامیدیم با تمام وجوداحترام میگذاشتم

    • امیر

      با وجود همه تعصبی که روی آموزش و پرورش هست ، اما باید در مقابل واقعیت تسلیم بود
      خیلی کسانی که خود الان معلم هستند هم از آن شیوه خشن گذشته خاطرات بد دارند
      دلیلی برای برآشفتن نیست اگر ریگی به کفش نداریم

    • ناشناس

      رفتارپیمان معادی خیلی هم خوب بود .معلمی که سالهای گذشته دانش آموزان روبه طرزفجیعی کتک میزده هیچ وقت قابل احترام نیست وباید کتکی که زده بخوره.یه زمانی معلم ها ادعای خدایی میکردن همینابایدکتک بخورن گرچه درسن بالا باشن.

    • امید

      چو آیینه نقش تو بنمود راست
      خود شکن ، آیینه شکستن خطاست

    • امید

      پاسخ به میتی از مشهد
      یعنی اگر شخص شما و دیگران به جایی رسیدیدن از بابت کنک هایی بود که خوردید؟
      اصلا استعداد شما دخیل نبود؟
      تلش شما ؟
      چرا پس همه ادمهای آن زمان دکتر و مهندس نشدند؟ چون خوب کنک نخوردند؟و الان که کتک زدن ممنوع شده ، نسلی بی تربیت و نادان و بیکار تحویل خواهد شد؟

    • ناشناس

      وقتی منی که ۳۶ سالمه و از همون بچگی حالم از مدرسه بهم می‌خورد و پسره من که الان ۱۱ سالشه و از مدرسه متنفره ، این یعنی نظام آموزشی این مملکت مشکل داره که هیچ نسلی نمیتونه باهاش کنار بیاد ، مدرسه باید محیطی باشه که دانش آموز لذت ببره از اونجا رفتن، نه محیطی که ازش فراری باشه

    • ناشناس

      تنبیه های معلم های دهه ۶۰ واسه مجرم ها بود تا یه بچه تو مدرسه به کنار بعد از مدرسه مارو تو کوچه در حال بازی میدین هم تنبیه میکردن که چرا تو کوچه ای!!!!

    • ناشناس

      معلم بیجا میکنه کمبود حقوق اش رو سر بچه های مردم خالی کنه

      ۶ ماه قشنگ تعطیلند برا اضافه کاری .بعدم تا ساعت ۱۲ سر کارند نه ۴ .

    • ناشناس

      از این به بعد به بچه ها بگید معلما رو بزنند پدر مادر هم بزنند

      مادرشوهران عروس ها را بزنند
      عروس ها مادر شوهران

      زن ها شوهران را
      مادر زن داماد را
      و........

    • ع،ا

      سلام ،مدیر محترم مثلاََ این را برای چی پخش‌ کردی؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج