۱۱ ترفند تصویریِ تمیز کردن کفگیر و ملاقه چوبی
قاشق های چوبی ابزاری مفید و زیبا برای هر آشپزخانه ای هستند بنابراین؛ برای حفظ و نگهداری از آن ها باید تمام روش های موثر را فرا گرفت.
غذالند: قاشق های چوبی ابزاری مفید و زیبا برای هر آشپزخانه ای هستند بنابراین؛ برای حفظ و نگهداری از آن ها باید تمام روش های موثر را فرا گرفت. روش های خانگی مختلفی وجود دارد تا مطمئن شوید که ظروف چوبی شما تمیز و بدون لکه است، حالا چه این مدل ظروف را به صورت روزانه استفاده کنید یا یک قاشق قدیمی را در انباری پیدا کنید، فرقی ندارد مهم دانستن روش های موثر برای تمیز کردن و نگهداری صحیح ظروف چوبی است. دانستن اصول تمیز کردن و نگهداری صحیح ظروف چوبی، آنها را برای سالها یا حتی دهه ها تمیز، سالم و زیبا نگه می دارد. در این مطلب سعی کرده ایم هرآنچه که باید درباره تمیز و سالم نگه داشتن کفگیر، ملاقه و قاشق چوبی بدانید را به صورت مرحله به محله به شما آموزش دهیم.
چیزهایی که باید بدانید
ظروف خود را بلافاصله پس از استفاده با مایع ظرفشویی بشویید و خشک کنید.
با پوشاندن ظروف با جوش شیرین و آب لیمو، لکه ها و بوها را از بین ببرید. با انگشتان خود مواد را به صورت خمیری مخلوط کرده و روی چوب بمالید.
ظروف را با خیساندن آنها در هیدروژن پراکسید یا مقدار مساوی آب و سرکه به مدت نیم ساعت ضد عفونی کنید.
تمیز کردن قاشق های چوبی بعد از استفاده
بلافاصله پس از استفاده بشویید
پس از استفاده از قاشق چوبی، ابتدا آن را زیر آب گرم بشویید. آن را در سطل آب خیس نکنید، زیرا آب ظرف می تواند حاوی باکتری هایی باشد که می توانند توسط چوب جذب شوند. خیساندن همچنین می تواند باعث شکافتن یا ترک خوردن ظروف چوبی شود.
ظرف را با دست بشویید
برای شستشوی روزانه از مایع ظرفشویی ملایم و آب گرم استفاده کنید. با انگشتان خود، یک اسفنج یا سایر پدهای تمیز کننده ظرف را بشویید. هرگز ظروف چوبی را در ماشین ظرفشویی نشویید، زیرا خشک شدن سریع می تواند باعث آسیب شود و تمیز کننده ظرفشویی سطوح چوبی را کهنه می کند.
بشویید و با حوله خشک کنید
هر گونه کف را کاملاً بشویید، سپس از یک حوله تمیز استفاده کنید تا بلافاصله قاشق چوبی را خشک کنید. اجازه ندهید ظروف چوبی به تنهایی در هوا خشک شوند، زیرا رطوبت باقی مانده می تواند باعث تاب برداشتن یا ترک خوردن شود.
برای استفاده از داروهای خانگی از دستکش استفاده کنید
اگر می خواهید یک قاشق چوبی قدیمی را که ته انباری پیدا کرده اید را نجات دهید، از یک محلول سفید کننده بسیار ملایم ماستفاده کنید تا آن را ضعفونی و تمیز کنید. با این حال، قبل از تمیز کردن با سفید کننده و سایر محرک های بالقوه پوست، باید یک جفت دستکش لاستیکی بپوشید.
با استفاده از جوش شیرین و آب لیمو از شر لکه های غذا خلاص شوید
مقدار کمی جوش شیرین را روی قاشق بریزید: بسته به اندازه آن، یک قاشق چایخوری یا بیشتر به طوری که آن را بپوشاند. آب لیمو را به اندازه ای فشار دهید تا سطح قاشق را بپوشاند تا با جوش شیرین خمیری به دست آید. از یک پارچه یا انگشتان خود استفاده کنید تا آن را روی چوب بکشید و سعی کنید در جهت دانه های آن کار کنید.
پس از اتمام کار، کاملا با آب بشویید و در صورت لزوم تکرار کنید.
برای سایش بیشتر، مقداری نمک درشت به مخلوط اضافه کنید.
با استفاده از هیدروژن پراکسید ضد عفونی کنید
قاشق چوبی خود را در یک لگن، تابه یا سینک قرار دهید. هیدروژن پراکسید را روی ظرف بریزید. بگذارید چند دقیقه بماند تا میکروب ها را از بین ببرد، سپس با استفاده از دستان خود یا یک اسفنج تمیز قاشق را بسابید.
با آب گرم و دستان خود یا یک اسفنج تمیز بشویید.
در صورت نیاز یا در صورت تمایل تکرار کنید.
پوشیدن دستکش را فراموش نکنید.
قاشق های چوبی را در سرکه خیس کنید تا بوها از بین بروند
مقدار مساوی آب داغ و سرکه را در یک لگن یا کاسه ای که مناسب قاشق است مخلوط کنید تا محلول رقیق ایجاد شود. قاشق را در محلول قرار داده و تا نیم ساعت خیس کنید. با آب داغ آن را بشویید و بلافاصله با حوله خشک کنید.
برای کمک به کاهش بوی سرکه می توانید یک قاشق چای خوری آب لیمو اضافه کنید.
در محلول سفید کننده ملایم خیس کنید
مقدار کمی سفید کننده را در یک وان خیساندنی مانند سینک، کاسه بزرگ یا ظرفی بزرگ بریزید. باقی مانده را با آب داغ پر کنید. از نسبت یک قسمت سفید کننده به نسبت 20 قسمت آب استفاده کنید، یعنی آبی که می ریزید باید خیلی بیشتر از محلول باشد. ظرف را در محلول قرار دهید و چند دقیقه خیس کنید.
با آب داغ بشویید و چند دقیقه دیگر خیس کنید تا سفید کننده های باقیمانده از بین برود.
قاشق را با حوله خشک کنید سپس بگذارید بماند تا رطوبت خارج شود.
سفید کننده بهتر است در ظروفی که برای مدت طولانی بسته بندی شده یا استفاده نشده اند و ممکن است کپک یا میکروب گرفته باشند استفاده شود.
روش های نگهداری از کفگیر و ملاقه چوبی
قاشق خود را به طور دوره ای برای علائم سایش، لکه یا چربی بررسی کنید. ظروف چوبی خود را برای هر گونه نشانه تاب خوردگی، ترک خوردن یا شکافتن بررسی کنید. هرگونه تیرگی ناشی از تورم دانهها در طول زمان خیس شدن را بررسی کنید. به هرگونه تغییر رنگ، مانند لکه های باقی مانده از پختن با زردچوبه توجه کنید.
برای ظروف چوبی خود یک "چکاپ" معمولی ایجاد کنید و با درمان لکه ها، سنباده زدن سطوح ناهموار و حالت دادن به چوب، طول عمر آنها را افزایش دهید.
برای صاف کردن سطوح از سیم ظرفشویی یا کاغذ سنباده استفاده کنید
اگر روی ملاقه لکه یا تیرگی می بینید، احتمالاً به این دلیل است که دانه های چوب از خیساندن ورم گرده اند. اگر میزان تیرگی کم است، یک کاغذ سنباده ریز بردارید تا به آرامی ظرف را صاف کنید. برای تکههای خشنتر، باید با یک کاغذ سنباده دانه درشتتر شروع کنید و با یک سیم ظرفشویی به پایان برسانید.
کاغذ سنباده های 100، 200 و 400 را برای هر موردی در دسترس داشته باشید.
اگر ترجیح می دهید از یک سنگ سنباده درشت به یک کاغذ سنباده ریزتر استفاده کنید، قاشق را در بین جلسات سنباده خیس کنید. آن را با آب داغ بشویید، سپس با حوله خشک کنید و بگذارید نیم ساعت یا بیشتر در هوای آزاد بماند.
هنگامی که برای آخرین بار با بهترین سنباده کار می کنید، کاغذ و قاشق را برای بهترین نتیجه خیس کنید.
قاشق های چوبی را به صورت دوره ای روغن بزنید
حالت دادن به قاشق چوبی با استفاده از وسایل مختلف به افزایش عمر آن کمک می کند. می توانید از یک دستمال کاغذی یا یک تکه پارچه تمیز برای ریختن روغن روی ظرف استفاده کنید. اجازه دهید حدود 20 دقیقه بماند، سپس با یک پارچه تمیز و بدون روغن کاملا پاک کنید. می توانید از انواع روغن استفاده کنید:
روغن معدنی، روغنی بی خطر برای غذا که معمولاً در رستوران ها برای افزایش طول عمر ظروف چوبی استفاده می شود.
روغن نارگیل ترجیحاً با حرارت زیاد فرآوری نشده باشد.
روغن نباتی یا کانولا به اندازه کافی موثر خواهد بود.
می توانید یک روغن غیر سمی ویژه را از انبار آشپز یا فروشگاه تجهیزات رستوران خریداری کنید.
وقتی قاشقهای چوبیتان شروع به خشک شدن کردند، روغن بزنید.
ارسال نظر