۱۵۱۲۴۰۰
۳۸ نظر
۴۷۵۹
۳۸ نظر
۴۷۵۹
پ

جزئیات دقیق و تکان‌دهنده از مرگ غیرمنتظره آن هفت نفر!

درحادثه‌ای هولناک‌ که عصرجمعه در منطقه کوهنانی‌ کوهدشت استان لرستان رخ داد، هفت نفر از اعضای یک خانواده جان خود را در اثر ورودبه چاه از دست دادند. براساس اعلام معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر، ظاهرا وجود گازهای سمی در چاه عامل اصلی وقوع این حادثه دلخراش بوده است.

روزنامه جام جم: عصر جمعه یکی از تلخ‌ترین لحظاتی بود که خانواده‌های مرادی، کاظمیان، ملکی و باقری پشت‌سر گذاشتند. خبر این حادثه ابتدا در فضای مجازی داغ شد و فیلم‌های مربوط به امداد و نجات حادثه‌دیدگان لحظه‌به‌لحظه مخابره می‌شد. برخی می‌گفتند سقوط یک‌کودک به داخل چاه باعث شد تا هفت مرد بزرگسال دیگر برای نجات او وارد چاه شوند و درنهایت جان خود را از دست بدهند. در حادثه‌ای هولناک‌ که عصر جمعه در منطقه کوهنانی‌ کوهدشت استان لرستان رخ داد،هفت نفر از اعضای یک خانواده جان خود را در اثر ورود به چاه از دست دادند. براساس اعلام معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر، ظاهرا وجود گازهای سمی در چاه عامل اصلی وقوع این حادثه دلخراش بوده است.عصرجمعه یکی ازتلخ‌ترین لحظاتی بود که خانواده‌های مرادی، کاظمیان، ملکی و باقری پشت‌سر گذاشتند.خبر این حادثه ابتدا در فضای مجازی داغ شد و فیلم‌های مربوط به امداد و نجات حادثه‌دیدگان لحظه‌به‌لحظه مخابره می‌شد. برخی می‌گفتند سقوط یک‌کودک به داخل چاه باعث شد تا هفت مرد بزرگسال دیگر برای نجات او وارد چاه شوند و در نهایت جان خود را از دست بدهند. 

147

فرشاد کوهنانی یکی از بستگان نزدیک هفت فوتی حادثه ‌که خود نیز به‌عنوان شاهد در محل حضور داشت در مورد جزئیات این حادثه می‌گوید: «این‌که گفته شده کودکی به داخل چاه سقوط‌ کرده و بقیه برای نجات او وارد شده‌اند، صحت ندارد. در فضای مجازی‌ گفته شده عمق چاه ۵۰ متر است ‌که این‌طور نیست و کلا ۱۰ متر طول و دو متر در دو متر عرض دارد. ساعت حوالی ۱۷ و ۳۰ دقیقه بعداز‌ظهر روز جمعه، ابتدا صاحب چاه به‌نام یونس ملکی ۳۵ ساله به‌عنوان اولین نفر وارد چاه ‌کشاورزی نیمه‌فعال شد تا موتور برق را روشن کند. آن لحظه ساسان مرادی ۲۹ ساله و یکی از بستگان یونس هم در محل بود. در واقع خاموش و روشن‌کردن موتور چاه کار هر‌روزشان بود. آنها با این‌که هر روز وارد چاه می‌شدند اما هرگز دچار حادثه نشدند و برای ما بسیار عجیب است که چطور این اتفاق افتاد. ساسان دید که یونس وارد چاه شد و نتوانست خارج شود؛ به‌همین خاطر با برادر ۳۵ ساله‌‌اش یوسف تماس‌گرفت و گفت یونس داخل چاه رفته و بیرون نمی‌‌آید. به همین خاطر دنبالش می‌روم. یوسف هم که نزدیک محل بود، بعد از قطع تماس با عموهایش تورج و ایرج مرادی که حدود ۴۲ و ۴۹ سال داشتند، تماس‌گرفت و آنها را در جریان حادثه قرار داد. عموها هم دستپاچه به‌سرعت به سمت محل حادثه رفته و همزمان نیز چند نفر دیگر از اقوام آنها که تا حدودی در جریان موضوع قرار گرفته بودند، با پرس‌و‌جو متوجه عمق حادثه شده و به‌سمت چاه حرکت‌کردند.»

6fa7996a-e917-4135-95a4-b1c126a6a028

در آن لحظات مرگبار که اعضای خانواده یکی‌یکی در حال از دست‌دادن جان خود بودند، بیرون چاه هنوز مردم زیادی از ماجرا باخبر نشده بودند.

شاهد حادثه می‌گوید: «۱۰ دقیقه بعد از اطلاع از ماجرا به محل رسیدم. بعد از یونس، ساسان و یوسف وارد چاه شده بودند. سپس عموهای آنها - تورج و ایرج - وارد چاه شده و به سرنوشت مشابهی دچار شدند. یاسر کاظمیان ۳۶ ساله و در نهایت فتح‌الله باقری ۳۵ ساله باجناق ایرج، وارد چاه شدند و هر هفت نفر جلوی چشمان ما جان خود را از دست دادند. اگر در آن لحظات افراد زیادی در محل حضور داشتند، هرگز تعداد فوتی‌ها تا این‌حد زیاد نمی‌شد و می‌شد با قدرت بدنی مردان حاضر، جلوی ورود بقیه را به چاه گرفت. عده دیگری می‌خواستند برای نجات جان هفت نفر دیگر به چاه بروند اما مردم که زیاد شدند، توانستیم حداقل مانع از ورود ۱۰ نفر دیگر به چاه شویم، در غیر این‌صورت آمار فوتی‌ها خیلی بیشتر از این بود.»

photo_2025-05-10_23-23-55

او با گله از وضعیت امکانات امدادی امدادگران و آتش‌نشانی منطقه کوهنانی می‌گوید: «منطقه کوهنانی ایستگاه آتش‌نشانی ندارد و تنها یک خودرو با نگهبان دارد. هیچ پرسنلی آموزش‌دیده و کاربلد، در آن وجود ندارد که دل‌مان را خوش‌کنیم. تصورکنید برای جمعیت ۲۵هزار نفری کوهنانی، حتی یک ایستگاه آتش‌نشانی هم نیست‌که در حوادث این‌چنینی، آتش‌سوزی و موارد مشابه به داد مردم برسد. آن‌قدر بدون امکانات است که اگر خانه‌ای آتش بگیرد و امدادگر بخواهد برای نجات فردی از آتش وارد محل شود، حتی یک کپسول اکسیژن هم برای نجات جان خودش ندارد، چه برسد به بقیه افراد گرفتار در آتش. درحالی‌که اگر در منطقه ما امدادگران چهار، پنج کپسول اکسیژن داشتند، حداقل چهار پنج نفر نجات پیدا می‌کردند. هلال‌احمر هم پس ازسه ساعت آمد ودوکپسول اکسیژن داشت‌که یکی‌اش خراب بودواگر باهمان کسپول واردچاه می‌شدند دوام نمی‌آوردند. یک ساعت فقط بالای چاه ایستاده بودند. اورژانس هم آمد اما چه‌کار می‌توانست بکند. تا ساعت ۱۲ بامداد و زمانی‌که پیکرها از چاه خارج شوند،همان‌جاحضور داشتم. دیدم که چطورتک‌تک بستگانم جان‌شان را ازدست دادند واین مسأله رنج‌آور بود.» 

یکی دیگر از اهالی هم ادامه داد:«موتوری که درعمق چاه است، تولید گاز سمی کرده و همین باعث گازگرفتگی این هفت نفر شده بود. امدادگران وقتی در محل حاضر شدند، فقط اجساد را بیرون کشیدند.» 

ma89

معاون عملیات جمعیت هلال‌احمرکشور با اشاره به این حادثه گفت: «حادثه به این شکل بوده که در منطقه کوهنانی کوهدشت، خانواده کشاورزی تلاش می‌کردند تا چاه نیمه‌فعال خود را به حالت فعال درآورند. حالا شاید یک بخش از این تلاش‌ها در رابطه با افزایش عمق چاه و شاید بخشی دیگر مربوط به تعمیرات موتور آب بوده است. با ورود نفر اول به چاه و با گذشت مدتی، نفر دوم هرچه صدا می‌زند، هیچ علائمی از او دریافت نمی‌کند. به‌همین علت وارد چاه شده و به همین ترتیب هر هفت نفر به این شکل وارد چاه شده و جان خود را از دست می‌د‌هند. پس از حادثه نیز نیروهای آتش‌نشانی و هلال‌احمر پیکرها را به خارج از چاه انتقال می‌دهند.» 

همچنین مهدی ایمانی رئیس دادگستری کوهنانی‌گفت: پرونده قضایی مربوط به حادثه جان‌باختن هفت نفر در چاه آب منطقه بساط‌بیگی کوهنانی تشکیل و به‌سرعت و دقت به آن رسیدگی می‌شود. 

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ایرانی

    باید اطلاع رسانی بشه که بعضی چاهها که مدتی بدون استفاده میمونه و دوباره برای احیا میخواد روش کار بشه حتما از وجود گاز در چاه مورد آزمایش قرار بگیره واگر کسی رفت داخل و خبری ازش نشد دیگه کسی وارد نشه

  • شما

    خدارحم کنه!!!عزیزان نشت گازسمی،متاسفانه علایمی نداره*شایدفقط نفرات ایمنی و آتش نشانی آموزش دیده باشندوبتوانندان رامهارکنند!!!*

  • گل صبر

    چرااینجورچاههاراپرنمیکنن .که کسی نتونه ازش استفازه کنه.

  • رضا

    سال ها پیش عمو و زن عموی و دو نفر از اعضای خانواده ما هم به این صورت جانشان را از دست دادن

  • ناهید رضایی

    متأسفانه، دراین موارد، که امکانات وجود نداره، به حرف قدیمی ترها هم گوش نمی دن، چون اون‌ها باتجربه هستند، قدیم ها درمورد این جور چاها، اول فانوسی روروشن می کردن، با طناب به داخل چاه می فرستادن، بعداز ده دقیقه می کشیدن بالا اگر فانوس خاموش شده ،بود نشانه این بود، چاه دم داره، یعنی بخارات گازی خفه کننده داره، البته ،درسته که خیلی سخته، ولی نفر اول که وارد چاه شد،وبرنگشت، ورود بقیه کمک به اون نمی کنه، چون اون درهمون لحظه اول خفه شده، پس باید اگر جایی هستید. که کپسول هوا وجود نداره، به هیچ وجه، کسی دیگری حتی براوردن، جنازه داخل چاه نشه، چون فقط تعداد تلفات زیاد می‌شه، باید کپسول هوا حتما باشه، که بشه به داخل این جور چاه ها وارد شد، چون هوا سمی هست، هرکس پایین بره ، با اولین تنفس هوشیاری روازدست میده ، برای این که همه مردم متوجه این موضوع مهم بشن، آموزش بهترین کاره

  • مانا

    امکانات و تجهیزات کشور بزرگ ایران فاجعه بار است. بعد شهرداری اینهمه هزینه برای خارج از کشور می کند.

  • امیر

    دلیل این موضوع نشت بنزین یا گازوییل بدلیل تعمیر یا تمیز کردن سرتخلیه به درون چاه بوده .

  • امیر

    احسنت به شما با این اطلاعات دقیق و درست....چه روش جالبی که با فانوس میشه چاه رو بررسی کرد...و برای بازمانده های این حادثه صبر و آرامش رو از خدا طلب میکنم.

  • آلا

    بدبخت و فلک زده کشاورز

  • majid

    عمق ده کیلومتری اصلا گازی وجود نداره

  • بهار

    قربانی بعدی نباش. این یک پیام معنی دار به همه مردم در هنگام مواجهه با حوادث اینچینی یعنی گازگرفتگی در چاه و مکان های بسته می باشد. وقتی یک نفر وارد شد و ارتباطش با شما قطع شد یعنی اینکه قطعا یک حادثه برای او اتفاق افتاده است. این حادثه می تواند برق گرفتگی، ایست قلبی، خفگی در اثر گاز مونوکسید کربن، کمبود اکسیژن، بالا بودن دی اکسید کربن، یا هر چیز دیگری باشد. شما حق ندارید حتی برای نجات او وارد آنجا شوید چون امکان دچار شدن به سرنوشت مشابه برای شما نیز بالای ٩٠ درصد است و شما نیز قربانی می شوید. در اولین اقدام، به امدادگران و سازمانهای ذیربط اطلاع دهید. حتی اگر محل مورد نظر امدادگر و سازمان های اینچنینی ندارد، باز هم نباید وارد آن مکان شوید. آموزش مسائل ایمنی به مردم در تلویزیون و رسانه ها بسیار بسیار ضعیف است و این جور مقوله ها هیچ جایی در کنداکتور صدا و سیما ندارد

  • ارتش سرخ

    روحشون شاد

  • افشینااا

    عجب ،سخته واقعااا ولی ماخودمون هم ببینیم عزیزمون چنین شده اونموقع فکری نمیمونه همه میریم برای نجات ،حادثه تلخی بوده😑😑😑😑

  • علی

    عزیزان تقدیر بوده به این طریق این چن نفر در یک ساعت آسمونی شون این حرفایی که برا خودمون تحلیل می کنیم .اگه چنین بود چنان میشد .بفکر خودمون باشیم .شاید بلایی این چنینی سرمون بیاد .درغفلت بسر نبریم .مغرور نباشیم .با خدا باشیم کارهای خوب انجام بدیم .زود ازدواج کنید .از لحظات زندگی لذت ببرید.

  • هویار

    باید رسانه ها اطلاع رسانی کنن که در این جور مواقع چکار باید کرد ،نباید سر خود بخوایم کمک کنیم در این جور مواقع امدادگر اموزش دیده کمک بخواهیم ،این اتفاق تلخی بود و واقعا دلمون رو درد اورد ،روحشون شاد

  • ناشناس

    خب وقتی یک نفر دو نفر داخل میشن و بر نمی گردن عقل سلیم حکم می کنه بقیه داخل چاه نشن اخه چرا احساسی عمل کردن! نگین هر کسی بود اینکارو می کرد بخدا خیلی کسها اینکارو نمی کردند!

  • ایرانی

    اینجا ایران است و متأسفانه جان انسان‌ها ارزشی ندارد،با این همه پیشرفت در علم و تکنولوژی اینه وضعیت کشاورز های ما😔😔😔

  • afn

    با عرض تسلیت
    روحشون شاد خیلی ناراحت کننده بود😭

  • سعادت

    هیچ آدم عاقلی اینکارو نمیکنه وقتی یک نفر نیاد از چاه بالا دلیلی نداره نفر دوم بره داخل زیرا جانش ر از د

  • بدون نام

    مگر در ایران صدا سیما داریم بی صدا سیما اریم صدا سیما برای دلقگباز خوب است برای دورغ گفتن پول ی که صدا سیما درمیارد دولت بوج میلیارد هم میده

  • بیات

    کسانی که نظر بی خودی دادن جرا احساسی شدن یکی یکی رفتن تو چاه وحرف های بی ربط دیگه. حرفی نزنید بهتر .به جای حرفه‌ای بی خودی بگید چرا شهر ۲۵ هزار نفری هیچ امکاناتی نداره

  • مسعود

    روحشان قرین رحمت الهی

  • حمید

    هیچ عقلی نمی‌پذیرد 7 آدم برود تو چاه و همه بمیرن مسابقه بوده

  • مجیدسرلک

    روحشان شادواقعااین فاجعه غمناک وجگرسوزهست خداوندبزرگ به خانواده محترمشان صبربده

  • مجیدسرلک

    این حوادث ازکمبودامکانات وخدمات رسانی شهرهست

  • یاغی

    اینها چاهای غیرمجاز هستن که متاسفانه همچین عواقبی داره

  • فلک زده

    بی فکری و بی احتیاطی چه بلاها که سر آدم نمیاره

  • فرناز

    ببخشیداین عکس چاه خیلی ترسناکه قلبم ریخت

  • صبور

    شجاعت و ایثارشان قابل ستایش است و این رشادت را فقط در ایام جنگ تحمیلی می توان یافت. رحمت الهی شامل همه آنهاست

  • پاپیون

    آخه چرا‌ موتور برق‌ را داخل‌ چاه‌ نیمه‌ فعال‌ با این عمق‌ قرار‌ داده‌‌اند؟؟؟جا‌ قحطی‌ بود؟؟؟

  • سعید

    معما چون حا شود آسان شود

  • بابا احمد

    چقدر دردناک،چه مصیبت بزرگ
    فاجعه ای که می شد با محصور کردن چاه جلوگیری کرد ولی افسوس و هزار دریق
    روح این جان باخته گان قرین رحمت واسعه باشه

  • گل صبر

    دقیقا"اگراینکارومیکردن خوب بود

  • گل صبر

    اسمشوبزارن چاه مرگ جوان کش😢😭😪😥😰

  • روح الله

    احسنت عدم رعایت مسایل ایمنی منجر به حادثه می شود . ولی ای کاش صدا و سیما و وزارت کار در جاهایی که این حوادث اتفاق می افتد کلیپ اموزشی تهیه می کرد و در اختیار مردم قرار می داد

  • بدون نام

    تسلیت به خانواده های داغدارشون

  • فوزیه فرهادی

    روحشان شاد فاتحه مع الصلوات

  • داود88

    خبر خیلی تلخه واقعا عجیب کاشکی نفرات بقیه نمی‌رفتند عقل هم میگه ولی ما ایرانی ها در مواقع خطر استرس وترس از دست دادن خانواده یا رفقا باعث میشه احساسی عمل کنیم من نمیتونم دیگه حرفی بزنم واقعا متاسفم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج