پتینهکاری ساختمان؛ هزینه، مزایا و جدیدترین طرحها
پتینه نوعی متریال یا رنگ است که به شکل های مختلفی از آن برروی دیوار استفاده می کنند تا دیوار سر و شکلی زیباتر به خود بگیرد. بیشتر پتینه کاریهایی که بر روی دیوارها انجام میگیرد، منجر به کهنه و یا کلاسیک شدن فضا میانجامد.
زیبایی چیزی است که همه در جستجوی آنند و در صورت پیدا کردناش دوست دارند که آن را به محیط زندگی خود وارد کنند. روشهای مختلفی برای زیباتر کردن دیوارهای خانه وجود دارد و یکی از این راهها پتینهکاری ساختمان نام دارد. پتینه نوعی متریال است که به شکل های مختلفی از آن برروی دیوار استفاده می کنند تا دیوار سر و شکلی زیباتر به خود بگیرد. بیشتر پتینه کاریهایی که بر روی دیوارها انجام میگیرد، منجر به کهنه و یا کلاسیک شدن فضا میانجامد. اگر می خواهید با پتینهکاری ساختمان و مزایای آن و همچنین هزینه این کار بیشتر آشنا شوید، در این متن همراه ما بمانید.
پتینهکاری ساختمان چیست؟
پتینه هنر کهنه کردن اجسام و اشیاء و دیوارهاست. در پتینهکاری ساختمان با استفاده از رنگ و دیگر متریال نوعی فضای قدیمی همراه با بافتهای خاصی را بر روی دیوارها اجرا میکنند و این باعث میشود که نمایی خاص و البته کهنه، فرسوده و یا اکسید شده ایجاد گردد. پتینهکاری با روشهای مختلفی انجام می شود و یک عنصر تزیینی در دکوراسیون داخلی به شمار میرود. در این کار افراد متخصص این شیوه یک یا چند دیوار داخلی و یا سقف و ستون خانه را برای انجام پتینه انتخاب میکنند. نکته قابل توجه در پتینهکاری ساختمان آن است که این روش با نقاشی دیوارها فرق میکند زیرا در نقاشی طرحی خاص بر روی دیوار اجرا میشود اما در پتینهکاری معمولا شکلهای تصادفی که رنگ بر روی دیوار ایجاد میکند، پتینه را به وجود میآورد.
انواع پتینهکاری ساختمان
پتینهکاری ساختمان دارای دو نوع کلی است. در ادامه درباره انواع پتینهکاری توضیح دادهایم:
پتینهکاری ساختمان با رنگ
یکی از انواع پرطرفدار پتینهکاری که هم بر روی دیوارها و هم اشیای مختلف مانند ظرف و کوزه انجام میشود، پتینهکاری با رنگ است. در این روش از رنگهایی مانند رنگ روغن و یا اکریلیک استفاده میکنند و به وسیله چیزهایی مثل یک تکه ابر یا اسفنج، پارچه مچاله شده و یا حتی قلمو طرحهای تصادفی را بر روی سطح مورد نظر ایجاد میکنند. در این روش رنگها به نوعی در هم آمیخته میشوند و حالتی از قدمت و کلاسیک بودن به آن میدهد. در پتینهکاری ساختمان معمولا یک دیوار مهم خانه مثل دیوار اصلی سالن پذیرایی به این کار اختصاص داده میشود.
پتینهکاری ساختمان با متریال
در این روش پتینهکاری ساختمان از متریالهای مختلفی مانند خمیر استوکو، خمیر تکسچر، خمیر میکروسمنت، خمیر مخملی، ورقه طلا و غیره استفاده میشود و بر روی سطح دیوار طرحهایی مشخص با استفاده از شابلون ایجاد میگردد. این طرحها به دلیل استفاده از متریالهای گفته شده حالتی برجسته دارند و بر روی آنها با تکنیکهای مختلف رنگآمیزی شده است.
مزایای پتینهکاری ساختمان
بزرگترین مزیت پتینهکاری ساختمان آن است که دیوارهای داخلی خانه طرحی جدید و متفاوت به خود میگیرند و در واقع فضای خانه خاص و منحصر به فرد میشود. دیگر مزایای پتینهکاری ساختمان عبارت است از:
- خارج شدن فضای خانه از سادگی و یکنواختی
- ایجاد حالتی کلاسیک و قدیمی بر روی سطح دیوار
- پنهان کردن اشکالات و ایرادات موجود بر روی دیوار با پتینه
- زیبایی و تزیین محیط داخلی خانه
- دوام و ماندگاری بالا
- ایجاد بافتهای برجسته روی دیوار که محیط خانه را خاص و زیبا میکند
طرحهای مختلف پتینهکاری ساختمان
خوبی پتینهکاری ساختمان با رنگ آن است که شما میتوانید بینهایت طرح را بر روی دیوار خانه داشته باشید. در واقع به دلیل آنکه فرد پتینهکار با استفاده از وسایل و ابزارهای خود به گونهای تصادفی طرحها را بر روی دیوار اجرا میکند، پس میتوان با کوچکترین تغییرات یک طرح جدید را روی دیوار ایجاد کرد. طرحهایی مانند رنگهای در هم فرو رفته، طرح سنگ، طرح کهنهنما، طرح کلاسیک پر زرق و برق با استفاده از رنگ طلایی و غیره از طرفداران بیشتری برخوردار هستند.
از طرف دیگر در پتینهکاری ساختمان با متریال که طرحهای برجسته بر روی دیوار ایجاد میشود، با تلفیق این دو روش میتوان سطوحی جذاب و متفاوت را روی دیوارها ایجاد کرد. در این روش با استفاده از شابلون و خمیر طرحهای برجستهای را روی دیوار به وجود میآورند و سپس با کمک رنگ و ورق طلا قسمتهایی از آن را به گونهای رنگ میکنند که حالتی قدیمی و اصیل در آن ایجاد شود. شابلونهایی که برای این کار مورد استفاده قرار میگیرد، طرح های بسیار متنوع و مختلفی دارد که با کمک آنها میتوان صدها دیوار با طرحهای منحصر به فرد را ایجاد کرد.
هزینه پتینهکاری ساختمان
در پتینهکاری ساختمان عواملی همچون طرح انتخابی و میزان سخت یا آسان بودن اجرای آن، تعداد دیوارها و متراژ آنها، نوع پتینهای که انتخاب میشود، دستمزد افرادی که پتینه را اجرا میکنند، آمادهسازی دیوار و متریال مورد استفاده بر روی قیمت و هزینه آن تاثیر دارند. هزینه پتینهکاری ساختمان به صورت حدودی طبق جدول زیر خواهد بود:
پتینه ساده |
هر متر مربع 200 تا 400 هزار تومان |
پتینه پیچیده |
هر متر مربع 500 تا 900 هزار تومان |
پتینهکاری روی سقف |
هر متر مربع 500 هزار تا 1 میلیون تومان |
پتینهکاری روی ابزار (پچبری ها) |
هر متر طول 200 تا 500 هزار تومان |
پتینه تکنیک طرح سنگ (معمولی) |
هر متر مربع 400 تا 800 هزار تومان |
پتینه تکنیک طرح سنگ (تزئینی) |
هر متر مربع 650 هزار تا 1 میلیون تومان |
پتینه ورق طلا روی سطح |
هر متر مربع 400 تا 700 هزار تومان |
ارسال نظر