یک گام تا حذف مواد سرطان‌زا از نان برشته
روشا فارمسی_d
رستوران پارسیان_D
روشا فارمسی_d
رستوران پارسیان_D
دکتر نداف کرمانی_ fموبایل
دندانپزشکی تاج_f موبایل
روشا فارمسی_d
رستوران پارسیان_D
شیرآلات زمانی_1
اپیلاسیون نانا 1
ادیب_1
اپیلاسیون نانا 3
شیرآلات زمانی_3
ادیب_3
اپیلاسیون نانا 4
شیرآلات زمانی_4
ادیب_4
اپیلاسیون نانا 2
شیرآلات زمانی_2
ادیب_2
دکتر نداف کرمانی_ f
دندانپزشکی تاج_f
۱۱۵۱۸۹۲
۱۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۲
۱۲۴۲
دانشمندان امکان یافته‌اند اولین گندمی را در بریتانیا کشت کنند که انتظار می‌رود تقریبا عاری از خطر وجود ترکیبی باشد که به گفته آن‌ها، «احتمالا» سرطان‌زا است و موقع برشته شدن تولید می‌شود.

ایسنا: دانشمندان امکان یافته‌اند اولین گندمی را در بریتانیا کشت کنند که انتظار می‌رود تقریبا عاری از خطر وجود ترکیبی باشد که به گفته آن‌ها، «احتمالا» سرطان‌زا است و موقع برشته شدن تولید می‌شود.

موسسه پژوهش کشاورزی روتمستد اعلام کرد که وزارت محیط زیست، غذا و امور زراعتی (Defra) درخواستش برای انجام مجموعه‌ای از آزمایش‌های میدانی را تایید کرده است.

یک گام تا حذف مواد سرطان‌زا از نان برشته

آزمایش گندم ویرایش ژن‌ شده به روش کریسپر (CRISPR)‌ــ برای اولین بار در اروپا‌ــ پاییز سال جاری در این موسسه پژوهشی در هارتفوردشر آغاز خواهد شد.

در پی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، دولت توانست اجازه این آزمایش‌های میدانی را بدهد، زیرا اتحادیه اروپا ویرایش ژن (GE) را با دستکاری ژن (GM) یکسان می‌داند.

دانشمندان با استفاده از ویرایش ژن، گندمی تولید کرده‌اند که حاوی میزان کمتری اسید آمینه آسپاراژین است که به‌صورت طبیعی در گندم وجود دارد و وقتی نان برشته، سرخ یا پخته شود به آکریل‌آمید سرطان‌زا تبدیل می‌شود.

ثابت شده است که آکریل‌آمید در موش‌های صحرایی و موش‌ها سرطان ایجاد می‌کند، و به گفته دانشمندان، تصور می‌شود که احتمالا در انسان‌ها نیز سرطان‌زا است.

اما بنا بر اعلام مرکز پژوهش سرطان بریتانیا «پژوهش‌ها روی افراد نشان نداده است که مصرف غذاهای حاوی آکریل‌آمید بیشتر خطر سرطان را افزایش می‌دهد.»

میزان آکریل‌آمید نان به‌نسبت پایین است، اما وقتی برشته شود چند برابر می‌شود. همین مسئله در مورد برخی دیگر از غذاهای نشاسته‌دار مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده، چیپس و سیب‌زمینی کبابی نیز صادق است.

پژوهشگران با حذف آنزیم ژن آسپاراژین (TaASN2) از دی‌ان‌ای گندم، خطر ایجاد آکریل‌آمید در نان هنگام پخت و برشته کردن را کاهش دادند.

به گزارش هفته‌نامه کشاورزان (Farmers Weekly) به نقل از دکتر سارا رافان، دانشمند این پروژه، تراکم آسپاراژین در گندم دارای ژن ویرایش‌شده در مقایسه با گیاهان ویرایش‌نشده کاهشی قابل‌ملاحظه داشت، و گروهی از آن‌ها بیش از ۹۰ درصد کاهش نشان دادند.

مدیر این پروژه، پروفسور نایجل هالفورد، گفت: «آکریل‌آمید از سال ۲۰۰۲ که کشف شد، مشکلی جدی برای تولیدکنندگان غذا بوده است. در جوندگان سرطان ایجاد می‌کند و تصور می‌شود احتمالا برای انسان نیز سرطان‌زا است.»

به مدت پنج سال، گندمی که ویرایش ژن شده هر سال پاییز کشت می‌شود و سپتامبر بعد [آخر تابستان] برداشت می‌شود.

جورج یوستیس، وزیر محیط زیست، غذا و امور زراعتی، در همایش مجازی کشاورزی آکسفورد در ژانویه، رایزنی دولت در مورد آینده ویرایش ژن را آغاز کرد. انتظار می‌رود نتیجه تا پایان سال جاری اعلام شود.

آقای یوستیس گفت بریتانیا اکنون آزاد است خودش بر اساس علم ویرایش ژن تصمیم بگیرد، که اشاره‌ای بود به برنامه عبور از محدودیت‌های اتحادیه اروپا که ویرایش ژن را با دستکاری ژن یکی می‌داند.

آقای یوستیس گفت برخلاف دستکاری ژن، جاندارانی که ویرایش ژن شده‌اند دارای دی‌ان‌ای گونه‌های دیگر نیستند زیرا فقط تغییرهایی می‌کنند که با استفاده از روش‌های پرورش سنتی ممکن است.

پروفسور رابین می، مشاور ارشد علمی سازمان استاندارد غذا، گفته است این نهاد به اعمال نظارت‌های سختگیرانه در مورد ویرایش ژنی محصولات، بذرها و غذا ادامه خواهد داد.

نهادهای ناظر ژاپن در سال ۲۰۱۹ اعلام کردند غذاهایی که ویرایش ژن می‌شوند در رده غذاهایی که با روش‌های مرسوم تولید شده‌اند طبقه‌بندی خواهند شد. استرالیا ویرایش ژن را در صورتی که در این فرایند دی‌ان‌ای اضافه نشود، مشمول قانون و نظارت نکرده است.

روغن سویا و روغن کانولایی که ویرایش ژن شده به ترتیب از سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، در بازار آمریکا در دسترس‌اند.

برچسب ها:
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
دکتر نائبی_1
گروه تولیدی نیلوفر_1
سفیر بار ساقدوش_1
گروه تولیدی نیلوفر_3
دکتر نائبی_3
سفیر بار ساقدوش_3
سفیر بار ساقدوش_4
دکتر نائبی_4
گروه تولیدی نیلوفر_4
گروه تولیدی نیلوفر_2
سفیر بار ساقدوش_2
دکتر نائبی_2
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
قالیشویی بانو_فوترموبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
ترجمه زندگی_فوتر موبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
فنی آتل_فوتر موبایل
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
دکتر صالحی_فوتر موبایل
کلینیک النا_فوتر موبایل
آیلین_تزریق چربی موبایل
اورانوس_فوترموبایل2
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
پارسیان طب - فوتر موبایل
نیکان فارمدمهر_فوتر موبایل
روانشناسی مرهم_ فوتر موبایل
روشا فارمسی_فوتر موبایل
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
دکتر لاجوردی_فوتر موبایل
قالیشویی ثمین_فوتر موبایل
تنورستان_فوتر موبایل
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
دکتر آزاد خواه_فوتر موبایل
آیلین_فوتر بلفارو
پارسیان طب - فوتر
قالیشویی بانو_فوتر
آیلین_فوتر کاشت ابرو
تنورستان_فوتر
تدبیرکالا_فوتر
نیکان فارمدمهر_فوتر
فنی آتل_فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
قالیشویی ثمین_فوتر
ترجمه زندگی_فوتر
آیلین_تزریق چربی
رستوران پارسیان_فوتر
روانشناسی مرهم_ فوتر
دکتر آزاد خواه_فوتر
دکتر لاجوردی_فوتر
کلینیک النا_فوتر
روشا فارمسی_فوتر
اورانوس_فوتر2
دکتر صالحی_فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر