طعنه مدودف به دبیرکل ناتو: قارچ جادویی زیاد خوردهای!
«دیمیتری مدودف» رئیسجمهور پیشین روسیه، دبیرکل ناتو را بهخاطر این ادعا که ممکن است پکن از مسکو بخواهد در صورت اقدام چین علیه تایوان، برای منحرف کردن حواس دیگران به قلمرو ناتو در اروپا حمله کند، مسخره کرده است.
ایسنا: «دیمیتری مدودف» رئیسجمهور پیشین روسیه، دبیرکل ناتو را بهخاطر این ادعا که ممکن است پکن از مسکو بخواهد در صورت اقدام چین علیه تایوان، برای منحرف کردن حواس دیگران به قلمرو ناتو در اروپا حمله کند، مسخره کرده است.
«مارک روته» دبیرکل ناتو روز شنبه در گفتگو با نیویورکتایمز گفت «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین ممکن است به همتای روس خود، ولادیمیر پوتین بگوید: «من میخواهم این کار را انجام دهم و لازم است تو با حمله به قلمرو ناتو، آنها را در اروپا سرگرم کنی.»
او همچنین خواستار تقویت بیشتر دفاعی ناتو شد و هشدار داد که «اگر این کار را نکنیم، باید زبان روسی یاد بگیریم.»
مدودف که اکنون نایب رئیس شورای امنیت روسیه است، روز شنبه در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «دبیرکل روته قطعاً قارچهای جادویی محبوب هلندیها را بیش از حد خورده است. او توهم توطئه بین چین و روسیه بر سر تایوان و سپس حمله روسیه به اروپا را دارد.»
این سیاستمدار روس که پیشتر نخستوزیر هم بوده، با طعنه، شرایط سخت زندانهای دورافتاده منطقه سیبری را یادآور شد و نوشت: «اما در یک مورد حق با اوست؛ باید زبان روسی یاد بگیرد. شاید در اردوگاه سیبری به دردش بخورد.»
پکن که طبق سیاست «چین واحد»، تایوان را بخشی از خاک خود میداند، بارها از آمریکا و متحدانش خواسته است که در امور داخلی چین دخالت نکنند. با این حال، واشنگتن همچنان به تایوان تسلیحات میفروشد.
روسیه از موضع چین حمایت میکند و فروش تسلیحات غربی و سفرهای دیپلماتیک به این جزیره خودگردان را محکوم میکند. مسکو نیز بارها ادعاها درباره حمله برنامهریزیشده به ناتو را رد کرده و این اظهارات را بیپایه و بخشی از پروژه رعب و وحشت غرب دانسته است.
کرملین تأکید کرده است: «اینها صرفاً تلاشهایی برای ساختن یک دشمن خارجی ساختگی است تا خط مشی نظامیگرایانه و تسلیحاتی کردن اروپا توجیه شود.»
به گزارش راشا تودی، مقامات روسی همچنین استدلال کردهاند که کشورهای عضو ناتو در اروپا، تهدید ساختگی روسیه را برای سرپوش گذاشتن بر مشکلات داخلی خود بهکار میبرند.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین، «افسانه ترسناک قدیمی درباره خرس روسی» را بهانهای آسان در برابر رکود اقتصادی و افت سطح زندگی در اروپا توصیف کرد.
در نشست اخیر ناتو، اعضای ائتلاف نظامی مذکور درباره افزایش بودجه دفاعی تا ۵ درصد تولید ناخالص داخلی بحث کردند، اما توافق رسمی حاصل نشد. برخی کشورهای اروپایی ابراز نگرانی کردند که چنین سطحی، بار مالی سنگینی به همراه خواهد داشت و ممکن است بودجه داخلی و حمایت مردمی از سیاستهای دفاعی را تحت فشار قرار دهد.
ارسال نظر