طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و ساده
ته چین مرغ یکی از مجلسی ترین غذاهای پلویی ایرانی محسوب می شود که در مجالس و مهمانی های مهم از آن استفاده می شود.
برترینها: ته چین مرغ یکی از مجلسی ترین غذاهای پلویی ایرانی محسوب می شود که در مجالس و مهمانی های مهم از آن استفاده می شود. ته چین مرغ قالبی را می توانید در مهمانی های مهم خود به صورت تکه ای به عنوان پیش غذا هم سرو کنید.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری ته چین مرغ تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لارم ته چین مرغ ساده و زعفرانی
برنج | ۳ پیمانه |
سینه مرغ | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
ماست چکیده | ۱ پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
زرشک | ۱/۳ پیمانه |
گلاب | ۱ ق غذا خوری |
روغن مایع | ۳ ق غذا خوری |
کره | ۵۰ گرم |
شکر | ۱ ق غذا خوری |
زعفران دم کرده غلیظ | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه، برگ بو، زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و زعفرانی
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا برنج را به همراه کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید.زرشک را به مقداری آب خیس کنید. زعفران را خوب بسابید و به همراه کمی یخ بگذارید کنار تا خوش رنگ شود.
مرحله دوم: پخت مرغ
سینه مرغ را به همراه یک پیاز ۴ قاچ شده و کمی فلفل سیاه و برگ بو و نمک داخل قابلمه ریخته و روی آن مقداری آب بریزید و اجازه دهید تا سینه مرغ پخته شود بعد از پخت از قابلمه خارج کنید و ریش ریش کرده و استخوان ها مرغ را جدا کنید و مقداری زعفران روی مرغ ها بریزید.
مرحله سوم: تهیه مواد تهیه چین مرغ مجلسی
تخم مرغ ها را به همراه کمی نمک و فلفل سیاه داخل کاسه شکسته و کمی با چنگال هم بزنید تا از لختگی خارج شود سپس ماست چکیده را به همراه زعفران دم و کرده و روغن مایع اضافه کنید و هم بزنید تا خوش رنگ شود.
مرحله چهارم: تفت دادن زرشک
داخل یک تابه کوچک کره ریخته تا ذوب شود سپس زرشک را به همراه شکر و گلاب تفت دهید تا زرشک ها پف کنند.
مرحله پنجم: پخت برنج
برنج را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد و کف روی برنج را بگیرد سپس یکم زنده تر از مقدار همیشه آبکش کنید و برنج را داخل مواد ته چین ریخته و خوب هم بزنید تا با تمام مواد مخلوط و یکدست شود.
کف قابلمه مورد کمی صبر کنید تا داغ شود سپس نیمی از برنج را ریخته و با کفگیر خوب فشرده کنید سپس مرغ ریش ریش شده را روی برنج قرار دهید و کمی فشار دهید تا داخل برنج برود سپس روی مرغ ها زرشک تفت داده بریزید و مابقی برنج را ریخته و روی سطح ته چین مرغ را خوب صاف کنید سپس تهچین مرغ را روی حرارت کم به مدت ۵۰ دقیقه بگذارید تا دم بکشد در انتهای پخت کمی زعفران و کره روی برنج بریزید سپس از قابلمه برگردانید و به زرشک و خلال های دلخواه تزئین کنید.
مرحله هفتم: تهیه و پخت ته چین مرغ با فر
کف یک ظرف پیرکس یا قالب مخصوص را کمی چرب کنید سپس مانند مرحله فوق مراحل را تکرار کنید و روی ته چین تکه های کره را قرار دهید سپس روی قالب فویل بکشید و در دمای ۱۸۰ به مدت ۱ ساعت قرار دهید در انتهای پخت فویل را بردارید و گریل را روشن کنید تا سطح ته چین طلایی شود. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت ته چین مرغ مجلسی
-
تخم مرغ ها را زیاد هم بزنید تا بوی زهم بگیرد.
- می توانید فقط از زرده استفاده کنید ولی استفاده از تخم مرغ کامل چسبندگی خوبی به ته چین مرغ می دهد.
- هرچقدر مقدار زعفرانی بیشتری در ته چین استفاده کنید بو و رنگ خوبی خواهد داشت.
- برای پخت ته چین مرغ حتما از قابلمه نچسب و تفلون استفاده کنید.
- می توانید سینه مرغ را به صورت تکه خرد کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا پخته شود.
- ماست نباید آبکی باشد حتما چکیده و شیرین باشد البته می توانید از ماست چکیده ترش هم استفاده کنید تا مزه خاصی به ته چین شما بدهد.
- موقع آبکشی حتما برنج را زنده تر از همیشه بردارید زیرا موقع افزودن مواد ته چین باعث نرم شدن می شود.
ارسال نظر