۱۱۳۳۶۱۸
۷۸ نظر
۵۱۶۸
۷۸ نظر
۵۱۶۸
پ

داغ مرگ حدیثه‌ی ۱۳ساله بر اثر زایمان

هر ساله ۱۲میلیون دختر در سراسر جهان در زیر سن ۱۸سالگی ازدواج می‌کنند که به‌معنای آن است که از هر ۵ دختر یک دختر قربانی پدیده کودک همسری می‌شود.

برترین‌ها: هر ساله ۱۲میلیون دختر در سراسر جهان در زیر سن ۱۸سالگی ازدواج می‌کنند که به‌معنای آن است که از هر ۵ دختر یک دختر قربانی پدیده کودک همسری می‌شود.

داغ مرگ حدیثه‌ی ۱۳ساله بر اثر زایمان

در روز اخیر خبری منتشر شد که کودک همسری سیزده ساله در حین زایمان فوت کرد. این کودک همسر متعلق به سراوان است. درباره دلایل مرگ این کودک تاکنون گزارش دقیقی منتشر نشده است. ازدواج این کودک در سال گذشته اتفاق افتاده است و پس از سه ماه باردار شده است.

این دختر ۱۳ ساله که، اهل سراوان، معرفی شده روز ۴ تیرماه پس از مراجعه به بیمارستان و در حین زایمان جان باخته است. این خبر را بهانه قرار دادیم تا درباره کودک همسری و علل و تبعات آن با شما صحبت کنیم.

بدن دختر ۱۳ساله قابلیت بارداری ندارد

باید این مساله مدنظر قرار گیرد که بلوغ یک بازه زمانی دارد یعنی بلوغ به یکباره اتفاق نمی‌افتد، از ۹ سالگی آغاز می‌شود و تا ۱۵ یا ۱۶ سالگی کامل می‌شود؛ یعنی تا زمانی که بلوغ کامل شود ۴ تا ۵ سال زمان می‌برد. حتی زمانی که یک فرد به بلوغ کامل می‌رسد باید از نظر بلوغ اجتماعی نیز مورد بررسی قرار گیرد و از لحاظ روحی و روانی نیز تایید شود نه اینکه فقط به لحاظ جسمی بالغ شده باشد.

یکی از شاخصه‌های مهم در حوزه بهداشت زنان سن ازدواج است. ازدواج زودهنگام برای دختران مساله‌ساز است. سازمان بهداشت جهانی ازدواج کودکان در سن پایین را معضل بهداشتی برای کشورها عنوان کرده است، چرا که روند تکامل چه به لحاظ روحی، روانی و جسمی باید با هم اتفاق بیفتد تا کودک آمادگی ازدواج را داشته باشد.

عواقب ازدواج زودهنگام به خطر افتادن سلامتی کودک است

اصلا فارغ از اینکه کودک توانایی بارداری را دارد یا خیر باید به این نکته توجه کرد که او باید آمادگی لازم را برای ازدواج داشته باشد؛ عواقب ازدواج زودهنگام به خطر افتادن سلامتی کودک است، چراکه او در این سن سیستم دفاعی پایینی دارد، از نظر ایمنی در شرایط مناسبی نیست و دچار بیماری‌های عفونی و مقاربتی شدید می‌شود که در سالهای بالاتر منجر به بیماری‌هایی جدی می‌شود که جان فرد را به خطر می‌اندازد.

کودک با ازدواج در سن کم با مسائلی برخورد می‌کند که برای سن او مناسب نیست، روند طبیعی سن در این کودک طی نمی‌شود، او با مسائلی مواجه می‌شود که بلوغ زودرس را برای او به همراه خواهد داشت، تجربیات جنسی این کودک تاثیرات عمیق روحی و روانی را در سنین بالاتر برای او به همراه خواهد داشت. این کودک رابطه جنسی را در زمان مناسب تجربه نخواهد کرد و مورد سوء استفاده جنسی قرار می‌گیرد که بر رفتارهای اجتماعی او تاثیرات عمیقی خواهد داشت؛ چون پذیرش از طرف آن کودک صورت نگرفته است.

سقط جنین در سنین کم آمار بالاتری دارد

بارداری در این سنین برای کودک فاجعه‌بار است؛ چرا که سیستم جسمی رشد نکرده است، استخوان بندی تکمیل نشده است و سیستم تناسلی کودک در حال رشد است، بارداری زیر سن ۱۶ سال خطرات جدی برای سلامت او به همراه دارد، باردرای زودهنگام هم در مادر تاثیرات بدی دارد و هم در جنینی که در شکم مادر است. بیشتر جنین‌ها در این شرایط تکامل پیدا نمی‌کنند.

سقط جنین در سنین کم آمار بالاتری دارد، چون تخمک‌ها به بلوغ کامل نرسیده‌اند. در اغلب موارد کودکان دچار سقط جنین می‌شوند و از آنجایی که بعد از هر سقط باید تا بارداری بعدی فاصله گذاری شود، بعید است که در ازدواج‌های به این شکل این فاصله‌گذاری‌ها رعایت شود.

تجاوز خاموش به کودکان

یک روانشناس بالینی نیز در باره آثار زیانبار کودک همسری به ما می‌گوید: این پدیده یکی از معضلات اجتماعی و ناهنجاری جامعه است که به نوعی تضعیف حقوق کودکان محسوب می‌شود.

داغ مرگ حدیثه‌ی ۱۳ساله بر اثر زایمان

الهه علیخانی با بیان اینکه مهمترین عامل این پدیده فقر فرهنگی و اقتصادی است، می‌افزاید: کودک همسری به نوعی تجاوز خاموش است، چون کودک هنوز با مسایل جنسی آشنا نیست و باید به رابطه جنسی بدون آگاهی تن دهد.

وی معتقد است: اگر بخواهیم نهاد خانواده محکم شود باید به ازدواج‌هایی که زوج‌ها به مرحله پختگی نرسیده‌اند تن نداد بلکه باید دو طرف به مرحله‌ای برسند که زندگی آن‌ها منجر به طلاق عاطفی نشود. روانشناسان معتقدند هشت بلوغ فردی، جنسی، هیجانی، اجتماعی، فکری و توانمندی، عقلی، اقتصادی و معنوی وجود دارد که اگر فرد به این موارد برسد شرایط ازدواج را دارد.

علیخانی با بیان اینکه یکی از مهمترین مساله در کودک همسری باید به بالا بودن سن همسر با اختلاف زیاد اشاره کرد که معمولا ازدواج‌های کودک همسری بین کودک با فرد میانسال و کهنسال بیشتر رابطه آن‌ها پدر و فرزندی است و همراه با تفاهم و گفت و گوی سالم نیست. متاسفانه برای ازدواج و مادر شدن هم حدودی سنی مشخص نشده است در حالیکه برای حضور در انتخابات، افتتاح حساب بانکی و مالکیت اشیا سن ۱۸ سال در نظر گرفته می‌شود.

‌دلایل پدیده کودک همسری

کودک همسری در تمام نقاط جهان و در تمام فرهنگ‌ها رخ می‌دهد و مختص یک کشور یا باور خاص نیست. اما در مناطقی که نا‌برابری جنسیتی وجود دارد و دختران و زنان کم‌ارزش‌تر از مردان تلقی می‌شوند، این معضل شیوع بیشتری دارد.

البته کودک همسری یک پدیده پیچیده است و در کنار نا‌برابری جنسیتی، عوامل دیگری نیز وجود دارند که به این معضل دامن می‌زنند. این عوامل عبارتند از:

داغ مرگ حدیثه‌ی ۱۳ساله بر اثر زایمان

۱. نابرابری جنسیتی

در جوامعی که زنان و دختران جایگاه پایین‌تری نسبت به مردان و پسران دارند، به فرزندان دختر به چشم «بار» اضافی بر دوش خانواده نگاه می‌شود و والدین برای رهایی از این بار اضافی، آن را به خانه شوهر منتقل می‌کنند.

از سوی دیگر در چنین جوامعی، دخترانی که خارج از ازدواج رسمی، رابطه جنسی داشته یا باردار می‌شوند، مایه شرم و حقارت خانواده تلقی می‌شوند، بنابراین خانواده‌ها به‌منظور محافظت از ناموس و بکارت دختران، قبل از اینکه تمایلات جنسی در آن‌ها بیدار شود، آنان را به همسری یک مرد در‌می‌آورند.

همچنین زنان پرورش‌یافته در چنین خانواده‌هایی اعتماد به‌ نفس پایینی داشته و تصور می‌کنند که اگر سن آن‌ها بالا برود، دیگر خواهانی نخواهند داشت و به همین دلیل به ازدواج در سن پایین رضایت می‌دهند.

۲. رسوم غلط

در بسیاری از مناطق، کودک همسری صرفاً به این دلیل اتفاق می‌افتد که در نسل‌های قبلی اتفاق افتاده است. در برخی جوامع، زمانی‌که قاعدگی دختران شروع می‌شود، به‌عنوان یک زن کامل تلقی شده و ازدواج گامی در جهت ارتقای مقام آن‌ها به همسر و مادر در نظر گرفته می‌شود.

۳. فقر

بیش از نیمی از دخترانی که قربانی کودک همسری می‌شوند، در خانواده‌های بسیار فقیر زندگی می‌کنند. در شرایط فقر شدید، خانواده‌ها و برخی اوقات خود دختران فکر می‌کنند که ازدواج راه‌حلی برای برون‌رفت از بحران و تأمین آینده است.

۴. نبود امنیت

در مناطقی که دختران در معرض خطر آزار و تعرض جسمی یا جنسی قرار دارند، والدین برای تأمین امنیت دختران جوان خود، آنان را روانه خانه شوهر می‌کنند تا تحت حفاظت یک مرد قرار بگیرند. در واقع، برخی خانواده‌ها ازدواج را به‌عنوان مکانیسمی برای مقابله با فقر و خشونت قلمداد می‌کنند.

پیامد‌های جسمی، روانی و اجتماعی کودک همسری

مضرات کودک همسری را می‌توان در سه دسته جسمی، روانی و اجتماعی طبقه‌بندی نمود:

داغ مرگ حدیثه‌ی ۱۳ساله بر اثر زایمان

۱. پیامد‌های جسمی

لازمه رابطه جنسی، بلوغ جسمانی و روحی است که در یک کودک وجود ندارد. برقراری رابطه جنسی پیش از آنکه کودک به تکامل فیزیکی برسد، می‌تواند سبب آسیب جدی به اندام‌های تناسلی او شود. علاوه بر این، پژوهش‌ها نشان داده‌اند که باروری در سنین پایین خطر مرگ برای مادر، سقط جنین و تولد کودکان کم‌وزن را در پی دارد و این افراد به‌دلیل عدم آگاهی از مسائل مربوط به بهداشت جنسی و بهداشت باروری بیشتر در معرض بیماری‌های مقاربتی مانند ایدز و HPV قرار دارند.

۲. پیامد‌های روانی

ازدواج مسئولیت بسیار سنگینی است تا جایی‌که برخی افراد بزرگسال به‌دلیل عدم آمادگی برای قبول این مسئولیت از ازدواج سر باز می‌زنند؛ بنابراین زمانی‌که چنین مسئولیت سنگینی بر دوش یک کودک یا نوجوان در سن بلوغ گذاشته می‌شود، مطمئنا فشار زیادی بر آن‌ها وارد خواهد کرد.

علاوه بر مسئولیت‌های سنگین، کودک به واسطه ازدواج، از دنیای شیرین کودکی و دوستان و خانواده خود جدا می‌گردد و همین امر سبب بروز اختلالات روانی از جمله افسردگی، اختلالات اضطراب و اختلالات پانیک در این افراد می‌شود.

از سوی دیگر، این افراد به‌دلیل جدا شدن از همسالان خود و عدم حضور پر‌رنگ در جامعه، فاقد استقلال شخصیتی و فکری بوده و در تعامل با دیگران و مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی ضعیف عمل می‌کنند.

آسیب‌های روانی ناشی از کودک همسری معمولاً قربانی را تا پایان عمر همراهی می‌کنند و لازم است که فرد برای کاهش آلام خود و بهبود کیفیت زندگی خانوادگی به مشاور مراجعه نماید.

۳. پیامد‌های اجتماعی

معمولا در زمینه کودک همسری مشاهده می‌شود که اختلاف سنی زیادی میان زوج و زوجه وجود دارد. دلیل این امر، تمایل مردان به ازدواج با زنانی است که حرف‌شنوی بیشتری داشته و به خاطر سن پایین رفتار‌های نادرست و خشونت‌های خانگی را راحت‌تر پذیرفته و به آن عادت می‌کنند. این امر نه تنها به خود قربانی آسیب می‌رساند، بلکه روی فرزندان نیز آثار مخربی دارد.

از نگاه دیگر، محرومیت از تحصیل در اغلب قربانیان کودک همسری سبب عدم ورود آن‌ها به بازار کار شده و به باز‌تولید چرخه فقر و باز‌تولید چرخه ازدواج کودکان منتهی می‌گردد و همچنین می‌تواند به افزایش جمعیت در مناطق فقیر‌نشین منجر شود، چرا‌که اغلب قربانیان با اصول تنظیم خانواده آشنایی نداشته و فرزند آوری کنترل‌نشده‌ای دارند.

همچنین قربانیان غالبا به‌دلیل عدم برخورداری از مهارت فرزندپروری و ابتلا به اختلالات روحی، فرزندانی را تحویل جامعه می‌دهند که از مشکلات روحی و روانی متعددی رنج می‌برند یا تمایل به بزهکاری دارند.

اما تبعات اجتماعی ازدواج کودکان به همین‌جا ختم نمی‌شود و زنانی که زندگی آن‌ها قربانی این فرهنگ و سنت نادرست شده است، ممکن است به فرار از منزل، اعتیاد، خود‌کشی، خود‌سوزی و حتی قتل همسر روی بیاورند.

داغ مرگ حدیثه‌ی ۱۳ساله بر اثر زایمان

واقعیت این است که امید به آنکه در سال‌های پیش‌رو قوانین مربوط به ازدواج در سراسر جهان از جمله ایران به گونه‌ای تنظیم یا اصلاح شوند که دیگر شاهد ازدواج کودکان نباشیم؛ کودکانی که حقشان کودکی کردن است نه اینکه به‌جای زندگی در دنیای معصوم و کودکانه شان، به دلیل نبود قوانین حمایتگر و مترقی مجبور به ازدواج و تن دادن به روابط زناشویی در کودکی شوند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • من

      چرا بچه میارید وقتی از پس نگه داریش برنمیایید. و زود میفرستید خونه یکی دیگه؟کار شما با زنده به گور کردن توسط اعراب فرقی نداره

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دقیقا

      • بدون نام

        فقر فرهنگی پدر و مادر اونها هم در سن پایین ازدواج کردن چه بسا مادر عروس ۲۷ یا ۲۸ سالش باشه ایجاد بستر فرهنگی درست و ریشه کن کردن فقر وظیفه دولت هاست

      • بدون نام

        این سنت غلط عربهاست که متاسفانه به مردم ما خصوصااهل تسنن رسیده
        بقول خودشون میخوان سنت بجابیاورند

    • بدون نام

      پدر و مادر بی رحم

      پاسخ ها

      • م.ع

        بی رحمی فقط واسه ازدواج نیست هر کاری سن و وقتی داره حتی کسی که کودک رو مجبور کنه که تو ۱۳ سالگی کنکور شرکت کنه هم بی رحمه هر کاری توی زمان خودش خوبه

    • زاهدان

      خاک بر شما که دختران را درسن کم عروس میکنید.

    • نامnaser

      لعنت برپدرومادرهایی که بخاطررسم ورسوم مسخره قدیم دخترنابالغ وضعیف روشوهرمیدن واگرهم بخاطرفقرونداریه که شرم برمسئولان

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ربطی به فقر نداره

      • بدون نام

        هنوز مثل ۱۰۰ سال قبل فکر میکنند

      • بدون نام

        شرم بر اون پدر شرم بر مسئولان بی مسئولیت

      • بدون نام

        لعنت بر پدر مادرای اینجوری

      • بدون نام

        به فقر هم ربط داره هم فقر مالی و هم فقر فرهنگی دخیله

      • بدون نام

        آقایونی ک میگن ربطی به فقرنداره.اگه طرف مایه دار نباشه و فقیر باشه مجبورنون خورشو کم کنه.یا بخاطر کیس پولدار بزور شوهرش بدن

    • نسل سوخته....hrj

      لعنت به کسانی که مسبب این وضع هستند..
      باید قانونی وضع شود تا از اتفاقات اینچنینی جلوگیری شود..

      پاسخ ها

      • بدون نام

        مگه اینجا اروپاس؟اینجا با هواپیما پول جا به جا میکنن.قانونش کجا بود برادر من

      • بدون نام

        اگه خود مقاله رو بخونید میفهمید که توی خود اروپا و همه. دنیا کودک همسری اتفاق می‌افتد

    • شمیم

      دل ادم به درد میاد

    • بهنام

      هیچکس مقصر نیست بجز پدرو مادرش فقط میشه گفت لعنت بر جهل و نادانی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        کسایی که جلوی قانون منع کودک همسری رو میگیرن مقصر هستن

      • بدون نام

        بله پدر و مادر مقصرن . ولی پدر و مادر ی هم که نیرن برای پسرشون خواستگاری دختر ۱۳ ساله هم مقصرن . اون داماد مزخرف از همه مقصرتره. وختر کم سن رو میخواد چیکار ؟ مردک بچه باز

      • بدون نام

        کاملا درسته ولی مسئولیت باسواد شدن و تغییر فرهنگ اشتباه کیه؟

      • بدون نام

        تو اون مناطق اکثرا تو سن پایین ازدواج می کنن و فقط این یکی نبوده کسی به فکرشان نیست فقیر هستن درس نمی خونن ارتباطات اجتماعی ضعیفه نمی دونن چی درسته چی غلط فرهنگ سازی نمی شه حکومت ها هم به فکر مسائل سیاسی و مهندسی قدرت هستن

      • مهدی

        هر چند پدر و مادر مقصر هستند ولی اگر در اینمورد قانونمندی درستی وجود داشت،آن دفترخانه ازدواج هیچوقت جرأت انجام این عقد را نمیداد، در درجهٔ اول دولت و قوانین و در اولویت بعدی پدر و مادر.

    • بدون نام

      خدا حکم کنه*

    • بدون نام

      دراینجا هیچ کلمه ای بیشترازمردن معنی ندارد

    • .

      منم پونزره سالم بود ازدواج کردم هردفه مرگم ازخدامیخواستم

      پاسخ ها

      • حمیدرضا

        خدا بهت صبر بده و انشالله تو زندگیت موفق باشی...

      • زاهدان

        بروبابا. من چی بگم که یازده سالگی شوهردادن. اونم 20از خودم بزرگتره

      • رضا

        شماها خوب مال ۱۰۰ سال پیش هستید خودتون را با این عزیز مقایسه میکنید

      • .

        دروغگو

      • .

        بروبابا زاهدان چرادروغ میگی

      • .

        مرسی حمیدرضا

    • بدون نام

      متاسفانه در ایران قانون حمایت از کودکان به سرانجامی نرسید

      پاسخ ها

      • مهدی

        صدهزار افسوس

      • بدون نام

        من چی بگم تو ۹ سالگی شوهرم دادن

    • ف.ق

      الهی جیگر اون مسئولا که قانون تشویقی میزارن برای ازدواج دختر و پسرهای کم سن وسال آتیش بگیره که جیگرم آتیش گرفته از این خبر.

    • مینو

      لعنت برپدرمادرش

    • بدون نام

      لعنت به اون مردی که با این دختر ازدواج کرد لعنت به پدر و مادر هر دوشون از حیوان پست ترند باید قانونی داشته باشیم که زیر 18 سال ازدواج جرم باشه و الا مردم ما از این شعورها ندارند

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اونی هم که باهاش ازدواج کرده نهایت ۱۸ سالشه پدر و مادرشان هم سنی ندارن بیچاره ها انگار در قبایل دور افتاده بدون هیچ آموزشی زندگی می کنن مسئولین که داعیه سعادتمند کردن مردم رو داشتن کلاهشان بگذارند بالاتر

    • بدون نام

      حضرت فاطمه هم هشت سالگی از دواج کردن و تا پانزده سالگی چهار بچه حامله شدن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بله شما درست میفرمایید از اونجایی که تو قرن ۵ هجری قمری داریم زندگی میکنیم!!!

      • نامnaser

        هشت سالگی ۱۴۰۰سال پیش یعنی ۴۰سالگی الان

      • بدون نام

        اولا ۹ سالگی بود که برخی روایتها اینکه ۱۲ سالگی بوده وتا ۱۸ سالگی

      • بدون نام

        نه ساله اولا.دوما هزاروپونصدسال پیش.سوما اعراب از نظر جسمی حداقل بچه هاشون زودتر به بلوغ میرسن

      • بدون نام

        در روایاتی معتبر آمده که ایشان در هجده سالگی ازدواج کردند

      • ..............خودمم..............

        تو بودی؟
        دیدی؟

      • بدون نام

        بنظر این ظاهرا متمدن ها؛ اگه دخترا 13 سالگی بخوان شوهر کنن بچن... ولی از مهدکودک دوست پسر میگرن و هزار کثافت دیکه... دیگه معلومه همچین بچه ای چه مادری بخاد بشه

    • بدون نام

      جهالت در ایران .کمترارجهالت درهند وافغانستان وکشورهای جهان سومی که بیشترین کودکان کار دارند یا افغانستان که ازدواجهای تحمیلی خودکشی زنان در آنجا رواج دارد...یک قانون قوی لازم است تا سن ازدواج قانونی باشد نه احساسی

    • بدون نام

      من متولد هفتاد و هفت هسم سیزده سالگی ازدواج کردم دو تا دختر دارم الان داغونم از خونه فرار کردم دست به خودکشی زدم بیمارستان روانیم بستری شدم الان میفهمم زندگی چیه وقتی هم میخواستم ازدواج کنم یه برگه دادن دسم دادگاه اونم بابام شت سرم نشست بهم گفت پرش کردم نابود شدن زندگیمو از چشم مامان و بابام میدونم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خالی نبند

    • امیر

      نمیدونم چرا یاد عایشه افتادم

    • بدون نام

      دختر اگر تو سن كم ازدواج نكنه مثل الان ميشه كه همه ترشيده شدن و بوي سركه از همه محله ها مياد
      دختراي ٣٠ به بالا چقدر اضافه شده
      پس زيادي روشن فكر نباشيد
      ازدواج هر موقع كه بشه خوبه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بوی گندیده مردای چهل پنجاه ساله مجرد هم ایرانو برداشته

      • بدون نام

        بنظرمن ربطی به سن نداره... بلوغ فکری مهمه بعصی ها تا 40 سالگی هم عقلشون کوچیکه

      • بدون نام

        اشتباهی مثبت دادم

    • بدون نام

      اینو‌به‌اون‌مسوولانی‌بگید‌که‌تبلیغ‌کودک‌همسری‌میکنند

    • رضا

      عجب صبری خدا دارد

    • .......

      واقعا جایه تاسف داره اون پدر مادری که برای غول بیابونیشون رفتن خواستگاری یه دختر ۱۳ ساله یا اون پدر مادری که هر چه سریع تر به خاطر فقر گفتن یه نون خور از خونواده کم بشه. دختر حداقل باید در ۱۸ سال ازدواج کنه تا حداقل به بلوغ جسمی رسیده باشه. بلوغ عقلی و زندگی اجتماعی بماند که شاید بیشتر طول بکشه

      پاسخ ها

      • محمدرضا .

        اینجایه روستا میشناسم بچه هاشون در10سالگی تا14 سالگی شوهرمیدن.میگن 14به بعد یعنی ترشیده

    • بدون نام

      مایی ک ازدواج کردیم چی شدیم؟؟فقط توهین و تحقیر و سرزنش یه آدم که فقط اسمش مرد هست نه وجود مرد بودن رو دارن نه غیرت.فقط حرفه

    • بدون نام

      متاسفانه جدیدا در کهکیلویه بویراحمد و لرستان هم کودک همسری مد شده و یکی از همسایه ما که وضعیت مادی بدی هم ندارن دختر 15سالشون به عقد ی مرد 35ساله درآوردن که برخی گفتن بابت خون بها هستش و از این چیزا تا درگیری بین دو خانواده تمام شه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        پانزده سال بچه نیس دیگع

    • بدون نام

      مردانه عقب افتاده بلوجستان خدا لعنتتان کند که دختره ۱۲ ساله را میدهید به یه نره خر

    • بدون نام

      چه میدونیم ما از زندگی این پدر ومادرها الکی حرف نزنید لطفا

    • بدون نام

      سلام،این اتفاق درکل به همه چیزوموضوعات مربوط میشود

    • س.ا

      تا وقتی که کهنه فکری و تحجر و افکار پوسیده و تعصبات نا به جا در مغز مردم این کشور باشد بیشتر از این شاهد جنایات و حتی قتل های خانوادگی خواهیم بود!!

    • بدون نام

      دست از سر دختران سرزمینم بردارید

    • اس اس

      آخ آخ آخ بمیرم الهی. قلبم درد گرفت
      گناهت چی بود آخه؟

    • ابوشهر

      پدر و مادر مقصر اصلیند و باید مجازات بشن... شوهرش هم که آدمه باید می‌فهمید که هنوز تحمل بارداری و زایمان ندارد... باید 4یا5 سال دیگر (در خانه بخت) میزاشت هم کودکیش کند و هم محیا می شد برای ادامه کار...

    • بلوق

      سن بلوغ دختر را بالای ۱۵ سال بذارید
      وگرنه در مرگ اینجوریها شریک هستید....

    • هم ولایتی

      برای یه عده باعث افتخار وخود شیفتگیه که زود دخترشونو شوهر بدن اکثرا طرف داماد نیز خونوادهای بی فرهنگ وادمایی هستن که از معلومات و سواد پایینی بر خوردارند

    • بدون نام

      روستاهای اهر و مشگین منبع چنین ازدوجهای متعفن هستش با چشمهای خودم دیدم و افسوس خوردم

    • بدون نام

      کمی مطالعه ، تحقیق ، سفر ، تماشای برنامه های ایرانگردی و درواقع آشنایی با فرهنگ همه مردم ایران در نقاط مختلف را توصیه میکنم.کامنتها نشون میده اصلا نمیدانید در برخی نقاط کشور چه خبر است، کجا فقر فرهنگی است و کجا فقر مالی، پشت این زیادی فرزندان چه اهداف و عقایدی وجود داره

    • بدون نام

      ایناکه چیزی نیس توی یکی از روستاهای زنجان دخترکلاس چهارمونامزدپسر۱۵ساله میکنن بعد۳،۴سالم عروسی میکنن.کلادختراتوابتدایی نامزدمیشن وگرنه به ۱۳،۱۴سال برسن دیگه کسی باهاشون ازدواج نمیکنه.

    • دغدغه مند جامعه

      سریع جو زده نشیم و حکم کلی صادر نکنیم. این مسأله از فردی به فرد متفاوت هست و برخی دختران توانایی ازدواج در سنین 13 تا 18 سالگی رو دارند، پس نباید حکم کلی صادر کرد. هرچند در غالب دختر خانم ها بلوغ جسمی و روحی در سنین حدود 17، 18 سالگی به کمال خودش میرسه. علاوه براین همونقدر یا حتی خیلی بیشتر از کودک همسری، پیر همسری خطرناک هست. ای کاش اینایی که به ظاهر دلشون برای جامعه میسوزه همونقدر هم از عواقب خطرناک ازدواج در سنین بالای 30 سال میگفتن. متأسفانه با تبلیغات منفی توقعات همه رو از ازدواج بردن بالا و جوان ها زیر 30 اصلاً حاضر نیستن ازدواج کنن.

    • زهره

      قلبم درد گرفت

    • کامی

      جایی زندگی میکنیم که همه چیش داغونه
      وقتی والدین از بچگی دعاشون ازدواجه و لفظشون ایشاله عروسیت باشه کم کم تو ذهن بچه و خونواده هدف اول همین میشه
      اینا خبرایی که درز پیدا میکنه و خیلی از این مسایل هیچوقت برملا نمیشن
      از فقر و تنگ دستی تا رسومات غلط
      تو این زمینه دولت باید ورود کنه و از آموزش به والدین و کودک و تا حمایت مادی و معنوی خانواده ها
      که الانم شروع کنن حداقل چند سال طول میکشه
      تمام اینا به اهمیت مردم برای دولت بستگی داره که متاسفانه...

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج