محتوای حمایت شده
سوالات متداول جراحی ثانویه (ترمیمی) بینی
جراحی ثانویه بینی زمانی مورد نیاز است که فرد به هر دلیلی پس از عمل اول بینی خود دچار مشکل است و یا از آن رضایت ندارد در این صورت جراح عمل ترمیم بینی را برای فرد انجام میدهد. در ادامه به سوالات متداول جراحی بینی ترمیمی پاسخ داده شده است.
در صورتی که فردی پس از انجام عمل اولیه خود به دلایل مختلف دچار مشکل باشد به عنوان مثال نتواند به راحتی نفس بکشد و یا از فرم بینی خود رضایت نداشته باشد نیاز است که مجدداً بینی خود را عمل کند که به آن جراحی ترمیمی بینی یا جراحی ثانویه بینی گفته میشود. در ادامه این مطلب به سوالات متداول و روشهای انجام عمل بینی ثانویه پرداخته شده است.
اگر از بینی جراحی شده خود راضی نیستید برای مشاوره با دکتر مجید لاهوتی تماس بگیرید.
جراحی ثانویه بینی چیست؟
جراحی ثانویه بینی که به آن رینوپلاستی ثانویه هم گفته میشود، نوعی عمل جراحی است که بعد از انجام رینوپلاستی اولیه (جراحی اولیه بینی) برای اصلاح یا بهبود نتایج آن انجام میگیرد. دلایل انجام جراحی ترمیمی بینی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- اصلاح نواقص یا عیوبی که بعد از جراحی اولیه باقی ماندهاند یا ایجاد شدهاند، مانند عدم تقارن، انحراف، یا نمای نامطلوب بینی.
- کاهش یا افزایش سایز بینی.
- اصلاح مشکلات تنفسی مرتبط با بینی.
- برداشتن یا اصلاح برشها و اثرات جانبی جراحی اول.
نکات مهمی که در مورد جراحی ثانویه بینی باید بدانید آن است که این عمل معمولا پیچیدهتر است چون بافتهای بینی تغییر یافته و ممکن است زخمهای قبلی یا تراکم بافت وجود داشته باشد. به همین دلیل نیاز به مهارت و تجربه بالای جراح پلاستیک صورت و بینی دارد. همچنین مدت زمان نقاهت این جراحی ممکن است کمی بیشتر باشد و نتیجه نهایی معمولا چند ماه بعد مشخص میشود.
جراحی ثانویه بینی با چه روشهایی انجام میشود؟
جراحی ثانویه یا جراحی ترمیمی بینی به دلیل بافتهای آسیب دیده، ناهنجاریهای ایجاد شده و زخمهای به جا مانده از جراحی قبلی از چالشیترین عملهای زیبایی است. از این رو به چندین روش انجام میشود:
ریکانالیزاسیون سپتوم بینی
زمانی که تیغه میانی بینی که سپتوم نام دارد نیاز به اصلاح و بازسازی داشته باشد ریکانالیزاسیون سپتوم بینی انجام میشود. این عمل زمانی مورد نیاز است که تیغه میانی بینی بر اثر ضربه پس از عمل اولیه یا حین جراحی در همان عمل اول دچار آسیب شده باشد. این آسیب به تنفس بیمار صدمه زده و او را هنگام غذا خوردن، خوابیدن و فعالیت روزانه با مشکل روبرو میکند. در فرآیند ریکانالیزاسیون سپتوم بینی جراح از طریق برشهای داخلی بینی به سپتوم دسترسی پیدا کرده و انحرافات یا آسیبهای آن را اصلاح میکند. در طی فرآیند جراحی ترمیمی بینی ممکن است پزشک برای تقویت ساختار بینی به غضروفهای خود بیمار یا غضروف مصنوعی احتیاج پیدا کند. این عمل مخصوصاً پس از عمل ناموفق اولیه بینی و بروز مشکلات تنفسی به کار میرود.
ترمیم ساختار بینی
زمانی که بینی دچار انحراف، افتادگی نوک بینی یا مشکلات تنفسی شده باشد نیاز است که ساختار بینی مجدد ترمیم شود. برای رفع موارد یاد شده جراح برای تقویت ساختار بینی به پیوند غضروف نیاز دارد که از گوش یا دنده بیمار این غضروف تامین میشود. در صورتی که جراح نیاز بیشتری به غضروف داشته باشد ممکن است از غضروف مصنوعی نیز در فرآیند عمل بهره ببرد. متناسب با نیاز و با توجه به ساختار بینی جراح ممکن است در فرآیند جراحی ترمیمی بینی از پروتزهای سخت یا نرم استفاده میکند.
ترمیم ناهنجاریهای بینی
جراحی ثانویه بینی تمام ناهنجاریهایی که فرد در ناحیه بینی با آن درگیر است را رفع میکند. مشکلاتی اعم از مشکلات ساختاری، عملکردی، انحراف تیغه داخلی، افتادگی نوک بینی، رفع قوز بینی، عدم تقارن سوراخهای بینی و مشکلات تنفسی و .... . فرآیند عمل ترمیم ناهنجاریهای بینی ترکیبی از پیوندهای مختلف مانند پیوند غضروف است که از نواحی مانند گوش و دنده برداشته شده و ساختار بینی را بازسازی میکند. فرآیند جراحی ترمیمی بینی پیچیدگیهای خاص خود را دارد و نتیجه کار به طور جدی به مهارت، تخصص و تسلط جراح بستگی دارد.
جراحی ثانویه بینی برای چه کسانی ضرورت دارد؟
اگر کسی از جراحی اولیه بینی خود ناراضی باشد، جراحی ثانویه بینی میتواند فرصتی دوباره برای رسیدن به ظاهری ایده آلتر باشد. ضمنا شما باید یک تا دو سال بعد از جراحی اولیه بینیتان صبر کنید تا التیام کامل صورت بگیرد.
- کوتاهی بینی
- قوز بینی
- دفرمه شدن بینی
- مشکلات تنفسی
- کجی یا پیچ خوردگی بینی
- غیرمعمول به نظر رسیدن نوک بینی
- اسکارهایی که به چشم میآیند
- فرورفتگی پل بینی
- عدم تقارن سوراخهای بینی
- بینی بزرگ
علت عدم موفقیت در جراحی اولیه بینی چیست؟
اگر جراحی اولیه توسط فردی غیرمتخصص و به روشی غیراصولی انجام شود عمل اولیه بینی با شکست مواجه شده و نیاز به جراحی ترمیمی بینی است:
- برنامه ریزی نادرست قبل از درمان
- برش دادن در قسمتی پایینتر از حد معمول
- بیش از اندازه برداشتن غضروف و استخوان از پل بینی
- آسیب به غضروف نوک بینی
- استفادهی ناکافی یا غیرضروری از پیوند پوست
- بیش از اندازه برداشتن از غضروف تیغه بینی
بهترین زمان مناسب برای جراحی ثانویه بینی چه زمانی است؟
بینی پس از هر بار عمل بین شش تا دوازده ماه نیاز دارد تا ورم اولیهاش از بین برود. در این بازه زمانی استخوان و غضروف نیز در جای خود محکم شده و جوش میخورند پوست نیز با غضروف جدید سازگاری پیدا کرده و در جای خود مستحکم میشود. در مواردی نادر ممکن است این بازه زمانی بین 18 تا 24 ماه به طول انجامد. در این فاصله که بینی نیاز به بازیابی ساختار استخوانی و ترمیم بافتهای خود دارد هیچ گونه عمل جراحی روی آن یا اطراف بینی انجام نمیشود. با این توضیحات میتوان به راحتی نتیجه گرفت که نزدیک ترین زمان مناسب برای جراحی ثانویه بینی بعد از گذشت 6 تا 12 ماه است.
جراحی ثانویه بینی چه مزایایی دارد؟
هر چند جراحی ثانویه بینی سختتر و پیچیدهتر است. با این حال مزایایی دارد که فرد را برای انجام آن متقاعد میکند. این مزایا عبارتند از:
- جوانسازی و بهبود ظاهر صورت
- ترمیم بینی جراحی شده یا جراحی ثانویه بینی با هدف فرم دهی دوباره به بینی با نتیجهی چهرهای جوانتر و متعادلتر
- بهبود تنفس :رینوپلاستی ترمیمی یا جراحی ثانویه بینی عملی است که همراه با جراحی انسداد بینی یا سپتوپلاستی انجام میشود تا انسدادهای بینی که ممکن است به دلیل جراحی اولیه بینی رخ داده باشند، برطرف شوند..
- تکمیل تقارن:چهره جراحی ثانویه بینی به منظور اصلاح بالبوس نوک بینی، انحنا و کجی بینی و سایر مشکلات صورت انجام میشود که میتواند تقارن چهره را کاملتر کند
- تقویت اعتماد بنفس: جراحی ثانویه بینی، ظاهر و فرم بینی را بازسازی میکند، در نتیجه اعتماد بنفس بیشتری برای بیمارانی که نگرانی بابت چهرهی خود دارند به ارمغان میآورد.
جراحی ثانویه بینی چگونه انجام می شود؟
جراحی ترمیمی بینی به مراتب پیچیدهتر و دشوارتر از جراحی اولیه است زیرا امکان از بین رفتن بافت بینی وجود دارد. جراحی ثانویه بینی مطابق با مراحل زیر انجام میشود:
بررسی نتایج جراحی اولیه
برای انجام جراحی ثانویه بینی در ابتدا پزشک باید نتایج حاصل از جراحی اولیه را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهد و بعد از صحبت با مراجع، ایرادات بینی را شناسایی کند. این اقدامات در جلسه مشاوره حضوری انجام میشود.
اعمال بیهوشی
بعد از بررسی ایرادات بینی و در روز جراحی، پزشک با اعمال بیهوشی جراحی ترمیمی بینی را آغاز میکند. استفاده از بیحسی در جراحی ثانویه بینی میتواند خطرناک باشد به همین دلیل اعمال بیهوشی بسیار مهم و ضروری است.
ایجاد برش
بعد از بیهوشی کامل بیمار، برشهایی در نواحی مشخص شده در بینی ایجاد میشود تا پزشک به ساختار درونی بینی دسترسی داشته باشد.
اصلاح فرم بینی
بعد از دسترسی به بخش درونی بینی و بافتها حساس، تغییرات مورد نظر در بینی ایجاد میشود و جراحی ترمیمی بینی به پایان میرسد.
بخیه و پانسمان
بعد از اعمال تغییرات، برشهای ایجاد شده بخیه میشوند.
مراقبتهای لازم بعد از جراحی ثانویه بینی
در نظر داشته باشید که در کنار تسلط، مهارت و تخصص جراح مورد نظر که در نهایت جراحی ترمیمی بینی را انجام میدهد نتیجه نهایی به مراقبتهای لازم بعد از جراحی ثانویه بینی نیز بسیار وابسته است. این مراقبتها به این ترتیب هستند:
- برای کنترل ترشحات، از پارچههای نرم و تمیز استفاده کنید
- از مواد تحریک کننده مانند خمیر دندان استفاده نکنید
- از قرصهای ضد التهاب استفاده کنید
- داروهای تسکین دهنده درد را با تشخیص پزشک انتخاب کنید
- بیشتر دراز بکشید و سر خود را به طرف بالا نگه دارید
آیا جراحی ثانویه بینی همان سپتوپلاستی است؟
هر چند هر دو عمل جراحی یعنی جراحی ثانویه بینی و سپتوپلاستی روی بینی انجام میشوند اما تفاوتهایی با یک دیگر نیز دارند. سپتوپلاستی یک عمل درمانی با هدف اصلاح انحراف تیغه داخلی بینی است و جراحی ترمیمی بینی عملی است که بعد از شکست عمل اولیه و عدم رسیدن به اهداف مورد نظر انجام میشود. ممکن است به دلیل آسیبهای وارده به ساختار بینی پس از عمل اول، سپتوپلاستی نیز در عمل ترمیمی انجام شود. اما در صورتی که هیچ گونه جراحی روی بینی انجام نشود، جراحی ترمیمی بینی موضوعیتی ندارد.
جراحی ثانویه بینی چه تقاوتی با جراحی اولیه دارد؟
به طور کلی در بیان تفاوت جراحی ثانویه بینی و جراحی اولیه باید گفت جراحی ثانویه بینی یا جراحی ترمیمی بینی به دلیل اصلاح بافتهای آسیب دیدهی بیشتر به نسبت جراحی اولیه پیچیدهتر است. به دلیل همین پیچیدگی باید گفت انجام جراحی ثانویه بینی نیازمند مدت زمان بیشتری است. همچنین مراجعانی که برای انجام جراحی ترمیمی بینی اقدام میکنند باید انتظار نتایج واقع بینانهتری داشته باشند.
جراحی ثانویه بینی چه عوارضی دارد؟
رینوپلاستی ترمیمی یا جراحی ثانویه بینی ریسکهای کمتری دارد، اما به هر حال عوارض ناشی از جراحی ثانویه بینی میتواند شامل موارد زیر بشود:
- خونریزی
- واکنش منفی نسبت به بیهوشی
- انسداد بینی
- عفونت
- از دست دادن موقتی حس بویایی
- اسکار
- از دست رفتن پوست
نتایج جراحی ثانویه بینی چگونه است؟
کلید ِ طبیعی به نظر رسیدن رینوپلاستی، آناتومی بینی خود شماست! نژاد و جنسیت شما نقش مهمی در خلق بینیای دارد که واقعا متناسب با صورتتان باشد. مسئله، خلق یک بینی کامل نیست؛ بلکه خلق یک بینی است که برای صورت شما مناسب باشد. یک جراح پلاستیک متبحر، ساختار استخوانی، لبها، چانه، گردن و زیر چشمهایتان را بررسی میکند، زیرا این مولفهها هر کدام باید در تناسب با بینیتان باشند. در نهایت، چشمهای شما باید تمرکز چهرهتان باشند. وقتی کسی به شما نگاه میکند، طبیعتا باید تمرکزش معطوف چشمهایتان شود و این نتیجه یک جراحی ترمیمی بینی طبیعی است. شما باید صاحب یک بینی باشید که تعادل کاملی بین تمام مولفههای فیزیکی شما برقرار نماید.
آیا قبل از جراحی ثانویه بینی، جلسه مشاوره لازم است؟
جراحی ثانویه بینی یا جراحی ترمیمی بینی میتواند نسبتا معمولی یا بینهایت پیچیده باشد؛ مهمترین اصل برای قدم نهادن در این مسیر مشورت با پزشک متخصص و توجه به موارد زیر است:
- میزان اختلال ایجاد شده در جراحی اولیه بینی
- مقدار تیغهی برداشته شده طی جراحی اولیه بینی
- خصوصیات پوستتان
- کیفیت راههای هوایی بینیتان
هزینه جراحی ثانویه بینی چقدر است؟
هزینه نهایی جراحی ترمیمی بینی نسبت به عمل اول هزینه بالاتری دارد مگر اینکه توسط همان پزشک عمل اول انجام شود که در شرایطی پزشک قبول میکند از دستمزد خود صرف نظر کند. با این حال بسته به پیچیدگی و صرف زمان بیشتر هزینه جراحی ثانویه بینی میتواند از 60 تا 155 میلیون تومان شروع شود.
سوالات متداول
برای آشنایی بیشتر با جراحی ثانویه بینی بهتر است برخی از سوالات متداول درباره این جراحی را بررسی کنید:
در صورت شکسته شدن بینی بعد از جراحی اولیه بینی، آیا به جراحی ثانویه بینی نیاز هست؟
اگر بعد از رینوپلاستی اولیه بینیتان بشکند، لزوما به جراحی ثانویه بینی نیاز ندارید. موقعیت هر بیماری متفاوت است، اما برخی از افراد ممکن است در صورت شدید بودن ترومای بینی به جراحی ترمیمی بینی نیاز داشته باشند.
چه اطلاعاتی لازم است برای جراحی بینی ثانویه در اختیار پزشک قرار گیرد؟
برای اینکه بیشترین اطلاعات لازم را طی جلسه مشاوره جراحی ثانویه بینی در اختیار جراحتان قرار دهید، بهتر است در صورت امکان، عکسهای پیش از جراحی اولیه بینی و گزارش عمل را از جراح اولیه بینیتان بگیرید.
آیا ریکاوری بعد از جراحی ثانویه بینی شبیه ریکاوری بعد از جراحی اولیه بینی است؟
به طور کلی، ریکاوری جراحی بینی چه اولیه باشد و چه ثانویه، یکسان است. اما تورم و کبودی بعد از جراحی ثانویه بینی ممکن است کمی بدتر باشد و نیاز به مدت زمان بیشتری برای التیام داشته باشد، زیرا بینی قرار است از یک عمل دوم ریکاوری شود.
بعد از جراحی ثانویه بینی، بخیهها چه زمانی کشیده میشوند؟
بخیهها به طور کلی حدود ۶ تا ۸ روز بعد از جراحی ترمیمی بینی کشیده میشوند.
منابع: drfarrior ، facialplasticsbh
دکتر مجید لاهوتی
دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران
برای مشاوره کلیک کنید.
همین حالا تماس بگیرید.

برای مشاهده نمونه جراحیهای دکتر مجید لاهوتی وارد اینستاگرام شوید.
خیابان دکتر شریعتی، خیابان ظفر، بعد از کوچه بامداد، روبروی برگر ذغالی، پلاک ۵۷، واحد ۹، طبقه ۳
نظر کاربران
دکتر خوب در این زمینه میشناسید لطفا معرفی کنید
پاسخ ها
آره یه دکتر خیلی خوب بوشهر هست کارش حرف نداره
اگه کسی فوق تخصص خوب تو این زمینه میشناسه معرفی کنه
ترمیم بینی گوشتی
نمیشناسم