۱۰۱۴۳۵۶
۲ نظر
۵۰۰۸
۲ نظر
۵۰۰۸
پ

بازگشایی دو مرز مشترک دیگر با عراق

دومین شریک تجاری ایران، با گشایش دو مرز مشترک دیگر به منظور صادرات و واردات کالا با ایران موافقت کرد.

خبرگزاری ایسنا: دومین شریک تجاری ایران، با گشایش دو مرز مشترک دیگر به منظور صادرات و واردات کالا با ایران موافقت کرد.

از اسفند سال گذشته و همزمان با ورود کرونا به ایران، عراق در کنار تعدادی دیگر از کشورهای همسایه، اعلام کردند به منظور جلوگیری از ورود ویروس کرونا به کشورهایشان تردد در مرزهای مشترک با ایران را متوقف می‌کنند.

هرچند در هفته‌های بعدی، این ویروس به تمامی کشورهای منطقه رسید و دولت‌ها را با خود درگیر کرد اما همچنان تحت تاثیر سرعت بالای شیوع کرونا، تردد در بسیاری از مرزها یا ممنوع ماند یا با محدودیت همراه شد. در این میان با توجه به اینکه عراق در کنار چین، دومین واردکننده عمده کالا از ایران به شمار می‌آید، بسیاری از صادرکنندگان ایرانی از لزوم رسیدن به برنامه‌ای مشخص برای تداوم صادرات به عراق سخن گفتند.

با توجه به نیاز عراق به بسیاری از کالاهای صادراتی از سوی ایران، در هفته‌های گذشته به تدریج تردد در مرزهای مشترک غربی و به طور خاص مرزهای اقلیم کردستان عراق از سر گرفته شد و صادرات ایران به عراق از این طریق ادامه پیدا کرد. حالا و پس از گذشت حدود پنج ماه از آغاز شیوع کرونا در منطقه، با موافقت دولت عراق و نتیجه بخش شدن مذاکرات دو جانبه، دو مرز مشترک دیگر میان دو کشور نیز کار خود را آغاز خواهند کرد.

بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت، تلاش‌های دیپلماتیک و مذاکره با مقامات مسئول در کشور عراق موجب شد دولت عراق پس از موافقت با بازگشایی مرزهای تجاری مشترک با اقلیم کردستان، در هفته اخیر با بازگشایی مرز شلمچه و همچنین سومار به صورت محدود موافقت کند و به زودی روند صادرات ایران از این مرزها به عراق از سر گرفته شود.

با همکاری وزارت بهداشت، وزارت راه و شهرسازی، گمرک ایران و دیگر نهادهای دست اندرکار و مرتبط، برخی پروتکل‌ها و تدابیر بهداشتی برای کاهش تسری ویروس کرونا در مرزهای تجاری با کشورهای همسایه از جمله عراق اتخاذ شد که نقش مهمی در بازگشایی مجدد مرزها ایفا کرد.

طبق برآوردهای صورت گرفته میزان تجارت مشترک میان ایران و عراق بیش از ۱۰ میلیارد دلار است و دو کشور در سال‌های گذشته هدف گذاری رساندن این تجارت به ۲۰ میلیارد دلار را انجام داده‌اند. بخش قابل توجهی از این تجارت مشترک را صادرات غیرنفتی ایران به عراق تشکیل می‌دهد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      وای به حال مردم ایران منبعد تمام مواد غذای به عراق صادر و بدست مردم چیزی گیر نمی انوقت دولت اعلام می کند در کشور کمبود ارز داریم چون آقازاده ها ارز صادرات به عراق را به جیب خودشان می برند

      پاسخ ها

      • ******* shanjani ******

        ..می بخشید.. واردات مااز عراق شامل چه چیزهایی میباشد؟؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج