۱۵۷۸۴۴۰
۱۲۱۹
۱۲۱۹
پ

پاسخ صریح رئیس‌جمهور عراق به ترامپ

ریاست‌جمهوری عراق با انتشار بیانیه‌ای، هرگونه مداخله خارجی در روندهای سیاسی این کشور را قاطعانه رد کرد و تأکید نمود که مسائل داخلی عراق موضوعی کاملاً حاکمیتی است.

فارس: عبداللطیف رشید، رئیس‌جمهور عراق، به‌دلیل مداخله آمریکا در امور سیاسی این کشور بیانیه‌ای منتشر کرد.

ریاست‌جمهوری عراق با انتشار این بیانیه‌، هرگونه مداخله خارجی در روندهای سیاسی این کشور را قاطعانه رد کرد و تأکید نمود که مسائل داخلی عراق موضوعی کاملاً حاکمیتی است. 

این بیانیه پس از آن است که مقامات دولت آمریکا از وزیر خارجه تا شخص دونالد ترامپ، به شکل صریح و بدون تعارف، اعلام کرده‌اند که در صورت انتخاب نوری المالکی به عنوان نخست‌وزیر عراق، این کشور را تنبیه خواهند کرد. 

0

دونالد ترامپ، دو روز پیش در پیامی در تروث سوشال نوشت: «شنیده‌ام کشور بزرگ عراق ممکن است اشتباهی بسیار بزرگ مرتکب شود و نوری المالکی را بار دیگر به عنوان نخست‌وزیر انتخاب کند. آخرین باری که مالکی در قدرت بود، کشور به فقر و هرج‌ومرج کامل کشیده شد.» 

او افزود: «نباید اجازه داد این اتفاق بار دیگر تکرار شود. به دلیل سیاست‌ها و ایدئولوژی‌های افراطی او، اگر دوباره انتخاب شود، ایالات متحده دیگر کمکی به عراق نخواهد کرد. اگر ما آنجا نباشیم تا کمک کنیم، عراق هیچ شانسی برای موفقیت، توسعه یا آزادی نخواهد داشت. عراق را دوباره بزرگ کنید!» 

در این راستا عبدالطیف رشید در بیانه خود تأکید کرد که «تصمیم‌گیری درباره این مسائل صرفاً به مردم عراق و اراده آزاد آنان واگذار شده است». 

او گفت که نظام سیاسی عراق بر پایه قانون اساسی و سازوکارهای دموکراتیک، به‌ویژه انتخابات، شکل گرفته و انتخابات برگزارشده در نوامبر گذشته با مشارکت گسترده شهروندان و حضور فعال جریان‌های سیاسی پیروز، مبنای اصلی فرآیند تشکیل دولت جدید به شمار می‌رود. 

رئیس‌جمهور عراق احترام به حاکمیت ملی را یکی از ارکان اصلی ثبات سیاسی و دولت‌سازی دانست و تصریح کرد که هرگونه تلاش برای تأثیرگذاری خارجی بر این روند، مغایر با اصول حاکمیتی کشور است. 

او همچنین اعلام کرد: «بغداد به سیاست خارجی متوازن پایبند است؛ سیاستی که بر همکاری سازنده با تمامی کشورها، احترام متقابل، عدم دخالت در امور داخلی و تأمین منافع مشترک ملت‌ها استوار بوده و در راستای تقویت امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی دنبال می‌شود». 

شب گذشته نیز جمعیت زیادی از مردم عراق در منطقه سبز بغداد تجمع کرده و عکس دونالد ترامپ را آتش زدند، مداخله آشکار آمریکا در انتخاب نخست‌وزیر عراق تاکنون واکنش‌های تندی رازا طیف‌های مختلف به دنبال داشته است. 

نوری المالکی نیز در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس»، دخالت آمریکا در امور داخلی عراق را رد کرد و آن را نقض حاکمیت این کشور خواند. 

نامزد نخست‌وزیری عراق با بیان اینکه «ما دخالت آمریکا در امور داخلی عراق را رد کرده و آن را نقض حاکمیت می‌دانیم»، افزود: «زبان گفت‌وگو بین کشورها تنها انتخاب سیاسی در تعامل است، نه توسل به زبان تحمیل و تهدید». 

نوری المالکی تاکید کرد که به کار خود برای تحقق منافع عالی مردم عراق ادامه خواهد داد.

Native Ad

وب گردی

خبرفوری: کچل ها بزودی منقرض میشوند

معرفی شامپو ضد ریزش مو در برنامه زنده صدا سیما!!

سفارش محصول

کماکل، فراتر از الکل

تولید کننده انواع ضدعفونی کننده‌های اسانس دار

مشاهده اطلاعات بیشتر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

Bartarinha Native Ads

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج