۱۵۷۹۴۳۳
۱۹ نظر
۹۴۷۵
۱۹ نظر
۹۴۷۵
پ

پشت‌پرده اصرار ایران برای تغییر محل مذاکره فاش شد

مهدی تدینی در یادداشتی کوتاه تمام پشت‌پرده‌های اصرار ایران به انتقال محل مذاکره از استانبول به مسقط را شرح داده.

برترین‌ها: مهدی تدینی در یادداشتی کوتاه تمام پشت‌پرده‌های اصرار ایران به انتقال محل مذاکره از استانبول به مسقط را شرح داده. متن زیر به شکل محاوره نوشته و ما رسم‌الخط را حفظ کرده‌ایم:

ترکیه یا عمان؟

برداشتم رو دربارهٔ این جابجایی محل مذاکرات بگم — البته تأکید می‌کنم برداشت منه، بر اساس دقتی که روی اخبار کردم، ممکنه نکاتی باشه که بهش توجه نکرده باشم یا ندونم.

طرح گفتگو به میزبانی ترکیه با فشار اردوغان و نخست‌وزیر قطر (که همزمان وزیر خارجه‌ش هم هست) چیده شده بود. در این طرح این دو کشور با سایه تهدید جنگ و اصرار دیپلماتیک داشتند ج.ا رو در یک عمل انجام‌شده می‌گذاشتند و ابتکار عمل و تصمیم‌گیری ج.ا رو محدود می‌کردند تا یک طرح دومرحله‌ای ایجاد کنند: اول یک طرح کلی برای تعیین‌تکلیف هسته‌ای از طریق انتقال اورانیوم با غنای ۶۰ درصد و طرح پلکانی برای رفع تحریم در ازای محدودسازی اصل غنی‌سازی.

0

مرحلهٔ بعد این بود که با کشوندن پای همهٔ کشورهای منطقه به مذاکرات یه جور صلح ظاهراً منطقه‌ای ایجاد کنند و ج.ا رو برای پاره‌ای محدودیت‌های موشکی و نیابتی راضی کنند.

ترکیه و قطر در یک جبههٔ واحد قرار دارند؛ هم به لحاظ اقتصادی و هم سیاسی براشون مهمه ج.ا با آمریکا توافق کنه و سایه جنگ و عواقب احتمالی جنگ رفع بشه — مسئله هم از یک طرف اقتصادیه، از یک طرف سیاسی. اقتصادی رو می‌تونید حدس بزنید. اما سیاسی‌ش مسئلهٔ اسرائیله. ترکیه و قطر از گسترش نفوذ اسرائیل نگرانند — پیش‌ترها عرض کرده‌م که ترکیه هم بخواد از رویارویی با اسرائیل طفره بره، اسرائیل دیگه ترکیه رو تهدید اصلی خودش می‌دونه (میدون گروکشی هم که سوریه‌ست). ممکنه  ترکیه و قطر هر کدوم یه انگیزهٔ سومی هم داشته باشند: ترکیه روی احتمال تحرکات کردها حساس باشه (در صورت جنگی تمام‌عیار و بی‌ثباتی)، و قطر نگران باشه هدف موشک قرار بگیره و مجبور به ورود به جنگ بشه.

بنابراین این فشار ترکیه و قطر و دعوت از کشورهای خاورمیانه به مذاق طرف ایرانی خوش نیومد و فهمید ابتکار تصمیم‌گیری‌ش محدود شده، ترجیح داد برگرده به گزینه عمان که همیشه کاملاً مطابق میل طرف ایرانی میانجیگری می‌کنه: یه میانجیگری کاملا خنثا بدون هیچ انگیزهٔ پنهان.

اما خب این سوئیچ از ترکیه به عمان شانس موفقیت گفتگو رو هم در شرایط فعلی کم می‌کنه. 

Native Ad

خبرفوری: کچل ها بزودی منقرض میشوند

معرفی شامپو ضد ریزش مو در برنامه زنده صدا سیما!!

سفارش محصول

کماکل، فراتر از الکل

تولید کننده انواع ضدعفونی کننده‌های اسانس دار

مشاهده اطلاعات بیشتر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

Bartarinha Native Ads

نظر کاربران

  • ناشناس

    نه به مذاکره

  • ناشناس

    تابلوس میخوان خیلی امتیاز بدن کشورای دیگه نفهمن

  • ناشناس

    باز شروع شد

  • ناشناس

    بازگشت به زمان جلیلی! مذاکره برای تعیین محل مذاکره!
    ترامپ به خاک کره شمالی هم پا گذاشت. خودش به اونجا رفت. اگه محل مذاکرات کیش هم باشه میاد. شما جدی باشید.
    راستی مذاکرات مستقیمه یا غیر مستقیم؟ حیف استیکر خنده نمیتونم بذارم

  • ناشناس

    میگن همه چی مقصر چهل سال امریکاست از زمان روحانی تا الان دارند با همین امریکا مذاکره میکنن با احترام حرف میزنن مگه نمیشد همینطوربا احترام با امریکا حرف زدند با مردم و بچه هامون معترضین حرف زد مشکلات رو حل کرد این همه اتفاق تلخ نمی افتاد

  • ناشناس

    عراقچی :
    ویتکاف تو رو خدا بیا مذاکره کنیم کشورای دیگه نباشند چی میگیم

  • ناشناس

    چرا با ویتکاف با احترام حرف میزنن با مردم ایران نه

  • ناشناس

    چند ماه پیش مگه حرف نمیزدن چرا به نتیجه نرسیدن مسخره کردن خودشون رو

  • ناشناس

    مگه جنگ نکردن چند ماه پیش مگه امریکا به ایران حمله نکرد مذاکره چی

  • ناشناس

    همش حرافی خسته نشدن از این همه حرف شاخ بازی برای همه

  • ناشناس

    ترکیه اردوغان وزیرش هم میخواستن باشند در جلسه از اونجا که امثال عراقچی کارشون پنهان کاریه نمیخواستن اونا بدونن چی رد بدل میشه با امریکا

  • ناشناس

    روش مستقیم غیرمستقیم نه مستقیم نه غیرمستقیم ....

  • ناشناس

    با زندگی مون بازی کردید چند نسل دلقکا بسه

  • ناشناس

    بخداکه ایران دنبال جنگه

  • ناشناس

    ماهم مطالبه داشیم چرا با ما مذاکره نکردی ...

  • ناشناس

    هرجامیرن مذاکره کنن بکنن فرقی نداره توخونه توباغ دم درحموم پشت بام منازل کناردریا توماشین ووومهم شرطی است که اونا گذاشتن بی خیال تواستخرم خوبه مذاکره اینقدراینطرف واونطرف نکنید چون آخرش بایدمذاکره بشه

  • ناشناس

    می خوان محرمانه تسلیم بشن

  • ناشناس

    دلیل تعویض محل مذاکره, ترس عراقچی از دستگیر شدن و انتقال به آمریکا عنوان شده!
    اگه اینقدر بزدل هستین ول کنید برید دیگه. مملکتو ... توش رفت ..موضوع عجیبی در وزارتخارجه ... به بحث گذاشته شده که شاید طرفهای مقابل در عملیاتی غافلگیر کننده مشابه ونزوئلا ، برخی یا تمامی اعضای شرکت کننده در مذاکره را دستگیرو با خود ببرند! مخصوصا اینکه عمده آنها سابقه حضور در سپـاه را داشته اند. به همین خاطر گفته اند که چنین وضعیتی غیرقابل قبول بوده و میزبان مذاکره باید تعهد سفت و سخت بدهد.

  • ناشناس

    عراقچی باز بازی درآورد لغو شد شرایط ترامپ رو ندیده باز میگه فقط هسته ای

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج