۱۶۲۱۱۴۵
۱۷۳
۱۷۳
پ

بعد از مرگ صاحب حساب، چه اتفاقی برای اکانت‌های گوگل و اپل او می‌افتد؟

همان‌طور که زندگی ما بیشتر به فضای آنلاین گره خورده است، پرسش درباره سرنوشت اکانت‌های گوگل و اپل پس از فوت صاحب حساب، به یکی از دغدغه‌های مهم تبدیل شده است.

گجت نیوز: همان‌طور که زندگی ما بیشتر به فضای آنلاین گره خورده است، پرسش درباره سرنوشت اکانت‌های گوگل و اپل پس از فوت صاحب حساب، به یکی از دغدغه‌های مهم تبدیل شده است.

فوت عزیزان علاوه بر بار سنگین عاطفی، با مجموعه‌ای از کارهای اداری نیز همراه است که می‌تواند طاقت‌فرسا باشد. در عصر دیجیتال، مدیریت میراث دیجیتال و اکانت‌های آنلاین، به بخشی جدایی‌ناپذیر از این فرآیند تبدیل شده است. اکنون این سؤال مطرح می‌شود که در صورت فوت صاحب حساب، چه سرنوشتی در انتظار حساب‌های کاربری در پلتفرم‌هایی مانند گوگل و اپل خواهد بود و چگونه می‌توان برای آن برنامه‌ریزی کرد؟

چه اتفاقی برای اکانت گوگل پس از مرگ می‌افتد؟

google-apple-accounts-death

گوگل در سال ۲۰۱۳ ابزار مدیر حساب غیرفعال (Inactive Account Manager) را معرفی کرد. این ویژگی به کاربران اجازه می‌دهد تا سرنوشت داده‌های خود را در صورت عدم فعالیت طولانی‌مدت تعیین کنند. کاربران می‌توانند درخواست حذف داده‌ها را پس از ۳، ۶ یا ۱۲ ماه عدم فعالیت تنظیم کنند. همچنین، امکان فوروارد کردن داده‌ها از جمله پیام‌ها، مخاطبان و کانال‌های یوتیوب به حداکثر ۱۰ فرد مورد اعتماد (trusted contacts) وجود دارد.

اگر این تنظیمات را انجام ندهید، گوگل پس از حداقل دو سال عدم فعالیت، حساب شما را حذف خواهد کرد. فعالیت از طریق ورود به حساب، استفاده از جی‌میل و سایر سرویس‌های گوگل شناسایی می‌شود. در صورت عدم تنظیم Inactive Account Manager، اعضای خانواده می‌توانند مستقیماً با گوگل تماس بگیرند تا قبل از اتمام دوره دو ساله، درخواست غیرفعال‌سازی حساب متوفی را داشته باشند، اما هیچ دسترسی به داده‌های حساب به آن‌ها داده نخواهد شد.

چگونه اپل حساب کاربری را پس از فوت مدیریت می‌کند؟

اپل نیز مانند گوگل، سیستمی برای مدیریت حساب‌های کاربری پس از مرگ دارد که نیازمند برنامه‌ریزی قبلی است. این شرکت به کاربران اجازه می‌دهد تا حداکثر پنج نفر را به عنوان مخاطبین میراثی (Legacy Contacts) تعیین کنند. این افراد در صورت فوت کاربر، حق قانونی دسترسی به داده‌های iCloud و دستگاه‌های او را خواهند داشت. انتخاب Legacy Contacts از طریق تنظیمات حساب اپل انجام می‌شود و یک کلید دسترسی برای مخاطب تعیین‌شده ایجاد می‌کند.

پس از فوت کاربر، مخاطب میراثی با ارائه گواهی فوت به اپل و کلید دسترسی، می‌تواند به داده‌های شخصی مانند عکس‌ها، پیام‌ها، یادداشت‌ها، فایل‌ها و بک‌آپ‌های دستگاه‌ها دسترسی پیدا کند. این افراد سه سال فرصت دارند تا داده‌ها را دانلود کنند؛ پس از آن حساب برای همیشه حذف خواهد شد. نکته قابل توجه این است که Legacy Contacts به محتوای خریداری‌شده مانند موسیقی، فیلم یا کتاب دسترسی نخواهند داشت. اگر مخاطب میراثی تعیین نکنید، اپل حساب‌های غیرفعال را سریع‌تر حذف می‌کند: پس از تنها یک سال عدم فعالیت در آیکلاود، کاربر ایمیل هشدار دریافت کرده و حساب ۳۰ روز بعد حذف می‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج