طرز تهیه کته عدس بدون گوشت؛ به‌صرفه و خوشمزه
۱۰۷۱۹۵۴
۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۶
۸۳۳۷
در این مطلب، با دستور پخت عدس پلو کته‌ای و بدون گوشت به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.

وب‌سایت فیدیا: عدس پلو یکی از غذا‌های اصیل و خوشمزه ایرانیه و به روش‌های مختلفی طبخ میشه. عدس پلوی ساده یکی از این روش‌ها هست. اما چگونه عدس پلو ساده درست کنیم؟ در ادامه با دستور پخت عدس پلو کته‌ای و بدون گوشت به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.

طرز تهیه کته عدس بدون گوشت

مواد لازم برای ۴ نفر

  • برنج دو پیمانه
  • عدس دو پیمانه
  • پیاز بزرگ دو عدد
  • کره پنجاه گرم
  • آب زعفران دو قاشق غذاخوری
  • نمک یک قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه یک قاشق چای‌خوری
  • پودر گشنیز نصف قاشق چای‌خوری
  • پود هل نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر گل محمدی نصف قاشق چای‌خوری
  • زیره یا زیره سبز نصف قاشق چای‌خوری (به دلخواه)
  • پودر دارچین دو قاشق چای‌خوری
  • کشمش نصف پیمانه (به دلخواه)
  • خرما ده عدد (به دلخواه)
  • تخم‌مرغ چهار عدد (به دلخواه)

طرز تهیه کته عدس بدون گوشت

طرز تهیه کته عدس بدون گوشت

طرز تهیه

مرحله اول: برنج رو از حدود یک ساعت قبل با کمی نمک خیس کنید. میزان آب برنج بستگی به نوع برنجتون داره. اما به دلیل اینکه قراره عدس پلوی کته‌ای درست کنیم، بهتره آب برنج رو از حد معمول کمی کمتر بریزید.

مرحله دوم: عدس رو به همراه مقداری آب داخل قابلمه بریزید. مقدار آب باید به اندازه‌ای باشه تا عدس نیم پز بشه. ابتدا به اندازه‌ای آب بریزید تا روی عدس رو حدود یک سانتی‌متر آب باشه. قابلمه رو روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا آب عدس به طور کامل تبخیر شه. اگه عدس هنوز نیم‌پز نشده بود کمی آب حوش اضافه کنید و دوباره صبر کنید تا آب عدس تبخیر شه.

مرحله سوم: پیاز رو به صورت خلالی خرد کنید داخل ماهیتابه بریزید. وقتی که پیاز سبک شد و آبش کشیده شد، کره و مقداری روغن اضافه کنید و پیاز رو تفت بدید تا طلایی شه. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه‌ها گرفته شه.

مرحله چهارم: در این مرحله، برنج رو روی حرارت قرار می‌دیم و وقتی به جوش اومد پیاز داغ و عدس رو به همراه پودر تخم گشنیز، پودر گل، زیره و دارچین به برنج اضافه می‌کنیم. وقتی آب برنج کشیده شد، برنج رو با استفاده از دمکنی دم می‌گذاریم. در صورتی که خواستید ته دیگ نونی یا ته دیگ سیب‌زمینی داشته باشید، وقتی آب برنج کشیده شد، کف یک قابلمه دیگه رو که داغ شده کمی چرب کنید و ته دیگ مورد نظرتون رو آماده کنید و بعد برنج رو قبل از دو گذاشتن به قابلمه جدید منتقل کنید و بعد دم بگذارید.

مرحله پنجم: در این مرحله، در صورت دلخواه، کشمش و خرما رو داخل یک ماهیتابه به همراه مقداری کره با روغن تفت بدید و کنار عدس پلو به ضورت دور چین سرو کنید، اما اگه طعم شیرین در غذا رو دوست ندارید می‌تونید عدس پلو رو به همراه تخم‌مرغ نیمرو نوش جان کنید.

طرز تهیه کته عدس بدون گوشت

فوت و فن‌ها

راز‌های خوشمزه شدن عدس پلوی بدون گوشت رو میشه در چند نکته خلاصه کرد:

  • پیاز داغ به اندازه کافی در خوشمزه شدن عدس پلو بدون گوشت اهمیت زیادی داره.
  • مخلوط کردن مواد در زمان به حوش اومدن برنج باعث میشه طعم مواد به طور کامل به خورد هم بره و عدس پلوی خوشمزه‌تری داشته باشید.
  • استفاده از زعفران در درست کردن پیاز داغ تأثیر زیادی تو بهتر شدن طعم عدس پلو داره.
  • برای درست کردن عدس پلوی بدون گوشت، از رب گوجه‌فرنگی در پیاز داغ استفاده نکنید.
  • مهم‌ترین راز خوشمزه شدن عدس پلوی بدون گوشت استفاده از ادویه‌ها (تخم گشنیز، پودر گل، پودر هل و زیره) و به ویژه پودر دارچین هست.
انتشار یافته: 9
در انتظار بررسی:0
Iran (Islamic Republic of)
10:42 - 1399/10/03
فکر کنم تا انتهای سال چریدن علف رو هم باید یاد بگیریم
Iran (Islamic Republic of)
12:59 - 1399/10/03
گوشت که نداره جای برنج از آرد استفاده کنیم که کلی مقرون به صرفه تر هم میشه.
البته با توجه به مواد اولیه که نمیشه ارزون تهیه کرد...
کلا از آب و آرد و نمک در فر گاز یا قبلمه استفاده بفرمایید با چای و شکر نوش جان فرمایید تا گوشت ت ت ت شود به تن مبارکتان.
Iran (Islamic Republic of)
13:24 - 1399/10/03
بعد اندی باید مثل چینی ها باید دستورپخت کرم وسوسک روهم بدید
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
خخخخخخخخخخخخخ
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
خصوصا با معاشرت بیشتر با کشور دوست و برادرکشور چین
Iran (Islamic Republic of)
05:00 - 1399/10/05
مگر مجبورید بنویسید به صرفه که مردم مسخره تان کنند؟ می تواند بنویسید سالم یا باب میل گیاهخواران
Iran (Islamic Republic of)
17:26 - 1399/10/11
بنظرم گوشت بریزید به صرفه ترباشه خخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
13:11 - 1399/10/14
برای تنوع خوبه همش که نباید غذاها گوشتی باشه باید کم کم عادت کنیم به این وضعیت قحطی هنوزم هست
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج