۱۰۵۲۲۷۱
۲ نظر
۵۰۱۷
۲ نظر
۵۰۱۷
پ

جعلیاتی به نام «کوروش»

در فضای مجازی متن‌هایی منتسب به «کوروش» دست به دست می‌شود که هرگز توسط او گفته نشده و جعلی است.

ایسنا: فقط شاعران و نویسندگان نیستند که اسم‌شان به جعلیاتی گره می‌خورد تا عده‌ای از این طریق برای خود شاید شهرتی به دست بیاورند.

در فضای مجازی جمله‌ها و متن‌هایی را می‌بینیم که با نام «کوروش» دست به دست می‌شوند اما واقعیت این است که این‌ها هم همانند هزاران متن دیگر که به اسامی شناخته‌شده نسبت داده می‌شوند، جعلیاتی بیش نیستند.

کمپین مبارزه با نشر جعلیات هم‌زمان با هفتم آبان‌ماه که از آن به عنوان «روز کوروش» یاد می‌شود و البته همین عنوان هم همواره با چالش‌هایی مواجه بوده، یکی از این متن‌های جعلی را با عنوان «سخن کوروش بزرگ به دخترش آتوسا» منتشر کرده است که در پی می‌آید: هیچ‌گاه چشمانت برای کسی که معنی نگاهت را نمی‌داند گریان مکن، قلبت را خالی نگه‌دار و اگر روزی خواستی کسی را در قلبت راه دهی، سعی کن فقط یک نفر باشد، به او بگو که تو را بیشتر از خودم و کمتر از خدا دوست دارم؛ زیرا به خدا اعتقاد دارم و به تو نیاز. چهار چیز را هرگز فراموش نکن: ۱. به همه نمی‌توانی کمک کنی. ۲. همه چیز را نمی‌توانی عوض کنی. ۳. همه تو را دوست نخواهند داشت ۴. همه را نمی‌توانی راضی نگه داری... پس زندگی کن، آن‌گونه که خودت می‌خواهی.

جعلیاتی به نام «کوروش»

این کمپین همچنین در توضیحی نوشته است: ترجمه منشور «کوروش کبیر» تنها مکتوبی است که از او باقی مانده، و باقی جمله‌های منسوب به «کوروش» جعلی هستند.

گفته می‌شود که «استوانه کوروش» یا «منشور کوروش» لوحی از گل پخته ‌است که در سال ۵۳۸ پیش از میلاد به فرمان «کوروش» هخامنشی نگاشته شده ‌است. «استوانه کوروش» در ماه مارس ۱۸۷۹ میلادی (برابر با اسفند - فروردین ۱۲۵۷/۸ خورشیدی) توسط هرمزد رسام در جریان کاوش‌های او در بابل، بر تپه موسوم به «عَمران» پیدا شد. پس از آن نیز بخش‌هایی از نسخه دیگری از متن استوانه بر روی دو قطعه لوح گلی در مجموعه بابلی موزه بریتانیا شناخته شده ‌که بازمانده نسخه بایگانی‌شده همین استوانه است. نیمه نخست این لوح از زبان رویدادنگاران بابلی است و در نیمه پایانی آن، سخنان و دستورهای کوروش به‌ زبان و خط میخی اکدی (بابلی نو) نوشته شده‌ است.

ترجمه «منشور کوروش» را که از متن اصلی بابلی توسط شاهرخ رزمجو به فارسی برگردانده شده است می‌توانید از این‌جا ببینید.

هفتم آبان چند سالی است به نام کوروش و بزرگداشت این پادشاه ایرانی گره خورده است. به باور گروهی، این روز بر پایه منابع تاریخی یونانیان، زادروز کوروش است. عده‌ای دیگر نیز آن را روز فتح بابل به دست کوروش می‌دانند. اما برخی نیز پایه این عقاید را دست‌کاری‌شده می‌دانند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ************shanjani ********

      ... اصلا".. پادشاهی به نام کوروش کبیر وجود خارجی نداشته است..!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بروتاریخ بخوان وبدانکه کوروش وداریوش ومهردادازپادشاهان بنام بوده اند.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج