۱۰۷۶۲۳۶
۱ نظر
۵۰۱۱
۱ نظر
۵۰۱۱
پ

کرونا شاید منجر به خونریزی‌های کوچک مغزی شود

محققان در انستیتوی ملی سلامت در آمریکا به این نتیجه رسیده اند که بیماری «کووید ۱۹» منجر به خونریزی‌های کوچک در مغز بیماران می‌شود.

عصر ایران: به گزارش یورونیوز؛ دانشمندان نتیجه جدیدترین بررسی های خود از تاثیر ابتلا به ویروس کرونا بر مغز را روز چهارشنبه در نشریه علمی «ژورنال پزشکی نیوانگلند» منتشر کردند. آنها بافت هایی از ساختار معروف به «پیاز بویایی» (Olfactory bulb) و ساقه مغز ۱۹ بیماری را که بین ماه های مارس و ژوئیه سال گذشته میلادی در آمریکا بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند بررسی کردند.

ساقه مغز قسمتی از دستگاه عصبی مرکزی است که در بخش پائینی مغز قرار داد. وظیفه ساقه مغز کنترل تنفس و ضربان قلب است. «پیاز بویایی» نیز ساختاری است که در قسمت جلوی مغز قرار داد و به حس بویایی و تشخیص بوها کمک می کند.

دانشمندان با انجام تصویرسازی تشدید مغناطیسی (ام آر ای) بر روی بافت های متعلق به ۱۹ بیمار جان باخته بر اثر ابتلا به «کووید ۱۹» دریافتند که این بافت ها به شکلی غیرعادی آسیب دیده اند. به گفته محققان انستیتوی ملی سلامت آمریکا دلیل آسیب های وارده به بافت های «پیاز بویایی» و ساقه مغز خونریزی های کوچک در این بافت ها بر اثر پاره شدن رگ های کوچک بوده است. خونزیزی های کوچک اینچنینی می تواند واکنش سیستم ایمنی بدن را به دنبال داشته باشد. این در حالی است که در بافت های بررسی شده اثری از ویروس «سارس کوو ۲» (SARS-CoV-۲) که عامل بیماری «کووید ۱۹» است یافت نشد.

محققان انستیتوی سلامت آمریکا به همین دلیل نتیجه گرفته اند که آسیب های وارده به «پیاز بویایی» و ساقه مغز بیماران بر اثر حمله مستقیم ویروس کرونا به این بافت ها پدید نیامده است. آنها از واکنش التهابی بدن به ویروس کرونا به عنوان عامل احتمالی آسیب های وارده به بخش هایی از مغز بیماران یاد کرده اند.

دانشمندان امیدوار هستند که درک بهتر از ساز و کار واکنش بدن انسان به ویروس کرونا بتواند به آنها برای معالجه بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» کمک کند. بیماری همه گیر «کووید ۱۹» هر چند از اساس یک بیماری دستگاه تنفسی محسوب می شود اما مبتلایان ممکن است از اختلالات عصبی مانند سردرد، روان آشفتگی، اختلال شناختی، گیجی، خستگی و لطمه به حس بویایی نیز رنج ببرند. بیماری «کووید ۱۹» همچنین ممکن است منجر به سکته مغزی و دیگر آسیب های عصبی بشود.

پیش از این نیز نتیجه چند تحقیق نشان داده بود که بیماری «کووید ۱۹» ممکن است واکنش التهابی و آسیب های عروقی را به دنبال داشته باشد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • 3ید ابولقاسم انوشه

      کسی نمیتواند از اسرار خداوند سر در بیاورد علم هم تا حدی میتونه پیش بره بعضی وقتا باید دنبال صاحب تقدیر رفت

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج