۱۰۳۴۴۸۷
۴ نظر
۵۰۰۸
۴ نظر
۵۰۰۸
پ

برای فرهنگ شریف

تا آخرین لحظه از تارش جدا نشد!

فرهنگ شریف را استاد بداهه نوازی تار می دانند. او اواخر عمر دچار بیماری شد و بدنش به مرور تحلیل رفت، اما روح و جسمش تا آخرین لحظه مشتاقانه تار را طلب می کرد.

خبرگزاری ایسنا: فرهنگ شریف را استاد بداهه نوازی تار می دانند. او اواخر عمر دچار بیماری شد و بدنش به مرور تحلیل رفت، اما روح و جسمش تا آخرین لحظه مشتاقانه تار را طلب می کرد.
تا آخرین لحظه از تارش جدا نشد!
امروز ـ دوشنبه ـ ۱۷ شهریور ماه سالروز درگذشت فرهنگ شریف، آهنگساز و از اساتید تارنوازی صاحب سبک است.
فرهنگ شریف زاده‌ی خطه شمال کشور بود. در اول فروردین ۱۳۱۰ در آمل مازندران چشم به جهان گشود، اما خیلی زود با پدر و مادرش به تهران نقل مکان کرد. شریف این شانس را داشت که پدرش اهل ذوق بود و با اهالی هنر رفت‌وآمد داشت. او نیز علاقه‌اش را به موسیقی از دوران کودکی نشان داد و گاهی به ساز پدرش دستبرد می‌زد.
فرهنگ شریف دارای نشان درجه یک هنری معادل دکتری، از چهره‌های ماندگار موسیقی، نوازنده و بداهه نواز تار بود. این هنرمند ۱۷ شهریور ۱۳۹۵ پس از یک دوره بیماری سخت در سن ۸۵ سالگی از دنیا رفت و داغ زخمه‌هایش را بر دل تار گذاشت. او در شش‌ماه آخر زندگی‌اش نزدیک به ۱۵ بار در بیمارستان بستری شد.
فرهنگ شریف در کارنامه هنری خود با خوانندگانی چون گلپا، ایرج، تاج اصفهانی، دلکش، غلامحسین بنان، محمدرضا شجریان، علیرضا افتخاری، محمود محمودی خوانساری، حسام الدین سراج و ... همنوازی داشت و در چند فستیوال بین‌المللی از جمله فستیوال موسیقی برلین حاضر شد. او چند سالی را در دانشگاه‌های آمریکا به آموزش موسیقی مشغول بود.
پیشتر همسر فرهنگ شریف (منصوره رضایی) درباره این هنرمند به ایسنا گفته بود: «هنگامی که بیماری او شدت گرفت و در اوج کسالت جسمی بود، تنها چیزی که از او جدا نمی‌شد، موسیقی و تار بود، تا اینکه در شش‌ماه آخر زندگی اش که دیگر دست‌هایش توان نداشت ساز را نگه دارد؛ اما در این هنگام نیز درخواست می‌کرد، آثارش را برایش پخش کنیم.»
نکته برجسته هنر شریف را در این می‌دانند که شیوه نوازندگی‌اش منحصر به خودش بود و شباهتی به شیوه نوازندگی استادانش نداشت. بر صاحب سبک بودن او تاکید دارند و ابداعاتش در نحوه انگشت‌گذاری و مضراب‌زنی در نقاط مختلف سیم‌های تار را از ویژگی‌های نوازندگی او می‌دانند.
شریف تار را نزد علی‌اکبرخان شهنازی تمرین کرد و تعلیم دید. او به‌دلیل دوستی پدرش با عبدالحسین شهنازی، برادر علی‌اکبرخان شهنازی که در نواختن تار از پدرش، آقا حسینقلی، بهره برده بود، بر ردیف موسیقی ایرانی نیز مسلط شد. فرهنگ شریف معتقد بود که همواره تحت تأثیر ساز عبدالحسین‌خان بوده و از سبک او الهام گرفته است.
در این قسمت می‌توانید ویدیویی از تارنوازی این استاد فقید موسیقی را تماشا کنید:
تا آخرین لحظه از تارش جدا نشد!
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • مردم

      هر چی میخوای ببری ببر گیتارو با خودت نبر

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خخخخ

    • شاکر

      روحش شاد و یادش گرامی

    • بدون نام

      خریت وبلاهت و فضاحت وحماقت و ریاکاری و حقه بازی و نادانی

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج