۱۰۸۶۳۸۲
۲۰ نظر
۵۰۰۵
۲۰ نظر
۵۰۰۵
پ

جهرمی: تامین تبلت، وظیفه وزارت ارتباطات نیست

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دو جزء مهم شبکه ملی اطلاعات را تا قبل از پایان سال راه‌اندازی می‌کنیم که شامل افتتاح مرکز امنیت یکپارچه و منطقه ویژه ارتباطات برای تعاملات بین‌المللی می‌شود.

ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دو جزء مهم شبکه ملی اطلاعات را تا قبل از پایان سال راه‌اندازی می‌کنیم که شامل افتتاح مرکز امنیت یکپارچه و منطقه ویژه ارتباطات برای تعاملات بین‌المللی می‌شود.

محمدجواد آذری جهرمی در برنامه تلویزیونی «تیتر امشب» با اشاره به انتقادات از وزارت ارتباطات در اجرای مطالبات رهبری در حوزه اجزای شبکه ملی اطلاعات، اظهار کرد: اجزای شبکه ملی اطلاعات و ارتباطات و پیشرفت آن روشن است. اشاره مقام معظم رهبری به نامه‌ای است که در دی ماه ١٣٩٨ مکتوب شده که تعیین تکلیف کردند اختلاف در زیرساخت‌ها باید برطرف شود. عقب‌ماندگی به آن بخش اشاره دارد که در حال پیگیری است. سیاست‌های اصولی پهنای باند نیز در سند افق ۱۴۰۴ که در شورای عالی فضای مجازی تدوین شده، آمده است و مطابق با این سیاست‌ها، نسبت پهنای باند داخلی خدمات پایه فضای مجازی به پهنای باند خارجی باید ۷۰ به ۳۰ درصد باشد.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد زیرساخت ارتباطی مستقر شده و ثمره استقرار زیرساخت‌های ارتباطی این شبکه، همین خدماتی است که استفاده می‌شود، ادامه داد: اگر در بحران شیوع کرونا آموزش، سلامت، خرید و فروش بدون مشکل انجام شد، همگی به علت وجود زیرساخت ارتباطی شبکه ملی اطلاعات بود. اگر سال ١٣٩٢ این بیماری شیوع پیدا می‌کرد چگونه دوام می‌آوردیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در خصوص توسعه زیرساخت اطلاعاتی که مربوط به بحث پیام‌رسان بومی و موتور جست‌وجو می‌شود، معتقد بودیم که باید بخش خصوصی با حمایت دولت آن را اجرایی کنند اما پس از فرمایش رهبری و نیز تصویب طرح کلان و سند معماری شبکه ملی اطلاعات، این تکالیف را پذیرفتیم و هم اکنون نیز آن را با جدیت پیگیری می‌کنیم.

افتتاح مرکز امنیت یکپارچه و منطقه ویژه ارتباطات برای تعاملات بین‌المللی

آذری جهرمی با بیان اینکه پیشرفت خوبی در این زمینه انجام شده و به زودی گزارش مکتوب آن را ارائه خواهیم کرد، افزود: دو جزء مهم شبکه ملی اطلاعات را تا قبل از پایان سال راه‌اندازی می‌کنیم که شامل افتتاح مرکز امنیت یکپارچه و منطقه ویژه ارتباطات برای تعاملات بین‌المللی می‌شود. به این ترتیب استقرار ۲۳ جزء زیرساختی شبکه ملی اطلاعات تکمیل خواهد شد.

وی در خصوص اختلاف آماری در مورد میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات، خاطرنشان کرد: ما در ابتدای دولت و طبق سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، گزارشی از پیشرفت ۸۰ درصدی شبکه را ارائه کرده ایم. هم اکنون نیز جمع‌بندی ما طبق سامانه کنترل پروژه نشان می‌دهد که ۹۰ درصد زیرساخت ارتباطی شبکه ملی اطلاعات استقرار یافته است. از سوی دیگر موضوع لایه محتوا و خدمات نیز در این شبکه دیده شده، اما همه آنها وظایف ما نیست و در آنجا نیز چالش‌های زیادی مطرح است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه بخش زیرساخت اطلاعاتی نیز تا پایان دولت استقرار می‌یابد، گفت: ارزیابی مرکز ملی از پیشرفت زیرساخت اطلاعاتی شبکه ملی اطلاعات، ۲۵ درصد است که مربوط به چند ماه گذشته است. اما گزارش ارزیابی ما که روز گذشته دریافت شده، نشان می‌دهد که این پیشرفت به نیمه رسیده است که البته باید منتظر گزارش مرکز ملی بود. در هر صورت مرجع نهایی ارزیابی، مرکز ملی فضای مجازی است و ما نیز مستنداتی را در این زمینه منتشر می‌کنیم. خدشه‌ای در حوزه زیرساخت‌های ارتباطی وارد نبوده و تنها در نحوه اجرای زیرساخت‌های اطلاعاتی اختلاف نظرهایی وجود داشت.

جهرمی: تامین تبلت، وظیفه وزارت ارتباطات نیست

مردم چند شب قبل در فضای مجازی درباره صدای آژیر قرمز صحبت کردند و گفتند در مناطقی صدای آژیر قرمز شنیده و هواپیمایی نیز در آسمان دیده شده است. من همان زمان تلویزیون را روشن کردم و تمام شبکه‌های تلویزیون را گشتم هیچ کدام از شبکه‌ها درباره چنین چیزی صحبت نمی‌کردند. پس ازحدود سه ساعت دیدم که صدا و سیما درباره این آژیر صحبت می‌کند.

فضای مجازی به اخبار سرعت می‌بخشد

وی با بیان اینکه وقتی پای فضای مجازی به میان می‌آید ساختار عملکردی تفاوت می‌کند، ‌ افزود: اگر به شیوه قدیم به این فضا نگاه کنیم، توسعه و پیشرفت نخواهیم کرد. فضای مجازی به اخبار سرعت می‌بخشد و این راهش نیست که با بستن این شبکه‌ها جلوی راه توسعه را بگیریم، بلکه باید محتوای مناسب ایجاد کنیم و اقدامات و عملکردمان را متناسب با این فضا پیش ببریم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تماشای مسابقه فوتبال در اینستاگرام توسط کاربران بیان کرد: مدتی قبل یک گزارش ورزشی پخش شد، مردم دوست داشتند این گزارش را در شبکه داخلی و با گزارش مجری محبوب‌شان بشنوند، اما این اتفاق رخ نداد. بنابراین در حالی که می‌شد این برنامه را با ترافیک داخلی تماشا کنند، اما در شبکه خارجی پخش شد و ترافیک خارجی را به خود اختصاص داد. همیشه با بستن فضای مجازی نمی‌توان به نتیجه دلخواه رسید، گاهی چاره کار آزاد کردن فضا است.

آذری جهرمی با بیان اینکه پهنای باند یک مسئله دستوری نیست که به مردم بگوییم چه چیزی مصرف کنند، افزود: مصرف به ذائقه افراد برمی‌گردد و نمی‌توان به کسی زور کرد که چه چیزی مصرف کند. درباره پهنای باند، دو شکل نگاه وجود دارد. برخی می‌گویند دولت پهنای باند را افزایش ندهد چون بخش فرهنگی به تناسب آن ارتقا پیدا نکرده است. عده‌ای می‌گویند کاری به فرهنگ نداشته باشیم و پهنای باند را بدون درنظر گرفتن این شاخصه توسعه بدهیم. تشکیل مرکز ملی به این دلیل بوده است که در این‌باره تصمیم بگیرد.

سازمان‌ها به جای فرهنگ‌سازی، انتقاد می‌کنند

وی با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی توسط سازمان‌ها و نهادها بیان کرد: برخی معتقدند چون دستگاه‌های فرهنگی، محتوا را ارتقا نداده‌اند، پس پهنای باند را توسعه ندهید. سازمان‌هایی هستند باید فرهنگ‌سازی کنند، اما به جای این که بودجه را صرف فرهنگ‌سازی کنند، صرف انتقاد می‌کنند، اگر پهنای باند انجام نشده بود در ایام کرونا چطور می‌توانستیم آموزش، سلامت و کسب و کار را پیش ببریم؟ نگاه افزایش پهنای باند، بدون در نظر گرفتن ضوابط فرهنگی ذهنیت اشتباهی است، باید جنس فرهنگ‌سازی را تغییر دهیم. دیگر نمی‌توان جامعه را با مکانیزم صداوسیما پیش برد، صداوسیما باید خودش را آپدیت کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به امنیت در فضای مجازی گفت: وضع ما از نظر امنیت وضع مناسبی است اما باید در این زمینه کار کرد، چون تفکر دست‌اندازی به قدرت ما زیاد است و افرادی وجود دارند که در این حوزه خرابکاری می‌کنند. باید به این نکته توجه کنیم که فضای مجازی دسترس‌پذیر است و مورد هجوم قرار می‌گیرد. ما سپر دفاعی دژفا را اجرایی کرده‌ایم تا جلوی اتفاقات را بگیرد.

آذری جهرمی درباره آخرین وضعیت اتصال روستاها به اینترنت گفت: بیش از ۹۵ درصد روستاهای کشور به شبکه پهن باند متصل هستند. ارزیابی‌های مختلف نشان می‌دهد ایران از نظر تعداد مشترک تلفن همراه و توسعه زیرساخت‌های ICT بالاترین دسترسی را دارد. البته پوشش روستایی پهن‌باند هنوز ضریب ۱۰۰ درصدی ندارد و تمام تلاش ما بر این است که تا قبل از پایان دولت، پوشش ۱۰۰ درصدی داشته باشیم.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری‌هایی که از سال ١٣٩٢ تاکنون در حوزه فناوری انجام شده است، افزود: در این مدت توانسته‌ایم از نظر شاخص‌های کیفی و قیمت در بین کشورهایی باشیم که ارزان‌ترین خدمات پهن باند را از نظر پرداختی ارائه می‌دهند. در رابطه با مقرون‌به‌صرفه بودن خدمات نیز رتبه دوم را داریم. آمار دیگری وجود دارد که بر اساس آن توانسته‌ایم رشد ۳۰ درصدی استارت‌آپ‌ها نیز تجربه کنیم.

۹۵ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت متصل هستند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه برنامه ششم توسعه ما را موظف کرده است که تمام روستاهای کشور به اینترنت پرسرعت متصل باشند، گفت: اکنون ۹۵ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت متصل هستند. در برخی مناطق کشور مانند زنجان، شرق هرمزگان و سیستان و بلوچستان چالش‌هایی داشتیم که اتصال روستاها را با کندی مواجه می‌کرد. با برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان دولت اتصال ۱۰۰ درصدی روستاها به اینترنت را شاهد خواهیم بود.

وی هچنین تاکید کرد: در دولت تدبیر و امید تعداد مشترکین اینترنت از ۴ میلیون به ۷۰ میلیون نفر رسید، اینترنت تثبیت شد، تورم بخش ICT از ۱۱ درصد گذر نکرد و اقتصاد بخش فناوری اطلاعات ۳ برابر شد. این‌ها بزرگ‌ترین اقداماتی است که در حوزه فناوری اطلاعات در دولت تدبیر و امید اتفاق افتاد.

آذری جهرمی با اشاره به مشکلات شبکه دانش‌آموزی شاد بیان کرد: با ذکر مثال می‌توان گفت گاهی اوقات تصویری از فردی در حال گدایی در فضای مجازی منتشر می‌شود، این صحنه نامناسب و دردآور است و برخی این تصویر را به کل کشور تعمیم می‌دهند در حالی که اینطور نیست. در شرایط کرونا ۱۳ میلیون دانش‌آموز، ۱۴ میلیون دانشجو، ۱ میلیون معلم، ۱۴۰ هزار استاد دانشگاه داشتیم که به واسطه زیرساخت‌های ارتباطی در ایام کرونا به تحصیل و آموزش ادامه دادند. اگر عده‌ای از دانش‌آموزان به دلایل مختلف مشکلات ارتباطی داشتند نباید آن را به کل کشور تعمیم داد.

وی اظهار کرد: البته ما به تمام تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، توجه و به محل آن‌ها سرکشی کردیم. تصویر از یکی از دانش‌آموزان روستاهای سیستان و بلوچستان منتشر شد که خانه‌ای با سنگ درست کرده بود تا بتواند در آن نقطه که به اینترنت متصل است مستقر شود و درس بخواند. شخصا به محل زندگی او مراجعه کردم و روستای آنها به اینترنت متصل شد. در این خصوص مردم هم به ما خیلی کمک کردند.

تامین تبلت دانش‌آموزان، به حوزه کاری وزارت ارتباطات برنمی‌گردد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره عدم دسترسی دانش‌آموزان به ابزارهای الکترونیکی مانند تبلت بیان کرد: اکنون سه میلیون دانش‌آموز به تبلت دسترسی ندارند، هزینه تامین تبلت برای آن‌ها، ۹۰۰۰ میلیارد تومان است. برخی اعتقاد دارند، تامین این تبلت‌ها برعهده وزارت ارتباطات است، در حالی که بودجه تخصیصی وزارت ارتباطات ۱۶۰۰ میلیارد تومان است، تقریبا یک ششم مبلغی که برای خرید تبلت نیاز است. البته ما تمام تلاش خودمان را کرده‌ایم تا بتوانیم از اعتبارات، ظرفیت اجتماعی، کمک‌های مردمی و اپراتورها برای تامین تبلت استفاده کنیم اما نیاز گسترده‌تر از اینهاست و اصلا به حوزه کاری وزارت ارتباطات برنمی‌گردد.

آذری جهرمی درباره نظارت به قیمت اینترنت اظهار کرد: ما با دو مکانیزم به اپراتورها نظارت می‌کنیم. یکی از طریق سامانه‌هایی مانند نت‌سنج‌پلاس که کیفیت اپراتورها را از طریق نصب ۶۰۰۰ هزار سنجه نشان می‌دهد و دیگری سامانه‌ ۱۹۵ که برای ثبت شکایت مردم در نظر گرفته شده است. ابزار نظارتی ما بیش از هر چیزی تذکر و امکانی برای قیاس اپراتورها با یکدیگر است. در گام‌های بعدی از تنبیه‌ مالی نیز استفاده می‌کنیم، همانطور که مدتی قبل دو اپراتور قیمت اینترنت را افزایش دادند و ما پس از در نظر گرفته جریمه برای آن‌ها، قیمت را به قبل برگرداندیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ی هوادار

      بطور کلی وظیفه دولت گداپروری و گسترش فقر نیست

      پاسخ ها

      • ایرانم سرافراز

        درامد یک روز شرکت ایرانسل یا همراه اول چقدر هست اگه واقعا میخواستید بخرید همون موقع که داشتن بچه ها خود گشی میکردن اینکار رو میکردید

    • امیر حسین

      آقای حق الناس وظیفیه کیه

    • ی هوادار

      نمایندگان بجای انجام وظیفه و تصویب قوانین به روز و حذف قوانین قدیمی و دست و پاگیر که جلوی رشد اقتصاد کشور را گرفته با حمله به دولت و تخریب وزیر ارتباطات میخوان ذهن مردم را منحرف کنن

    • ی هوادار

      اگر دولت و مجلس وظیفه اصلیشون را انجام بدن و معیشت مردم را فراهم کنن و اجازه ندن تورم بجای افزایش دو درصدی در سال افزایش 1000 درصدی پیدا کنه مردم نیاز به گدایی ندارن

    • ی هوادار

      آقایون نماینده آیا خجالت نمیکشد که شآن و شخصیت مردم اینقدر تنزل پیدا کرده که نتونن تبلت و گوشی که جز نیازهای اولیه بچه ها برای درس خوندن تهیه کنن

    • ی هوادار

      همه نمایندگان و وزرا و مدیران برای خودشون و خانوواده هاشون گوشی اپل 60 میلیونی میخرن اما اکثر مردم توانایی خرید گوشی و تبلت از رده خارج را ندارن . عجب عدالتی

    • ی هوادار

      تا چند سال قبل اجناس و کالاها و خدمات سال به سال افزایش پیدا میکرد ولی اصلا شرم نمیکنید که سال 99 قیمتها روزانه زیاد میشه و با تلاش و همت دولت و مجلس سال آینده قیمتها دقیقه ای

    • ی هوادار

      بقدری مردم بی ارزش شدن و هیچکس مردم را پشیزی قبول نداره که با کمال پررویی و وقاحت برای سال 1400 بدترین بودجه را تصویب کردن و سال دیگه سال فوق العاده سباه و تاریکی برای مردم فقیر و بدبخته

    • ی هوادار

      طبق پیش بینی اقتصاددانان و گفته های نمایندگان و دولتیها سال 1400 حداقل 50 درصد جمعیت ایران حذف میشن و 30 درصد هم با بدبختی زنده میمونن و 20 درصد باقیمانده به ثروتهای نجومی دست پیدا میکنن

    • ی هوادار

      بدبختی اینچاست که اکثریت کسانی که نماینده مجلس میشن از قشر فقیر جامعه هستن اما به محض ورود به مجلس کلا فراموش میکنن که کی بودن و چه سختیهایی متحمل شدن و با جمع آوری ثروت شروع به عقده گشایی سالهای فقیرانه را میکنن

    • ی هوادار

      کشورهای اروپایی غلط میکنن که بخاطر مسایل حقوق بشری بر علیه ایران بیانیه بدن و محکوم مون کنن چونکه ما ملت اصلا انسان محسوب نمیشیم که حق و حقوقی داشته باشیم

    • ی هوادار

      همینکه مسولین عزیز و ولی نعمتان مان اجازه میدن نفس بکشیم و ی لقمه نونی هم بخوریم بسیار بسیار ازشون ممنون و سپاسگزاریم

    • ی هوادار

      واقعا مردم ناسپاسی هستیم همینکه بهمون اجازه تماشای بهترین میوه ها و بهترین مواد غذایی و خانه های لاکچری و خودروهای لوکس چند ده میلیاردی و تماشای عکسهای مکانهای تفریحی و مسافرتی و تاریخی را میدن باید تا ابد سپاسگزارشون باشیم . نبینم الکی قر بزنید

    • ی هوادار

      اگر مردم پررو بازی دربیان از این به بعد بجای تماشای میوهها و بو کردنشان یاید عکساش را ببینید البته به شرطی که شبکه های مجازی فیلتر نشه البته فیلتر شدنش بازم به خودتون بستگی داره

    • علی

      پول بودیمیر چطور؟

    • بدون نام

      الحمدلله در این کشور هیچی وظیفه هیچ مسولی نیست الا حقه بازی و اختلاس و خالی کردن جیب مردم.
      مردک تامین تبلت برای آموزش فرزندان این مملکت وظیفه تو نیست ولی پرداخت صد ها میلیارد تومان به استقلال و پرسپولیس برای گمراه کردن مردم وظیفه تو هست؟ با پولی که تو از مردم میگیری میشه بودجه یک کشور رو تامین کرد.

    • محمدرضا حمیدی

      هم نشین تو از تو به باید
      تا ترا عقل و دین بیفزاید
      با لیبرالهای مزدور تفکر غرب و دولت حسن بی خیال شما هیچ مسئولیتی نسبت به ملت و کشور ندارید. جیب اقوام و هم حزبی ها را پر کنید چون تا پان عمر ننگین وشادی ملت 6ماه زمان دارید

    • فرزند شهيد

      من پيشنهاد مي كنم همه تبلت مديران كل وزارت خانه ها رو بگيريد و به دانش آموزان فقير كه از تحصيل عقب افتاده اند بدهيد زمانه بدي شده رحم و مروت از بين رفته كاش پول داشتم و كلي تبلت مي خريدم و هديه به دانش آموزان فقير مي كردم

    • حرفی حق را باید زد

      با این انترنت که داری بچه ای بابام بودم بزرگ شدم شوهر میکنم کسی از من دفاع نکند تا توف کنم به این گرانی های ادامه دار مملک اسلامی که ملت و دولت هم آهنک نیست

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج