آژاکس؛ ملاقات با زره پوش جنگیِ بریتانیا
آژاکس که پیش تر تحت عنوان Scout SV (خودروی تخصصی دیده بانی) نیز شناخته می شد، در خانواده خودرو های زرهی جنگی جای می گیرد. این وسیله نقلیه زره پوش توسط کمپانی جنرال داینامیکس برای ارتش بریتانیا تولید شده است.
وب سایت گانز مانیتور: آژاکس که پیش تر تحت عنوان Scout SV (خودروی تخصصی دیده بانی) نیز شناخته می شد، در خانواده خودرو های زرهی جنگی جای می گیرد. این وسیله نقلیه زره پوش توسط کمپانی جنرال داینامیکس برای ارتش بریتانیا تولید شده است. هدف اصلی از تولید آژاکس جایگزینی با خودروی زره پوش جنگی ASCOD (Austrian Spanish Cooperation Development) به معنای توسعه یافته حاصل از همکاری مشترک اسپانیا و اتریش است.

خانواده خودرو های زرهی جنگی که آژاکس نیز در لیست آن ها قرار می گیرد، در ابتدا به وسیله کمپانی Steyr-Daimler-Puch Spezialfahrzeug و همینطور کمپانی Santa Bárbara Sistemas در اوایل دهه ۱۹۹۰ ساخته شد. هر دو شرکت نام برده در اوایل دهه ۲۰۰۰ توسط جنرال داینامیکس خریداری شدند. برنامه ریزی ها حاکی از آن است که نخستین واحد از آژاکس در سال ۲۰۱۷ تحویل داده خواهد شد. علاوه بر این، توان عملیاتی خودروی مذکور تا سال ۲۰۱۹ به حداکثر ظرفیت خود خواهد رسید.

طراحی و توسعه
سابقه پروژه آژاکس به برنامه ای با نام Future Rapid Effect System (FRES) در دهه ۱۹۹۰ باز می گردد. طبق این برنامه وزارت دفاع بریتانیا تامین ناوگانی که بیش از ۴،۰۰۰ خودروی زرهی جنگی را شامل می شد، برای ارتش این کشور تضمین کرد. یکی دیگر از اهداف تولید آژاکس در برنامه FRES، ساخت جایگزینی مناسب برای خودرو های جنگی مخصوص عملیات شناسایی (خانواده CVR) که از سال ۱۹۷۱ خدمت نظامی خود را آغاز کرده بودند، عنوان می شود. بدین ترتیب سرانجام در مارس سال ۲۰۱۰، جنرال داینامیکس بریتانیا پس از سال ها رقابت با بی ای ئی سیستمز موفق به عقد قرارداد با وزارت دفاع این کشور شد. جالب است بدانید که جنرال داینامیکس به منظور طراحی و تولید خودروی مد نظر، از اسکلت اصلی ASCOD ۲ بهره برد و با استفاده از تجهیزات بریتانیایی نمونه جدید از خودرو های زرهی جنگی را وارد خط تولید خود کرد.
پروژه آژاکس اولین بررسی ها پیرامون طراحی و توسعه را در دسامبر سال 2012 با موفقیت پشت سر گذاشت. در اواخر سال 2013 نیز بازبینی منتقدانه طرح پایه صورت گرفت و روند پیشرفت پروژه ادامه یافت. در ابتدا قرار بود که در مجموع 1،010 خودروی زرهی جنگی آژاکس وارد میدان رقابت با سایر مدل های مشابه شود. نخستین بلوک با نام بلوک 1 شامل خودرو های مخصوص شناسایی، تعمیر و بازیابی بود. به دنبال این سری، بلوک 2 و انواع خودرو های زرهی با قابلیت تامین امکانات یک آمبولانس ساخته شدند.

حتی احتمال طراحی بلوک 3 با امکان تجهیز به سلاح اصلی 120 میلی متری نیز وجود داشت. با این حال در سپتامبر سال 2014، خودرو های بلوک 3 از روند پروژه حذف شدند و وزارت دفاع اعلام کرد که هیچ برنامه ای برای سفارش خودرو های بلوک 2 در دست نیست. تعدادی از خودرو هایی که اخیرا در لیست تولید قرار گرفته اند تحویل داده شده و مابقی نیز تا انتهای سال 2017 به دست ارتش بریتانیا خواهند رسید. گفته می شود که آخرین واحد از آژاکس حدود سال 2026 تحویل داده می شود.

در سال ۲۰۱۵، وزارت دفاع بریتانیا تحقیقات گسترده خود پیرامون چگونگی مونتاژ نهایی آژاکس را آغاز کرد تا بتواند ساخت خودرو ها را به جای واحد تولیدی جنرال داینامیکس در اسپانیا، در خود بریتانیا به انجام برساند. در بیست و سوم ژوئیه همین سال، دیوید کامرون؛ نخست وزیر وقت بریتانیا از برنامه ای به ارزش £۳۹۰ که تا سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت صحبت کرد. طبق این برنامه جنرال داینامیکس بریتانیا ۴۸۹ واحد آژاکس باقی مانده از قرارداد اصلی را در جنوب ولز تولید خواهد کرد.

در اوایل اوت سال ۲۰۱۵، مشخص شد که کمپانی آلمانی راین متال قرارداد تولید برجک های Scout SV را امضا کرده است. در ادامه در پانزدهم سپتامبر همین سال، نام خودرو از Scout SV به آژاکس تغییر یافت. این عنوان به تمام اعضای خانواده اشاره دارد اما به طور مخصوص به نسخه دارای برجک تعلق خواهد داشت. نخستین دسته از خودرو های تولیدی برای ارتش بریتانیا، تا اواسط سال ۲۰۱۹ به تمامی امکانات لازم مجهز خواهند شد. بدین ترتیب تا انتهای سال ۲۰۲۰ خدمت نظامی خود را آغاز می کنند.

آژاکس توسط جنرال داینامیکس بریتانیا و همینطور جنرال داینامیکس اسپانیا (Santa Bárbara Sistemas ) با تجهیز به سیستم کنترل آتش و برجک جدید تولید می شود. این همکاری تا کمپانی لاکهید مارتین بریتانیا نیز ادامه داشته است. نسخه مخصوص شناسایی که برجک و سیستم کنترل آتش بر آن نصب می شود، به واسطه کمک های کمپانی لاکهید مارتین ساخته شده است. حلقه برجک ۱.۷ متر قطر دارد و این موضوع در مقایسه با دیگر AFV های موجود منجر به ایجاد فضای بیشتری برای کار روی آن خواهد شد. لازم به ذکر است که ۲۴۵ واحد از خودرو های زرهی جنگی مورد نظر برای ارتش بریتانیا مجهز به برجک خواهند بود. پنج نسخه از آژاکس به صورت پیش تولید در اسپانیا به منظور انجام تست های بیشتر ساخته می شود. در عین حال تولید تعداد زیادی آژاکس در ولز منتج به اشتغال زایی و ایجاد بیش از ۳۰۰ فرصت شغلی جدید شده است.

مشخصات خودروی زره پوش جنگی آژاکس
- محل تولید: بریتانیا
- تولید کننده: جنرال داینامیکس انگلستان
- وزن: 38 تن با قابلیت افزایش به 42 تن
- طول: 7.62 متر
- پهنا: 3.35 متر
- ارتفاع: 3.00 متر
- خدمه: 2 به علاوه 4 مسافر برای مدل PMRS (نسخه پشتیبان)
- جنگ افزار اصلی: توپ CT40 با کالیبر 40 میلی متر
- جنگ افزار ثانویه: L94A1 با کالیبر 7.62 میلی متر
- موتور: MTU 600 kW 8V
- سیستم انتقال سرعت: RENK 6 speed HSWL 256B
تبلیغات متنی
-
آهنگسازی که از یک قاتل اعتراف گرفت!
-
۵ ترفند فوری برای مقابله با اضطراب در لحظه
-
هزینه لیپوماتیک (عمل پیکرتراشی) در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟
-
پای یک رهبر معنوی مشهور به پرونده اپستین باز شد!
-
پهپاد ایرانی به نزدیکترین فاصله با ناو لینکلن رسید
-
چرا حمله به ایران برای ترامپ دشوار است؟
-
راهنمای کامل خرید جوراب
-
واکنش ترامپ به حضورش در جزیره اپستین
-
خانهای که چشم یک ایران را اشکی کرد
-
صادرات نظامی روسیه از مرز ۱۵ میلیارد دلار عبور کرد
-
وام مسکن برای این افراد ۵۰۰ میلیون شد
-
هدف احتمالی ترامپ از «محاصره دریایی ایران» فاش شد
-
جشن غیرمعمول یک خانواده اهل ترکیه در کعبه
-
کودتای رونالدو ۳۰ میلیون دلار به عربستان ضرر زد
-
پدیده دنیای مداحان در شبکه سه رونمایی شد
-
پهپاد ایرانی به نزدیکترین فاصله با ناو لینکلن رسید
-
چرا حمله به ایران برای ترامپ دشوار است؟
-
هدف احتمالی ترامپ از «محاصره دریایی ایران» فاش شد
-
عراقچی: ۱۸ تا ۲۰ دی ربطی به اعتراضات نداشت
-
گبرلو، حساب پناهی را از فرخنژاد و کرمی جدا کرد
-
کاهش هزار تومانی نرخ دلار در بازار امروز
-
ایران تمام سفرای عضو اتحادیه اروپا را احضار کرد
-
بابک زنجانی کارزار مبارزه با فساد راه انداخت!
-
محدودیتهای ترافیکی آخر هفته اعلام شد
-
هزینه زندگی در ایران، عربستان و امارات یکسان شد!
-
صداوسیما، اهداف ایران در جنگ احتمالی را لو داد
-
خبر واریز کالابرگ ماه رمضان تکذیب شد
-
لودگی دو مجری شبکه سه روی آنتن زنده خبرساز شد
-
مجری مسئلهساز شبکه افق عذرخواهی کرد
-
تمرین اسرائیل با شبیهسازی سقوط موشکهای ایرانی
-
ناو هواپیمابر لینکلن دریای عمان را ترک کرد
-
مداح مشهدی شعار «این آخرین نبرده» را اجرا کرد
-
یک افغانستانی صاحب جایزه بدترین خانه سال جهان شد!
-
خشم منوچهر هادی در جشنواره فجر: دیکتاتور هستید!
-
سفارت ایتالیا در تهران تعطیل شد
-
خبر فوری علی لاریجانی در رابطه با آمریکا
-
ورود کاروان نظامی بزرگ آمریکا به عراق
-
رابعه اسکویی از مردم عذرخواهی کرد
-
بازیگران در جشنواره فجر مشکیپوش شدند
-
ادامه اعزام نیرو و تجهیزات نظامی آمریکا به منطقه
-
حضور بازیگر پرحاشیه در جشنواره فجر به چشم آمد
-
اندونگ نه؛ بمب پرسپولیس یک استقلالی دیگر است
-
خبر مهم؛ آمریکا در حال تخلیه پایگاه العدید قطر
-
جزئیات طرح جدید افزایش حقوق کارمندان
-
حرکت زشت و زننده مجری شبکه افقِ صداوسیما
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
ارسال نظر