محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: ایلام
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
مجتمع فنی تهران_Fموبایل
کلینیک زیبایی پارسیس_f موبایل
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
پارسیس - f تبلت
کلاسینو_1
اپیلاسیون نانا 1
زمردی_داخلی1
ریزخور_1
دکتر نداف کرمانی 1
لاله زار مال_1
لاله زار مال_3
دکتر نداف کرمانی 3
ریزخور_3
زمردی_داخلی3
کلاسینو_3
اپیلاسیون نانا 3
لاله زار مال_4
زمردی_داخلی4
کلاسینو_4
اپیلاسیون نانا 4
دکتر نداف کرمانی 4
ریزخور_4
لاله زار مال_2
دکتر نداف کرمانی 2
کلاسینو_2
زمردی_داخلی2
اپیلاسیون نانا 2
ریزخور_2
مجتمع فنی تهران_F
کلینیک زیبایی پارسیس_f
۱۱۴۹۹۹۶
۱۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۴
۸۵۴۶
این روز‌ها مزه کردن غذا‌های محلی هر منطقه در سفر، بخشی جدانشدنی از یک تجربه کامل گردشگری به شمار می‌آید و گردشگران علاقه‌مند به غذا حداقل یک یا چند وعده را در رستوران‌های محلی غذا می‌خورند تا با آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی هر شهر، سفری لذت‌بخش‌تر برای خود رقم بزنند.

برترین‌ها: این روز‌ها مزه کردن غذا‌های محلی هر منطقه در سفر، بخشی جدانشدنی از یک تجربه کامل گردشگری به شمار می‌آید و گردشگران علاقه‌مند به غذا حداقل یک یا چند وعده را در رستوران‌های محلی غذا می‌خورند تا با آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی هر شهر، سفری لذت‌بخش‌تر برای خود رقم بزنند.

کشور ایران دارای ۳۱ استان است که هر یک، ده‌ها غذای محلی و اصیل مخصوص به خودشان را دارند. در این سری مطالب آشپزی قصد داریم شما را با غذای محلی استان‌های مختلف آشنا کنیم.

در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با مشهورترین غذا‌های لذیذ محلی ایلام آشنا کنیم.

استان ایلام در غرب ایران با موقعیتی کوهستانی و دارا بودن مناطق جنگلی و مراتع، دارای تنوع غذایی بالایی است که در میان آن‌ها می‌توان به خورش تره ‌کوهی، کشکینه، تُرخینه، برنج و گوشت معروف دهلران، نژی آوا، جوجگ آو، ماش آو، کشک دو، قله ماسوا، کپه، جِِگِروَز، گوجه‌پونه، مَکش، کوفته سیرابی، آبگوشت بامیه، پیچگ، بوله وله، قارچگ، پاقازه، سختی، بابایاری (عَدَساو)، پِرشگِه، ماسوا و… اشاره کرد.

آش ترخینه

آش ترخینه، یکی از مشهورترین غذاهای ایلامی است؛ آشی مقوی که درمان سرماخوردگی است. غذاهای محلی ایلام از طعم و مزه فوق‌العاده‌ای برخوردار هستند و مردم این استان در مناسبت‌ها و فصول مختلف، غذاهای متنوعی می‌پزند. ترخینه، یکی از غذاهایی است که در فصل زمستان و به‌دلیل شیوع سرماخوردگی طبخ و خورده می‌شود.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: ایلام

مواد لازم

  • ترخینه: ۳۰۰ گرم
  • نخود: ۵۰ گرم
  • عدس: ۵۰ گرم
  • لوبیا چیتی:۵۰ گرم
  • سبزی(تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۳ تا ۴ عدد
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
  • سیر داغ و نعنا داغ: برای سرو

طرز تهیه

ترخینه‌های خشک را بشویید تا اگر گرد و غباری در زمان خشک‌کردن روی آن نشسته است، از بین برود. سپس آن‌ها را به‌مدت ۱ تا ۲ ساعت در مقداری آب گرم خیس کنید. حبوبات خیس‌خورده به غیر از عدس را آبکش کنید.

پیازهای خردشده را با کمی روغن در یک قابلمه بریزید و آن‌قدر سرخ کنید تا به رنگ طلایی دربیایند. کمی از آن‌ها را برای تزئین نهایی آش کنار بگذارید. نخود و لوبیا را به پیازها بیفزایید و کمی آن‌ها را با هم تفت دهید. ۳ پیمانه آب به آن‌ها اضافه کنید. شعله گاز را زیاد کنید تا به آب به جوش بیفتد. سپس شعله گاز را کم کنید.

حدود یک ساعت بعد، عدس و ترخینه را آبکش کنید و همراه با نمک، زردچوبه و فلفل داخل قابلمه بریزید و بپزید. پس از گذشت ۳۰ دقیقه، سبزی آش را اضافه کنید و اجازه دهید تا آش ترخینه روی حرارت ملایم گاز جا بیفتد.

در این فاصله، سیر رنده‌شده و نعنا را با روغن در ماهیتابه تفت دهید و کنار بگذارید. آش را در یک کاسه مناسب بریزید و با نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ تزئین کرده و سرو کنید.


شِله امیری

شله امیری، یکی از غذا‌های محلی خوشمزه ایلام است که با ترکیب ماش، برنج محلی (برنج عنبربو)، پیاز، روغن محلی، نمک و فلفل درست می‌شود. این غذا به‌دلیل استفاده از ماش، دارای فیبر زیاد و طبعی گرم است و به‌عنوان دارویی برای درمان سرماخوردگی شناخته می‌شود.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: ایلام

مواد لازم برای چهار نفر

  • ماش: نصف لیوان
  • برنج: نصف لیوان
  • پیاز: یک عدد
  • روغن: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
  • آب: به مقدار لازم
  • نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

ماش را پس از پاک کردن و شستن، به‌همراه آب تازه در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا ماش‌ها خوب بپزند. سپس شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا ماش‌ها سرد شوند. پس از خنک شدن ماش، آن‌ها را چنگ بزنید تا تفاله‌های ماش (پوست ماش) جدا شود. پوست ماش را دور بریزید.

برنج را از یک ساعت قبل در آب و کمی نمک خیس کنید. سپس آب آن را خالی کنید و برنج را به‌همراه نمک در قابلمه ماش (و آب ماش) بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا برنج بپزد و نرم شود. در همین حین، پیاز خرد شده را در یک تابه در روغن تفت دهید تا خوب طلایی و سرخ شود. سپس به آن نمک، فلفل و زردچوبه بیفزایید. پیاز سرخ شده را به برنج در حال پخت بیفزایید و اجازه دهید تا غذا برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه جا بیفتد. توجه داشته باشید که شله امیری نباید زیاد سفت شود. در آخر غذا را در ظرف سرو بکشید و روی آن را پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید.


قله ماسوا

قله ماسوا، یکی از غذاهای محلی ایلام است که با آش ماسوا تفاوت بسیاری دارد. این غذا که در واقع همان کله پاچه است، با کشک سرو می‌شود و بسیار مقوی و سیرکننده است.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: ایلام

مواد لازم

  • کله: یک عدد به‌ همراه ۴ پاچه
  • پیاز: ۴ عدد
  • سیر: ۴ تا ۵ حبه
  • نخود: یک و نیم پیمانه
  • برنج: ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به مقدار لازم
  • کشک: یک شیشه بزرگ
  • نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

کله و پاچه را به‌خوبی تمیز کنید. سپس آن‌ها را به‌همراه نخود نیم‌کوب شده و آب در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید؛ سپس کف روی کله پاچه را با قاشق جمع کنید و دور بریزید. در ادامه سه عدد پیاز چهار قاچ شده و زردچوبه را در قابلمه بریزید و کله پاچه را برای یک ساعت بپزید تا نیم‌پز شود. سپس نمک، کشک و برنج نیم‌دانه شسته شده را به کله پاچه بیفزایید و اجازه دهید تا غذا برای سه تا چهار ساعت، روی شعله ملایم گاز با درب بسته بپزد.

در همین حین، یک عدد پیاز را خلالی کرد کنید و در تابه با زردچوبه و فلفل تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر را در تابه بریزید و تفت دادن را برای یک دقیقه دیگر ادامه دهید. در نهایت نعنا خشک را به آن‌ها اضافه کنید و آن‌ها را برای ۳۰ ثانیه دیگر تفت دهید. این مخلوط را پس از پخت کامل کله پاچه در قابلمه بریزید و غذا را برای ۱۰ تا ۲۰ دقیقه دیگر بپزید تا طعم مواد به خورد هم برود. غذا را در ظرف سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.

انتشار یافته: 3
در انتظار بررسی:13
United States of America
08:47 - 1400/06/12
کله پاچه با کشک؟وای
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۲
خیلی هم وااااااااای...‌‌
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۲
خیلی هم خوشمزه س بهتره نخود رو نکوبین همینطوری درسته استفاده کنین زیاده نباشه
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
سوییچ ایران_1
شیرآلات زمانی_1
خرید باکس 1
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_1
دکتر نائبی_1
عارفی_1
خرید باکس 3
دکتر نائبی_3
شیرآلات زمانی_3
سوییچ ایران_3
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_3
عارفی_3
سوییچ ایران_4
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_4
عارفی_4
دکتر نائبی_4
خرید باکس 4
شیرآلات زمانی_4
خرید باکس 2
سوییچ ایران_2
شیرآلات زمانی_2
دکتر نائبی_2
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_2
عارفی_2
دکتر عارفی - موبایل فوتر
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل
کلینیک النا_فوتر موبایل
آیلین_تزریق چربی موبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
زمردی_فوتر موبایل اصلی
پارسیس_فوتر موبایل ساختمان
شاخه نبات_ فوتر موبایل
شفا_فوترموبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
دارو سازی عبیدی - فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
تدبیرکالا_فوتر
کلینیک النا_فوتر
رستوران پارسیان_فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
دارو سازی عبیدی - فوتر
آیلین_تزریق چربی
پارسیس_فوتر ساختمان
قالیشویی ادیب_فوتر
فنی آتل_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
آیلین_فوتر بلفارو
آیلین_فوتر کاشت ابرو
زمردی_فوتر اصلی
شاخه نبات_ فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر
قالیشویی بانو_فوتر
شفا_فوتر