برترینها: خبر خودکشی رضا که سالها پیش میهمان برنامه ماه عسل بود، قلبهای زیادی را به درد آورد، در این میان، اما برخی به نقش احسان علیخانی و برنامه ماه عسل پرداختند و درباره این بخش ماجرا حرف و حدیثهای زیادی زده شد. این بخش از گزارش روزنامه «شهرآرا» را بخوانید:
در میان انبوه واکنش ها، کاربران زیادی هم انتقاد کرده بودند به تلویزیون و خود احسان علیخانی، اینکه چرا کودکی با شرایط رضا باید در یک بازه زمانی میهمان برنامه پرمخاطبی مثل «ماه عسل» بشود، مقابل چشم همه از سختیهای زندگی اش بگوید و بعد به دست فراموشی سپرده شود تا خبر خودکشی اش برسد. کاربری نوشته بود: «فقط سوژه پیدا کردین برای جذاب ترشدن برنامه تون. تهش چی شد؟» و دیگری از این گفته بود که: «فقط از این بچهها پله میسازن برای معروف شدن. چرا بعدش کسی به فکر این نبود که کمی اوضاع زندگی شون رو سهلتر کنه؟» فرد دیگری از این گفت که: «چرا همون موقع براش کاری نکردن؟ فقط آوردنش توی تلویزیون بیننده جذب کنن؟» در این میان بودند افراد دیگری که از بعد مخالف به ماجرا نگاه میکردند.

کاربری نوشته بود: «علیخانی و ماه عسل در حد توان همیشه برای مهمونا تلاش کردن تا حال خوبی از ماه عسل براشون به یادگار بمونه. اتفاقی که الان هم سعی میکنه با برنامه عصر جدید رخ بده. اما خب بعضی وقتا شرایط اون جوری که باید پیش نمیره!» و شخص دیگری از این گفته بود که رضا و خانواده اش از محلی که زندگی میکردند رفتند و خانه جدیدی هم برایش اجاره کرده بودند. این اتفاق حالا علاوه بر رضا، احسان علیخانی و «ماه عسل» را هم دوباره بر سر زبانها انداخته و این انتظار ایجاد شده که علیخانی حتی اگر شده است باید با یک متن اینستاگرامی به نوعی به این داستان وارد شود. اتفاقی که تا لحظه نگارش این متن هنوز رخ نداده است.
البته شب گذشته احسان علیخانی تلاش کرد با جوابیهای اینستاگرامی کمی ماجرا را شفاف کند، او نوشت:
درد اینجاست که “درد” را نمیتوان به کسی حالی کرد!درباره رضا، حضورش در ماهعسل، خبر خودکشیاش و این خبر غمناک و تلخ…خبری شوکهکننده و این میزان سنگین برای همه ما که او را دیده بودیم و از دلش خبر داشتیم…
رضا ۷ سال پیش مهمان ماهعسل شد. وقتی قرار شد موضوع کودکان کار، برای اولینبار در تلویزیون مطرح شود، رفقای جمعیت امامعلی که در زمینه بچههای کار فعالیت میکردند و دنبال تحصیل و آموزششان بودند، گروه ما را با تعدادی از این بچهها آشنا کردند، مستندی ساخته شد و بچههای جمعیت، با کسب اجازه از خانوادهها، تعدادی از بچهها را به برنامه آوردند تا همه -تاکید میکنم همه- دردهای زیر پوست شهر را ببینیم و کاری بکنیم؛ چه، کسانی که مسئولیت قانونی دارند و چه انسانهایی که از دستشان کاری برمیآید.
رضا جمله معروف “آرزویی ندارم، چون وقت نکردم بهش فکر کنم” را در برنامه گفت. همه دیدند و آن روز، تعداد زیادی پیگیر کمک و یاری او و امثال او شدند و رضا را پیدا کردند.چند روز بعدش، مهمان ویژهبرنامه عید فطر شد و گفت آرزو دارم از این محله برویم.
مهدی رحمتی و حنیف عمرانزاده با مردانگی، فراهم کردن خانه جدید را تقبل و خانهای برای رضا و خانوادهاش رهن کردند.اینکه چرا بعد از حدود یک سال با شکایت اهالی محل، مجبور به ترک آن خانه شدند بماند؛ که دردی بزرگتر است!
رضا با بچههای خانه ایرانی لب خط کار میکرد با کلی آرزوی جدید و عشق، تا مادرش به طور ناگهانی از دنیا رفت و او دچار شوک و غمی سنگین شد. دو بار دست به خودکشی زد و خانه ایرانی لب خط، رضا را کامل تحتنظر مددکار و روانشناس قرار داد و او قول داده بود هر وقت فکر خودکشی به ذهنش خطور کرد با مددکار صحبت کند.
دوباره رضا شروع کرد به درسخواندن و تمرین تئاتر. حتی بازی در چند تئاتر در خانه لب خط و کار کردن تا جایی که خودش دستگاهی بخرد و درآمدی بهتر داشته باشد.
رضا ازدواج کرد؛ در سن کم و با دختری کمسنتر و باز بحرانی جدید برای او.عکسهای رضا در زمین فوتبال و اجرای تئاتر و محل کار، نشان میدهد که عشق و امید به آینده در او زنده بود تا…البته هنوز مراجع قانونی علت فوت را رسما اعلام نکردهاند.
به دلایل حفظ حریم خصوصی و اخلاق، حتی رفقای خانه ایرانی لب خط هم نمیتوانند از مشکلات رضا و پیرامونش حرفی بزنند و باید در این داغ، شریک شد و گریست.چقدر در آن سالها تحت فشار بودیم که چرا اینقدر تلخ و غمگین شده برنامه؟! چرا از درد و رنج میگویید؟! رفقا میدانید چقدر بچههایی شبیه رضا در همین شهر زندگی میکنند؟!
سیدحسن موسویچلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران هم در اینباره در «آرمان ملی» نوشت: یکی از موضوعاتی که در جامعه نسبت به آنها حساسیت ایجاد میشود، موضوع آسیبهای اجتماعی است که هرچه افزایش بیشتری پیدا میکند، نگرانی نسبت به آنها بیشتر میشود. وقتی موضوع خودکشی مطرح میشود، با توجه به شرایط فرهنگی کشورمان این حساسیت به مراتب از درجه بالاتری برخوردار است. همچنین طبیعتا اگر افرادی که اقدام به خودکشی میکنند در سنین پایین یا کودکی باشند حساسیتها چندین برابر میشود و در همین راستا، واکنشهایی که نسبت به خودکشی اخیر صورت گرفت، امری غیرطبیعی نبود.
گرچه به شخصه معتقدم نباید خودکشیهایی از این دست را خیلی بزرگ کرد، چون چه بسا بزرگ کردن و زیاد پرداختن به این موضوع خودش تلنگری باشد برای کسانی که در شرایط شبیه این فرد هستند. ضمن اینکه خودکشی در بین کودکان و نوجوانان امری غیرطبیعی و فقط منحصر به کشور ما نیست و در همه جا دیده میشود. ولی وقتی فردی در این سن اقدام به خودکشی میکند، بدون شک مجموعهای از عوامل تاثیرگذار بودهاند، چون خودکشی پدیدهای تکعاملی نیست. از طرفی به دلیل وضعیت خاص این فرد که احتمالا چتر حمایت خانواده هم گسترده نبوده، میتوان گفت شناسایی نشانههایی که ممکن است چنین رفتارهایی از آنها سر بزند، بهواقع صورت نگرفته که معمولا نشانگان خاص خودشان را دارند. درحقیقت بیتوجهی مراقبان باعث میشود که این افراد بهموقع برای دریافت خدمات و مداخلات تخصصی ارجاع نشوند و در نتیجه با رفتاری که از خودشان بروز میدهند، مرگ را برای خودشان میپذیرند و انتخاب میکنند.

گرچه متاسفانه این نگرانی ناشی از شرایط بحرانی را دارم که در آن قرار گرفتیم که بیشتر شدن خودکشی در آینده بسیار قابل تصور باشد که البته امیدواریم اتفاق نیفتد. چون معمولا در بحرانها بویژه پس از بحران، بستگی به گستره، پوشش، تاثیرگذاری و... ظهور و بروز رفتارهایی که به حوزه آسیبهای اجتماعی برمیگردند مصرف موادمخدر، مشروبات الکلی و خودکشی زیادتر میشود و در جوامع و افرادی این موارد کمتر میشود که منابع حمایتی لازم باشد یا چتر حمایت بهگونهای باشد که افراد بحرانها را بهواسطه همین چتر حمایت با اطمینان بیشتری پشت سر بگذارند. در غیر اینصورت ظهور و بروز این نوع رفتارها، یک موضوع قابل پیشبینی و قابل تصوری در شرایط بحران هست.
علیخانی بدبخت فقط گفت اینا تو مملکت هستن نت ازش خوشم نمیاد ولی اون مقصر نیست تازه خیلیم کار خوبی کرده
علیخانی این چند سال که چه جوری برای رضا گذشت رو نوشته
و دین خودشو ادا کرده
باید دید مسئولان چه کمکی کردن
و خود مرحوم چه تلاشی کرده
علیخانی که بنگاه خیریه نزده
خواهشا اصلا فکر به این مسئولین کشور هم نکنید که انتظاری ازشون داشته باشید
همه میدونیم اینها از کجاها اومدن سواد و هنرشونو هم که همه دیدن
مردم ایران عادت کرده تو هر مسئله ای خودشو بندازه وسط و ندونسته نظرات کارشناسی بده
این مشکلات پایه ای هستند هزاران نفر در این جامعه بد تر از این مشکلات را دارند و باید برنامه هایی ساخته بشود که با زبانی نقادانه این مشکلات را ریشه یابی کند و ایم مطالبه رو در مردم ایجاد کند که از حکومت بخواهند بجای ترحج عدالت را برقرار کند که خود به خود با عدالت اجتماعی خیلی از مشکلات حل میشودند
که البته از رسانه ی میلی انحصاری نهایتا میشه برنامه هایی مثل ماه عسل رو توقع داشت نه برنامه درست و حسابی ...
هر چی بود گذشت
احساس سوختن به تماشا نمیشود / آتش بگیر نا بدانی چه میکشم
وظیفه مسئولین که از ثروتش که حق مسلمش خرج تحصیل و امکانات زندگی رو براش فراهم کنند فقیر از دردیوار میریزه
عدهای با شنیدن این اخبار بی تفاوت از کنار آن میگذراند، عدهای دیگر متأثر میشوند، اما آنچه که روشن است تقریباً 90 درصد از آن موارد مستقیما ناشی از مشکلات اقتصادی حاکم در جامعه ایران است که اگر بی پرده بخواهیم عامل و یا عاملین آن را معرفی کنیم همیشه پای ثابت آن مسئولان بیکفایت در دولت های مختلف بوده اند و هربار با فرافکنی تحریم های بین المللی را بهانه قرار میدهند تحریم های که آن هم حاصل بیتدبیری آنها است. و برای اکثریت مردم جامعه ایران خورد کننده،
حال سئوالی که برای همه ما پیش میآید این است که این وضعیت تا کجا ادامه خواهد داشت؟!
عدهای با شنیدن این اخبار بی تفاوت از کنار آن میگذراند، عدهای دیگر متأثر میشوند، اما آنچه که روشن است تقریباً 90 درصد از آن موارد مستقیما ناشی از مشکلات اقتصادی حاکم در جامعه ایران است که اگر بی پرده بخواهیم عامل و یا عاملین آن را معرفی کنیم همیشه پای ثابت آن مسئولان بیکفایت در دولت های مختلف بوده اند و هربار با فرافکنی تحریم های بین المللی را بهانه قرار میدهند تحریم های که آن هم حاصل بیتدبیری آنها است. و برای اکثریت مردم جامعه ایران خورد کننده،
حال سئوالی که برای همه ما پیش میآید این است که این وضعیت تا کجا ادامه خواهد داشت؟!
ايراد گرفتن خيلي كار راحتيه!
پوست شهر هستند که کنار شما
هستند ولی نمی بینید. اقای علیخانی به رسالتش درست عمل کرد. روح و روان همه ماها خدشه دار شد وقتی شنیدیم . ارزوی رحمت الهی برای ان مرحوم از خداوندمسئلت
می نمایم .روحش شاد