این محصول ۱۵ همت برای باغداران گیلان درآمدزایی دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: محصول کیوی به طور میانگین ۱۵۴ هزار میلیارد ریال برای باغداران استان درآمدزایی دارد و برداشت بیش از ۲۲۰ هزار تن میوه کیوی از باغستانهای استان در سال جاری پیشبینی شدهاست.
ایرنا: صالح محمدی روز سهشنبه با بیان اینکه هماینک برداشت کیوی از باغات گیلان در حال انجام است اظهار کرد: سطح زیرکشت کیوی در استان هفت هزار و ۸۰۰ هکتار است و هشت هزار و ۳۵۰ نفر نیز بهرهبردار این محصول هستند.
وی اضافه کرد: شهرستانهای تالش، رودسر و آستارا عمده تولیدکنندگان کیوی در گیلان هستند؛ اما این میوه در ۹ شهرستان دیگر شامل رشت، لنگرود، املش، لاهیجان، آستانهاشرفیه، شفت، فومن، رضوانشهر و بندرانزلی تولید میشود.
صادرات محصول استراتژیک کیوی از روز گذشته (دوشنبه) از گذرگاههای مرزی شهرستان آستارا بهصورت رسمی آغاز شد این اقدام که با هماهنگی دستگاههای اجرایی و نظارتی صورت گرفته، فرصتی تازه برای افزایش ارزآوری، رونق کشاورزی و ارتقاء جایگاه صادراتی استان گیلان است.
میوه خوشمزه کیوی غنی از ویتامین C، فیبر، پتاسیم و آنتیاکسیدانهایی است که به تقویت سیستم ایمنی، بهبود هضم و کاهش فشار خون کمک میکند.
گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان هستند؛ این استان همچنین یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست.
۳۰۰ هزار شالیکار در گیلان فعالیت دارند؛ به طور متوسط سالانه حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک برنج در استان تولید میشود که حدود ۳۰ درصد از کل برنج تولیدی کشور است.
ارسال نظر