عوامل افت کیفیت نان تهران اعلام شد
در حالیکه کیفیت آرد و نان تهران در ماههای اخیر بهدلیل کاهش واردات گندم و ورود محصول تازه افت کرده بود، حالا با ترکیب گندم خارجی و داخلی، کیفیت رو به بهبود گذاشته و نانهای پایتخت خوشعطرتر شدهاند؛ همزمان نصب نرخنامههای جدید، تخلفات نانواییها را نیز کاهش داده است.
همشهری آنلاین: در حالیکه کیفیت آرد و نان تهران در ماههای اخیر بهدلیل کاهش واردات گندم و ورود محصول تازه افت کرده بود، حالا با ترکیب گندم خارجی و داخلی، کیفیت رو به بهبود گذاشته و نانهای پایتخت خوشعطرتر شدهاند؛ همزمان نصب نرخنامههای جدید، تخلفات نانواییها را نیز کاهش داده است.
کیفیت نان همواره مورد انتقاد مصرف کنندگان بوده و هست به طوری که دیروز رستگار رئیس اتاق اصناف تهران نیز انتقاد مردم از کیفیت نان را به جا عنوان کرد و گفت: ما هم می گوییم که در کنار افزایش قیمت نان، کیفیت نان هم باید افزایش یابد.
این درحالی است که محمدجواد کرمی، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران، از بهبود کیفیت آرد و نان در هفتههای اخیر خبر داد و گفت: در یکی دو ماه گذشته بهدلیل کاهش واردات گندم و ورود گندمهای تازه برداشتشده به چرخه مصرف، کیفیت آرد و نان تا حدی افت داشت؛ اما با ورود گندم خارجی و ترکیب آن با گندم داخلی، روند کیفیت رو به بهبود است.
او با اشاره به اینکه کیفیت گندم آبی در استانهایی مانند گلستان، خوزستان و فارس مطلوب است، افزود: گندم دیم در بسیاری از استانها کیفیت پایینتری دارد و به همین دلیل گندم وارداتی برای اختلاط و اصلاح کیفیت به کشور وارد میشود. به گفته کرمی، این شیوه نهتنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای جهان رایج است. بهعنوان مثال، فرانسه با وجود اینکه یکی از بزرگترین صادرکنندگان گندم در جهان است، سال گذشته یک میلیون تن گندم وارد و با محصول داخلی خود ترکیب کرده است.
کرمی تأکید کرد که کیفیت آرد در استان تهران نسبت به ماههای گذشته بهتر شده و در حال حاضر قابل قبول است. او همچنین گفت: «با مدیریت صحیح در حوزه آرد و نان، انتظار میرود روند بهبود کیفیت ادامه یابد.»
در بخش دیگری از سخنانش، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران به موضوع تخلفات نانواییها اشاره کرد و گفت: نظارت بر واحدهای نانوا از طریق اتاقهای اصناف، سامانه ۱۲۴، استانداریها و فرمانداریها انجام میشود. وقتی اصلاح قیمت نان سالها به تعویق میافتد، احتمال بروز تخلف افزایش پیدا میکند، اما با اصلاح نرخ نان در هفته نخست مردادماه و نصب نرخنامههای جدید، تخلفات کاهش یافته است.
کرمی با بیان اینکه نرخهای جدید کمتر از آنالیز واقعی هزینههای نانواهاست، بهویژه در مورد نان سنگک و بربری، افزود: اتحادیه پیگیر مطالبات و مشکلات نانوایان در کارگروههای تخصصی آرد و نان است تا شرایط بهبود یابد.
نظر کاربران
نان با همان شکل و شمایل ۲۰۰ سال پیش پخت میشود ، میزان مصرف انرژی ثابت (حدودا) ، سرعت ۳۰٪ افزایش ، پرسنل ۳۳٪ کاهش ، مدت زمان انتظار مشتری حدود ۳۰٪ کاهش ،....این یعنی فاجعه ، فکر ندارید ، از فکر دیگران استفاده کنید !
گندم های تولید داخل اصلا قابلیت استفاده ندارند. فقط و فقط شعار خودکفایی گندم دادید - در صورتیکه گندم تولید داخل به درد مصرف دام می خوره